MartinHSabag כתב:Booboo,
טוב מאוד.
דעתי היא שאם המערכת מושכת אותך לשמוע מוסיקה מסגנון מסויים ואתה זונח מוסיקה שפעם אהבת (אני לא מדבר על מערכת שלא נשמעת טוב בסגנון שגם ככה אתה לא אוהב), אז המערכת הזו פשוט לא טובה לך.
...
בדיוק. ואני לא מוכן לוותר לעצמי בעניין הזה.
אני מודע לזה שאי אפשר שהכל יהיה מצוין, אבל אני מעדיף מצב בו הכל טוב מאוד מאשר חלק מצוין וחלק אחר נשמע ח**.
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"
אתה כל הזמן מתעקש שחשוב לך שהמערכת לא תשנה לך את המוסיקה או בדוגמא הקיצונית שהבאת לא תעלים למשל את גיטרת הבס...
אנא פרט לנו מתוך XXX הCD או התקליטים שיש לך בבית בכמה מהם שמעת את המוסיקה במקור כך שיש לך בסיס להשוואה מה יש או מה אין במקור ??
ומבחינתי המקור הוא תמיד הביצוע עצמו של הנגנים או הזמרים באולפן או בהופעה החיה.
תן לי לנחש אולי בקושי 1% מהמוסיקה שיש לך במדיה הביתית שמעת גם במקור כפי שהגדרתי אותו כך שאתה לא יכול לעולם לדעת מהו ה"שינוי" שהמערכת עשתה למקור מפני שלא השווית בין השניים.
לכן אני חוזר על המנטרה שלי - כל זמן שאין את הבסיס להשוואה אמיתית בין המקור במובן - המוסיקה כפי שהיא נשמעה בעת הביצוע - אז הנאמנות למקור לא מעניינת. מעניינת החוויה..מעניין עד כמה המערכת עושה לך חשק להאזין עוד ועוד כי זה נשמע לך נעים וכו'
אני רוצה להבהיר שגם אם נניח לדוגמה שמעת את להקת מטאליקה בהופעה חיה באיצטדיון וומבלי, עדיין אין לך את הבסיס הנכון להשוואה כיצד נשמעת להקת מטאליקה במערכת הביתית שלך ועד כמה המערכת הביתית שלך שינתה או לא שינתה את המוסיקה של מטאליקה.
לדעתי, המקרה היחידי בו אתה יכול באמת להשוות בין ה"מקור" לבין מה שאתה שומע בבית הוא המקרה בו אתה מאזין להופעה מסויימת ואחר כך מאזין לאותה הופעה ממש על גבי מדיה כל שהיא אצלך בבית.
הבעיה היא אצל אנשים שסגנונות המוזיקה שהם מאזינים להם מאוד רחבים .
מהיכרותי עם BOOBOO הוא בעייתי מאוד .
למעט קלסית הוא מאזין לכל הסגנונות ממוזיקה לטינית , פופ, רוק , פרוגרסיב , פיוזן , ג'ז ובטח יש עוד כמה ששכחתי
ולכן הוא בבעיה לא פשוטה.
הפתרון שלו למקסם את התוצאה היא רכישה של CDP נוסף אשר יספק מענה לשאר התחומים שב CDP הקיים מהווה בעיה .
הנושא אף ניבחן וניבדק.
לעיתים נדרשים מספר מקורות ע"מ לספק את המענה לסוג כזה של מאזינים .
Eyal_W כתב:הבעיה היא אצל אנשים שסגנונות המוזיקה שהם מאזינים להם מאוד רחבים .
מהיכרותי עם BOOBOO הוא בעייתי מאוד .
למעט קלסית הוא מאזין לכל הסגנונות ממוזיקה לטינית , פופ, רוק , פרוגרסיב , פיוזן , ג'ז ובטח יש עוד כמה ששכחתי
ולכן הוא בבעיה לא פשוטה.
הפתרון שלו למקסם את התוצאה היא רכישה של CDP נוסף אשר יספק מענה לשאר התחומים שב CDP הקיים מהווה בעיה .
הנושא אף ניבחן וניבדק.ם .
...
גם אני עם טעם מוסיקלי דומה וההבדלים בין CDPs הם מינוריים מכדי להוות הבדל משמעותי בין סגנונות שונים. מינוריים בייחוד ביחס להבדלים בין רמקולים, שהם הבעיתיים ביותר. כשאתה צריך שאותו רמקול ינגן גם טנגו וגם אלטרוניקה, אתה בבעיה גדולה. זה קשה למצוא רמקול שיש לו גם עדינות וגם ביצים, כי הדרישות הפיסיקליות הן מנוגדות בחלקן.
לדעתי, גם הבעיה בבחירת מגבר היא גם גדולה יותר מהבעיה שמציב CDP. שמעתי מגברי שפרפרות שנשמעים נפלא עם הרכבים אקוסטיים קטנים, אבל לא מסוגלים 'להחזיק' מוסיקת רוק עמוסה. בעיה.
אתה כל הזמן מתעקש שחשוב לך שהמערכת לא תשנה לך את המוסיקה או בדוגמא הקיצונית שהבאת לא תעלים למשל את גיטרת הבס...
אנא פרט לנו מתוך XXX הCD או התקליטים שיש לך בבית בכמה מהם שמעת את המוסיקה במקור כך שיש לך בסיס להשוואה מה יש או מה אין במקור ??
ומבחינתי המקור הוא תמיד הביצוע עצמו של הנגנים או הזמרים באולפן או בהופעה החיה.
תן לי לנחש אולי בקושי 1% מהמוסיקה שיש לך במדיה הביתית שמעת גם במקור כפי שהגדרתי אותו כך שאתה לא יכול לעולם לדעת מהו ה"שינוי" שהמערכת עשתה למקור מפני שלא השווית בין השניים.
לכן אני חוזר על המנטרה שלי - כל זמן שאין את הבסיס להשוואה אמיתית בין המקור במובן - המוסיקה כפי שהיא נשמעה בעת הביצוע - אז הנאמנות למקור לא מעניינת. מעניינת החוויה..מעניין עד כמה המערכת עושה לך חשק להאזין עוד ועוד כי זה נשמע לך נעים וכו'
אני רוצה להבהיר שגם אם נניח לדוגמה שמעת את להקת מטאליקה בהופעה חיה באיצטדיון וומבלי, עדיין אין לך את הבסיס הנכון להשוואה כיצד נשמעת להקת מטאליקה במערכת הביתית שלך ועד כמה המערכת הביתית שלך שינתה או לא שינתה את המוסיקה של מטאליקה.
לדעתי, המקרה היחידי בו אתה יכול באמת להשוות בין ה"מקור" לבין מה שאתה שומע בבית הוא המקרה בו אתה מאזין להופעה מסויימת ואחר כך מאזין לאותה הופעה ממש על גבי מדיה כל שהיא אצלך בבית.
שלמה
...
אז ככה - הרבה הרבה מעל 1%, אבל, כמו שרשמת בהמשך, רק בהופעות ענק, שבהן הסאונד רחוק מאידיאלי. אז אם אתה שואל על מקרים שבהם שמעתי את הלהקה מנגנת אצלי בסלון - ובכן, 0%. מטאליקה אף פעם לא התארחה אצלי, למרות שאני מניח שיש גבול כמה פעמים הם יכולים להתעלם מההזמנה שלי...
אז מה הרפרנס שלך? למה כן אפשר להשוות? ברור שהדיון הזה הוא חצי היפותטי, ואולי יותר מזה. קשה לדעת מה צרוב במדיה. אבל מכאן ועד אמירה כמו "נאמנות למקור היא נאמנות לחוויה ומה שנשמע הכי טוב הוא הכי נאמן למקור" יש מרחק רב.
רק אם המאזין יושב באולפן ההקלטות בתוך חדר ההקלטה בעת שהוקלט הדיסק או התקליט או הקובץ ורק אם המאזין יושב באולם/ איצטדיון/ מועדון וכו' שבהם הוקלטה ההופעה החיה, אך ורק אז ניתן, לדעתי, לדבר על רפרנס או השוואה ועל בדיקת הנאמנות למקור.
לכן, לשאלתך, מאחר ולמרבית המאזינים והצרכנים של המדיה המוקלטת אין את הרפרנס הזה - המושג של נאמנות למקור די ריק מתוכן ומבחינתי הוא מתייחס לנאמנות לחוויה ריאלסטית כמו שכתבת.
אני מזכיר לשיטתי נאמנות למקור היא כאילו מנגנים או שרים אצלי בסלון מאחר ואני אישית מעולם לא שמעתי באופן ישיר ובמו אוזניי אף ביצוע מתוך כל המדיה המוקלטת שברשותי לא ממש מעניין אותי עד כמה המערכת מעוות או מחסירה או מוסיפה.
KOOKE,
יש לי הצעה שאולי תבהיר את ההבדל שבגישות שלכם (כי אתן משתמשים באותו מושג לתאר, לדעתי דברים שונים).
אתה מדבר עד כמה המערכת מייצרת עבורך "מציאות מדומה" או ריאליסטיות.
ואילו Mettalljoe מדבר על נאמנות למקור בהקשר של עד כמה הגל היוצא מהמערכת (במדידה) דומה לגל שתיאורטית נמצא מקודד דיגיטלית על המדיה. כלומר, עד כמה המערכת "מעוותת" את הסיגנל.
אני חושב שאלו שני דברים שונים ולא בהכרח סותרים אחד את השני.
יפה מאד, מרטין, הגדרת את זה בול. קח מכשיר מדידה, תבדוק מה נכנס למערכת (הביטים שמקודדים במדיה), תבדוק מה יצא, ואם זה זהה, זה נאמן למקור בעיני. לא לחוויה שאין לי מושג מה היא ומאיפה היא, שהרי הזיכרון שלנו מאד סובייקטיבי, קצר ומטעה.
KOOKE כתב:רק אם המאזין יושב באולפן ההקלטות בתוך חדר ההקלטה בעת שהוקלט הדיסק או התקליט או הקובץ ורק אם המאזין יושב באולם/ איצטדיון/ מועדון וכו' שבהם הוקלטה ההופעה החיה, אך ורק אז ניתן, לדעתי, לדבר על רפרנס או השוואה ועל בדיקת הנאמנות למקור.
...
מה זה יעזור?
הרי במקרים רבים כלים/שירה מוקלטים בנפרד זה מזה. מעבר לכך שהכל עוד עובר עיבוד ועריכה באולפן, שהם חלק בלתי נפרד מהמוצר המוגמר.
בדיוק. _falou_ צודק. אין שום קשר בין מה שאני שומע באיצטדיון (איפה בדיוק? יש אלף מקומות שבהם שומעים משהו אחר לגמרי בהופעה. אבל נעזוב את זה) לבין מה שמוקלט במדיה. חס וחלילה אם זה היה זהה.