רכישת גנרטור
-
big007
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3720
- שם מלא: חיים
- נתן תודות: 852 פעמים
- קיבל תודות: 277 פעמים
עקב ההודעות בשבועות האחרונים לגבי מלחמה בצפון והסכנה שלחלקנו לא יהיה חשמל עד 72 שעות.
האם מישהו יודע איזה גנרטור לקנות או שאין טעם לכל הפניקה???
בייחוד של ההנהלה....
האם מישהו יודע איזה גנרטור לקנות או שאין טעם לכל הפניקה???
בייחוד של ההנהלה....
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
מה הכוונה איזה?
אתה צריך גנרטור שיכול לספק את ההספק הדרוש לך (איזה וכמה מכשירים יעבדו בו זמנית מהגנרטור)
החשודים המיידיים לדעתי הם מקרר ומכונת כביסה, אז צריך לסכם את הצריכה של שניהם ולבחור בגנרטור שמסוגל לספק את ההספק לשניהם.
הספק של כל התקן חשמלי נוסף שדרוש לך להפעיל אותו (כירה חשמלית?), יכול לבוא על חשבון מכונת כביסה, שלא תפעיל באותו זמן.
גנרטורים על בנזין רועשים פחות מגנרטורים על דיזל, אם זה חשוב לך.
"אין טעם בפניקה"?
מי יודע?
כל עוד לא קורה כלום, אין טעם בפניקה.
ברגע שבאמת יקרה, נגיד שהיה טעם בפניקה, ולמה לא קנינו.
אני בין אלו שלא בפניקה (בינתיים) אבל כנראה שאהיה בפניקה אם תהיה הפסקת חשמל ארוכה.
אתה צריך גנרטור שיכול לספק את ההספק הדרוש לך (איזה וכמה מכשירים יעבדו בו זמנית מהגנרטור)
החשודים המיידיים לדעתי הם מקרר ומכונת כביסה, אז צריך לסכם את הצריכה של שניהם ולבחור בגנרטור שמסוגל לספק את ההספק לשניהם.
הספק של כל התקן חשמלי נוסף שדרוש לך להפעיל אותו (כירה חשמלית?), יכול לבוא על חשבון מכונת כביסה, שלא תפעיל באותו זמן.
גנרטורים על בנזין רועשים פחות מגנרטורים על דיזל, אם זה חשוב לך.
"אין טעם בפניקה"?
מי יודע?
כל עוד לא קורה כלום, אין טעם בפניקה.
ברגע שבאמת יקרה, נגיד שהיה טעם בפניקה, ולמה לא קנינו.
אני בין אלו שלא בפניקה (בינתיים) אבל כנראה שאהיה בפניקה אם תהיה הפסקת חשמל ארוכה.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
גילוי נאות,
רכשתי גנרטור 3.5KW ( עדיין לא קיבלתי אותו כי יש מחסור בארץ .. ) ואני חושב שזו הקניה הכי מטופשת שאי פעם עשיתי ואני אסביר :
1. זה הולך לתפוס המון מקום. זה שוקל 42 קילו ללא דלק במיכל.
2. כמו כל מנוע בעירה, נדרש לטפל בו. זה אומר שצריך להחליף שמן לפי כמות שעות עבודה, ואסור להשאיר דלק במיכל לתקופה ארוכה.
3. אי אפשר לתת לדבר הזה לשבת חצי שנה בלי להפעיל כמה דקות כל כמה ימים.
4. אתה צריך להחזיק מיכל דלק נוסף ליד ( וגם זה תופס מקום ) כדיי להבטיח פעולה רציפה של כמה שעות
( להסיר ספק, הגנרטור לא יכול לעבור 72 שעות לא מבחינת רציפות ולא מבחינת כמות הדלק שאתה יכול לאגור בבית ).
5. הגנרטור חייב לשבת מחוץ לבית ( מרפסת גם טוב ) משום שיש לו כמו בכל מנוע בעירה, צינור פליטה. גנרטורים שמתחברים לארון חשמל זו חיה אחרת לגמריי. המשמעות היא כבלי חשמל ארוכים מהגנרטור לתוך הבית.
6. רעש - גנרטור "מושתק" מייצר כ 60db רעש. שקט זה לא.
7. לא מוצר זול.. מדובר בכמה אלפי שקלים לגנרטור בנזין, אינוורטר מושתק עם הספק של 3500W שהמיכל שלו מספיק ל 8 שעות כשהוא ב 25% תפוקה.
אז למה בכל זאת ? מאותה סיבה שיש לי ביטוח בריאות.
ההנחה היא שאוכל לחבר אליו ככל הנראה שני מקררים שיעבדו לסירוגין. כמו שאמרתי לא סביר להפעיל את הגנרטור לזמן רב ברציפות.
בנוסף אוכל לחבר טלפונים לטעינה ( לא שבארוע הזה שכולם מדברים עליו מישהו באמת חושב שתהיה רשת סלולרית ) ואולי מקור תאורה כלשהו למרות שעם שרשרת נורות לד אתה יכול להאיר חדר במשך שבוע ומספיקה סוללה של 5V.
אפשר יהיה להרתיח מים בקומקום אבל לא בזמן שהמקררים עובדים ..מה עוד ?
אין לי מושג. הלוואי שלא אצטרך להשתמש ואמשיך להגיד שזו קניה גרועה ובסוף אמכור אותו לאיזה מפעיל מתנפחים שעושה ימי הולדת.
בינתיים כל מה שנשאר לי זה להסתכל על חשבונית המס. אולי במרץ הוא יגיע אלי.
רכשתי גנרטור 3.5KW ( עדיין לא קיבלתי אותו כי יש מחסור בארץ .. ) ואני חושב שזו הקניה הכי מטופשת שאי פעם עשיתי ואני אסביר :
1. זה הולך לתפוס המון מקום. זה שוקל 42 קילו ללא דלק במיכל.
2. כמו כל מנוע בעירה, נדרש לטפל בו. זה אומר שצריך להחליף שמן לפי כמות שעות עבודה, ואסור להשאיר דלק במיכל לתקופה ארוכה.
3. אי אפשר לתת לדבר הזה לשבת חצי שנה בלי להפעיל כמה דקות כל כמה ימים.
4. אתה צריך להחזיק מיכל דלק נוסף ליד ( וגם זה תופס מקום ) כדיי להבטיח פעולה רציפה של כמה שעות
( להסיר ספק, הגנרטור לא יכול לעבור 72 שעות לא מבחינת רציפות ולא מבחינת כמות הדלק שאתה יכול לאגור בבית ).
5. הגנרטור חייב לשבת מחוץ לבית ( מרפסת גם טוב ) משום שיש לו כמו בכל מנוע בעירה, צינור פליטה. גנרטורים שמתחברים לארון חשמל זו חיה אחרת לגמריי. המשמעות היא כבלי חשמל ארוכים מהגנרטור לתוך הבית.
6. רעש - גנרטור "מושתק" מייצר כ 60db רעש. שקט זה לא.
7. לא מוצר זול.. מדובר בכמה אלפי שקלים לגנרטור בנזין, אינוורטר מושתק עם הספק של 3500W שהמיכל שלו מספיק ל 8 שעות כשהוא ב 25% תפוקה.
אז למה בכל זאת ? מאותה סיבה שיש לי ביטוח בריאות.
ההנחה היא שאוכל לחבר אליו ככל הנראה שני מקררים שיעבדו לסירוגין. כמו שאמרתי לא סביר להפעיל את הגנרטור לזמן רב ברציפות.
בנוסף אוכל לחבר טלפונים לטעינה ( לא שבארוע הזה שכולם מדברים עליו מישהו באמת חושב שתהיה רשת סלולרית ) ואולי מקור תאורה כלשהו למרות שעם שרשרת נורות לד אתה יכול להאיר חדר במשך שבוע ומספיקה סוללה של 5V.
אפשר יהיה להרתיח מים בקומקום אבל לא בזמן שהמקררים עובדים ..מה עוד ?
אין לי מושג. הלוואי שלא אצטרך להשתמש ואמשיך להגיד שזו קניה גרועה ובסוף אמכור אותו לאיזה מפעיל מתנפחים שעושה ימי הולדת.
בינתיים כל מה שנשאר לי זה להסתכל על חשבונית המס. אולי במרץ הוא יגיע אלי.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
אפשר לשכוח מרשת סלולארית.
באתרים סלולאריים ישנן סוללות גיבוי שמספיקות לכמה שעות.
יש שם גם בעייה רצינית של קירור ע"י מזגנים (שכמובן לא יפעלו על סוללות).
אם זה יהיה בחורף אז העסק יחזיק כמה שעות. אם זה יהיה בקיץ אז כל העסק יקרוס עוד לפני- בגלל חימום יתר !
כמובן שטלפונים קויים על הוט גם כן מתים בהפסקת חשמל.
מעניין מה עם בזק...
בקיצור...עדיף אפילו לא לחשוב על סצנריו כזה.
זה כמו לחזור לתקופת האבן.
באתרים סלולאריים ישנן סוללות גיבוי שמספיקות לכמה שעות.
יש שם גם בעייה רצינית של קירור ע"י מזגנים (שכמובן לא יפעלו על סוללות).
אם זה יהיה בחורף אז העסק יחזיק כמה שעות. אם זה יהיה בקיץ אז כל העסק יקרוס עוד לפני- בגלל חימום יתר !
כמובן שטלפונים קויים על הוט גם כן מתים בהפסקת חשמל.
מעניין מה עם בזק...
בקיצור...עדיף אפילו לא לחשוב על סצנריו כזה.
זה כמו לחזור לתקופת האבן.
- vivi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3544
- נתן תודות: 1107 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
דיון מעניין, נקווה שלא נצטרך.
לגבי פרויקטים חדשים שנבנו השנה (107 דירות), יש גנרטור שלהבנתי אמור לתת מענה למשאבות המים בעת חירום.
האם ידוע למישהו באם הגנרטור הזה בחדר גנרטורים יכול לספק חשמל לפרויקט בעת חירום?
מעליות, תאורה, שער חשמליים, ואולי משהו בסיסי לדירות?
לגבי פרויקטים חדשים שנבנו השנה (107 דירות), יש גנרטור שלהבנתי אמור לתת מענה למשאבות המים בעת חירום.
מעליות, תאורה, שער חשמליים, ואולי משהו בסיסי לדירות?
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
מכונת כביסה?15/02/2024 14:12Amir64 כתב: החשודים המיידיים לדעתי הם מקרר ומכונת כביסה, אז צריך לסכם את הצריכה של שניהם ולבחור בגנרטור שמסוגל לספק את ההספק לשניהם.
הספק של כל התקן חשמלי נוסף שדרוש לך להפעיל אותו (כירה חשמלית?), יכול לבוא על חשבון מכונת כביסה, שלא תפעיל באותו זמן....
יהיה יותר כלכלי לקנות בגדים חדשים מאשר לתחזק גנרטור.
וגם מקרר מה באמת יש לך במקרר שלא תוכל להסתדר בלעדיו 5 ימים או שאין לו תחליף שלא דורש קירור?
היחידים שאני כן חושב שחייבים מקרר הם אלו שמחזיקים תרופות, אבל לזה יכול להספיק מקרר קמפינג קטן.
כירה חשמלית? יש גז וגם כירות גז ניידות. לא חייבים להעמיד 5 סירים במקביל.
כל מי שחושב על גנרטור שיספיק לו בזמן קיצון של הפסקת חשמל של מעל יומיים חי בסרט.
וכאין חשמל אי אפשר לקנות דלק אז להחזיק מצבורים של סולר בבית?
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
1. בתקווה שהוא מתוחזק (חברת ניהול) אז כן15/02/2024 17:42vivi כתב: דיון מעניין, נקווה שלא נצטרך.
מעליות, תאורה, שער חשמליים, ואולי משהו בסיסי לדירות?...
2. יעבוד כמה שעות עד שיגמר הסולר
3. תניח שאף חברת ניהול לא תספק לך סולר במלחמה
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46323
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5066 פעמים
הכל תלוי מה יחובר לגנרטור. לרוב מחוברים אליו המעליות ותאורת החירום בבניין. אני בועד הבית, אז חיברתי גם את שער החניון החשמלי אליו.15/02/2024 17:42vivi כתב: לגבי פרויקטים חדשים שנבנו השנה (107 דירות), יש גנרטור שלהבנתי אמור לתת מענה למשאבות המים בעת חירום.
מעליות, תאורה, שער חשמליים, ואולי משהו בסיסי לדירות?...
חיבור הגנרטור לדירות בעייתי מאוד מבחינת כבילה והבקרה מה יחובר להזנה. גם אם כל הדיירים יסכימו לזה, זה יפול ברגע שהם יבינו כמה $ הם צריכים לשלם על מנת שזה יקרה.
יש לגנרטור מיכל סולר גדול שיספיק לכמה שעות, לא יותר.
פתרון נורמלי לשימוש בדירות זה סוללה חיצונית גדולה - וכן, זה יקר.
https://www.bug.co.il/brand/goal/zero/yeti/6000x
עוד המון מוצרים בקטגוריה הזאת:
https://www.bug.co.il/power-stations?orderby=etc
תעשה חישוב לכמה זמן סוללת 6000WH תחזיק את המקרר שלך... ורק את המקרר.
אתם צריכים לראות איזה מערכי מצברים החרדים של "חשמל כשר" מחזיקים רק בשביל 25 שעות, ואנחנו מדברים פה על 5 ימים...
הפתרון הוא לא להשתמש בחשמל אלא בתחליפים, אז תדאגו שיש לכם תחליפים שמתאימים לצרכים שלכם:
כירת גז, תאורת חירום, שישיות מים, חלב עמיד, שימורים ומוצרי מזון יבשים, נוזל לכביסה ביד, מתקן לייבוש כביסה. או בקיצור מה שהייתם לוקחים למסע קמפינג במדבר של כמה ימים.
מי שגר בקומה גבוהה צריך להניח שהמים והמעליות לא יעבדו אחרי יומיים ולהערך בהתאם.
אתם צריכים לראות איזה מערכי מצברים החרדים של "חשמל כשר" מחזיקים רק בשביל 25 שעות, ואנחנו מדברים פה על 5 ימים...
הפתרון הוא לא להשתמש בחשמל אלא בתחליפים, אז תדאגו שיש לכם תחליפים שמתאימים לצרכים שלכם:
כירת גז, תאורת חירום, שישיות מים, חלב עמיד, שימורים ומוצרי מזון יבשים, נוזל לכביסה ביד, מתקן לייבוש כביסה. או בקיצור מה שהייתם לוקחים למסע קמפינג במדבר של כמה ימים.
מי שגר בקומה גבוהה צריך להניח שהמים והמעליות לא יעבדו אחרי יומיים ולהערך בהתאם.
- Adigaforever
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 291
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
כל ניסיון למצוא מקור חשמל חלופי לפרק זמן שעולה על יום לתפעול בית שלם היינו מיותר ויעלה המון כסף.
מציע שתלך לראות בעין מה הגדלים של הגנרטורים לפני שאתה רץ להזמין + המיכל סולר שתצטרך בשביל להפעיל אותו.
במצב בו הרשת חשמל נופלת כליל זה מצב קיצון שבו ככל הנראה הדאגה להפעיל גנרטור על חשמל לתקופה ארוכה תהיה האחרונה שלנו.
לבית פרטי האפשרות הראלית היחידה זה התקנת לוחות סולארית + מצברים לצבירה (שעולים הרבה וגורמים לאי כדאיות של המערכת) וגם זה יתפקד רק בקיץ.
ההערכות הראלית היינו צמצום משמעותי בצריכת החשמל: רק מנורות (כשצריך), טעינה של מכשירים סלולריים בתקווה שתהיה רשת חירום (גם פה ללא שימוש מיותר), מקרר לא בא בחשבון וכו'.
ואז תצטרך גנרטור קטן וגם אז תצטרך לצבור לא מעט ליטרים של סולר.
דרך אגב גם המים יפסיקו לזרום אחרי כמה ימים, כל המערכת מים שלנו מבוססת על משאבות וכשיגמר הסולר חירום בתחנות השאיבה יפסיקו המים, אז מה תקנה גם מערכת לקליטת מי גשם? (שאסורה על פי חוק)
מציע שתלך לראות בעין מה הגדלים של הגנרטורים לפני שאתה רץ להזמין + המיכל סולר שתצטרך בשביל להפעיל אותו.
במצב בו הרשת חשמל נופלת כליל זה מצב קיצון שבו ככל הנראה הדאגה להפעיל גנרטור על חשמל לתקופה ארוכה תהיה האחרונה שלנו.
לבית פרטי האפשרות הראלית היחידה זה התקנת לוחות סולארית + מצברים לצבירה (שעולים הרבה וגורמים לאי כדאיות של המערכת) וגם זה יתפקד רק בקיץ.
ההערכות הראלית היינו צמצום משמעותי בצריכת החשמל: רק מנורות (כשצריך), טעינה של מכשירים סלולריים בתקווה שתהיה רשת חירום (גם פה ללא שימוש מיותר), מקרר לא בא בחשבון וכו'.
ואז תצטרך גנרטור קטן וגם אז תצטרך לצבור לא מעט ליטרים של סולר.
דרך אגב גם המים יפסיקו לזרום אחרי כמה ימים, כל המערכת מים שלנו מבוססת על משאבות וכשיגמר הסולר חירום בתחנות השאיבה יפסיקו המים, אז מה תקנה גם מערכת לקליטת מי גשם? (שאסורה על פי חוק)
- kaplaey2
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2337
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 204 פעמים
החשש של אנשים הוא מוצדק, ואי אפשר לכסות 100% מהאופציות
כן אפשר לנסות להיות מוכן כמה שיותר לכסות חלק מהתרחישים.
גנרטור מושתק, אין למצוא במלאי, ואם כן נדיר, למה? אנשים רוקנו את
המדינה מגנרטורים גם מושתקים וגם לא מושתקים, רוצים להיות מוכנים עם חשמל לחירום.
טווח מחיר - אני ראיתי נורמאליים מתחילים ב 3,000 ש"ח ומשם צפונה למעלה למעלה
הכל תלוי באיזה ייצרן (על HONDA שנחשב המלך של המושתקים תשלם הרבה יותר)
עם כל גנרטור אתה יכול לקנות היום מיכל או אפילו 2 של 20 ליטר,
למלא דלק בד"כ בנזין 95 ולאחסן בצורה מסודרת (ומאובטחת) במרפסת ואו במחסן.
לא לשכוח להכין גם שמן ולמלא מדי פעם, וכמו כן חובה להניע לפחות פעם
בשבוע בשביל שהעסק ישמור על "כשירות" מינימלית.
גנרטור מושתק טיפוסי מיכל של 4-6-8 ליטר, עם תמיכה ב 3500W יספק לך
חשמל ל 8 שעות ב 50% צריכה אבל רחוק מאד מלהחזיק בית שלם!
כן יחזיק, מקרר, טלוויזיה, מחשב (צריכים להניע אותם בסדר טורי)
וטעינה של טלפונים סלולרים, ועוד כל מני מכשירי-חשמל אלקטרוניים שלא "זוללים"
הבעיה עם פאנלים סולאריים ומצברים נלווים היא העלות (פי כמה וכמה מגנרטור מושתק קטן)
והעניין של איפה לשים את הפאנלים (למי שנמצא בדירה שאין בה למשל כיוון דרום דומיננטי)
כמו כן להניע מכשירי-חשמל "זוללים" כמו מקפיאים, מקרר, וכדומה על פאנלים סולאריים נדרשת
מערכת די גדולה, ולא הניידות שנמכרות ב 10K - במחיר הזה אפשר לקנות 2 גנרטורים קטנים מושתקים
אבל יש גם ייתרונות אדירים בסולארי: נקי יותר, לא מרעיש, כמעט אפס תחזוקה, ועוד...
כן אפשר לנסות להיות מוכן כמה שיותר לכסות חלק מהתרחישים.
גנרטור מושתק, אין למצוא במלאי, ואם כן נדיר, למה? אנשים רוקנו את
המדינה מגנרטורים גם מושתקים וגם לא מושתקים, רוצים להיות מוכנים עם חשמל לחירום.
טווח מחיר - אני ראיתי נורמאליים מתחילים ב 3,000 ש"ח ומשם צפונה למעלה למעלה
הכל תלוי באיזה ייצרן (על HONDA שנחשב המלך של המושתקים תשלם הרבה יותר)
עם כל גנרטור אתה יכול לקנות היום מיכל או אפילו 2 של 20 ליטר,
למלא דלק בד"כ בנזין 95 ולאחסן בצורה מסודרת (ומאובטחת) במרפסת ואו במחסן.
לא לשכוח להכין גם שמן ולמלא מדי פעם, וכמו כן חובה להניע לפחות פעם
בשבוע בשביל שהעסק ישמור על "כשירות" מינימלית.
גנרטור מושתק טיפוסי מיכל של 4-6-8 ליטר, עם תמיכה ב 3500W יספק לך
חשמל ל 8 שעות ב 50% צריכה אבל רחוק מאד מלהחזיק בית שלם!
כן יחזיק, מקרר, טלוויזיה, מחשב (צריכים להניע אותם בסדר טורי)
וטעינה של טלפונים סלולרים, ועוד כל מני מכשירי-חשמל אלקטרוניים שלא "זוללים"
הבעיה עם פאנלים סולאריים ומצברים נלווים היא העלות (פי כמה וכמה מגנרטור מושתק קטן)
והעניין של איפה לשים את הפאנלים (למי שנמצא בדירה שאין בה למשל כיוון דרום דומיננטי)
כמו כן להניע מכשירי-חשמל "זוללים" כמו מקפיאים, מקרר, וכדומה על פאנלים סולאריים נדרשת
מערכת די גדולה, ולא הניידות שנמכרות ב 10K - במחיר הזה אפשר לקנות 2 גנרטורים קטנים מושתקים
אבל יש גם ייתרונות אדירים בסולארי: נקי יותר, לא מרעיש, כמעט אפס תחזוקה, ועוד...
אני נשברתי וקניתי חשמלי Jackery 1000W עם פנל סולרי מתקפל 100W. מתכוון לחבר צידנית חשמלית לדברים הכרחיים שדורשים קירור (45W) והטענות תאורת חירום / סלולריים אם תהיה רשת וזהו. היתרון לדעתי הוא שניתן להטעין עם הפנל הסולרי.
שלא נצטרך אבל יהיה טוב גם לקמפינג.
שלא נצטרך אבל יהיה טוב גם לקמפינג.
מישהו בדק אולי כדאיות של רכישת power bank גדול להטענת ניידים ולפטופ ,הפעלת נורת לד ואולי מתן מתח לראוטר ומודם?
משהו כזה https://www.goalzeroisrael.co.il/shop/ג ... escription
משהו כזה https://www.goalzeroisrael.co.il/shop/ג ... escription