אנא עזרו לי להחליט - G3 / S95C / A95L
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78764
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
אהבתי את הסקר 
מה השיקולים שלך? מה הטריד אותך ?
כי מדובר על שלושה מכשירים די שונים מבחינה אחת, אבל פרמיום ומוצלחים שלושתם.

כי מדובר על שלושה מכשירים די שונים מבחינה אחת, אבל פרמיום ומוצלחים שלושתם.
אני רואה מלא ביקורות, ואני בנטייה קטנה לגבי הc313/01/2024 9:30oferlaor כתב: אהבתי את הסקר
כי מדובר על שלושה מכשירים די שונים מבחינה אחת, אבל פרמיום ומוצלחים שלושתם....
LG - מפחיד אותי העניין של הצריבות רק לא יודע כמה זה באמת אמיתי אם בכלל
סוני - מעולם לא הייתה לי סוני, והבעיה הכי גדולה שם זה שיש רק שני חיבורי HDMI (יש לי PS5, אפל טיוי ואני מתכנן סאונג בר או רמקולים)
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78764
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
חשבתי שהמתחרה הוא G3, שהוא המקבילה לשתי האחרות (ה-C3 פחות בהירה כי היא איננה כוללת את ה-MLA).
לא הבנתי את עניין הצריבה. הרי כל שלושת המסכים הם מבוססי OLED ולכן פוטנציאלית רגישים לצריבה. יש יותר נסיון עם מסכי LG (אם כי זה כבר דור שני של מסכי סמסונג). הפאנל של הסוני הוא פאנל OLED של סמסונג.
צריבה זה כמובן דבר שקיים, אי אפשר ואסור להתכחש לזה, אבל כמובן שאם שומרים על המסך (לא מציגים תוכן סטטי או קבוע במיוחד אם זה מאיר חזק) זה ישמור על המסך לאורך שנים.
לא הבנתי את עניין הצריבה. הרי כל שלושת המסכים הם מבוססי OLED ולכן פוטנציאלית רגישים לצריבה. יש יותר נסיון עם מסכי LG (אם כי זה כבר דור שני של מסכי סמסונג). הפאנל של הסוני הוא פאנל OLED של סמסונג.
צריבה זה כמובן דבר שקיים, אי אפשר ואסור להתכחש לזה, אבל כמובן שאם שומרים על המסך (לא מציגים תוכן סטטי או קבוע במיוחד אם זה מאיר חזק) זה ישמור על המסך לאורך שנים.
כתבתי C3 בטעות13/01/2024 10:40oferlaor כתב: חשבתי שהמתחרה הוא G3, שהוא המקבילה לשתי האחרות (ה-C3 פחות בהירה כי היא איננה כוללת את ה-MLA).
צריבה זה כמובן דבר שקיים, אי אפשר ואסור להתכחש לזה, אבל כמובן שאם שומרים על המסך (לא מציגים תוכן סטטי או קבוע במיוחד אם זה מאיר חזק) זה ישמור על המסך לאורך שנים....
הכוונה כמובן לG3
מבחינת חוויית צפייה נטו של צבעים ועושר תמונה בתכנים של 4K HDR במיוחד ה QD-OLED (סמסונג וסוני) טובה מ WOLED של LG.
מבחינת שירות לאחר מכירה אומרים כי LG אמינה כפליים מאשר אלקטרוניקס פרו של סמסונג. לגבי סוני אין לי מושג אך ידוע כי חוויית המשתמש
והאפשרויות שיש במסך עולים על אלו של LG וסמסונג גם יחד.
מסקנה: עם הסוני יהיה קשה ליפול.
מבחינת שירות לאחר מכירה אומרים כי LG אמינה כפליים מאשר אלקטרוניקס פרו של סמסונג. לגבי סוני אין לי מושג אך ידוע כי חוויית המשתמש
והאפשרויות שיש במסך עולים על אלו של LG וסמסונג גם יחד.
מסקנה: עם הסוני יהיה קשה ליפול.
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8252
- נתן תודות: 412 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
לגבי הסוני כדאי מאוד שתוודא שיש אחריות על צריבה כי LG מכסים עד היום.
קרא את ההשוואה הזאת. אולי יעזור.
https://www.smarthomesounds.co.uk/blog/ ... ld-you-buy
קרא את ההשוואה הזאת. אולי יעזור.
https://www.smarthomesounds.co.uk/blog/ ... ld-you-buy
אם יש סאונד בר, את האפל TV אתה מחבר ישירות לסאונד בר ואת הסאונד בר ליציאה 2.1 בטלויזיה.13/01/2024 12:37jonjonjon כתב: אם אני הולך על הסוני ויש שם רק שני חיבורי hdmi 2.1
ויש לי את המכשירים הבאים - אפל טיוי, פלייסטיישן 5 וסאונד בר
איפה צריך לחבר כל מכשיר?...
שים לב כי איכות ומהירות כבלי ה hdmi מאד חשובה!
אם אין סאונד בר אז החיבור הוא כזה לא קריטי. יכול להיות 2 או 2.1 (אלא אם יש מנוי לאפל Games).
אני אסביר את השיקול שלי לבחירה בסוני.
קודם את הסמסונג פסלתי בגלל עניין האחריות והצריבה שאינה מכוסה בה. מבחינתי זה דיל ברייקר.
לגבי הסוני וה-Lg הקרב יותר צמוד אבל יש כמנ מרכיבים שהוליכו אותי לסוני
1. השלט - אני לא יכול לסבול את השלט של lg , העכבר המעופף פשוט מביא לי עצבים ולא ברור למה בדגם כל כך פרימיום lg מספקת את השלט הזה.
השלט של סוני הרבה יותר טוב וגם מואר
2. מערכת ההפעלה - נכון שסטרימר פותר הכל אבל בשבילי גוגל טיוי טובה יותר מה-webos והתפריטים פשוט יותר נוחים
3. איכות התמונה - אין פה טוב ורע, אבל אהבתי יותר את התמונה של הסוני וההגדרות ישר מהקופסא הרבה יותר טובות ולא מצריכות כיוונון כמו ב-lg
4. הסאונד - למי שאין סאונד בר הסוני משמעותית עם סאונד יותר טוב. ולמי שיש סאונד בר של סוני הוא יכול להשתמש במסך בסנטר וזה מעולה.
אז מהסיבות האלה הייתי לוקח את הסוני
קודם את הסמסונג פסלתי בגלל עניין האחריות והצריבה שאינה מכוסה בה. מבחינתי זה דיל ברייקר.
1. השלט - אני לא יכול לסבול את השלט של lg , העכבר המעופף פשוט מביא לי עצבים ולא ברור למה בדגם כל כך פרימיום lg מספקת את השלט הזה.
2. מערכת ההפעלה - נכון שסטרימר פותר הכל אבל בשבילי גוגל טיוי טובה יותר מה-webos והתפריטים פשוט יותר נוחים
3. איכות התמונה - אין פה טוב ורע, אבל אהבתי יותר את התמונה של הסוני וההגדרות ישר מהקופסא הרבה יותר טובות ולא מצריכות כיוונון כמו ב-lg
4. הסאונד - למי שאין סאונד בר הסוני משמעותית עם סאונד יותר טוב. ולמי שיש סאונד בר של סוני הוא יכול להשתמש במסך בסנטר וזה מעולה.
אז מהסיבות האלה הייתי לוקח את הסוני
אני יכול להגיד לך מניסיון עם ה S95C רואה יחסית הרבה ערוצים עם לוגו סטטי ובאנרים אין אפילו סימן הכי קטן לצריבה.
עם ה S95B בפחות מזה כבר היו סימני צריבה. יש פה שיפור ענק בעניין הזה לעומת הדור הקודם.
לגבי אחריות לצריבה למסכי סמסונג כעיקרון יש אחריות עם סעיף של שימוש סביר במידה וייצרב לך ערוץ חדשות מסויים זה נקרא שימוש סביר וזה כן עומד בתנאי האחריות.
כמובן שזה לא הולך חלק איתם כמו עם LG או SONY אבל בסופו של דבר הם כן לוקחים אחריות על צריבה כמובן שזה בתחום השימוש הסביר.
מה שכן מבחינת איכות תמונה אין תחליף ל QD-OLED.
עם ה S95B בפחות מזה כבר היו סימני צריבה. יש פה שיפור ענק בעניין הזה לעומת הדור הקודם.
לגבי אחריות לצריבה למסכי סמסונג כעיקרון יש אחריות עם סעיף של שימוש סביר במידה וייצרב לך ערוץ חדשות מסויים זה נקרא שימוש סביר וזה כן עומד בתנאי האחריות.
כמובן שזה לא הולך חלק איתם כמו עם LG או SONY אבל בסופו של דבר הם כן לוקחים אחריות על צריבה כמובן שזה בתחום השימוש הסביר.
מה שכן מבחינת איכות תמונה אין תחליף ל QD-OLED.
אחרי לא מעט ביקורות שראיתי אין ספק שסוני היא הטובה ביותר, רק הבעיה הכי גדולה זה התמחור המוגזם שלה13/01/2024 20:23roy007 כתב: אני אסביר את השיקול שלי לבחירה בסוני.
אז מהסיבות האלה הייתי לוקח את הסוני...
Oled מצריך גב יותר חזק מאחוריך אין מה לעשות.
לא שמסך עם טכנ' אחרת לא מתקלקל, אבל סטטיסטית פחות.
בגלל האחריות של LG + האופציה ל 6 שנות אחריות
ללא ספק הייתי בוחר בה.
מבחינת איכות תמונה קטונתי אבל אפשר להסכים -
שלושתן מציעות תמונה מדהימה.
לא שמסך עם טכנ' אחרת לא מתקלקל, אבל סטטיסטית פחות.
בגלל האחריות של LG + האופציה ל 6 שנות אחריות
ללא ספק הייתי בוחר בה.
מבחינת איכות תמונה קטונתי אבל אפשר להסכים -
שלושתן מציעות תמונה מדהימה.