1080p ו-768p ניראים זהה - מה לא בסדר ?

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
boloni פותח השרשור
טרול
טרול
תגובות: 141
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום ,
יש לי בבית שתי טלויזיות LCD , שתיהן של חברת SONY . ראשונה , בעלת רזולוציה 768P בגודל 32 אינץ והשניה , 46 אינץ , בעלת רזולוציה 1080P .
אתמול חיברתי מכשיר BLU-RAY של SONY בעל רזולוציה 1080P לטלויזיה הגדולה . שמנו סרט BLU-RAY משנה שעברה ברזולוציה 1080P , והאיכות היתה מצויינת .
לאחר מכן רציתי לבדוק מה ההבדל בין איכות הוידאו של הטלויזיה בעלת רזולוציה 1080P לבין זו של 768P וחיברתי את מכשיר ה-BLU-RAY גם אליה .
הופתעתי מאוד לגלות שלא הצלחתי למצוא שם הבדל של ממש בין שתי הטלויזיות .
מכאן יש לי כמה שאלות :
1.האם ההבדל בין רזולוציה 768P\720P לבין 1080P אמור לבולט לעין ?

2.אם אמור להיות הבדל כלשהו , מה ההבדל הזה צריך להיות בין שתי הרזולוציות ( יותר פרטים ? חד יותר ? פשוט לא ראיתי שום הבדל ...) ?

3.האם יתכן שמשהו לא בסדר באחת הטלויזיות אם ההבדל בין שתי הרזולוציות לא מורגש ?

תודה

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

מוזר ביותר מה שאתה מציין, גם לאור ההבדל ברזולוציות ובמיוחד בגודל.
האם הנגן הוציא 1080P ?
ההבדל אמור להיות בפירוט, כלומר, אתה אמור לראות יותר פרטים במסך FHD.
בבדיקות שאני ערכתי ההבדל ברור, אבל יכול להיות שאתה מצפה להבדלים אחרים ?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

boloni פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #3 

מרטין תודה . הנגן הוא בעל רזולוציה 1080P וזה מה שהוא שידר בשני המקרים .
יש לך אולי תמונה \ תמונות השואתיות שיכולות לתאר בפועל את ההבדלי בין 720P ל-1080P ?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78905
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #4 

האם המכשיר היה במצב 1080P בשני המצבים?

יש לך טעות קלסית שמניחה שאתה יכול "לזכור" הבדלים באיכות תמונה. הזיכרון האנושי (כמו גם העין האנושית) היא אדפטיבית.

יש כמה דרכים לעשות את המבחן הזה:
1. להעביר את המכשיר למצב 720P ולהחליף בין 720P ל-1080P תוך כדי צפיה במסך הגדול. אחרי זה לעשות את אותו מבחן על המסך הקטן.

2. שים את המסכים זה לצד זה וחבר את המכשיר לשניהם בו זמנית (עם מפצל HDMI). מרחק הצפיה מאוד משמעותי במקרה כזה.

בנוסף, חשוב לציין שהרזולוציה של המקור מאוד משמעותית. ראיתי בפירוש סרטי BD שהאיכות שלהם "ככה ככה" (במקרה אחד, פחות מ-DVD למשל בסרט BULLIT).

boloni פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #5 

תודה עופר . זה נכון שאת הבדיקה שעשיתי אתמול עשיתי אותה על סמך הזכרון בלבד ואתה צודק שצריך לבדוק את הרזולוציות ביחד במקביל ולא אחת אחרי השניה .
אני אעשה את הנסיון הזה היום ואחזור עם התוצאות .
בינתיים מצאתי את הלינק הזה http://plastik.hu/media/irobot-4fele.jpg שמדגים את ההבדלים בין הרזולוציות השונות , בינהן גם 720P ו-1080P .
גם כאן מאוד קשה לי להבחין בהבדלים בין השניים עד כדי כך שאם היו שואלים אותי מה האיכות הטובה יותר יכול להיות שהיתי מצביע על 720P כאיכות הטובה במקרה הזה .
oferlaor כתב:האם המכשיר היה במצב 1080P בשני המצבים?

יש לך טעות קלסית שמניחה שאתה יכול "לזכור" הבדלים באיכות תמונה. הזיכרון האנושי (כמו גם העין האנושית) היא אדפטיבית.

יש כמה דרכים לעשות את המבחן הזה:
1. להעביר את המכשיר למצב 720P ולהחליף בין 720P ל-1080P תוך כדי צפיה במסך הגדול. אחרי זה לעשות את אותו מבחן על המסך הקטן.

2. שים את המסכים זה לצד זה וחבר את המכשיר לשניהם בו זמנית (עם מפצל HDMI). מרחק הצפיה מאוד משמעותי במקרה כזה.

בנוסף, חשוב לציין שהרזולוציה של המקור מאוד משמעותית. ראיתי בפירוש סרטי BD שהאיכות שלהם "ככה ככה" (במקרה אחד, פחות מ-DVD למשל בסרט BULLIT).
...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #6 

boloni,

גם בתמונה ההיא רואים הבדלים ברורים.

זה הכל פונקציה של כמה רחוק יושבים, ועל איזה גודל צופים בתמונה.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

ואם עושים DOWNSCALING במחשב....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1373
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #8 

...
עופר תתפלא, לרוב האנשים אין בעיה להבחין בין מקור 480p, לבין מקור היי דפינישן מקביל, גם ע"פ זיכרון לטווח ארוך. מבט חטוף בתמונת ה 576p המוצגת בהשוואה מעלה, לא משאיר ספק כי מדובר בזוועה ויזואלית (לפחות כאשר מביטים מקרוב).

בעיית "הזיכרון הקצר" מתחילה כאשר מנסים להשוות בין מקור 720p ל 1080p.
גם בתמונה ההיא רואים הבדלים ברורים.
...
ההבדל הברור העיקרי שאני רואה בתמונה שהוא הציג, בין 720p ל 1080p, זה שהתמונה של ה 1080p, פרט לכך שלא מוצג אותו הפריים, היא בעלת גוון מעט אדום יותר.

במרחק קרוב כפי שאני צופה בתמונות הללו, בד"כ קל לי מאוד להבחין בין תמונת סטילס אמיתית ברזולוציה הדומה ל 1280x720, לבין תמונת סטילס מקבילה ברזולוציה הדומה ל 1920x1080, כך שמן הסתם אנו מוגבלים כיום ברמת המקורות, שלא מסוגלים לנצל 1080p ברוב המקרים, בצורה שמצדיקה את קיומו מעבר ל 720p.
נערך לאחרונה על ידי noam23 ב 17/09/2007 20:52, נערך 2 פעמים בסך הכל.

ps3mee
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1665

שליחה #9 

אני לא מבין שני הגדלים שונים אני חושב שזו אחת מהסיבות שההבדל הוא לא עד כדי כך ניקר ב-32 הפיקסלים יותר קטנים וב-46 הם יותר גדולים מה היה מרחק הצפייה שלך כל פעם?
ניר

guy2233
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 191

שליחה #10 

תאמינו לי אפששר לזכור עד לא מזמן ה ps3 שלי היה מחובר בעזרץ כבל קומפוזיט..
וחברים שלי ושל אח שלי באו ושיחקו ב call of duty 3 לפני שבוע קניתי כבל hdmi ואותם חבירים באו והרגישו בהבדלל..

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #11 

ps3mee כתב:אני לא מבין שני הגדלים שונים אני חושב שזו אחת מהסיבות שההבדל הוא לא עד כדי כך ניקר ב-32 הפיקסלים יותר קטנים וב-46 הם יותר גדולים מה היה מרחק הצפייה שלך כל פעם?
...
צודק, גם אני לא הבנתי את הדילמה הגדולה.
HiFiMusic IL

דודיפלצת
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2183
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #12 

guy2233 כתב:תאמינו לי אפששר לזכור עד לא מזמן ה ps3 שלי היה מחובר בעזרץ כבל קומפוזיט..
וחברים שלי ושל אח שלי באו ושיחקו ב call of duty 3 לפני שבוע קניתי כבל hdmi ואותם חבירים באו והרגישו בהבדלל..
...
אל תשווה... אתה מדבר על החיבור שיש הכי נחות שיש ב-SD לעומת 1080p/720p!

boloni פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #13 

אני חזרתי ועשיתי שוב את הבדיקה מחדש .
נתחיל מזה שמרחק הצפיה היה של כ-2.5 מטר במקרה של טלויזיה ה-32 וכ-4.3-4.5 מטר בטלויזיה של 46 אינץ .
תוכן שהוצג על שתי הטלויזיות היה זהה ובאיכות מהממת , ללא שום הפרעות . רזולוצית התוכן כפי שמופיע על גבי קופסת הדיסק - 1080P .
לקחת את הטלויזיה של 32 אינץ ולשים ליד זו של 46 לא יכולתי כי היתי צריך לפרק בשביל זה חצי חדר שינה אבל מה שעשיתי זה להציג על טלויזיה 46 אינץ את אותו התוכן בשתי רזולוציות שונות על ידי החלפת הרזולוציות באמצעות לחצן 720p/1080p בשלט .
ממרחק של 4.5 מטר לא היתי יכול להבחין בשום הבדל בין שתי הרזולוציות , פשוט כלום .
עשיתי את אותו ניסוי ממרחק של כ-2מטר מהטלויזיה ואז הבחנתי בתמונה SOFT יותר ברזולוציה 1080P . כן , מוזר , אבל 720P נראה דוקא יותר חד .
המסקנה שלי לאחר סיבוב 2 של ניסויים : רואים הבדל בין 1080P לבין 720P ממרחק צפיה קטן לבלד , מרחק שלא מעשי עבור צפיה בטלויזית 46 אינץ אבל לא יכול להגיד בצורה ברורה שהאיכות של 1080P טובה יותר . אני אישית , לפי תוצאות הניסוי הזה , חושב ההפך שהתמונה הטובה יותר התקבלה ב-720P .
ממרחק צפיה של 4.5 מטר לא יכולתי להבחין בשום הבדל בין שתי הרזולוציות .

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #14 

boloni,

זה גורם לי לחשוב שאולי המסך שלך לא תקין או שהמקור שלך לא תקין.

720P לא יכול להיראות טוב יותר מ-1080p אלא אם כן המקור גרוע (מקור=הנגן / התוכן) או המסך בעייתי.

האם ווידאת שבמצב 1080P כפתור INFO על המסך מזהה 1080P?

מה המודל המדוייק של המסך שעשית עליו את הבדיקה?

boloni פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #15 

עופר , הטלויזיה שיש לי היא SONY KDL-46V3000 .
בינתיים אני מאוד מרוצה מהאיכות שלה . לגבי הבעיה הספציפית הזו יכול להיות שזה עיניין של טעם אישי . יכול להיות שהתמונה שלה אני קורא SOFT ב-1080P אחרים יגדירו אותה כבעלת פרטים רבים אחרים בהשואה ל-720P דבר שאני לא רואה .
קניתי טלויזיה איכותית 1080P דוקא כדי שאהיה מסוגל להנות מתכנים ברזולוציה 1080P אבל אני לא מבחין בשום הבדל גדול או קטן ממרחק של 4.5 מטר .
אני מצטער שלא עשיתי את הבדיקה הזו לפני ששילמתי פי 3 על טלויזיה 1080P בהשואה לעלות טלויזיה עם רזולוציה 768P בלבד באותו הגודל .

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4589
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #16 

בתמונות ההדגמה ניתן לראות יפה את ההבדל בין 720P לבין ה-1080P.
אין הרבה פרטים נוספים (כנראה המקור לא מאוד איכותי), אבל התמונה נעימה יותר.
שימו לב לטקסטורה על הכסא, לכיתוב בקצה הרחוק של השולחן, למנורה על השולחן, ולמסך שנמצא על השולחן.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #17 

נכון שהפרטים של האביזרים שעל השולחן וארון המגירות בולטים וחדים יותר ב 1080p וכך גם הפרוט של לוח השולחן והתיקיות שמאחורי הגיבורים בצד שמאל. אבל רוב האנשים לא ישימו לב לזה כי הם מתמקדים בדמויות.

העין האנושית ותשומת הלב שלנו נמשכים ישירות לדמויות ולפנים אנושיות וחלק מאוד גדול במוח שלנו הוא מעבד ווידאו יעודי לפענוח פנים ושפת גוף ויצירת "תמונת עולם" עבורנו. בגלל זה בשלב מסויים המוח מחליט שישי לו מספיק מידע ופרטים ולכן ההבדלים בין "טוב" ל"טוב מאוד" לא כל כך קופצים לעין כמו ההבדלים בין "גרוע" ל"בינוני פלוס".
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #18 

זה נכון לכל תחום, לא רק לוידיאו. וכך גם צריך להיות.
Silence speaks louder than words

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1373
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #19 

בשורה התחתונה אני לא מאמין שיש מישהו שיכול לראות סרט 720p ולדעת שהוא אכן רואה סרט 720p ולא 1080p, ולהיפך. לכן מדובר בהבדל שאינו יכול להגדיל את חוויית הצפייה.

ושוב, שימו לב שתמונת ה 1080p מכילה גוון אדמומי שאינו קיים בתמונת ה 720p, כך לא עושים השוואה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #20 

noam23,

עוד פעם חזרנו לסיפור שלך?

זה תלוי במרחק צפיה ואיכות מקור, זה הכל. על מקרן 100" אם אתה לא רואה הבדלים, כדאי מאוד לראות רופא עיניים כי אסור לנהוג ככה...

לגבי התמונות, שים לב שהוא משווה מקודדים שונים, כך שזו לא ממש השוואה נכונה (הוא משווה יותר את איכות המקודדים והמקור מאשר השוואה אמיתית בין 720P ל-1080i).

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”