אזהרה - החל מהשבוע משרד התקשורת לא מאשר ראוטרים שלא עומדים בתקנות
-
ds123
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2049
השבוע ראוטר שהזמנתי לא אושר לאחר בדיקה של משרד התקשורת.
לאחר שיחה עם הנציגה שבדקה את החבילה נאמר לי כי החל מהשבוע הדגמים AX3000 ו AX3000T של שיאומי אינם מאושרים משום שלא עומדים בעוצמות הדרושות בארץ (התדרים דווקא כן).
בנוסף סופקה לי הוכחה - קישור למפרט האלחוטי של המכשיר, כך שאכן נעשתה בדיקה של משרד התקשורת.
מניח שהדבר רלוונטי גם לראוטרים סינים אחרים ללא סימון CE.
שימו לב
לאחר שיחה עם הנציגה שבדקה את החבילה נאמר לי כי החל מהשבוע הדגמים AX3000 ו AX3000T של שיאומי אינם מאושרים משום שלא עומדים בעוצמות הדרושות בארץ (התדרים דווקא כן).
בנוסף סופקה לי הוכחה - קישור למפרט האלחוטי של המכשיר, כך שאכן נעשתה בדיקה של משרד התקשורת.
מניח שהדבר רלוונטי גם לראוטרים סינים אחרים ללא סימון CE.
שימו לב
- sign900
-
- חבר פעיל

- תגובות: 61
- שם מלא: ארי טליב
הרשה לי בתור כל צרכן במדינת ישראל להגיב
נשבר ה --- מזמן ,תנו לחיות
נשבר ה --- מזמן ,תנו לחיות
- elxyzad
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 956
צריך לפתוח במחאה.
- michaeltalmi
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 33
עצוב לשמוע
גם הראוטר שהומלץ פה בלי סוף ax3 pro של הואוי לא מאושר לכניסה לארץ? כי אני על סף הזמנה של יחידה נוספת שלו.
גם הראוטר שהומלץ פה בלי סוף ax3 pro של הואוי לא מאושר לכניסה לארץ? כי אני על סף הזמנה של יחידה נוספת שלו.
-
ds123
-
- חבר ותיק

אם ייבדק ע"י משרד התקשורת אז כנראה לא יאושר. אולי עדיף להזמין את הגרסה גלובלית עם סימון CE ליתר ביטחון.01/02/2024 9:26michaeltalmi כתב: עצוב לשמוע
גם הראוטר שהומלץ פה בלי סוף ax3 pro של הואוי לא מאושר לכניסה לארץ? כי אני על סף הזמנה של יחידה נוספת שלו....
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8266
מעניין מי חבר שם של איזה יבואן 

- michaeltalmi
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 33
איזה בזיון.אין לי מילים.
מזל שהצלחתי להזמין אחד לפחות.
מזל שהצלחתי להזמין אחד לפחות.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4316
אין שום חידוש או שינוי במדיניות של יבוא אישי של משרד התקשורת. יתרה מכך, פעם בכמה שבועות מזה שנים רבות, כל מי שלא מצליח לשחרר מוצר כלשהו במכס, פותח שירשור זהה עם התגליות שלו.
ואלה למשל רק כמה בודדות מכל הזעקות שבר מהחודשים האחרונים שהיו לנו כאן:
אזהרה! לא ניתן לשחרר מוצרי WIFI בתדר 5GHZ מהמכס.
AX6000 עזרה בקבלת אישור משרד התקשורת
מהיכן מוציאים פרטי CE לראוטר לצורך ייבוא אישי?
!!!!!! תזהרו להזמין Huawei AX3 Pro מאלי אקספרס ******
!!!!!! תזהרו להזמין Huawei AX3 Pro מאלי אקספרס ******
-
ds123
-
- חבר ותיק

שוחחתי באופן אישי עם הנציגה שאחראית על הבדיקה.01/02/2024 10:55sys_admin כתב: אין שום חידוש או שינוי במדיניות של יבוא אישי של משרד התקשורת. יתרה מכך, פעם בכמה שבועות מזה שנים רבות, כל מי שלא מצליח לשחרר מוצר כלשהו במכס, פותח שירשור זהה עם התגליות שלו.
!!!!!! תזהרו להזמין Huawei AX3 Pro מאלי אקספרס ******...
לפחות לגבי AX3000T ו AX3000, זאת מדיניות חדשה מהשבוע.
יש לי תכתובות עם משרד התקשורת. תסתכל בשרשור של AX3000T. אף אחד לא אמור להצליח יותר לשחרר את הראוטר הזה כי פשוט אין עם מי לדבר. יש להם הוכחות שהעוצמות לא לפי התקן. ואני לא רואה סיבה למה זה לא יהיה נכון לראוטרים סיניים אחרים ללא סימון CE.
- mp3lll
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20680
לא מבין את זה אבל יש לגירסת AX3000 תדרים נכונים עד 30 עם CE.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
-
ds123
-
- חבר ותיק

אז מסתבר שגם ל AX3000T. אבל משרד התקשורת עדיין מתעקש לא לאשר....
- DanielGR
-
- גורו רשתות

- תגובות: 1485
- שם מלא: DanielG
קצת מוזר... ה-30 זה לא תדר אלא עוצמת שידור ב-dbm. התקנות המעודכנות לשנת 2021 נמצאות כאן:
https://www.nevo.co.il/law_html/law01/502_483.htm
התדרים הרלוונטיים וכן ההספקים נמצאים בשורה 55 בטבלה ואילך, כאשר עוצמת השידור מוגדרת ב-mw. ניתן להמיר mw ל-dbm כאן:
https://www.rapidtables.com/convert/pow ... to_mW.html
לדוגמא, 23dbm מקביל ל-200mw. למיטב הבנתי לאחר עיון בטבלה אישור ה-CE עם העוצמות המפורטות כן תואם לתקנות, ולכן לא ברור על מה בדיוק מבוססת הדחיה.
התדרים הרלוונטיים וכן ההספקים נמצאים בשורה 55 בטבלה ואילך, כאשר עוצמת השידור מוגדרת ב-mw. ניתן להמיר mw ל-dbm כאן:
לדוגמא, 23dbm מקביל ל-200mw. למיטב הבנתי לאחר עיון בטבלה אישור ה-CE עם העוצמות המפורטות כן תואם לתקנות, ולכן לא ברור על מה בדיוק מבוססת הדחיה.
-
ds123
-
- חבר ותיק

זאת ההודעה האחרונה שקיבלתי ממשרד התקשורת:06/02/2024 12:32DanielGR כתב: קצת מוזר... ה-30 זה לא תדר אלא עוצמת שידור ב-dbm. התקנות המעודכנות לשנת 2021 נמצאות כאן:
לדוגמא, 23dbm מקביל ל-200mw. למיטב הבנתי לאחר עיון בטבלה אישור ה-CE עם העוצמות המפורטות כן תואם לתקנות, ולכן לא ברור על מה בדיוק מבוססת הדחיה....
ביקשתי בדיקה חוזרת - כל הסיפור של התדרים וההספקים כלל לא רלוונטי כי יש לנתב סימון CE על גבי האריזה.הפריט נבדק פיזית על ידי נציגי המשרד ועולה כי הציוד חורג מהספק השידור המותר בישראל ובנוסף אינו עומד בתקינה האירופית.
להלן שוב הקישור שנשלח אליך בתחילת השרשור:
https://cmiitid.cn/2023AP9669
לא ניתן לאשר ציוד זה....
לאחר מספר דחיות והתעקשות שלי, הם אמרו שיבצעו בדיקה פיזית נוספת בשבוע הבא.
- DanielGR
-
- גורו רשתות

טוב, ברור מה קרה: הלינק ששלחו לך מתייחס למודל הסיני, RD03, ראה תירגם של הלינק:
למודל הזה יש את ההספקים הבאים:
עוצמת שידור של 33dbm בוודאי לא תואמת לארץ, ולא יכול להיות לה CE.
זה בסתירה לאישור CE ששלחת, שכנראה מתייחס לגרסה גלובלית, זה מודל שונה. לכן השאלה מה שלחו לך, את המודל הסיני RD03 או אחר. אם שלחו לך את המודל הגלובלי, מספר הדגם שלו שונה, ואישור ה-CE רלוונטי לגביו. אם שלחו לך את המודל הסיני הם צודקים. תנסה לברר עם המוכר מה בדיוק שלחו, ומספר המודל. לחילופין, אם מישהו בקהילה קיבל נתב כזה, מספר המודל מופיע על הנתב.
זה בסתירה לאישור CE ששלחת, שכנראה מתייחס לגרסה גלובלית, זה מודל שונה. לכן השאלה מה שלחו לך, את המודל הסיני RD03 או אחר. אם שלחו לך את המודל הגלובלי, מספר הדגם שלו שונה, ואישור ה-CE רלוונטי לגביו. אם שלחו לך את המודל הסיני הם צודקים. תנסה לברר עם המוכר מה בדיוק שלחו, ומספר המודל. לחילופין, אם מישהו בקהילה קיבל נתב כזה, מספר המודל מופיע על הנתב.
- DanielGR
-
- גורו רשתות

וכדי להשלים את התמונה וסליחה על החפירה: לנתב מסוים יכולות להיות שתי גרסאות, לדוגמא AX6s קיימת גרסה סינית RB01, וגרסא גלובלית RB03 (מקווה שאני לא טועה והחלפתי בין מספרי המודל). הגרסאות הן שונות ברמת הקושחה.
מה בעצם ההבדלים בין גרסא סינית וגלובלית?
1. שפת הממשק ו-או השפה היחידה היא סינית
2. מדיניות איסוף נתונים ופרטיות שונה
3. תדרים והספקי שידור
לגבי שתי הנקודות הראשונות - זהו דיון נפרד. לגבי הנקודה השלישית - ניתן למצוא הרבה דיווחים באינטרנט על כך לגרסאות הסיניות טווח משופר וקצבים גבוהים יותר מאותו נתב בגרסה הגלובלית. זה לא מקרה, הספקי השידור של הגרסאות הסיניות גבוהים יותר. ישנן אופציות בממשק כמו עוצמת Through the wall, שקיימות בגרסאות הסיניות אך לא הגלובליות.
אינני טוען שזה מוצדק או לא, אבל זה המצב. הרגולציה האירופית החליטה על עוצמת שידור מקסימלית, והסינים החליטו שאפשר יותר, ובכך להגדיל את ביצועי הנתב או נקודת הגישה.
התקנות קיימות מזה זמן, לא סיפור חדש, ואם משהו השתנה - זו האכיפה.
מה בעצם ההבדלים בין גרסא סינית וגלובלית?
1. שפת הממשק ו-או השפה היחידה היא סינית
2. מדיניות איסוף נתונים ופרטיות שונה
3. תדרים והספקי שידור
לגבי שתי הנקודות הראשונות - זהו דיון נפרד. לגבי הנקודה השלישית - ניתן למצוא הרבה דיווחים באינטרנט על כך לגרסאות הסיניות טווח משופר וקצבים גבוהים יותר מאותו נתב בגרסה הגלובלית. זה לא מקרה, הספקי השידור של הגרסאות הסיניות גבוהים יותר. ישנן אופציות בממשק כמו עוצמת Through the wall, שקיימות בגרסאות הסיניות אך לא הגלובליות.
אינני טוען שזה מוצדק או לא, אבל זה המצב. הרגולציה האירופית החליטה על עוצמת שידור מקסימלית, והסינים החליטו שאפשר יותר, ובכך להגדיל את ביצועי הנתב או נקודת הגישה.
התקנות קיימות מזה זמן, לא סיפור חדש, ואם משהו השתנה - זו האכיפה.
-
ds123
-
- חבר ותיק

האישור ששלחתי הוא דווקא למודל RD03. למעשה זה המודל היחיד של AX3000T06/02/2024 14:18DanielGR כתב: טוב, ברור מה קרה: הלינק ששלחו לך מתייחס למודל הסיני, RD03, ראה תירגם של הלינק:
image.jpeg
למודל הזה יש את ההספקים הבאים:
image.jpeg
עוצמת שידור של 33dbm בוודאי לא תואמת לארץ, ולא יכול להיות לה CE.
זה בסתירה לאישור CE ששלחת, שכנראה מתייחס לגרסה גלובלית, זה מודל שונה. לכן השאלה מה שלחו לך, את המודל הסיני RD03 או אחר. אם שלחו לך את המודל הגלובלי, מספר הדגם שלו שונה, ואישור ה-CE רלוונטי לגביו. אם שלחו לך את המודל הסיני הם צודקים. תנסה לברר עם המוכר מה בדיוק שלחו, ומספר המודל. לחילופין, אם מישהו בקהילה קיבל נתב כזה, מספר המודל מופיע על הנתב....
מי אמר שלעוצמת שידור 33dbm לא יכול להיות CE?
- DanielGR
-
- גורו רשתות

https://documentation.meraki.com/MR/Rad ... nformation06/02/2024 18:23ds123 כתב: האישור ששלחתי הוא דווקא למודל RD03. למעשה זה המודל היחיד של AX3000T
מי אמר שלעוצמת שידור 33dbm לא יכול להיות CE?...
-
ds123
-
- חבר ותיק

אז אני לא מבין איך יתכן שיש מודל RD03 עם סימון CE באריזה...
- DanielGR
-
- גורו רשתות

במלוא הכנות, גם אני לא מבין, הסינים מתייחסים למפרטים לא בתור משהו מחייב וברצינות הראויה....
-
ds123
-
- חבר ותיק

הנה תמונה למשל מתגובה באליאקספרס (אותו מוכר)06/02/2024 22:25DanielGR כתב: במלוא הכנות, גם אני לא מבין, הסינים מתייחסים למפרטים לא בתור משהו מחייב וברצינות הראויה....