עזרה בעיצוב פתרון כיסוי רשת בדירה גדולה

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
timon פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 50
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי אני אשמח לעזרה בעיצוב הפתרון לדירה שכורה ויחסית גדולה בה אני גר.
אני מדגיש שמדובר בדירה שכורה כי זה גוזר:
1. לא יכול (או יותר נכון מעדיף שלא) לבצע שינויים פיזיים בתשתיות.
2. מחפש פיתרון לא יקר מדי כיוון שיכול להיות לא רלוונטי בעתיד הלא מאוד רחוק.

אני מנוי של פרטנר (סיבים, 600/60) ועובד עם הנתב שהם סיפקו (technicolor).
הנתב ממוקם בארון התקשורת באחת מפינות הבית.
למרות קירבה יחסית לסלון הממיר של פרטנר טיוי עבד גרוע בחיבור אלחוטי ואחרי כמה ביקורי טכנאים חיברנו זוג מתאמי רשת על גבי חשמלZINWELL אחד צמוד לנתב ומחובר אליו בכבל רשת והשני צמוד לממיר ומחובר אליו בכבל רשת. מאז הצפייה דרך הממיר חלקה לחלוטין.

הבעיה הנוכחית היא 3 חדרי שינה המרוחקים מהנתב והקליטה של הרשת האלחוטית בעייתית. (לדוגמא, באחד החדרים קיים סטרימר של שאומי והצפייה דרכו בעייתית מאוד).
בחדר השינה הממוקם בין השניים האחרים ישנה נקודת רשת בקיר שמחוברת לארון התקשורת וחשבתי לנצל אותה כדי לדאוג לכיסוי לצד המרוחק של הדירה. הצרכנים העיקריים הם לפטופים לא הכי חדשים (wifi 4/5), סטרימר של שאומי מהדור הראשון ללא חיבור קווי וטלפונים מסוגים שונים.

מהמעט שקראתי כאן בפורום נראה שהכיוון שהעולם צועד אליו הוא תצורת MESH על פני הגדרת AP נוספת.
ראיתי שמוצרי deco השונים כמו m4 / m5 / x20 הם אופציה לא מאוד יקרה, האם אחד מהם מתאים לבעיה שתיארתי יותר מהאחרים? כולם יודעים להיות מוזנים דרך נקודת הרשת?

אגב ראיתי שפרטנר מציעים בעצמם מכשיר בעלות של כ 15 ש"ח בחודש שאמור לתת את אותו הפתרון, אבל לא הצלחתי להבין מה הדגם כדי לקרוא עליו מעט יותר.

תודה רבה

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10915
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #2 

ברגע שאתה מדבר על סטרימר, הפתרון הפשוט של AP יעשה את העבודה.
MESH נועד לפתור את בעיית הנדידה מאיזור כיסוי AP אחד לאיזור כיסוי AP אחר.
עם כמה AP, כשאתה הולך עם הסמרטפון מאיזור אחד לאיזור אחר, יש שלב ניתוק קליטה מה- AP שאתה מתרחק ממנו, ואז חיבור חדש ל- AP שאתה מתקרב אליו.
MESH פותר את הבעיה הזו, ואין ניתוק כשאתה עובר בין היחידות.
סטרימר לא נודד לאף מקום, אז MESH לא יעזור לו.

timon פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

אוקי תודה על ההסבר :)
נכון יש סטרימר אבל הוא לא הבעיה היחידה, למשל בחדרי השינה האלו הקליטה דרך הטלפונים גם לא משהו (ולצערי גם הקליטה הסלולרית לא משהו) ולכן הפתרון הוא גם עבורם וגם עבור הלפטופים. נשמע שהחוויה של ניתוק וחיבור מחדש היא לא הכי להיט.
עלות הפתרון של AP היא משמעותית נמוכה יותר ששווה לשקול אותה על פני ה MESH? והאם גם הם יכולים להיות מוזנים דרך כבל רשת?

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10915
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #4 

זו החלטה שלך.
אם פתרון של AP אחד או יותר, מספק אותך, ולא מפריע לך הניתוק הזמני במעבר איזור כיסוי, אז הוא כמובן פתרון מספק, וזול יותר.
אם חשובה לך הנדידה בין האיזורים ללא ניתוק וחיבור מחדש, אז שווה להשקיע כבר בפתרון MESH.

למיטב ידיעתי MESH מתחבר אלחוטית בין היחידות.
אבל היתרון שלו על פני AP מחובר אלחוטית הוא שהתקשורת בין היחידות מבוצעת בתדר שונה מתהתר בו מבוצעת התקשורת ברשת הביתית.

יש גם AP שמאפשרים נדידה ללא ניתוק, אבל אלו כבר מוצרים עסקיים ויקרים יותר.

enir
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 83
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #5 

Mesh יכול לעבוד קווי(נקודת רשת -הכי יציב וביצועי מקסימום) או אלחוטי.
החיבור המומלץ הוא נתב ראשי (עדיף נתב פרטי עבור יכולת הmesh) ומשם חיבור יחידת mesh נוספת באמצעות נקודת הרשת הקיימת במרכז הדירה.
פיתרון X20 יעבוד עם שתי יחידות, האחת כראשית (תחליף את הנתב של פרטנר,מה שידרוש מתאם בין הסיב ל X20) והשניה תחובר לנק רשת המדוברת לעיל.
פתרון זול יותר הוא להשתמש בנתב פרטנר,לנתב הזה יש יציאות lan, את אחת מיציאות ה lan תחבר לנק הרשת הקיימת במרכז הדירה, ושם תחבר ראוטר אלחוטי במוד AP , יש לזכור לכבות את שירות ה dhcp ב AP כדי להמנע מ NAT נוסף, את ה SSID של ה AP תגדיר עם אותו שם כמו של נתב פרטנר.

timon פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

08/01/2024 20:30  
enir כתב:
פתרון זול יותר הוא להשתמש בנתב פרטנר,לנתב הזה יש יציאות lan, את אחת מיציאות ה lan תחבר לנק הרשת הקיימת במרכז הדירה, ושם תחבר ראוטר אלחוטי במוד AP
...
זו הייתה התוכנית שלי, פשוט חשבתי שמכשיר ה MESH מתחבר במרכז הדירה לנקודת הרשת שמחוברת בקצה לנתב של פרטנר. 
לא ידעתי שכדי להשתמש ב MESH צריך לוותר על הנתב של פרטנר. 
לצורך העניין יש את המכשיר הזה שפרטנר משווקים ( הם קוראים לזה "מגדיל טווח בטכנולוגיית MESH.
אם אני מחבר אותו לנקודת רשת במרכז הדירה, במה זה שונה מפתרון ה AP שתיארת?

enir
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

אם אתה נשאר עם ציוד פרטנר,זו אופציה.
לא מכיר את הציוד שהם מספקים בשכירות.
החסרונות שאני רואה בשכירת הציוד, זו העלות המתמשכת ונתב מוגבל טכנית לעומת יחידות פרטיות.
מנגד לא כולם צריכים את כל האופציות זמינות עבורם,ולעיתים חבר ושכח זה כל מה שנדרש.

tolaat01
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 347
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #8 

08/01/2024 20:30  
enir כתב:
Mesh יכול לעבוד קווי(נקודת רשת -הכי יציב וביצועי מקסימום) או אלחוטי.
החיבור המומלץ הוא נתב ראשי (עדיף נתב פרטי עבור יכולת הmesh) ומשם חיבור יחידת mesh נוספת באמצעות נקודת הרשת הקיימת במרכז הדירה.
פיתרון X20 יעבוד עם שתי יחידות, האחת כראשית (תחליף את הנתב של פרטנר,מה שידרוש מתאם בין הסיב ל X20) והשניה תחובר לנק רשת המדוברת לעיל.
פתרון זול יותר הוא להשתמש בנתב פרטנר,לנתב הזה יש יציאות lan, את אחת מיציאות ה lan תחבר לנק הרשת הקיימת במרכז הדירה, ושם תחבר ראוטר אלחוטי במוד AP , יש לזכור לכבות את שירות ה dhcp ב AP כדי להמנע מ NAT נוסף, את ה SSID של ה AP תגדיר עם אותו שם כמו של נתב פרטנר.
...
היי
הייתי קודם כל בודק שאין בעיה בחיוג של x20 תחת פרטנר מניסיון של אחרים פה בפורום - מציע שתבדוק ורק אחר כך תקנה.
בסלקום יש בעיה ולא מוכן לחייג (במקרה שלי דגם דומה x-20 dsl) - לכן אצלי עובד כaccess point

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9459
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1144 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #9 

אני גם ממליץ מנסיון אישי על פתרון MESH - אצלי יש 3 יחידות של TP-link מדגם M5

אתה לא צריך לוותר על הנתב של הספק - אתה מחבר יחידה אחת לנתב או לכל חיבור רשת קווי שמגיע מהנתב ואת האחרות מפזר איפה שתרצה בבית והם מתחברות אלחוטית זו לזו (אתה יכול גם לחבר אותן קווית וגם יכול לחבר אליהן מכשירים עם כבל).

אתה בעצם יוצר רשת אלחוטית חדשה שאליה תחבר את כל המכשירים כאשר מכשירים נודדים (כמו סמארטפון) יתחברו אוטומטית ליחידה הכי קרובה.

enir
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

מסכים עם קודמי.
רק חשוב מאד לבטל DHCP ביחידת הmesh, כדי לא לקבל triple nat.

ramsalemix
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 568
נתן תודות: 134 פעמים
קיבל תודות: 112 פעמים

שליחה #11 

מצטרף להמלצות אני שנים עם 3 יחידות של TP-link Deco X20, רק ציוד פרטי חבל על הכסף מההשכרה כפי שנאמר כבר בנוסף של פרטנר נראה גם פחות טוב ביחס לחברות אחרות TP-link/ASUS וכו'...
הם יכולים לתפקד כנתב עצמאי או כנקודת גישה.

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #12 

09/01/2024 12:50  
enir כתב:
מסכים עם קודמי.
...
אתה מתכוון לבטל ביחידת MESH שמחוברת לנתב? או בכולן?

enir
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #13 

השיטה ב- MESH זה שיש ראוטר אחד שולט (מקצה כתובות IP ) והשאר לווינים שלו.
הכוונה במקרה זה, היא בראוטר השולט (הראשון שמחובר למודם/ראוטר של ספק האינטרנט) - וזאת בהנחה שמחברים את שאר היחידות כ- MESH (זה הרעיון של יצירת רשת נדידה בין יחידות )

timon פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #14 

תודה לכולם
אני אלך על שלישיית M5.

שתי שאלות:
1. האם ניתן "לפצל" את היחידות במובן שאני זקוק רק לשתיים, האם את השלישית ניתן לתת לבן משפחה? או שהיחידות מקושרות זו לזו איכשהו?
2. ראיתי שיש שתי כניסות אתרנט, האם זה אומר שאני יכול להזין את היחידה קווית, ולהשתמש ביציאה הנוספת? (כלומר מתפקד גם כסוויץ?)

שוב תודה על העזרה וההסברים.

timon פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #15 

ברשותכם שאלה נוספת לשתיים הקודמות שעדיין תלויות ואשמח אם אפשר יהיה לקבל עליהן תשובה.

האם ה deco M5, מאפשרים לי בעצמם להיפטר מהנתב של פרטנר ולחסוך כמה שקלים בחודש?
אני בחבילת סיבים של 600 מגה אם זה רלוונטי.

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #16 

31/01/2024 16:05  
timon כתב:
תודה לכולם
אני אלך על שלישיית M5.

שתי שאלות:
1. האם ניתן "לפצל" את היחידות במובן שאני זקוק רק לשתיים, האם את השלישית ניתן לתת לבן משפחה? או שהיחידות מקושרות זו לזו איכשהו?
2. ראיתי שיש שתי כניסות אתרנט, האם זה אומר שאני יכול להזין את היחידה קווית, ולהשתמש ביציאה הנוספת? (כלומר מתפקד גם כסוויץ?)

שוב תודה על העזרה וההסברים.
...
1. אתה לא חייב להשתמש בכל היחידות, מניח שאם תיקח יחידה אחת ותצרף אותה במקום אחר (עם אותו מוצר בדיוק) זה יעבוד
2. כן. אתה גם יכול לחבר את היחידה לרשת ביתית קווית ואתה גם יכול להוציא ממנה רשת קווית

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #17 

04/02/2024 22:15  
timon כתב:
ברשותכם שאלה נוספת לשתיים הקודמות שעדיין תלויות ואשמח אם אפשר יהיה לקבל עליהן תשובה.

האם ה deco M5, מאפשרים לי בעצמם להיפטר מהנתב של פרטנר ולחסוך כמה שקלים בחודש?
אני בחבילת סיבים של 600 מגה אם זה רלוונטי.
...
להיפטר לא - כי אתה צריך לחבר את הדקו לרשת הקיימת ובלי הנתב של פרטנר לא תהיה לך רשת.
הדקו יצור לך רשת חדשה שאליה תוכל להתחבר במקום לרשת הקיימת של פרטנר.

timon פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #18 

05/02/2024 10:48  
oris74 כתב:
להיפטר לא - כי אתה צריך לחבר את הדקו לרשת הקיימת ובלי הנתב של פרטנר לא תהיה לך רשת.
הדקו יצור לך רשת חדשה שאליה תוכל להתחבר במקום לרשת הקיימת של פרטנר.
...
תודה רבה אורי על התשובות.
אם הבנתי נכון הדקו הוא נתב בפני עצמו, אז למה אני לא יכול בעצם לחבר את הסיב ישירות אליו?

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #19 

אין לו שום חיבור מלבד LAN וגם אין דרך לקנפג אותו עם פרטי החשבון שלך.

הוא צריך לקבל אינטרנט ומשם הוא מפיץ אותו ליחידות האחרות.

timon פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #20 

09/01/2024 12:50  
enir כתב:
מסכים עם קודמי.
...
היי,
עד כמה זה נורא להגדיר את הרשת בדקו הראשי בדיוק כמו הרשת האלחוטית שמוציא הנתב של פרטנר (שם וסיסמא)?
כיוון שהנתב של פרטנר והדקו ממוקמים כל אחד בפינה אחרת של הבית, אם הדבר לא מהווה בעיה אז זה אומר שיחידה אחת של דקו מספיקה לי (במקום שתיים, אחת צמודה לנתב של פרטנר והשנייה כמו בתכנון).
נניח ויש התכנות לרשת כזו, האם גם במצב כזה אני נהנה מ MESH? כלומר לא יהיה ניתוק בהליכה מקצה אחד של הבית אל הקצה השני?

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”