מחשב מתנתק מהאינטרנט כל 5 שניות
להלן הבעיה,
מחשב נייח תקין שעבד בדירה X הגיע לדירה Y.
ברגע שמחברים כבל רשת למחשב אז הוא מזהה אינטרנט ל-5 שניות ואז מתנתק וחוזר חלילה..
ניסיתי להחליף כבל אחר והבעיה לא נפתרה .. במחשב נייד נוסף שיש לי בבית אין את הבעיה הזו.
משמעות הדבר שיש כאן בעיה עם המחשב הנייח שעבד פיקס..
ניסיתי לאפס הגדרות רשת בווינדוס אך זה לא עזר..
מה אפשר לעשות?
מחשב נייח תקין שעבד בדירה X הגיע לדירה Y.
ברגע שמחברים כבל רשת למחשב אז הוא מזהה אינטרנט ל-5 שניות ואז מתנתק וחוזר חלילה..
ניסיתי להחליף כבל אחר והבעיה לא נפתרה .. במחשב נייד נוסף שיש לי בבית אין את הבעיה הזו.
משמעות הדבר שיש כאן בעיה עם המחשב הנייח שעבד פיקס..
ניסיתי לאפס הגדרות רשת בווינדוס אך זה לא עזר..
מה אפשר לעשות?
חיברתי את הנייד גם דרך כבל ושם אין ניתוקים.
עם המחשב הנייח אני מצליח להתחבר אלחוטית.. הבעיה היא רק כשמחברים קווי. (ניתוק כל 5 שניות)
יש לי הרגשה שזה נטו הגדרות.. ואני לא יודע אם כדאי לנסות לאפס את הראוטר.. (אני לא זוכר את היוזר והסיסמה..)
ניסיתי גם לעדכן את המתאם רשת של הלוח אבל זה לא עזר..
@kingikra
עם המחשב הנייח אני מצליח להתחבר אלחוטית.. הבעיה היא רק כשמחברים קווי. (ניתוק כל 5 שניות)
יש לי הרגשה שזה נטו הגדרות.. ואני לא יודע אם כדאי לנסות לאפס את הראוטר.. (אני לא זוכר את היוזר והסיסמה..)
ניסיתי גם לעדכן את המתאם רשת של הלוח אבל זה לא עזר..
@kingikra
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
כנראה כרטיס רשת תקול.
אם אתה מאפס את הראוטר, היוזר והסיסמא אלו ברירת המחדל שלו שאתה יכול למצוא בחיפוש ברשת אבל אם חיברת את הנייד קווי ואין ניתוקים, לא הייתי בונה על זה שהבעיה בראוטר. מניח שניסיתי פורט אחר ואת אותו הפורט בנייד.
כרטיס רשת עולה פחות מ 100 ש"ח ממה שאני זוכר. נראה לי שזו הברירה היחידה.
אם אתה מאפס את הראוטר, היוזר והסיסמא אלו ברירת המחדל שלו שאתה יכול למצוא בחיפוש ברשת אבל אם חיברת את הנייד קווי ואין ניתוקים, לא הייתי בונה על זה שהבעיה בראוטר. מניח שניסיתי פורט אחר ואת אותו הפורט בנייד.
כרטיס רשת עולה פחות מ 100 ש"ח ממה שאני זוכר. נראה לי שזו הברירה היחידה.
לדעתי זה לא כרטיס תקול כי המחשב תקין וחדש.. לוח בן חצי שנה..
נראה לי שפשוט המחשב השתגע כי הוא נכנס לרשת חדשה..
יש מצב שפירמוט יעזור אבל פחות חותר לזה כרגע.
אני אנסה איפוס ראוטר אולי.
אולי לנסות לשנות פורט בראוטר עצמו?
בחדר יש לי שקע רשת, אולי שינוי פורט בראוטר יעזור?
בחדר יש לי שקע רשת, אולי שינוי פורט בראוטר יעזור?
את הנייד חיברת לאותו כבל רשת שעושה בעיות בנייח?
אם אתה רוצה לאפס הגדרות של כרטיס רשת אז כנס למנהל ההתקנים, מצא שם את הכרטיס הרשת המדובר, לחיצה ימנית עליו ואז הסר. אשר את ההסרה (לא לסמן את הוי למחיקת מנהל ההתקן).
אין קשר לזה שהמחשב תקין וחדש, בעיות קורות ככה או ככה.
במיוחד דווקא בגלל שהוא חדש אגב, לפעמים אז מוצרים שלא יוצאים אפויים עד הסוף לכן חשוב שתנסה לעדכן ביוס ודריבר לכרטיס שלך.
אם אתה רוצה לאפס הגדרות של כרטיס רשת אז כנס למנהל ההתקנים, מצא שם את הכרטיס הרשת המדובר, לחיצה ימנית עליו ואז הסר. אשר את ההסרה (לא לסמן את הוי למחיקת מנהל ההתקן).
אין קשר לזה שהמחשב תקין וחדש, בעיות קורות ככה או ככה.
במיוחד דווקא בגלל שהוא חדש אגב, לפעמים אז מוצרים שלא יוצאים אפויים עד הסוף לכן חשוב שתנסה לעדכן ביוס ודריבר לכרטיס שלך.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4311
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 905 פעמים
לפני שאתה רץ לפרמט את המחשב, להסיר או להתקין דברים, אם אתה חושד שיש בעיית תוכנה כלשהי או של ההגדרות, תעשה את הדבר הפשוט, הקל והגיוני ביותר שעושים במקרה כזה בכדי לשלול או לאמת את הבעיות תוכנה וזה, תעלה את המחשב מ LIVE-USB של WINDOWS וכך תראה, אם הבעיה קיימת בכלל שם או לא.03/02/2024 19:03kfirg14 כתב: לדעתי זה לא כרטיס תקול כי המחשב תקין וחדש.. לוח בן חצי שנה..
בחדר יש לי שקע רשת, אולי שינוי פורט בראוטר יעזור?...
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

LIVE-USB, זה בדיוק כמו שפעם, לפני שנת אלפיים היה לנו את LIVE-CD, רק שזה... USB...
זה התקן USB, מסוג שמכונה בשם DISK ON KEY, שעליו פרסו מערכת הפעלה, שניתן לעלות ממנו את המחשב. במקרה שלנו, מערכת ההפעלה זו, היא WINDOWS, למשל 11, או 10, לפי הבחירה שלך.
אתה מעלה ממנו את המחשב, מבלי שאתה משתמש בדיסק הקשיח שיש בו ועושה כך את מה שאתה צריך מבלי למחוק את הדיסק הקשיח או להתקין עליו מחדש את המערכת ההפעלה. אחרי זה אתה יכול לחזור לעלות מהדיסק הקשיח שיש במחשב.
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

בול מה שחשבתי וזה גם קרה לי לפחות פעם אחת שכרטיס רשת נדפק בעקבות הפסקת חשמל03/02/2024 19:27LiorShap כתב: כרטיסי רשת ידועים כרגישים להפסקת חשמל.
יתכן שהמחשב חטף איזה "זץ" והכרטיס התקלקל.
אין שום קשר לזה שהוא בן חצי שנה.
יתכן גם שזה דרייוור דפוק /נדפק אז כנס לאתר היצרן
של הלוח ותוריד דרייוור אחר....
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

אם חיברת את הנייד לפורט אחר אז זו הבדיקה הראשונה שהייתי עושה. מחבר את הנייד לשקע בקיר שמחובר לפורט ספציפי בראוטר03/02/2024 19:03kfirg14 כתב: לדעתי זה לא כרטיס תקול כי המחשב תקין וחדש.. לוח בן חצי שנה..
בחדר יש לי שקע רשת, אולי שינוי פורט בראוטר יעזור?...
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

ובמה מתבטא הבאג הידוע זה? כי אצלי שני הסוגים של כרטיסי רשת אלה עובדים במשך שנים כבר במאות רבות של מחשבים, שמחוברים למתגים שונים, כולל גם לכמה ביתיים זולים ביותר ולסיניים ואין להם שום "באגים" ידועים או לא ידועים, לא במערכות מיקרוסופט מכל סוג, ולא במערכות LINUX או FREEBSD שונות. כמובן, אם הם הותקנו בצורה תקינה וגם התשתית הפסיבית היא תקינה. וזה עוד בהתחשב בכך שמדובר על כרטיסי רשת די זולים של INTEL, אבל עם זאת מאוד אמינים ויציבים ובטח ובטח שהם יציבים ואמינים יותר בפער ענק מהכרטיסים של יצרנים כמו REALTEK ודומיהם....
מצרף צילום מסך של אחד כזה, שמחובר למתג סיני פשוט ברשת ביתית: חוץ מזה, לפי מה או איך הסקת את זה שלפותח הדיון יש בכלל בדיוק כרטיס רשת מסוג זה?
כי הוא לא בדיוק ציין את זה איזה סוג של כרטיס רשת יש לו במחשב.
לא הסקתי שיש לו את זה, אבל יש סבירות גבוהה שיש, כיוון שאינטל היא ספקית ידועה של כרטיס רשת, ובטח מובנים..
וכמו כל תקלה, לא בהכרח שהיא משתחזרת לכל אחד, ובוודאי לא באותה עוצמה(כל כמה דקות או אחת לכמה פקטות), ויש כאלה שלא ירגישו כלום.
וכמו כל תקלה, לא בהכרח שהיא משתחזרת לכל אחד, ובוודאי לא באותה עוצמה(כל כמה דקות או אחת לכמה פקטות), ויש כאלה שלא ירגישו כלום.
זה הלוח שלי.. ועל הדרך רציתי לשאול אם יש טעם לקנות כרטיס רשת יותר טוב/אמין מזה שעל הלוח.
אשמח להמלצות.
https://www.gigabyte.com/Motherboard/X5 ... -rev-1x#kf
אשמח להמלצות.
https://www.gigabyte.com/Motherboard/X5 ... -rev-1x#kf
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

כפי שכבר רשמתי, ממאות רבות כרטיסי רשת כאלה שיש לי שעובדים כבר במשך שנים, לא הייתה אפילו בעיה אחת מסוג זה. כך שכל הבעיות אלה לרוב נובעות מדברים כמו כבילה לא תקינה, ציוד לא תקין שעליו מחובר כרטיס רשת זה, התקנה לא נכונה של מנהלי ההתקן או בכלל חוסר ההתקנה ושימוש במנהל התקן דיפולטי, שלא מנצל את הכרטיס רשת זה במלואו.04/02/2024 9:23xsoft7 כתב: ההימור היה נכון, יש לך של אינטל. למרות שלא רשום איזה דגם במפורש.. אבל אני מניח שאתה סובל מהבעיה שתוארה לעיל....
אם נכנסים לעמוד הדרייברים של הלוח אז זה דגם הכרטיס : Intel i225 LAN driver
מה לגבי כרטיס רשת חליפי כמו זה למשל :
https://ksp.co.il/web/item/263570
או זה שיחסית יקר.. ?
https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=36119
מה לגבי כרטיס רשת חליפי כמו זה למשל :
https://ksp.co.il/web/item/263570
או זה שיחסית יקר.. ?
https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=36119