ראיתי טלויזיה 98 אינטש ומשהו לא הסתדר לי עם הגודל

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #1 

הייתי השבוע בקניון שבעת הכוכבים ובחנות בקומה 1- שמו לתצוגה, מחוץ לחנות, טלויזיה בגודל 98 אינטש.
בהתחלה חשבתי שזו טעות על השלט שלהם אבל כשהתקרבתי ראיתי שאכן מדובר ב 98 אינטש.
לי יש בבית מקרן עם מסך 106 וזה היה נראה לי משמעותית יותר גדול (לא רק ב 8 אינטשים).

יכול להיות שזו היתה אשלייה אופטית בגלל שהתקרה בקניון היא בגובה של 10 מטר ואצלי כמו סלון סטנדרטי? לא ברור...

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #2 

כן 98 מ 106 זה 92.5% רק ש..
אנחנו מדברים על עוד 20.3 סנטימטר אלכסון שביחס של 9:16 הם עוד כמעט 18 סנטימטר ברוחב ועשרה סנטימטר בגובה.
ההבדל הוא בין תצוגה על 3.1 מטרים רבועים לתצוגה של 2.64 מטרים רבועים או בקיצור, 17.5% יותר מסך.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953
נתן תודות: 234 פעמים
קיבל תודות: 1442 פעמים

שליחה #3 

וכמובן בנוסף לדיוק המופלא שליאור ציין, בוודאי שיש חשיבות גם לסביבה ו״אשליה אופטית״ יכולה בהחלט להשפיע על תפיסה שלנו של גדלים ומרחבים.
(ראה ערך לצבוע בצבע בהיר את התקרה מגדיל את החלל...)

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #4 

מקרן מייצר תחושה קולנועית דבר שטלויזיה לא נותנת
כלומר חדר חשוך וכיו"ב
לא מקבלים את זה צפייה טלויזה בחדר מואר שנותנת תחושה שרואים חדשות או כוכב נולד וכיו"ב

em28
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 787
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #5 

אולי התהפך להם השלט ובמקום "86 ראית 98 ?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78870
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5394 פעמים

שליחה #6 

זה בפירוש עניין האלכסון והסביבה. זה אבל בדיוק הרעיון שלהם - לגרום לזה לא להיראות מטורף אלא בגודל שפוי.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #7 

20/01/2024 22:55  
em28 כתב:
אולי התהפך להם השלט ובמקום "86 ראית 98 ?
...
בין אם אתה ציני או לא, ציינתי בהודעה הראשונה שהתקרבתי לטלויזיה כדי לראות מה כתוב עליה כי חשבתי שהשלט של החנות זו טעות.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #8 

תודה לכולם.
אז אמתין למסך בגודל 106 אינטש לכשיהיה במחיר שפוי 🙂

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 960
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 86 פעמים

שליחה #9 

ורק בכדי להכניס דברים לפרופורציה, כמובן שמסך טלווזיה טוב יראה הרבה, אבל הרבה יותר טוב מאיזה מקרן שלא יהיה, וזה לכל מי שחושב שההבדל בין 98 ל 106 הוא עצום (כן, 98 זה מאוד גדול בבית). מקרן זה נחמד, היו לי כבר שלושה מקרני קולנוע טובים, אבל בסוף, אין כמו טלווזיה מבחינת האיכות.
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #10 

21/01/2024 21:21  
ice2k כתב:
ורק בכדי להכניס דברים לפרופורציה, כמובן שמסך טלווזיה טוב יראה הרבה, אבל הרבה יותר טוב מאיזה מקרן שלא יהיה, וזה לכל מי שחושב שההבדל בין 98 ל 106 הוא עצום (כן, 98 זה מאוד גדול בבית). מקרן זה נחמד, היו לי כבר שלושה מקרני קולנוע טובים, אבל בסוף, אין כמו טלווזיה מבחינת האיכות.
...
אבל הרגע הסברנו שההבדל בין 98 ל 106 זה כמעט עוד 20% מסך.
אז כן, זה הבדל עצום.
כשיהיו טלביזיות סביב גדלים של 110 אינטש במחיר של עד 20,000 ( שזה מחיר של מקרן לא רע ועדיין רחוק מאוד ממחירים של מקרני 4k של JVC ו Sony ) מחברה ידועה ולא איזו יציאה סינית, שתיובא על ידי יבואן בעל שירות מוכח בבית הלקוח ( כי להכניס ולהוציא כזה דבר מהבית צריך מנוף ) אז יהיה על מה לדבר.
זה אכן קורץ רק שאני חייב להגיד שהגדלים האלו מהווים אתגר לוגיסטי מאוד מורכב. מתקשה לראות מסכים כאלו מציפים את השוק גם אם המחיר יירד משמעותית. מבחינת חדרים יעודיים גם שם זה מאוד מוגבל כי זה פותר אולי בעיה לאלה שמשתמשים במקרן בחדרים קטנים יחסית מה שמאפשר להם להקרין תמונה יחסית קטנה.
את אלה עם ה 120-130 אינטש שום טלביזיה בגודל של 110 אינטש לא תשכנע ולא משנה כמה מחירה יהיה אטרקטיבי.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 960
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 86 פעמים

שליחה #11 

לא מנסה לשכנע, אני לא נגד. אבל בכל זאת, נתראה עוד 3 שנים. בהחלט מדובר באתגר לוגיסטי קשה יותר ויותר ככל שהגודל עולה. העסק לא ליניראי, גם בעלויות של כל שרשרת האספקה, אבל זה לא משהו שמשנה את העובדות שדיברתי עליהן. גם חצי מהריהוט בבית זה אתגר לוגיסטי לדברים שעולים פחות מ 20000, בסוף פותרים את זה בעלויות זניחות יחסית להוצאה הראשית, ובשביל איכות וגודל משלמים, השאלה איפה עובר האיזון.

לפני כמה שנים לא רבות טלווזיה של 75 אינטש לא שיכנעה את אלה שהריצו מסכי הקרנה של 100 אינטש, אבל הטכנולוגיה רצה קדימה ועכשיו בשביל ערך צריך 120 אינטש. לא יעזור, הגורל של המקרנים ידוע מראש והם יצתרכו להיות הרבה יותר זולים בשביל לשכנע. כל טכנולוגיה מדהימה יעבור זמנה וזה מוכח היסטורית; ממוכרי הקרח בעגלות שהגיעו עד הבית ועד בתי הקולנוע שסיפקו חוויה יוצאת דופן, הטלפונים הציבוריים וכו וכו. היתרון האדיר של הגודל הזול להשגה בעולם המקרנים הולך ומצטמצם.

יש קטע של אוטנטיות, כמו צילום בפילים, האזנה לתקליטים ועוד. זה לא מעיד דבר לגבי מה יותר איכותי ומה מביא יותר תועלת לכסף.
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #12 

אולי מסכי מיקרו לד יכולים להגיע במודולים ואז ירכיבו אותם בבית הלקוח 😁

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #13 

21/01/2024 21:36  
Lior_M כתב:
את אלה עם ה 120-130 אינטש שום טלביזיה בגודל של 110 אינטש לא תשכנע ולא משנה כמה מחירה יהיה אטרקטיבי.
...
כמה כאלה כבר יש?
זה ימשיך להקטין את כמות צרכני המקרנים הביתיים שגם ככה בירידה

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #14 

21/01/2024 23:28  
TheCoolest כתב:
אולי מסכי מיקרו לד יכולים להגיע במודולים ואז ירכיבו אותם בבית הלקוח 😁
...
זה מה שנאמר לי כשרכשתי את המקרן האחרון לפני מספר חודשים. מקווה מאוד שזה יקרה ושזה יעמוד בציפיות של האיכות.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #15 

מבחינת איכות אין פה משהו חדש. הטכנולוגיה קיימת כבר מספר שנים, היא פשוט כרגע יקרה מדי.
כל היתרונות שיש לאולד ולד בלי החסרונות של LCD.
השנה סמסונג כבר הציגה מסך מיקרו לד בגודל "76. השאלה היחידה היא מתי היא תהפוך לזמינה במחיר עממי?

DudeShemesh
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 916
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 88 פעמים

שליחה #16 

גם אני מעדיף מסך על פני מקרן, אבל ככל שהמסכים גדלים, נוצרת בעיית אודיו - הרמקול, בין אם מובנה במסך ובין אם חיצוני, נמצא מתחת (או מעל), וזה ממש מורגש. עם מקרן אפשר לשים רמקול במרכז.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”