סוגי חיבורים לפייבר בישראל

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Kornel פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 25
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

היי,
כרגע אני מחובר לפייבר בסלקום דרך תשתית בזק עם ראוטר פרטי, סלקום משתמשים אצלי בחיבור PPPoE, שהוא פחות טוב מבחינת ביצועים (תלוי ראוטר).
האם כל החברות שעובדות על תשתית בזק משתמשות בPPPoE?
איזה עוד סוגי חיבורים ישנם שהם לא PPPoE ובאיזה חברה\תשתית?

תודה.

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 732
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #2 

חברה היחידה בשוק פרטי מחברות הגדולות ומפורסמות-הוט.
היא משתמשת בIPoE.

Kornel פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 25
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #3 

11/01/2024 20:05  
amdr1 כתב:
חברה היחידה בשוק פרטי מחברות הגדולות ומפורסמות-הוט.
היא משתמשת בIPoE.
...
תודה,
האם יש מודם שהחייגן לPPPoE נמצא בתוכו ,נותן 1Gbit ולא מצריך חייגן חיצוני?

ד"א אני שואל את השאלות האלה מכיוון שהראוטר שלי לא מצליח לעבור את ה200Mbit בגלל הPPPoE, אז אני מחפש פתרונות בלי לרכוש ראוטר חדש

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2655
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שליחה #4 

פרטנר בחיבור DHCP בחלק מהמקומות

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1457
שם מלא: DanielG
נתן תודות: 221 פעמים
קיבל תודות: 280 פעמים

שליחה #5 

אתייחס לשתי אפשרויות פריסת סיבים שאני מכיר - בזק - GPON, ו-P2P - פרטנר.

רשת GPON בנויה מ-OLT - יחידה מרכזית אליה מחוברים מנויי הקצה, ומשם הרשת היא שיתופית בתצורה דמויית עץ, כאשר יוצרים את הענפים על ידי מפצלים אופטיים פאסיביים. השימוש הוא בסיב יחיד העושה שימוש באורכי גל שונים לשידור וקליטה דו כיווני על אותו סיב יחיד. ה-ONT היא היחידה בבית המנוי הכלולה בנתב, או ניתנת בצורת מודול GBIC. ראה דיאגרמה: מכיוון שהרשת בנויה ממפצלים פאסיביים והיא שיתופית, אם מישהו מתחבר בנקודה מסויימת - לא ניתן לדעת "מי זה" ולשייך אותו למנוי. לצורך כך קיים מנגנון של PPPOE המספק אימות (למנוי), וכן בקרת Session. כמו כן מתבצע אימות של מספר ה- ONT מול בסיס הנתונים, מה שנקרא אקטיבציה. השימוש ב- PPPOE היא מימי ה- DSL ולא צריך לבנות מחדש את המנגנון מה שמפשט את את השידרוג לסיבים.

רשת P2P לעומת זאת איננה שיתופית והמתגים הם אקטיביים. באופן פשטני ניתן לומר שהטענה של פרטנר כי המדובר בסיב פרטי עד הבית הינה נכונה, לפחות פונקציונאלית. לכן, אם מישהו מתחבר בנקודה מסויימת יודעים בוודאות מי המנוי כי הוא משוייך לנקודה ספציפית בסוויץ' של פרטנר. לכן ניתן לוותר על אימות באמצעות PPPOE כי האימות הוא החיבור בפורט ספציפי.

לכאורה לרשת P2P יש יתרונות טכניים מסויימים מבחינת השליטה על רוחב הפס והביצועים, אבל יש לה חיסרון אחד מאד משמעותי ביחס ל- GPON: היא יקרה יותר לפריסה תחזוקה ושידרוג. המחיר לחבילת סיבים נקבע על ידי השוק, ולכן טכנולוגיה יקרה יותר מורידה מרווחי הספקית ומשנה את כל המודל הכלכלי של השירות. מסיבה זו למיטב ידיעתי - פרטנר האיטו מאד או עצרו את פריסת רשת P2P, ומסתמכת על רשת GPON של בזק במודל שוק סיטונאי. זו הסיבה שבחלק מהמקרים משתמשים ב- PPPOE בפרטנר כספק, וחלק לא.
לטווח ארוך - כאשר מדובר בשירותי טלקום לשוק הפרטי - טכנולוגית GPON כנראה ניצחה, וגם יש לה אופק שידרוג לקצבים גבוהים יותר.

מספר סייגים: את אנלימיטד ו- HOT אינני מכיר - אם מישהו יוכל להשלים את התמונה. אם לא דייקתי באי אלו פרטים - אנא תקנו ברצון
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”