מכונה זולה להקצפה טובה בהתעלמות מהקפה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
mefuzar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
שם מלא: מיקי כהן
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכולם,

אנחנו מכינים בעיקר Matcha Latte, אבקת תה ירוק עם חלב מוקצף... רציתי לשאול: האם יש למישהו המלצה על מכונה שיכולה להקציף חלב ברמה גבוהה (הקצפה ידנית, מהניסיון שלי הקצפה אוטומטית מייצרת קצף סבון, תקנו אותי אם אני טועה...).

אז בעצם אלו הפרמטרים שאני מחפש:
1. מכונה יחסית זולה
2. הקצפת חלב טובה
3. איכות האספרסו לא משנה.

חשבתי אולי לקנות מכונת הקצפה ידנית ייעודית (מסתבר שיש כזה דבר) אבל אני משער שזה יהיה יקר יותר מלקנות מכונת קפה.

תודה רבה מראש,
מיכאל

MotiSchenker
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 69
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #2 

ישנו מגוון של מכשירי הקצפה זולים, ידניים וחשמליים, שעולים החל מכמה עשרות שקלים. מכשירים כאלה יפיקו במקרה הטוב קצף עבה עם הרבה מאד נפח ובועות גדולות. הוא טעים, אבל שונה מקצף של מכונות קפה ידניות, שמקציפות עם קיטור- קצף כזה יהיה הרבה יותר דק ואחיד, כזה שמכינים ממנו לאטה והוא מתאים ללאה ארט. אם חשוב לכם לקבל משהו דומה לקצף של מכונות קפה מקצועיות, הפתרון הכי זול לדעתי הוא מכשיר שנקרא nanofoamer. הוא נראה כמו מוט קטן של בלנדר ולפי בדיקה קצרה ולא יסודית שעשיתי, ניתן למצוא אותו בארץ החל מ 200 שח. ישנם פתרונות נוספים, שעובדים כמו סיר לחץ ליצירת קיטור עם צינורית להקצפה, שבעזרתם אפשר להפיק קצף מקצועי לכל דבר, אבל לדעתי טרחה גדולה מדיי להשתמש בהם והם יקרים פי כמה. נקודה חשובה נוספת. יש מכשירים שדומים ויזואלית לnanofoamer, שבהם החלק המקציף נראה כמו הקפיץ קטן. מכשירים כאלה מאד זולים, אבל הם לא יפיקו תוצאה דומה לnanofoamer. במקרה הטוב, יהיה מדובר בקצף דומה לזה שהזכרתי בהתחלה (קצף טעים, אבל עבה ולא אחיד). במקרה הגרוע, הם בכלל לא יעלים לצורך הקצפה.

נעם_Noam
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 163
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #3 

אני מחזק את מה שכתב מוטי מעליי.
לא יצא לי לטעום, אבל כן לראות את המכשיר המדובר (nanafoamer) והתוצאה נראתה מרשימה. עולה לדעתי בערך 300₪ בארץ ואני מניח שאפשר להזמין אותו או חיקויים טובים בפחות.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”