RIP איכותי עבור Squeezebox ו HTPC
הי,
ישנן תוכנות אשר מבצעות RIP "איכותי" ל CD, לדוגמא dBpoweramp
http://www.dbpoweramp.com/dmc.htm
התוכנה מבצעת RIP פעמיים ומשווה את התוצאה עם מאגר נתונים ברשת אשר נבנה על ידי משתמשים אחרים ומבצעת תיקוני שגיאות למידע.
תהליך ה RIP בעזרת התוכנה לוקח זמן רב יותר מאשר בתוכנות סטנדרטיות, סדר גודל של רבע שעה לדיסק ובמקרה של דיסקים בעייתיים (צרובים בדרך כלל) גם חצי שעה.
להעביר מאות דיסקים למחשב בקצב כזה יקח זמן רב מאוד.
השאלה: האם ישנו הבדל "שמיע" בין RIP שכזה לבין RIP "פשוט"?
ובהזמנות זו, שאלה נוספת, האם לדעתכם התקנת שני CD במחשב וביצוע RIP לשני דיסקים במקביל תפגע באיכות ה RIP?
ישנן תוכנות אשר מבצעות RIP "איכותי" ל CD, לדוגמא dBpoweramp
http://www.dbpoweramp.com/dmc.htm
התוכנה מבצעת RIP פעמיים ומשווה את התוצאה עם מאגר נתונים ברשת אשר נבנה על ידי משתמשים אחרים ומבצעת תיקוני שגיאות למידע.
תהליך ה RIP בעזרת התוכנה לוקח זמן רב יותר מאשר בתוכנות סטנדרטיות, סדר גודל של רבע שעה לדיסק ובמקרה של דיסקים בעייתיים (צרובים בדרך כלל) גם חצי שעה.
להעביר מאות דיסקים למחשב בקצב כזה יקח זמן רב מאוד.
השאלה: האם ישנו הבדל "שמיע" בין RIP שכזה לבין RIP "פשוט"?
ובהזמנות זו, שאלה נוספת, האם לדעתכם התקנת שני CD במחשב וביצוע RIP לשני דיסקים במקביל תפגע באיכות ה RIP?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- joel
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 227
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
ואם כבר עושה rip, אני ממליץ להמיר את ה-wav ל-flac
אפשר עם -Flac Frontend
http://members.home.nl/w.speek/flac.htm
וצריך גם להוריד flac converter
http://flac.sourceforge.net/
אפשר עם -Flac Frontend
http://members.home.nl/w.speek/flac.htm
וצריך גם להוריד flac converter
http://flac.sourceforge.net/
הנגן הותקן בהצלחה
הנגן הותקן אתמול בהצלחה.
הנגן מחובר למחשב באופן קוי ולא אלחוטי (מרחק קרוב יחסית וסיבות נוספות) ללא נתב אלא על ידי כרטיס רשת נוסף אשר התקנתי במחשב. לצורך כך (למי שמעוניין בהתקנה דומה) יש צורך בכבל רשת מוצלב והגדרת רשת מקומית בנוסף לחייגן האינטרנט.
רדיו אינטרנט לא פעיל אצלי עדיין מכיוון שלא הספקתי להטפל בהגדרות הנדרשות.
כרגע הנגן מחובר למגבר באופן דיגטלי כך שלא יצא לי להתרשם מאיכות המוצא האנלוגי של המכשיר.
המכשיר עובד מצויין ונוח לשימוש ולתפעול, מציג יפה את האיפורמציה על השירים וכו'.
לא הייתי מתנגד למסך גדול יותר ואולי אפילו צבעוני אבל סה"כ קשה להתלונן.
עכשיו נותר רק לגשת למלאכת ה RIP המייגעת ולמצא מקום לאחסן את כל הדיסקים (כנראה יעברו אחר כבוד לCase מתאים יחד עם העטיפות והקופסאות יושלכו לפח.
במקומם יתפנה מקום לתקליטים חדשים. ...
עדיין לא קיבלתי תשובה לשאלה האם RIP "איכותי" נותן תוצאה טובה יותר מ RIP סטנדרטי ואשמח לקבל חוות דעת.
הנגן מחובר למחשב באופן קוי ולא אלחוטי (מרחק קרוב יחסית וסיבות נוספות) ללא נתב אלא על ידי כרטיס רשת נוסף אשר התקנתי במחשב. לצורך כך (למי שמעוניין בהתקנה דומה) יש צורך בכבל רשת מוצלב והגדרת רשת מקומית בנוסף לחייגן האינטרנט.
כרגע הנגן מחובר למגבר באופן דיגטלי כך שלא יצא לי להתרשם מאיכות המוצא האנלוגי של המכשיר.
עכשיו נותר רק לגשת למלאכת ה RIP המייגעת ולמצא מקום לאחסן את כל הדיסקים (כנראה יעברו אחר כבוד לCase מתאים יחד עם העטיפות והקופסאות יושלכו לפח.
עדיין לא קיבלתי תשובה לשאלה האם RIP "איכותי" נותן תוצאה טובה יותר מ RIP סטנדרטי ואשמח לקבל חוות דעת.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
1. אל תשליך את הקופסאות (Jewel Cases), אני בטוח שיש אנשים שיישמחו לאמץ אותם (אני בזמנו אימצתי כמה מבחור באירלנד שהעביר את כל האוסף שלו לארונית מגירות כדי לחסוך במקום).
2. כן, יכול להיות הבדל, לפחות תיאורטי, אם כי לא בהכרח שמיע וזה ש-RIP לא תקין ייגרום למשל למנגנון ה"תיקון שגיאות" להיכנס לפעולה מייד ולהחליף מידע שהוא לא מצליח לקרוא מהדיסק בפעם הראשונה. שיהיה ברור, זה קורה כל הזמן גם אם אתה חושב שהדיסק נקי.
ב-RIP "איכותי", ניתן להגיד לתוכנה (למשל ל-EAC) לא להמשיך את הקריאה אם הוא לא מצליח לקרוא ביט מסויים או לקרוא אותו מספר רב של פעמים (נגיד 80 פעם) ולעשות סטטיסטיקה של מה הוא קיבל יותר.
תנסה לקחת דיסק מהאוסף שלך ולעשות לו RIP בצורה כזו, לאחר מכן שטוף אותו עם סבון כלים ומים (לא לשפשף עם ברזלית.....) ותראה איך זמן ה-RUP מתקצר משמעותית. משמע, מנגנון תיקון השגיאות (שהוא חלק מהפרוטוקול של RED BOOK CD) עובד כל הזמן בנגן שלנו ויעבוד בתוכנות צריבה/RIP פשוטות.
2. כן, יכול להיות הבדל, לפחות תיאורטי, אם כי לא בהכרח שמיע וזה ש-RIP לא תקין ייגרום למשל למנגנון ה"תיקון שגיאות" להיכנס לפעולה מייד ולהחליף מידע שהוא לא מצליח לקרוא מהדיסק בפעם הראשונה. שיהיה ברור, זה קורה כל הזמן גם אם אתה חושב שהדיסק נקי.
ב-RIP "איכותי", ניתן להגיד לתוכנה (למשל ל-EAC) לא להמשיך את הקריאה אם הוא לא מצליח לקרוא ביט מסויים או לקרוא אותו מספר רב של פעמים (נגיד 80 פעם) ולעשות סטטיסטיקה של מה הוא קיבל יותר.
תנסה לקחת דיסק מהאוסף שלך ולעשות לו RIP בצורה כזו, לאחר מכן שטוף אותו עם סבון כלים ומים (לא לשפשף עם ברזלית.....) ותראה איך זמן ה-RUP מתקצר משמעותית. משמע, מנגנון תיקון השגיאות (שהוא חלק מהפרוטוקול של RED BOOK CD) עובד כל הזמן בנגן שלנו ויעבוד בתוכנות צריבה/RIP פשוטות.
אני מקווה שלאsam22 כתב:א,ם חושבים שיש הבדל בין RIP בEAC לבין אחד שמבוצע בmonkey media?...
בגל מקרה האלגוריתם של FLAC הוא זהה, לא משנה באיזה תכנה תשתמש.
אני הוספתחי בMM גם את האופציה לתיקון JITTER.
ליאור.
תוכנת EAC היא המדוייקת, אבל גם איטית מאוד.
היא בערך פי 6 יותר איטית (בשימוש כונן סטנדרטי) משימוש בDBPOWERAMP
לתוכנה זו (השניה) יש פיצ'ר ACURATERIP אשר מאפשר דיוק גם כן, במידה והדיסק שאתה מגבה מוכר ע"י מסד הנתונים שלה באינטרנט, וזה קורה לי בתדירות של 1 ל-2, בערך.
כלומר, היא משתמשת בנתוני סריקות אחרים, של משתמשים כמוך (כולל אותך) ע"מ לוודא שזה תואם, ואז הסבירות גדולה מאוד ותואמת את זאת של EAC, ללא הורדת זמן הסריקה!
שנית, התוכנה השנייה מתממשקת ביתר ידידותיות עם FLAC וAPE
הEAC טוב לאולפנים, לא בגלל האיכות, אלא בגלל שאופלנים מצבעים עריכות, צורבים וסורקים שוב, ולא רוצים להגדיל כל פעם את מס' השגיאות המצברות... תיאורטית.
שיהיה מובן, השגיאות הן בד"כ של בית אחד שניים לדיסק שלם, לא מורגש בעליל.
היא בערך פי 6 יותר איטית (בשימוש כונן סטנדרטי) משימוש בDBPOWERAMP
לתוכנה זו (השניה) יש פיצ'ר ACURATERIP אשר מאפשר דיוק גם כן, במידה והדיסק שאתה מגבה מוכר ע"י מסד הנתונים שלה באינטרנט, וזה קורה לי בתדירות של 1 ל-2, בערך.
כלומר, היא משתמשת בנתוני סריקות אחרים, של משתמשים כמוך (כולל אותך) ע"מ לוודא שזה תואם, ואז הסבירות גדולה מאוד ותואמת את זאת של EAC, ללא הורדת זמן הסריקה!
שנית, התוכנה השנייה מתממשקת ביתר ידידותיות עם FLAC וAPE
הEAC טוב לאולפנים, לא בגלל האיכות, אלא בגלל שאופלנים מצבעים עריכות, צורבים וסורקים שוב, ולא רוצים להגדיל כל פעם את מס' השגיאות המצברות... תיאורטית.
שיהיה מובן, השגיאות הן בד"כ של בית אחד שניים לדיסק שלם, לא מורגש בעליל.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
אני משתמש בתוכנה Easy CD-DA Extractor ומבסוט מאד
כדי להמיר CD ל-FLAC אני מגדיר לבצע RIP על compression level 8 שזה הגבוה ביותר
לא יצא לי להשתמש ב-EAC , האם מישהו בדק את שתי התוכנות ראש בראש ויכול לתת חוות דעת לגבי האיכות של ה-RIP
כדי להמיר CD ל-FLAC אני מגדיר לבצע RIP על compression level 8 שזה הגבוה ביותר
לא יצא לי להשתמש ב-EAC , האם מישהו בדק את שתי התוכנות ראש בראש ויכול לתת חוות דעת לגבי האיכות של ה-RIP
ניקוי דיסק
מרטין,
יש לי מכונה לניקוי תקליטים, אתה חושב שהיא תתאים לניקוי הדיסק? באיזה תערובת להשתמש?
יש לי מכונה לניקוי תקליטים, אתה חושב שהיא תתאים לניקוי הדיסק? באיזה תערובת להשתמש?
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
Re: הנגן הותקן בהצלחה
סליחה על השאלה כרטיס רשת כזה הוא כרטיס רשת פשוט? או איך אני הולך לחנות ומבקש אותו ? האם זה יותר זול מלקנות ראוטר למחשב ?Adix כתב:הנגן הותקן אתמול בהצלחה.
עדיין לא קיבלתי תשובה לשאלה האם RIP "איכותי" נותן תוצאה טובה יותר מ RIP סטנדרטי ואשמח לקבל חוות דעת....
ולגבי הCASE , אני מאוד ממליץ לך לשמור אותם , כי אם יום אחד (אחרי המון שנים) תעשה פורמאט בלתי רצוני למחשב שלך , תרצה את הדיסקים במצב מיטבי , ודיסקים ישנים אצלי שלא נשמרו עם הקייס שלהם (נשבר/נעלם/וכו') , היום מאוד קשה לעשות להם ריפ
ולמרטין , מה פירוש ההמלצה לשטוף את הדיסק במיים ? אם תוכל להרחיב בנושא אני אשמח
ומה זה חומצה גופרתית
אני מאד מרוצה מהMEDIA MONKEY...
גם בה אפשר להגדיר ERROR CORRECTION (פרמטרי) - אבל החלטתי ללכת על ערכי RE_READ נמוכים ע"מ לקצר את הזמן.
אם אני אבחין בבעיה - אני פשוט אבצע RIP נוסף, חבל לחכות שעה לכל CD - זה הופך את העסק "ללא אנושי"...
גם בה אפשר להגדיר ERROR CORRECTION (פרמטרי) - אבל החלטתי ללכת על ערכי RE_READ נמוכים ע"מ לקצר את הזמן.
אם אני אבחין בבעיה - אני פשוט אבצע RIP נוסף, חבל לחכות שעה לכל CD - זה הופך את העסק "ללא אנושי"...
RIP וביצוע פעולות נוספות במקביל
בנתיים הספקתי לשים לב שביצוע RIP בעזרת DBPOWERAMP ובמקביל והשמעת שירים באמצעות נגן ה SB מעלה את אחוז השגיאות ומאריכה את זמן ה RIP.
גלישה באינטרנט לעומת זאת לא פוגעת ב RIP.
לא ברור מדוע, אבל זה המצב.
יש למישהוא רעיון מדוע הדבר קורה?
המחשב מבוסס מעבד Intel Prescont P4 2.8Gz בעל ליבה יחידה ולוח אם Asus עם Intel Chipset model 845 - מחשב בן כ 3 שנים.
הכונן הנו Asus Lightsribe DVD חדש לחלוטין שדרך אגב מטגן CD's נהדר (אחרי כחצי שעה של עבודה רצופה ה CD יוצאים חמים מאוד)
גלישה באינטרנט לעומת זאת לא פוגעת ב RIP.
לא ברור מדוע, אבל זה המצב.
יש למישהוא רעיון מדוע הדבר קורה?
המחשב מבוסס מעבד Intel Prescont P4 2.8Gz בעל ליבה יחידה ולוח אם Asus עם Intel Chipset model 845 - מחשב בן כ 3 שנים.
הכונן הנו Asus Lightsribe DVD חדש לחלוטין שדרך אגב מטגן CD's נהדר (אחרי כחצי שעה של עבודה רצופה ה CD יוצאים חמים מאוד)