שדרגת, הפעם DAC

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
sensaru פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
הצטרף: אוקטובר 2018
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי חברים,

אני רוצה לשדרג DAC.

אני היום די צנוע, לא מחפש לחפור, יש לי Bluesound Node 2021, מחובר ל Marantz PM8006, מחובר ל Morel Octave 6 LE (רמקולים מדהימים! אגב). אני כן שומע ומרגיש ש ה Node מוציא סאונד יותר עמום, סגור, ה סאונד סטייג׳ שלו יותר מצומצם, פחות פתוח.

בהנחה ש 90% מהביקורות והניתוחים באינטרנט הם פייק או מרקטינג, אין לי כל כך על מה להסתמך.

בגדול חשבתי על שני שדרוגים:


1 - ללכת על אפטר מרקט לספק כח ב Node

2 - להשתמש ב Node רק לטובת סטרימר ולקנות DAC של Topping - E70 Velvet - AKM

יש גם אופציה לרכוש יד שניה Topping D90 - AKM (היום כבר לא מיוצר עם AKM)

3 - ללכת על סטרימר משולב DAC שׁל Eversolo DMP A6 Master edition

שוב, לא מסוגל לקרוא ולראות יוטיובים, אין לי אמון בהם, אני ממש אשמח לייעוץ מהחברים כאן

תודה שתהיה שבת רגועה לכולנו

אלון

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1400
הצטרף: יוני 2022
שם מלא: יהלי בר
מיקום: ירושליים
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 355 פעמים

שליחה #2 

לפני שאתה מבזבז כסף סתם עדיף שקודם תלמד כמה דברים באודיו ותפסיק להסתמך על אגדות וסיפורי מעשיות של אודיפילים שאין להם חצי מושג במה שהם כותבים. ל DAC יש בדיוק 0% השפעה על ה SOUND STAGE. ה IMAGING בסטריאו הוא תוצא בלעדי של הרמקולים, האקוסטיקה בחדר, ואם יש, אז ה DSP ואיכות הכיול של ה DSP (למשל עם DIRAC LIVE לאחר כיול אכן תהיה השפעה על דיוק הסטריאו והכלים).

ההבדלים בין DACים שונים הכל מכאלו שעולים 100 דולר לכאלו שעולים 2000 דולר הם אפסיים בשמע, ודיי גדולים במחינת מדידות (ברוב המקרים, דווקא ה DAC של 100 דולר הסיני ימדד הרבה יותר טוב מ DAC שמן נחשים ב 4000$ כמו זה של PS AUDIO.

אותו הכנ"ל לגבי השפעת ספק כוח חיצוני על ה DAC. ספקים ליניאריים דווקא רק יחמירו את תוצאות המדידה כי להם יש אדווה בעייתית של 100 הרץ (מתח הרשת המיושר), לעומת הספק המקורי שברוב המקרים הוא ספק ממותג הפועל בתדרי מיתוג גבוהים משמעותית מתחום תדרי השמע.

אם אתה רוצה לשדרג חייבת שמע, עדיף שתשקיע בפתרון מכולל כמו קדם משולב שהוא גם סטרימר אבל כולל מערכת כיול כמו של DIRAC LIVE. יש גם ל NAD וגם ל MINIDSP ולעוד חברות פתרונות כאלו. אני ממליץ מאד על ה MINIDSP כמו למשל זה:

https://www.audiosciencereview.com/foru ... mer.18681/



מציע גם שתצפה בסרטון הזה שעוסק ב DACים וההבדלים ביניהם.







הסטרימר שיש לך דיי טוב למרות שה DAC שלו בינוני. הממשל של BLUEOS לא הכי יעין בניהול ספריית מוסיקה מקומית ועדיף לשלב אותו עם ROON שממש משדרג את החוויה. אבל לשיפור באיכות, עדיף סטרימר משולב DSP. ה EVER SOLO מעולה מבחינת איכות (אין שום הבדל מורגש מהדגם הזול ל MASTER שרק כולל דרגות אנלוגיות יותר מתקדמות שלא משנות כלום מעבר ל SINAD של 105 יש לדגם הזול.



אבל ה EVER SOLO זה סטרימר סיני עם מערכת אנדרויד מקוסטמת שסובלת מהמון באגים וממשק איטי. אין לסטרימר תמיכה ב DIRAC וזה חסרון גדול. עדיף שתציין כמה אתה רוצה להשקיע כדי שהיה ניתן להמליץ לך דברים יותר ספציפיים.

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4215
הצטרף: יולי 2007
מיקום: נשר
נתן תודות: 1656 פעמים
קיבל תודות: 557 פעמים

שליחה #3 

Bluesound Node 2021 נגן מאוד נוח אבל לרוב לא משתמשים בדאק שלו כי הוא לא משהו ,היה לי אותו בבית וניסיתי אותו וממש לא אהבתי.
ברשת רבים מוסיפים לא דאקים .
אם תצרף לו topping לדעתי תאוהב יותר את התוצאה או שתרכוש נגן אחר עם דאק פנימי.
Eversolo DMP A6 מוצר חדש ונראה שמפמפמים עליו חזק ברשת ,לא שמעתי אותו ולא מצאתי איזה ביקורת באמת אמינה על הנגן הזה ,כן בחור ששמע את הנגן אמר שהוא העדיף להוסיף לו דאק חיצוני.
אני משתמש בנגן שפחות מוכר בארץ שנקרא onkyo ns6170 אתה יכול לקרוא אליו ,אין לו צג מרשים אבל איכות סאונד מצויינת

emage
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 672
הצטרף: פברואר 2009
נתן תודות: 450 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #4 

מאיפה אתה בארץ?
יש לי TOPPING D90 MQA שאתה מוזמן לשאול לנסיון (הוא לא למכירה).

shay820
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2116
הצטרף: אוגוסט 2005
מיקום: אבן יהודה
נתן תודות: 217 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #5 

Gustard x16 שודרג כרגע, ההבדל בינו לדאק שנמצא בסטרימר מאוד גדול.
עדיף לך לשמוע לפני רכישה

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”