חיבור ממיר מדיה פרטנר סיבים
-
Fish72
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3187
- נתן תודות: 909 פעמים
- קיבל תודות: 236 פעמים
שלום חברים,
מחר מגיעים אלי להתקין סיבים פרטנר על תשתית בזק ואני אמור לקבל ממיר סיב מדגם
Adtran 611 GPON Bridge
אני רוצה חיבור אמין ויציב אבל חשבתי להזמין ממיר מדיה משלי ויש לי כמה שאלות :
1. אם אני מתקין ממיר מדיה משלי האם זה יכול לגרום לבעיות במידה ואני יוצר קשר עם התמיכה של פרטנר ?
2. האם יש ממיר מדיה אמין וזול שכדאי להתקין במקום הממיר שהם מספקים ?
תודה
Adtran 611 GPON Bridge
1. אם אני מתקין ממיר מדיה משלי האם זה יכול לגרום לבעיות במידה ואני יוצר קשר עם התמיכה של פרטנר ?
תודה
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4787
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 767 פעמים
פרטנר לא מאפשרים חיבור ממיר מדיה פרטי על תשתית בזק אלא רק שלהם בעלות 5 ש״ח לחודש.
בכל מקרה, מדובר בציוד יציב ללא תקלות מניסיון של שנה
בכל מקרה, מדובר בציוד יציב ללא תקלות מניסיון של שנה
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4307
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 903 פעמים
אם אתה רוצה להתקין ממיר מדיה משלך במקום Adtran 611 GPON Bridge שאתה מקבל, אז אתה תצטרך גם את מודול ONU SFP משלך שיתחבר לתוך ממיר מדיה זה, למשל את זה שבזק מוכרים, אחרת אין לך איך לחבר אותו לצד של רשת GPON.30/01/2024 17:30Fish72 כתב: שלום חברים,
Adtran 611 GPON Bridge
תודה...
והשאלות הן, האם בכלל פרטנר יאשרו לך את זה ? מה תעשה שתהיה לך תקלה כלשהי או שהם לא יגדירו משהו נכון ויספרו לך שהבעיה בגלל מה שמחובר לך זה ציוד פרטי שלך שלא בשירות שלהם?
ואם יש לך בכלל ידע, כלים ויכולות לזהות את סוג הבעיה אחרי זה ולפתור אותה? ולאיזה צורך אתה רוצה לחבר ממיר מדיה משלך במקום ה BRIDGE של פרטנר?
-
Fish72
- חבר מביא חבר

הבנתי. העלת למעשה את כל חששותי. חשבתי שאני יכול להתקין ציוד לא יקר שיהיה יותר אמין אבל אני רואה שזה לא המקרה.30/01/2024 17:48sys_admin כתב: אם אתה רוצה להתקין ממיר מדיה משלך במקום Adtran 611 GPON Bridge שאתה מקבל, אז אתה תצטרך גם את מודול ONU SFP משלך שיתחבר לתוך ממיר מדיה זה, למשל את זה שבזק מוכרים, אחרת אין לך איך לחבר אותו לצד של רשת GPON.
והשאלות הן, האם בכלל פרטנר יאשרו לך את זה ? מה תעשה שתהיה לך תקלה כלשהי או שהם לא יגדירו משהו נכון ויספרו לך שהבעיה בגלל מה שמחובר לך זה ציוד פרטי שלך שלא בשירות שלהם?
ואם יש לך בכלל ידע, כלים ויכולות לזהות את סוג הבעיה אחרי זה ולפתור אותה? ולאיזה צורך אתה רוצה לחבר ממיר מדיה משלך במקום ה BRIDGE של פרטנר?...
תודה רבה על העזרה.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

אתה צריך להגיע למצב שיש לך מספק תשתית חיבור של ETHERNET נחושת RJ45 שעליו אתה יכול לחבר כל סוג של ציוד שלך ממחשב בודד ועד לכל סוג הנתב עם משאבים נדרשים לסוג החיבור זה. זה בדיוק מה שמאפשר ממיר מדיה או כל ציוד גישור אחר, אשר מקבלים מהספק למשל ואחרי זה יכולים בשלב של תקלה להציג לספק את מהות התקלה ושהתקלה היא בחלק של הספק, ללא שום ציוד פרטי בהמשך. כך זה היה גם עם החיבורים של DSL או של DOCSIS וכך זה נשאר גם עם התשתית של PON או ETHERNET על גבי סיב אופטי.30/01/2024 17:52Fish72 כתב: הבנתי. העלת למעשה את כל חששותי. חשבתי שאני יכול להתקין ציוד לא יקר שיהיה יותר אמין אבל אני רואה שזה לא המקרה.
תודה רבה על העזרה....
חיבור ישיר של ציוד פרטי לתשתית פיזית נדרש במקרים מסוימים, כמו למשל, אם נדרשת אפשרות של דיאגנוסטיקה של הקו הפיזי, לצורך של זיהוי ואבחון של התקלות של קו זה מצד הלקוח, אבל לא נראה שזה המקרה שלך או שיש לך בכלל כלים נדרשים לצורך כך.
-
Fish72
- חבר מביא חבר

תודה רבה.30/01/2024 22:01sys_admin כתב: חיבור ישיר של ציוד פרטי לתשתית פיזית נדרש במקרים מסוימים, כמו למשל, אם נדרשת אפשרות של דיאגנוסטיקה של הקו הפיזי, לצורך של זיהוי ואבחון של התקלות של קו זה מצד הלקוח, אבל לא נראה שזה המקרה שלך או שיש לך בכלל כלים נדרשים לצורך כך....
אני לא עוקב אחר תחום הסיבים באדיקות אבל ראיתי אנשים שרכשו מ KSP ומעלי אקספרס בשנים האחרונות ציוד שאפשר להם להתממשק לנתב הפרטי שלהם עם חיבור סיבים מהספק.
מה שחשבתי הוא שאם כבר יש איזו יחידה שעובדת עם תשתית סיבים/פרוטוקולים של כל החברות, שאוכל לרכוש כזאת על מנת להשתמש בציוד שלי לא משנה לאיזה ספק אהיה מחובר, אך אני מבין שישנם סטנדרטים שונים לחלק מהחברות וזה כרגע בלתי אפשרי, בנוסף למה שציינת שהספק לא יוכל לקחת אחריות או לבדוק ציוד שאינו שלו.
לשלם 5 שח על מתאם זה זניח, אבל כשמדובר על משהו כמו 20-25 שח לחודש לתשלום בעבור השכרת נתב זה מתחיל להצטבר, כך שהמתאם שלהם ייאפשר לי להשתמש בנתב שלי ובא לציון גואל.
אני משער מאז המעבר לתשתית סיבים בשנים האחרונות שהחברות התקדמו לציוד יציב יותר (לא כמו הממירים והנתבים הבעיתיים שבזק והוט סיפקו לאורך השנים), וברגע שיש לך אפשרות להתחבר לנתב אמין משלך , אז יש רוב הסיכויים שתהיה לך רשת יציבה יותר, וזה מה שהכי חשוב עבורי.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

בזק והוט בכל השנים סיפקו נתבים שתיפקדו מצויין במצב של BRIDGE ולא תפקדו במצב של הנתב, כך גם ספקים אחרים. דבר זה לא השתנה גם אחרי המעבר לתשתיות של סיבים אופטיים. גם היום, אם לוקחים נתב מבזק, אז ניתן להשתמש בו כב BRIDGE, אם מגדירים אותו בצורה תקינה ואחריו לחבר נתב שלך.30/01/2024 22:46Fish72 כתב: תודה רבה.
אני לא עוקב אחר תחום הסיבים באדיקות אבל ראיתי אנשים שרכשו מ KSP ומעלי אקספרס בשנים האחרונות ציוד שאפשר להם להתממשק לנתב הפרטי שלהם עם חיבור סיבים מהספק.
מה שחשבתי הוא שאם כבר יש איזו יחידה שעובדת עם תשתית סיבים/פרוטוקולים של כל החברות, שאוכל לרכוש כזאת על מנת להשתמש בציוד שלי לא משנה לאיזה ספק אהיה מחובר, אך אני מבין שישנם סטנדרטים שונים לחלק מהחברות וזה כרגע בלתי אפשרי, בנוסף למה שציינת שהספק לא יוכל לקחת אחריות או לבדוק ציוד שאינו שלו.
לשלם 5 שח על מתאם זה זניח, אבל כשמדובר על משהו כמו 20-25 שח לחודש לתשלום בעבור השכרת נתב זה מתחיל להצטבר, כך שהמתאם שלהם ייאפשר לי להשתמש בנתב שלי ובא לציון גואל.
אני משער מאז המעבר לתשתית סיבים בשנים האחרונות שהחברות התקדמו לציוד יציב יותר (לא כמו הממירים והנתבים הבעיתיים שבזק והוט סיפקו לאורך השנים), וברגע שיש לך אפשרות להתחבר לנתב אמין משלך , אז יש רוב הסיכויים שתהיה לך רשת יציבה יותר, וזה מה שהכי חשוב עבורי....
אחרי המעבר לסיבים אופטיים, בגלל שמדובר על חבילות עם רוחב פס גדול ליותר בצורה משמעותית ממה שזה היה בחיבור של DSL למשל, אז נדרשים נתבים עם משאבי חומרה הרבה יותר רבים. כמו למשל מעבדים מתקדמים יותר. ואם עוברים את מהירות של 1GB, אז בכלל נדרש כל ציוד הרבה יותר מתקדם.
יש גם נתבים זולים ביותר למהירות של עד 1GB, למשל יש את Xiaomi Redmi Router AX6000 , שאחרי שמתקינים עליו את OpenWRT, אז ניתן להשתמש בו לחיבור כזה לדברים בסיים בצורה יציבה ביותר. כולל גם הקמה של שרת של OpenVPN במהירות של עד 250M, תמיכה ב VLANS וכו'.
-
Fish72
- חבר מביא חבר

ה Xiaomi Redmi Router AX6000 הוא עם תקן CE ? מערימים קשיים במשרד התקשורת על הבאת נתבים בשנה האחרונה במיוחד.
האם צריבת OPENWRT או קושחה צד שלישי אחרת כגון FRESHTOMATO עדיין עשוייה להשאיר איזה פתח לתקשורת מול שרתים סיניים ברמת ה LOW LEVEL ?
האם צריבת OPENWRT או קושחה צד שלישי אחרת כגון FRESHTOMATO עדיין עשוייה להשאיר איזה פתח לתקשורת מול שרתים סיניים ברמת ה LOW LEVEL ?
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

המכשיר זה מגיע גם בגרסה עם תקן CE, זה שמערימים קשיים במשרד התקשורת על הבאת נתבים, זה לא חידוש של השנה האחרונה, אבל מי שיודע מה הוא עושה, איך להזמין ציוד מחו''ל ואיך לעבוד מול משרד התקשורת, אין לו שום בעיה היום כמו שלא הייתה גם בעבר.30/01/2024 23:42Fish72 כתב: ה Xiaomi Redmi Router AX6000 הוא עם תקן CE ? מערימים קשיים במשרד התקשורת על הבאת נתבים בשנה האחרונה במיוחד.
האם צריבת OPENWRT או קושחה צד שלישי אחרת כגון FRESHTOMATO עדיין עשוייה להשאיר איזה פתח לתקשורת מול שרתים סיניים ברמת ה LOW LEVEL ?...
תוכנות צד שלישי חוץ מ OPENWRT כבר לא אקטואליות היום, בטח שלא FRESHTOMATO וגם לא נתמכות בנתבים אלה. אבל OpenWRT, בנתב זה למשל, שמתקינים אותה, נותנת להתקין גם את ה BOOTLOADER שלה, כך שלא נשארים שום פתחים לתקשורת מול שרתים סיניים: כך זה נראה:
- amdr1
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 732
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 59 פעמים
לא בדיוק כך.30/01/2024 23:12sys_admin כתב: בזק והוט בכל השנים סיפקו נתבים שתיפקדו מצויין במצב של BRIDGE ולא תפקדו במצב של הנתב, כך גם ספקים אחרים. דבר זה לא השתנה גם אחרי המעבר לתשתיות של סיבים אופטי...
רק בבזק נישארה אפשרות זות ולא בהוט.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

גם היום יש לי עוד כמה חיבורים של הוט במקומות שלא זמינה בהם תשתית של סיבים ובכל החיבורים אלה מותקן הוטבוקס 4, שהגדרתי אותו כ BRIDGE ואין עם כך שום בעיה....
כך שאפשרות זו נשארה גם בהוט, למרות שהיום כבר כמעט ואין שום צורך או היגיון בחיבור לתשתית של הוט.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

אם התכוונת על כל חיבורים החדשים של הוט על תשתית אופטי כמובן, אז החיבורים אלה הם מתבצעים על תשתית של UNLIMITED ואין בהם שום צורך או היגיון להתחבר להוט, אם רוצים להשתמש בציוד פרטי מלכתחילה, בגלל שבחיבורים אלה ניתן להתחבר לכל ספק אחר שפועל על תשתית זו, מאפשר להשתמש בציוד פרטי שלך וגם נותן חיבוריות סבירה יותר מאשר הוט....
ואין אפשרות לחבר ציוד פרטי? כי מעוניין לקנות אחד מעלי שתומך עד 10 גיגהביט; להיות מוכן לחבילות גלישה של 2.5, 5 ו10 בעתיד הלא רחוק (5 גיגהביט כבר זמין אצל סלקום).30/01/2024 17:46ChinggisKhan כתב: פרטנר לא מאפשרים חיבור ממיר מדיה פרטי על תשתית בזק אלא רק שלהם בעלות 5 ש״ח לחודש.
בכל מקרה, מדובר בציוד יציב ללא תקלות מניסיון של שנה...
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

כאמור, כרגע אין אפשרות לממיר מדיה פרטי על תשתית של בזק. אולי בעתיד ישנה, אולי העתיד יספקו ממיר מתאים למהירות גבוהה יותר. מי יודע. 60 שקל בשנה לא סוף העולם.
- kenny_omega
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 44
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
מה לגבי זה? https://www.bezeq.co.il/media/PDF/gpon.pdf?WT.isp=menu02/02/2024 21:31ChinggisKhan כתב: כאמור, כרגע אין אפשרות לממיר מדיה פרטי על תשתית של בזק. אולי בעתיד ישנה, אולי העתיד יספקו ממיר מתאים למהירות גבוהה יותר. מי יודע. 60 שקל בשנה לא סוף העולם....
יש פה ממירי מדיה מאושרים על ידי בזק, שאפשר לקנות
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

זה לא שלא קיים ציוד מתאים, זה שפרטנר לא מאשרת אותו. זה לא משנה מה בזק מאשרים מצידם.