קביעת כונן חדש עם מערכת הפעלה
שלום,
יש לי כונן עם מערכת הפעלה win 10 pro אבל הוא כמעט מלא
יש לי כונן נוסף ריק גדול יותר ואני רוצה להעביר לשם את מערכת ההפעלה ולקבוע אותו ככונן c שלי.
איך אני עושה זאת ? איך אני מתקין על הכונן החדש מע הפעלה וקובע שהיא הדומיננטית ועל הכונן הישן לא להתייחס יותר ככונן ראשי אלא סתם עוד כונן מלא
יש לי כונן עם מערכת הפעלה win 10 pro אבל הוא כמעט מלא
יש לי כונן נוסף ריק גדול יותר ואני רוצה להעביר לשם את מערכת ההפעלה ולקבוע אותו ככונן c שלי.
איך אני עושה זאת ? איך אני מתקין על הכונן החדש מע הפעלה וקובע שהיא הדומיננטית ועל הכונן הישן לא להתייחס יותר ככונן ראשי אלא סתם עוד כונן מלא
תודה רבה,
זו לא מחיצה זה כונן אחר .
אני נכנס לביוס וקובע שהכונן החדש יהיה הכונן השולט ואז מתקין עליו מערכת הפעלה?
זה הכיוון?
לא הבנתי את העניין ה image איך עושים אותו ? והאם הוא עושה image רק למערכת ההפעלה או כל הכונן המלא ?
זה הכיוון?
לא הבנתי את העניין ה image איך עושים אותו ? והאם הוא עושה image רק למערכת ההפעלה או כל הכונן המלא ?
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4306
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 901 פעמים
דבר ראשון אתה צריך לספר לנו מה הוא הכונן האחר. זה אותה המחיצה של אותו הדיסק פיזי שבו כבר יושבת המערכת ההפעלה שאתה רוצה להעביר? זה מחיצה אחרת בו? זה דיסק רשת? משהוא אחר? דיסק פיזי אחר? חדש, גדול יותר? ...31/01/2024 8:36new2014 כתב: תודה רבה,
זה הכיוון?
לא הבנתי את העניין ה image איך עושים אותו ? והאם הוא עושה image רק למערכת ההפעלה או כל הכונן המלא ?...
בכל מקרה, אם מדובר על כך שכונן אחר גדול זה, זה כונן שממוקם על דיסק פיזי אחר, אז דבר ראשון שאתה צריך לעשות, זה אתה צריך לפנות, לגבות מכונן זה ומכל הדיסק המדובר את כל החומר הקיים, אם זה חומר שחשוב לך ואחרי זה כבר אפשר לנסות משהו שהולך למחוק את הקונן, את המחיצה שהוא נמצא ואת שאר המחיצות בדיסק זה.
image אתה צריך לעשות מהדיסק הישן, רק, אם אתה רוצה להשתמש לצורך העברה של תוכך של הדיסק הישן עם דיסק שלישי לצורך כך. אם לא נדרש להשתמש בדיסק שלישי, אלה ישר להעביר את התוכן של הדיסק הישן לדיסק החדש, אז אתה צריך לבצע CLONING ישר לדיסק החדש.
אבל לפי השאלות אלה שלך מומלץ בחום שתיתן לבצע את זה למי שטיפה מתמצא בהכרת המחשב ובתפעול שלו, בכדי שלא תגרום למצב שכל החומר החשוב שהיה לך במחשב זה הלך לבלי שוב.
מובן,
נכון להיום יש לי ארבעה כוננים במחשב c d g h כשמערכת ההפעלה נמצאת על כונן c שדי מלא ולא רק ממערכת ההפעלה אלא כל מיני ג'אנק ...
ויש לי עוד כוננים אחרים שמשמשים אכסון למחשב
נכון לעכשיו כונן g הוא לא ממש בשימוש והוא ריק (מפורמט) ואני רוצה שמעתה הוא יהיה הכונן הראשי עם מערכת ההפעלה.
חשבתי בהתחלה למחוק את כונן c אבל אז זה היה מפרמט לי את כולו ויש לי עליו כל מיני דברים שאני פוחד לאבד ,אז החלטתי אם אפשר לוותר על כונן c (אפשר שמעתה יקרא לו כונן p) ואילו כונן g יהיה השולט עם מערכת הפעלה ואפילו ששמו יקרא c .
עכשיו כונן d משמש ככונן איכסון (לא יכול לשמש כמע הפעלה כיוון שאיטי מידי) שעליו מותקנים המשחקים מ steem ומ orgin אחרי מהלך כזה הם יפעלו הם יזהו את הכונן החדש או שבגדול יהיה צריך להתקין אותם שוב?
כשאני אומר למחשב תתחיל להעלות מהדיסק או מ usb והוא מגיע לכוננים אני בוחר את ההתקנה על כונן g ולא מפרמט את שאר הכוננים, הוא לא יתקין לי את מערכת ההפעלה על g? איך אני אומר לו אל תתיחס לכונן c שכבר לא רלוונטי יותר?
נכון להיום יש לי ארבעה כוננים במחשב c d g h כשמערכת ההפעלה נמצאת על כונן c שדי מלא ולא רק ממערכת ההפעלה אלא כל מיני ג'אנק ...
נכון לעכשיו כונן g הוא לא ממש בשימוש והוא ריק (מפורמט) ואני רוצה שמעתה הוא יהיה הכונן הראשי עם מערכת ההפעלה.
חשבתי בהתחלה למחוק את כונן c אבל אז זה היה מפרמט לי את כולו ויש לי עליו כל מיני דברים שאני פוחד לאבד ,אז החלטתי אם אפשר לוותר על כונן c (אפשר שמעתה יקרא לו כונן p) ואילו כונן g יהיה השולט עם מערכת הפעלה ואפילו ששמו יקרא c .
עכשיו כונן d משמש ככונן איכסון (לא יכול לשמש כמע הפעלה כיוון שאיטי מידי) שעליו מותקנים המשחקים מ steem ומ orgin אחרי מהלך כזה הם יפעלו הם יזהו את הכונן החדש או שבגדול יהיה צריך להתקין אותם שוב?
כשאני אומר למחשב תתחיל להעלות מהדיסק או מ usb והוא מגיע לכוננים אני בוחר את ההתקנה על כונן g ולא מפרמט את שאר הכוננים, הוא לא יתקין לי את מערכת ההפעלה על g? איך אני אומר לו אל תתיחס לכונן c שכבר לא רלוונטי יותר?
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

כמו שכבר ניסיתי להסביר מקודם, לדון על אותיות כוננים מבלי שיודעים על מה מדובר ומה מייצגים האותיות אלה, זה לדון על כלום ועל שום דבר. אנסה להסביר עוד הפעם למה. אותיות כונן שונות יכולות לייצג למשל מחיצות שונות של אותו דיסק פיזי או של דברים אחרים בכלל. גם, אם מדובר על דיסקים פיזיים שונים, אז כל עוד שלא יודעים איזה דיסקים אלה זה מיותר לדון על כך. למשל, אותו אות כונן C יכול לייצג את דיסק NVME וכל אחת מהאותיות D, G, H וכו, יכולות לייצג דיסק או דיסקים מכאניים גדולים יותר. אם משכפלים את הדיסק של מערכת ההפעלה מכונן NVME קטן לדיסק מכאני גדול ונעשה לעלות מהדיסק המכאני זה, אז נקבל יותר מקום פנוי, אבל המחשב יהפוך לאיטי ביותר. בנוסף לכך יכול להיות מצב שדיסק הגדול יותר הוא SSD, אבל עתיק עם חיבור SATA ובגלל זה הוא גם איטי יותר מהדיסק הקטן שכרגע המערכת ההפעלה מותקנת עליו.31/01/2024 10:27new2014 כתב: מובן,
כשאני אומר למחשב תתחיל להעלות מהדיסק או מ usb והוא מגיע לכוננים אני בוחר את ההתקנה על כונן g ולא מפרמט את שאר הכוננים, הוא לא יתקין לי את מערכת ההפעלה על g? איך אני אומר לו אל תתיחס לכונן c שכבר לא רלוונטי יותר?...
גם יכולות להיות עוד אלף ושתיים אפשרויות שצריך לקחת בחשבון. למשל, אם מדובר על מחשב עתיק עם לוח שלא תומך ב uefi וכך גם לא ניתן יהיה לבצע BOOT מדיסק גדול יותר, אפילו מ 2TB או שמי שהתקין מלכתחילה את המערכת ההפעלה הוא לא מבין מה הוא עושה בכלל והתקין אותה במצב של BOOT מ legacy bios ולא במצב של BOOT מ uefi וגם זה יגרום לבעיות דומות.
כך שכפי שכבר כתבתי מקודם, מומלץ בחום לתת לעשות את המשימה זו למי שיוכל להבין מה יש כרגע מותקן במחשב, מה אפשרי לעשות עם מה שקיים, להציע, אם נדרש לרכוש ציוד נוסף ואיזה ואחרי זה גם לבצע את המשימה הבסיסית זו של שיכפול הדיסקים או המחיצות, אם מדובר על דיסקים מחולקים.
ברשותך שאלה אחרונה,
ראיתי ברשת העברה של מערכת ההפעלה מכונן אחד לכונן אחר ע"י מה שנקרא clone וכל התהליך לא נראה כל כך מסובך ....אני בכיוון או שזה בכלל משהוא אחר?
הוא בעצם מעתיק את הכל לכונן החדש רק שעכשיו בגלל שהוא גדול יותר אז כבר לא נראה בעיית מקום? או שהוא מעתיק רק את קבצי הוינדוס?
ראיתי ברשת העברה של מערכת ההפעלה מכונן אחד לכונן אחר ע"י מה שנקרא clone וכל התהליך לא נראה כל כך מסובך ....אני בכיוון או שזה בכלל משהוא אחר?
הוא בעצם מעתיק את הכל לכונן החדש רק שעכשיו בגלל שהוא גדול יותר אז כבר לא נראה בעיית מקום? או שהוא מעתיק רק את קבצי הוינדוס?
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

תהליך CLONE משכפל מחיצה שלמה של הדיסק או דיסק שלם עם כל המחיצות שלו, לפי הבחירה שלך. יש כלים שמראש נותנים לקבוע גודל חדש של כל המחיצות אחרי ה CLONING ויש כלים אשר משאירים את הגודל המקורי ואחרי זה נדרש לבצע שינוי גודל המחיצות.31/01/2024 17:02new2014 כתב: ברשותך שאלה אחרונה,
הוא בעצם מעתיק את הכל לכונן החדש רק שעכשיו בגלל שהוא גדול יותר אז כבר לא נראה בעיית מקום? או שהוא מעתיק רק את קבצי הוינדוס?...