רשת WiFi מסוג 802.11ax קליטה ומהירות

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
goldeneyez פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 18
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

במסגרת הפרוייקט הביתי שלי לאינטרנט Super מהיר (מעוניין להגיע למהירות קבועה של 1.2Gbps בין ה Wifi בתחנת הקצה לבין ה router) גיליתי שיש לצייד את המחשבים הניידים בכרטיסי רשת שתומכים ב 802.11ax אבל זה לא מספיק ובנוסף יש צורך לבצע החלפה של האנטנת WiFi שמותקנת במחשב הנייד לכזו שיכולה לתמוך ב 3 ערוצים (מה שנקרא Tri Band Antenna)
שהם 2.4Ghz ו 5Ghz ו 6Ghz.

יש ברשותי 2 מחשבים ניידים מהדגמים הבאים:
Dell Inspiron 15 5559
Dell Latitude E7270

מתוך נקודת הנחה שאני מעוניין להשתמש בכרטיס רשת WiFi פנימי (ולא כזה שמתחבר ב USB ותומך באנטנה חיצונית) אז קיימת חובה לבצע החלפה של האנטנה הפנימית. קיימים מספר מינוסים כאשר משתמשים בכרטיס רשת בחיבור USB והוא חוסר נוחות ובנוסף חייבים פורט USB 3.x פנוי שלא תמיד קיים במחשבים ניידים ישנים.

לאחר שהחלפתי את כרטיסי הרשת ב 2 מחשבים ניידים ישנים (אחד משנת 2015 והשני משנת 2019) שלא היו מצויידים במקור בכרטיס רשת שתומך ב 802.11ax לכרטיס רשת מהדגם הבא Intel Wi-Fi 6E AX210 (מידע נוסף בלינק הבא: https://www.intel.com/content/www/us/en ... tions.html)

הגעתי למסקנה שקיימת חובה גם להחליף את האנטנות הפנימיות וזאת מכיוון שכאשר הצמדתי את המחשבים הניידים לראוטר אז קבלתי מהירות קבוע של 1.2 Gbps ב WiFi ללא ירידה במהירות. אבל כמובן כאשר הרחקתי את המחשב הנייד מהראוטר אז קבלתי מהירות נמוכה שאף הגיע ל 244 Mbps שהיא לא המהירות הרצויה כמובן.

האם למישהו יש ניסיון עם פרוייקט ביתי שכזה ואם כן אשמח לשיתוף מידע בנושא.

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1588
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #2 

קודם כל לא ציינת את דגם הנתב שברשותך, האם הוא תומך בכלל בתדר של 6Ghz?
תמיכה ב 802.11ax לא בהכרך מצריך שימוש ב 6Ghz מה שמצריך שימוש באנטנה מתאימה לתדר הזה.
האנטנה הקיימת בנידים כן צריכה לתמוך בתדרי 2.4/5Ghz
הבעיה העיקרית במימוש קליטת WIFI בקצב של מעל 1GB מצריך שימוש בתדרי 5G או 6G בפרוטוקול ax או be שהוא wifi7
והבעיה של התדרים האלה שכל דבר שמפריעה בקשר עיין בין הנתב למחשב מוריד משמאותית את המהירות (קיר בין היחידות ואפילו מרחק מעל טווח מסויים)
לכן אם המחשב לא באותו החלל שבוא נמצא הנתב הסיכוי לקצב מעל 1GB נמוך.
הפתרון לזה הוא חיבור קווי ואו AP שמחובר קווית בחדר שמשתמשים בו במחשב הנייד.

goldeneyez פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

הבעיה שהאנטנה שמותקנת בניידים שברשותי היא בעלת עוצמה DBi חלשה ככל הנראה ולכן המהירות הנמוכה. וההחלפה של האנטנה היא לקבל DBi גבוהה יותר ברמת הנייד וזאת מבלי לפרוס AP נוסף. הבית קטן (100 מ"ר) לא וילה בהרצליה פיתוח או כפר שמריהו.

יש ברשותי ראוטר של TP-Link מדגם Archer AX1800 שהבאתי מארצות הברית ומחובר לתשתית פרטנר (Partner) סיבים (Fiber) תשתית משנת 2017 (ככל הנראה P2P)
מפרט מלא: https://www.tp-link.com/us/home-network ... ifications

שתומך ב

Wi-Fi 6
IEEE 802.11ax/ac/n/a 5 GHz
IEEE 802.11ax/n/b/g 2.4 GHz
מהירות WiFi נתמכת

5 GHz: 1201 Mbps (802.11ax)
2.4 GHz: 574 Mbps (802.11ax)

מישהו יצא לו לרכוש ולהחליף אנטנה פנימית למחשב נייד בישראל ויכול לספק מידע איכן ניתן לרכוש כזה בישראל ?

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1285
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 326 פעמים

שליחה #4 

קח בחשבון שההחלפה של כבלי האנטנה הפנימיים בלפטופ דורשת פירוק של המסך והמסגרת שלו כדי להוציא את הכבלים והאנטנות הקיימות.
זה אפשרי אבל דורש שתדע איך עושים את זה בדגם הספציפי של המחשב שלך.

לעניין הכבלים עצמם - אתה צריך כבלים שתומכים בתדרי ה-6GHz~ של 802.11ax, עם חיבור מסוג MHF4 (אלו החיבורים העגולים הקטנים שמתחברים לכרטיס ה-WLAN עצמו). כל אחד מהדגמים פה אמור להתאים לך (שים לב לאורכי הכבלים ולצורות האנטנה השונות):
http://tinyurl.com/8r9ne8z6

אני הייתי קודם כל מוודא איך נראות התושבות של האנטנות הקיימות (מה צורת החלל בו הן מותקנות\יושבות במסגרת המסך) ומה אורך הכבל שלהן, ורק אח"כ מזמין. אתה יכול גם לוותר על הצעד הזה ופשוט להזמין כבל אחד מכל צורת אנטנה (אחת מלבנית, אחת מרובעת) באורכים שונים.

בהצלחה.

tolaat01
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 347
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #5 

28/01/2024 4:15  
sabres כתב:
קח בחשבון שההחלפה של כבלי האנטנה הפנימיים בלפטופ דורשת פירוק של המסך והמסגרת שלו כדי להוציא את הכבלים והאנטנות הקיימות.
זה אפשרי אבל דורש שתדע איך עושים את זה בדגם הספציפי של המחשב שלך.

לעניין הכבלים עצמם - אתה צריך כבלים שתומכים בתדרי ה-6GHz~ של 802.11ax, עם חיבור מסוג MHF4 (אלו החיבורים העגולים הקטנים שמתחברים לכרטיס ה-WLAN עצמו). כל אחד מהדגמים פה אמור להתאים לך (שים לב לאורכי הכבלים ולצורות האנטנה השונות):
http://tinyurl.com/8r9ne8z6

אני הייתי קודם כל מוודא איך נראות התושבות של האנטנות הקיימות (מה צורת החלל בו הן מותקנות\יושבות במסגרת המסך) ומה אורך הכבל שלהן, ורק אח"כ מזמין. אתה יכול גם לוותר על הצעד הזה ופשוט להזמין כבל אחד מכל צורת אנטנה (אחת מלבנית, אחת מרובעת) באורכים שונים.

בהצלחה.
...
כאב ראש רציני
במחשב הנייד שלי היה כרטיס ac פשוט החלפתי אותו לax.
לא בדקתי מהירות במרחקים שונים.
תהיה השפעה מאוד קריטית לכבלים מבחינת המהירות?

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

ללא כבלים חדשים לא תהיה תמיכה בתדרי ה-6Ghz. זה פחות קריטי מבחינת המהירות אם משדרגים לכרטיס תומך wifi 6e, אבל די קריטי אם משדרגים לכרטיס עם תמיכה ב-wifi 7, לדוגמה ה-be200 של אינטל:
https://www.intel.com/content/www/us/en ... tions.html

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

הכל טוב ויפה אבל הנתב לא תומך בכלל ב 6G
גודל הדירה לא חשוב אם הנתב יושב מאחורי קיר הקליטה ב 5/6G תהיה חלשה יותר.
תעלה אולי סקיצה של הדירה כולל מיקום הנתב קירות ומיקום רצוי של הנידים ואולי נדע להגיד לך אם יש לך סיכוי לקבל מעל 244 :)

goldeneyez פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

אז אחרי עבודת מודיעין דרך Youtube מצאתי שהאנטנה המקורית מותקנת בחלק העליון של המסך של המחשב הנייד. גם קבלתי אינדיקציה למסלול שהכבלים עושים ואז משם נגזר האורך של הכבלים שאני צריך. מסתבר ש Dell משתמשים באנטנת Wifi ו BT הכי פשוטה שקיימת ובאיכות נמוכה מאוד. דבר שרק מחזק את הצורך להחליף את האנטנה המקורית של המחשב הנייד של Dell.

הנה תמונה למי שזה יהיה רלוונטי בעתיד.
תמונה
how do you make 2 pictures into 1

כל נושא האנטנה ו Wifi6 או Wifi 6E או Wifi7 מעלה שאלה אחת גדולה. הכיצד כל ספקי התשתית בישראל ידחפו את הטכנולגיה של מהירות גבוהה ללקוח הקצה. לא הגיוני להחליף מחשבים ניידים קומפלט רק לצורך מהירות גבוהה יותר. אני האומנם לא משתמש פשוט. ניסיון של רק 20 שנה ב IT. בנוסף אין בכלל מלאים בישראל של אנטנות למחשבים ניידים. אני האומנם גם לא הישראלי הרגיל שמוגבל רק למלאים בישראל. אלא יכול לקנות ולהזמין בארהב ולהביא במזוודה מה שאני רוצה (במסגרת החוק).

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

1. על סמך מה קבעת ש-DELL משתמשת באנטנה הכי פשוטה ובאיכות הכי נמוכה?

2. לספק התשתית לא אכפת. אנשים יעברו מעצמם ל-WIFI 7 כשיחליפו לטלפון\מחשב\טאבלט\נתב חדש שתומך בתקן הזה.

3.לא ידעתי שההוא שיכול לקנות דברים בחו"ל ולהביא אותם איתו במזוודה נמצא כאן איתנו בפורום. כבוד.

kolo_lo
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 33
שם מלא: ראם
נתן תודות: 3 פעמים

שליחה #10 

לפני שאתה עושה ניתוח למחשב שלך, לא עדיף מקודם לבדוק עם אנטנה איכותית חיצונית שההנחה שלך בכלל נכונה וזה בעיה של אנטנות? ועוד שאלה לגבי החומרה, בדקת את מהירות ההורדה ע"י אתר בדיקת מהירות, או ע"י הורדת קובץ למחשב? כי האתרים יתנו לך כמה מהירות שרק תרצה, אבל זה לא בהכרח אומר שאתה בכלל יכול לבצע כתיבה להארד דיסק במהירות הזאת.

goldeneyez פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

29/01/2024 23:26  
sabres כתב:
1. על סמך מה קבעת ש-DELL משתמשת באנטנה הכי פשוטה ובאיכות הכי נמוכה?

2. לספק התשתית לא אכפת. אנשים יעברו מעצמם ל-WIFI 7 כשיחליפו לטלפון\מחשב\טאבלט\נתב חדש שתומך בתקן הזה.

3.לא ידעתי שההוא שיכול לקנות דברים בחו"ל ולהביא אותם איתו במזוודה נמצא כאן איתנו בפורום. כבוד.
...
1. על סמך העובדה שהאנטנה ש Dell הרכיבה במחשב הנייד מדגם Dell Inspiron 15 5559 הוא בעל עוצמת DBi נמוכה מאוד.
2. שיהיה בהצלחה לספקי התשתית. להוציא את הפריקים למחשבים ופריקים לטכנולוגיה. נשאר להם קהל לקוחות קטן מאוד. והמסה הקריטית זה בלקוחות שהם לא פריקים כמונו. אנחנו המיעוט בסך אחוז הלקוחות של ספקי התשתית.

goldeneyez פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

29/01/2024 23:35  
kolo_lo כתב:
לפני שאתה עושה ניתוח למחשב שלך, לא עדיף מקודם לבדוק עם אנטנה איכותית חיצונית שההנחה שלך בכלל נכונה וזה בעיה של אנטנות? ועוד שאלה לגבי החומרה, בדקת את מהירות ההורדה ע"י אתר בדיקת מהירות, או ע"י הורדת קובץ למחשב? כי האתרים יתנו לך כמה מהירות שרק תרצה, אבל זה לא בהכרח אומר שאתה בכלל יכול לבצע כתיבה להארד דיסק במהירות הזאת.
...
כן עשיתי בדיקה. כמו שכתבתי. לקחתי את המחשב הנייד. הצמדתי אותו לראוטר של TP-Link. קבלתי מהירות 1.2 Gbps קבועה ברשת הפנימית של הבית. מסקנה. יש לי בעיה באנטנה. את האנטנות בראוטר אני לא רוצה להחליף. אז אני הולך בכיוון ה Laptop.

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

אבל הבדיקה שלך לא נכונה, אתה מניח שבנקודה אחרת בבית אתה אמור לקבל 1.2G אבל צריך לבדוק אם מכשיר אחר לא הניד "הבעיתי" שאתה הכן מקבל שם את המהירות שאתה מבקש.
כבר כתבתי לך שכל קיר וכל חסימה פיזית יכולים להנחית/לפגום בקצב השידור/קליטה בתדרי 5G/6G.
תבדוק מהירות אפילו עם הטלפון הנייד או מחשב עם חיבור WIFI USB עם אנטנה חיצונית.

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

30/01/2024 13:30  
goldeneyez כתב:
1. על סמך העובדה שהאנטנה ש Dell הרכיבה במחשב הנייד מדגם Dell Inspiron 15 5559 הוא בעל עוצמת DBi נמוכה מאוד.
2. שיהיה בהצלחה לספקי התשתית. להוציא את הפריקים למחשבים ופריקים לטכנולוגיה. נשאר להם קהל לקוחות קטן מאוד. והמסה הקריטית זה בלקוחות שהם לא פריקים כמונו. אנחנו המיעוט בסך אחוז הלקוחות של ספקי התשתית.
...
1. עד שלא תפרק את האנטנה הקיימת ותבדוק את מפרט הדגם שלה לא תדע כמה DBi היא.
2. לספקי התשתית יש קהל לקוחות ענק - כל משתמשי האינטרנט בישראל. אין לזה שום קשר למהירות ה-WIFI בבתי הלקוחות ואם ומתי אנשים ישדרגו את הציוד האלחוטי שלהם.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”