שליטה בנעילה חיצונית בתרחיש לא רגיל
הי,
יש לי כפתור חיצוני רגעי, נגיד לפתיחת שער. לחיצה פותחת את השער. אני מעוניין שהכפתור לא יפעל כדרך קבע, אלא אם אגדיר אחרת. בנוסף, מהבית אוכל לפתוח את השער וכמו כן אוכל לגרום לכפתור לעבוד למשך X דק' (הכוונה שהכפתור יוכל לפתוח את השער כמה פעמים שילחצו עליו במשך ה-X דק' ללא התערבות מהבית, אורחים נוספים שמגיעים...). סגירת המעגל של הכפתור דורשת מגע יבש. חשבתי על הארכיטקטורות הבאות:
א': במצב הזה המודול יסגור את המעגל ל-X דק' ואז הכפתור החיצוני יהיה זמין לפתיחת השער.
חסרונות:
1. אי אפשר לפתוח את השער מהבית, רק "לאפשר" את הכפתור החיצוני.
2. האורח הנוכחי חייב ללחוץ על הכפתור כדי לפתוח את השער (לא יפתח "אוטומטית" מהבית)
ב': במצב הזה הכפתור החיצוני מבוטל. לחיצה על המתג הרגעי בבית גורם למודול לפתוח את השער.
חסרון – אי אפשר להגדיר שבמשך X דק' הכפתור יהיה זמין לפתיחת השער ללא התערבות מהבית.
ג': במצב הזה אני משיג את מה שרציתי אבל באופן מסובך לטעמי:
1. מודול A פותח את השער באמצעות המתג מהבית
2. מודול B מקבל הודעה ש-A פתח ובתגובה סוגר את המעגל ל-X דק' מה שמאפשר לכפתור החיצוני לעבוד.
האם יש לדעתכם אפשרות פשוטה שתממש את מה שאני צריך?
תודה!
יש לי כפתור חיצוני רגעי, נגיד לפתיחת שער. לחיצה פותחת את השער. אני מעוניין שהכפתור לא יפעל כדרך קבע, אלא אם אגדיר אחרת. בנוסף, מהבית אוכל לפתוח את השער וכמו כן אוכל לגרום לכפתור לעבוד למשך X דק' (הכוונה שהכפתור יוכל לפתוח את השער כמה פעמים שילחצו עליו במשך ה-X דק' ללא התערבות מהבית, אורחים נוספים שמגיעים...). סגירת המעגל של הכפתור דורשת מגע יבש. חשבתי על הארכיטקטורות הבאות:
א': במצב הזה המודול יסגור את המעגל ל-X דק' ואז הכפתור החיצוני יהיה זמין לפתיחת השער.
חסרונות:
1. אי אפשר לפתוח את השער מהבית, רק "לאפשר" את הכפתור החיצוני.
2. האורח הנוכחי חייב ללחוץ על הכפתור כדי לפתוח את השער (לא יפתח "אוטומטית" מהבית)
ב': במצב הזה הכפתור החיצוני מבוטל. לחיצה על המתג הרגעי בבית גורם למודול לפתוח את השער.
חסרון – אי אפשר להגדיר שבמשך X דק' הכפתור יהיה זמין לפתיחת השער ללא התערבות מהבית.
ג': במצב הזה אני משיג את מה שרציתי אבל באופן מסובך לטעמי:
1. מודול A פותח את השער באמצעות המתג מהבית
2. מודול B מקבל הודעה ש-A פתח ובתגובה סוגר את המעגל ל-X דק' מה שמאפשר לכפתור החיצוני לעבוד.
האם יש לדעתכם אפשרות פשוטה שתממש את מה שאני צריך?
תודה!
- Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2566
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 389 פעמים
אם אתה עובד עם הום אסיסטנט אפשר לממש באוטומציה די פשוטה.
באחד מהגדרות הShelly יש אפשרות ניתוק הכפתור מהפעלת הממסר זאת אומרת שלחיצה לא תפעיל את הממסר שפותח את השער אבל תגיע כטריגר להום אסיסטנט.
הטריגר יפעיל אוטומציה בהום אסיסטנט שיש בה תנאי (And if) שבודק באם מפסק נוסף ("מפסק האיפשור") בבית במצב מופעל ואם כן יפתח את השער.
כמובן שיש צורך במפסק נוסף "מפסק האיפשור" בבית שיכול להיות "וירטואלי" בהום אסיסטנט, ברגע ש מדליקים אותו יש אוטומציה שמכבה אותו לאחר X שניות.
אפשר לממש עם עוד Shelly ולהגדיר כבר ב Shelly את הכיבוי האוטומטי או להשתמש בכל לחצן אחר שקיים בבית ולא בשימוש (או 2 לחיצות "דאבל קליק" בלחצן קיים) כטריגר להפעלת המפסק הוירטואלי ("מפסק האיפשור").
מקווה שהתיאור ברור
באחד מהגדרות הShelly יש אפשרות ניתוק הכפתור מהפעלת הממסר זאת אומרת שלחיצה לא תפעיל את הממסר שפותח את השער אבל תגיע כטריגר להום אסיסטנט.
הטריגר יפעיל אוטומציה בהום אסיסטנט שיש בה תנאי (And if) שבודק באם מפסק נוסף ("מפסק האיפשור") בבית במצב מופעל ואם כן יפתח את השער.
כמובן שיש צורך במפסק נוסף "מפסק האיפשור" בבית שיכול להיות "וירטואלי" בהום אסיסטנט, ברגע ש מדליקים אותו יש אוטומציה שמכבה אותו לאחר X שניות.
אפשר לממש עם עוד Shelly ולהגדיר כבר ב Shelly את הכיבוי האוטומטי או להשתמש בכל לחצן אחר שקיים בבית ולא בשימוש (או 2 לחיצות "דאבל קליק" בלחצן קיים) כטריגר להפעלת המפסק הוירטואלי ("מפסק האיפשור").
מקווה שהתיאור ברור
תודה @Grappa .
באמת הייתי צריך לקרוא כמה פעמים את מה שכתבת
הכפתור החיצוני חייב לעבור במגע יבש - האם זה מתאים למה שתיארת? איך יראה תרשים החיבורים מול המודול?
אבל בשורה התחתונה, אם אין באמת פיתרון עם ממסר אחד, אז נראה לי שאלך על ה-UNI.
תוכנתית יש כמה דרכים, וזה כבר לא מהווה בעיה.
באמת הייתי צריך לקרוא כמה פעמים את מה שכתבת
הכפתור החיצוני חייב לעבור במגע יבש - האם זה מתאים למה שתיארת? איך יראה תרשים החיבורים מול המודול?
אבל בשורה התחתונה, אם אין באמת פיתרון עם ממסר אחד, אז נראה לי שאלך על ה-UNI.
תוכנתית יש כמה דרכים, וזה כבר לא מהווה בעיה.
- Grappa
- חבר ותיק

אתה יכול להשתמש ב Shelly Plus 1 ולהפעיל אותו במתח של המנעול המגנטי 12V הלחצן יחובר למודול וגם ההפעלה של המנעול המגנטי מיציאת הממסר של המודול.
המודול בוודאות תומך ב 12V רק ודא שהספק שאתה משתמש בו הוא DC ולא AC שמקובל בדרך כלל במנעולים חשמליים מגנטים, המנעול יעבוד רק לא יזמזם (בגלל הDC) במקום זה ישמע קליק.
בבית תצטרך למצא לחצן פנוי או דאבל קליק כפי שתיארתי.
אפשר גם להשתמש ב Shelly 2.5 ואז יש לחצן אחד לשער ולחצן (איפשור) שני לבית רק תצטרך להעביר חיווט מהבית לשער או הפוך (עדיף - פחות מוליכים).
השאר באוטומציות כפי שהסברתי.
אם אתה מבין בטסמוטה אפשר לצרוב טסמוטה למודול ולהגדיר את כל החוקים בטסמוטה בלי אוטומציה והתערבות של ההום אסיסטנט.
המודול בוודאות תומך ב 12V רק ודא שהספק שאתה משתמש בו הוא DC ולא AC שמקובל בדרך כלל במנעולים חשמליים מגנטים, המנעול יעבוד רק לא יזמזם (בגלל הDC) במקום זה ישמע קליק.
בבית תצטרך למצא לחצן פנוי או דאבל קליק כפי שתיארתי.
אפשר גם להשתמש ב Shelly 2.5 ואז יש לחצן אחד לשער ולחצן (איפשור) שני לבית רק תצטרך להעביר חיווט מהבית לשער או הפוך (עדיף - פחות מוליכים).
השאר באוטומציות כפי שהסברתי.
אם אתה מבין בטסמוטה אפשר לצרוב טסמוטה למודול ולהגדיר את כל החוקים בטסמוטה בלי אוטומציה והתערבות של ההום אסיסטנט.
תודה שוב. אני לא מתחבר לשער, זו הייתה רק דוגמא. המתח במכשיר כנראה 26VDC (אני עוד לא יודע בודאות), בכל מקרה, זה לא אמור לשנות לפי הספקס של ה-SHELLY. באמת לא שמתי לב עד היום שה-2.5 תומך גם ב-DC. דרך אגב ה-2.5 כבר לא זמין בחנות, יש את הדור הבא שלו (שגם תומך עד 24VDC +-10%).
הקיצור, אז אם המודול מקבל מתח להפעלה מהמכשיר, אין למעשה צורך במגע יבש, הפלוס משותף ורק צריך לסגור את המעגל במקום הכפתור - זו קביעה נכונה?
טסמוטה - כן, כל המודולים של SONOFF שיש לי צרובים עם טסמוטה. אבדוק את העניין. למרות שהכי נוח לי שכל הלוגיקה מרוכזת במקום אחד - במקרה שלי זה ה-AppDaemon בפייתון.
דרך אגב, למה לא ללכת על ה-UNI? עולה כמו SHELLY 1 ונותן שתי יציאות ושתי כניסות כולל מגע יבש (+עוד כל מיני), רק מגיע בלי קופסא...
הקיצור, אז אם המודול מקבל מתח להפעלה מהמכשיר, אין למעשה צורך במגע יבש, הפלוס משותף ורק צריך לסגור את המעגל במקום הכפתור - זו קביעה נכונה?
טסמוטה - כן, כל המודולים של SONOFF שיש לי צרובים עם טסמוטה. אבדוק את העניין. למרות שהכי נוח לי שכל הלוגיקה מרוכזת במקום אחד - במקרה שלי זה ה-AppDaemon בפייתון.
דרך אגב, למה לא ללכת על ה-UNI? עולה כמו SHELLY 1 ונותן שתי יציאות ושתי כניסות כולל מגע יבש (+עוד כל מיני), רק מגיע בלי קופסא...
- Grappa
- חבר ותיק

בדרך כלל מנעול חשמלי חבוי עם לשונית עובד עם מתח של 12V ולרוב מזינים אותו עם מתח חילופין AC ואז הוא מזמזם בזמן הפתיחה, אין בעיה להזין עם מתח ישר DC שומעים קליק במקום זמזום.
אפשר למצא 2.5 בעלי אקספרס בחנות הרשמית הזמנתי מהם כמה פעמים הגיע מהר במחיר טוב
https://www.aliexpress.com/item/1005002 ... ry_from%3A
הקביעה נכונה, אין צורך במגע יבש.
הUNI בלי אריזה ובלי מהדקים לחיבורים, והכי חשוב היציאות שלו מספקות רק 300 מילאמפר שזה בהחלט לא מספיק להפעלת המנעול החשמלי.
אפשר למצא 2.5 בעלי אקספרס בחנות הרשמית הזמנתי מהם כמה פעמים הגיע מהר במחיר טוב
https://www.aliexpress.com/item/1005002 ... ry_from%3A
הקביעה נכונה, אין צורך במגע יבש.
הUNI בלי אריזה ובלי מהדקים לחיבורים, והכי חשוב היציאות שלו מספקות רק 300 מילאמפר שזה בהחלט לא מספיק להפעלת המנעול החשמלי.
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
אני חושב שעם ה-Shelly Plus 2PM הוא יכול להגדיר את זה בלי להתקין טסמוטה, רק עם ה-API של Shelly. הוא מאפשר היום לעשות הרבה מאוד דברים שפעם היו אפשריים רק בטסמוטה או esphome (אבל לצערי אין עדיין תמיכה ב-PID למשל).18/02/2024 22:30Grappa כתב: אם יש לך ניסיון בטסמוטה זה הכי פשוט ומהיר כמה הגדרות ועובד, היתרון הגדול בזה הוא שהעסק יעבוד גם בלי החיבור ל WIFI או בקר כל שהוא פעיל ברקע הכל בתוך ה ESP של הטמוטה....
אבל זה בהנחה שהמנעול תומך ב-24VDC. אם המנעול חייב 12V, הוא כן יזדקק למגע יבש, בעזרת Shelly Plus 1 + כפתור וירטואלי. גם כאן הכפתור יכול לדבר ישירות עם ה-API של Shelly, אבל ברור שלהגדיר את זה דרך HA יהיה הרבה יותר קל.