פתרון גיבוי חלופי לgoogle photos
אהלן,
המקום באחסון גוגל הולך ואוזל.
בעיקר בעקבות גיבוי תמונות של אשתי ושלי לgoogle photos. אנחנו היום כבר בחבילה של 2tb ומשלמים עליה 39 שח בחודש.
קראתי קצת בפורום, ואני מבין שבטוח יש דרך זולה, וכנראה ולא פחות נוחה.
יש ברשותי ראוטר ax88u pro asus.
הפתרון שאני מחפש צריך להיות ידידותי גם לטכנופובית, כך שאשתי תוכל לגשת לתמונות שלה באותה קלות, דרך google photos, כמו שהיא ניגשת היום.
מבין שתידרש כאן השקעה ראשונית יחסית גבוהה,אבל בהסתכלות על 3-4 שנים קדימה מעדיף את לרכוש מערכת אחסון מקומית.
מנסה למקד עם שאלות:
1. הפתרון של הארדיסק חיצוני שמתחבר ישירות לראוטר הוא כנראה הכי זול,אבל לא עונה על התנאי של ידידותי לטכנובית.כלומר שהיא תוכל להמשיך לצפות בתמונות המגובות דרך google photos. יש משהו שאני מפספס?
2. בהנחה ולא-קראתי כאן קצת על mars של qnap.
א. האם יש עוד טכנולוגיות כאלו של חברות מקבילות?
ב. אשמח לשמוע מאנשים שהתנסו בשימוש, האם הוא אכן מאפשר להשתמש בgoogle photos כרגיל? (המטרה היא לבטל את החבילה של ה2tb ולדאוג לגיבוי מקומי,אבל שהגישה לתמונות עדיין תהיה מהאפליקציה)
ג. מסריקה קצרה שעשיתי בksp לא ראיתי במוצרי qnap שמציינים שם משהו על mars.יש דגמים ספציפיים שבהם זה קורה? או שסתם לא מצאתי?
תודה לעוזרים!
המקום באחסון גוגל הולך ואוזל.
בעיקר בעקבות גיבוי תמונות של אשתי ושלי לgoogle photos. אנחנו היום כבר בחבילה של 2tb ומשלמים עליה 39 שח בחודש.
קראתי קצת בפורום, ואני מבין שבטוח יש דרך זולה, וכנראה ולא פחות נוחה.
יש ברשותי ראוטר ax88u pro asus.
הפתרון שאני מחפש צריך להיות ידידותי גם לטכנופובית, כך שאשתי תוכל לגשת לתמונות שלה באותה קלות, דרך google photos, כמו שהיא ניגשת היום.
מבין שתידרש כאן השקעה ראשונית יחסית גבוהה,אבל בהסתכלות על 3-4 שנים קדימה מעדיף את לרכוש מערכת אחסון מקומית.
מנסה למקד עם שאלות:
1. הפתרון של הארדיסק חיצוני שמתחבר ישירות לראוטר הוא כנראה הכי זול,אבל לא עונה על התנאי של ידידותי לטכנובית.כלומר שהיא תוכל להמשיך לצפות בתמונות המגובות דרך google photos. יש משהו שאני מפספס?
2. בהנחה ולא-קראתי כאן קצת על mars של qnap.
א. האם יש עוד טכנולוגיות כאלו של חברות מקבילות?
ב. אשמח לשמוע מאנשים שהתנסו בשימוש, האם הוא אכן מאפשר להשתמש בgoogle photos כרגיל? (המטרה היא לבטל את החבילה של ה2tb ולדאוג לגיבוי מקומי,אבל שהגישה לתמונות עדיין תהיה מהאפליקציה)
ג. מסריקה קצרה שעשיתי בksp לא ראיתי במוצרי qnap שמציינים שם משהו על mars.יש דגמים ספציפיים שבהם זה קורה? או שסתם לא מצאתי?
תודה לעוזרים!
- vivi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3545
- נתן תודות: 1107 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
לא ניתן לעשות גיבוי אחר/חיצוני וליהנות מהיתרונות של Google photos
הרעיון של הארדיסק לא טוב כי ראשית לא יהיה גיבוי אמיתי, כשההארדיסק יפסיק לעבוד כל התכנים ייעלמו ושנית זה ממש לא ידידותי, אפילו לטכנולוגים.
נסה לקרוא על פתרונות Nas שמציעים כאן, יש להם אפליקציה יחסית ידידותית ותהיה קרובה אך לא ברמה של גוגל כמובן (מבחינת אבטחה, פיצ'רים, פשטות)
זה כנראה יהיה זול יותר אבל אני לא בטוח עד כמה.
אני בנתיים רץ עם גוגל תמונות. כשאגיע ל-2tb נראה לי שאולי אעביר חלק להארדיסק לפנות מקום, או אולי אצמצם איכות ממקורית לגבוהה בחלק מהאלבומים.
הרעיון של הארדיסק לא טוב כי ראשית לא יהיה גיבוי אמיתי, כשההארדיסק יפסיק לעבוד כל התכנים ייעלמו ושנית זה ממש לא ידידותי, אפילו לטכנולוגים.
נסה לקרוא על פתרונות Nas שמציעים כאן, יש להם אפליקציה יחסית ידידותית ותהיה קרובה אך לא ברמה של גוגל כמובן (מבחינת אבטחה, פיצ'רים, פשטות)
זה כנראה יהיה זול יותר אבל אני לא בטוח עד כמה.
אני בנתיים רץ עם גוגל תמונות. כשאגיע ל-2tb נראה לי שאולי אעביר חלק להארדיסק לפנות מקום, או אולי אצמצם איכות ממקורית לגבוהה בחלק מהאלבומים.
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
גם אני שמתי עין על immich שדומה לגוגל פוטוס, יש את Prism אבל הבנתי שהוא גרוע.
בכל אופן לא יצא יותר זול להרים שרת או NAS שיכול להריץ את ה Server Side ולדאוג ליתירות ולגיבוי Offsite, בטח אם תחשב את שעות העבודה שתצטרך להקדיש, והתוצאה עדיין תהיה פחות נוחה מפוטוס.
כמו כן כל דבר שמעורב בו VPN לרשת הפנימית יהיה פחות ידידותי לטכנופובים.
במקרה שלך הייתי ממשיך עם גיבוי בתשלום בענן ומשווה את התמחור ל OneDrive וכדומה שמספקים חוויה דומה.
בכל אופן לא יצא יותר זול להרים שרת או NAS שיכול להריץ את ה Server Side ולדאוג ליתירות ולגיבוי Offsite, בטח אם תחשב את שעות העבודה שתצטרך להקדיש, והתוצאה עדיין תהיה פחות נוחה מפוטוס.
כמו כן כל דבר שמעורב בו VPN לרשת הפנימית יהיה פחות ידידותי לטכנופובים.
במקרה שלך הייתי ממשיך עם גיבוי בתשלום בענן ומשווה את התמחור ל OneDrive וכדומה שמספקים חוויה דומה.
- AvivMustaky
- כתב

- תגובות: 718
- נתן תודות: 233 פעמים
- קיבל תודות: 271 פעמים
יש באתר סקירה של פתרון שאולי יתאים לך : (BeeStation)
https://htmag.co.il/synology-beestation.html
באופן אישי ממליץ על שרת nas בייתי , השקעה ראשונית שמשתלמת.
וכאן יש כתבה על התחליף של סינולוגי על בסיס nas
Photos כבר לא בחינם? כך תוכלו לעבור ל- Synology NAS Photo ללא עלות
https://htmag.co.il/article48668.html
https://htmag.co.il/synology-beestation.html
באופן אישי ממליץ על שרת nas בייתי , השקעה ראשונית שמשתלמת.
וכאן יש כתבה על התחליף של סינולוגי על בסיס nas
Photos כבר לא בחינם? כך תוכלו לעבור ל- Synology NAS Photo ללא עלות
https://htmag.co.il/article48668.html
נערך לאחרונה על ידי AvivMustaky ב 28/03/2024 6:24, נערך פעם 1 בסך הכל.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46324
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5066 פעמים
יפה, יכול לשתף קצת התרשמות?...
מה המשאבים הדרושים בצד השרת לפונקציונליות מלאה?
אני מתלבט אלו סרביסים יצדיקו את צריכת החשמל אם אפעיל תמיד דל עם Core i3-9100 שיש לי ואולי גם עלות רכישת ספק יותר יעיל, לעומת רכישת SBC.
(עריכה אני רואה ש Hardware Transcoding לא נתמך ב Pi)
אני מבין שבשביל גיבוי ברקע Immich צריכה לרוץ תמיד ברקע ולבדוק מדי פעם, כמו וואטסאפ אם שירות Push Notification כמו Firebase Cloud Messaging לא זמין. צריכת הזיכרון והסוללה תהיה גבוהה מעט מפוטוס.
במכשירים סיניים שהורגים אפליקציות ברקע זו יכולה להיות בעיה, לפעמים הפתרון היחיד הוא להתקין את האפליקציה כ System עם Root.
נראה שפינוי מסיבי של כל התמונות שגובו כבר מאחסון המכשיר עדיין לא מומש
וכמו כן
Disclaimer
The project is under very active development.
Expect bugs and breaking changes.
Do not use the app as the only way to store your photos and videos.
Always follow 3-2-1 backup plan for your precious photos and videos!
כלומר צריך להשוות יחד עם עלות גיבוי נוסף
The project is under very active development.
Expect bugs and breaking changes.
Do not use the app as the only way to store your photos and videos.
Always follow 3-2-1 backup plan for your precious photos and videos!
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
@NACHUM37
לא נכנסתי לדקויות היכולת של immich
יש לי מעבד 12th Gen Intel(R) Core(TM) i3-12100, 8 cores
עם 32G RAM (בשימוש רק 29 אחוז)
על אותה מכונה אני מריץ 36 קונטיינרים
לגבי האנדרואיד , בהחלט הוא מבקש לרוץ ברקע
לא נכנסתי לדקויות היכולת של immich
יש לי מעבד 12th Gen Intel(R) Core(TM) i3-12100, 8 cores
עם 32G RAM (בשימוש רק 29 אחוז)
על אותה מכונה אני מריץ 36 קונטיינרים
לגבי האנדרואיד , בהחלט הוא מבקש לרוץ ברקע
אני עדיין בשלב הטסטים בין NC ל IMMICH
IMMICH עדיף על NC ברוב המובנים ובכללי זה פרוייקט מרשים שיש לו מטרה עיקרית אחת והיא להידמות כמה שיותר לגוגל.
הממשק שלו עדיף, קלות השימוש עדיפה וכו.
כרגע לא מצאתי שירות מושלם, הבעיה שפוסלת לי את IMMICH היא חוסר יכולת לבנות את הספריה לפי מבנה תיקיות.
השרת זורק את הקבצים רנדומלית ואתה צריך להתחיל לסדר תמונה תמונה לפי אלבומים.
פנוי מסיבי של תמונות הוא לא ביג דיל כי די קל לסמן תמונות ולבצע מחיקה, זה לוקח דקה שתיים.
את הגיבוי עדיין לא בדקתי.
נתקלתי בעוד תקלות: אם סרטון סיים ניגון, לא ניתן לנגן מחדש, צריך לחזור אחורה ולהיכנס שוב. סרטוני HDR מקבלים צבעים לא תקינים כאשר קובץ המקור עדיין על המכשיר. אין אפשרות לעשות זום על סרטונים באפליקציה. זה כן אפשרי בממשק WEB. אין אפשרות להשתמש בנגן חיצוני.
עניין אחר הוא staggered quality עבור הזרמה של וידאו למכשיר. במילים אחרות transcoding
IMMICH מבצע את ההמרה של הקבצים מראש. זה תופס מקום על הכונן אבל חוסך המרות חזרות כל פעם. זה גם מאפשר הזרמה טובה יותר עקב גודל קובץ קטן יותר.
בעיה קטנה שאין רמות איכות לפי מהירות החיבור ואני גם לא בטוח שיש שימוש בHLS.
ועדיין הגישה של IMMICH ל transcoding טובה משל האחרים.
בעניין התוצאה. לצערי על LTE הוידאו תקוע ובקושי זז... זו כמובן יותר בעיה של החיבור הסלולרי הגרוע. ביצעתי Iperf ואני מקבל מהירות ממוצעת של 1-2 מגה לשניה כאשר החיבור מלא פיקים וספייקים יחד עם נפילות ממושכות ללא מידע שזורם. התוצאה זהה גם בNC
אז איך NC בהשוואה?
ההתקנה דורשת מעט יותר שלבים. יש להתקין תוסף בשם Memories. כל דרך אחרת לנהל תמונות בNC לא מספיק טובה.
פלוס ענק שהכריע עבורי הוא ספריה מסודרת לפי תיקיות.
בנוסף מתקבל לך Cloud Suite מלא שהאמת אני לא צריך אבל זה חמוד.
אני קצת יותר סומך על האבטחה אבל זה סתם תחושה.
יש רמות איכות ו HLS אבל לא הצלחתי להפעיל hardware encoding. אני לא יודע שהאצת חומרה היא בהכרח עדיפה אבל לא הצלחתי בכלל להפעיל כדי לבדוק ולהשוות.
הממשק באופן כללי מעט פחות טוב.
האמת שבכלל בכל הקשור לממשק, נראה שיש היגררות אחרי הMarket leader
נניח זה שבכל אפליקציה המסך הראשי הוא מסך בו נזרקות כלל התמונות מכל הספריה ואין אופציה לבחור אילו ספריות שייכות למסך הראשי.
ככה נניח אני מקבל כל מיני screenshots מעורבבים עם תמונות מהמצלמה. נכון שאני יכול ללכת לAlbums ולבחור אבל 1. זה עוד כמה צעדים שעבור המשתמש הממוצע הם כמה צעדים יותר מדי. 2.בדרך כלל יש מגוון די גדול של תיקיות, כל פעם למצוא את האחת זה לא לעניין.
חפרתי המון. אסיים בחומרה. אני מריץ על I5-4210U 8GB ואחסון חיצוני USB SSD 1TB והכל רץ בסדר בנתיים.
ודבר אחרון, כלכלי זה לא כלכך, אבל כשאתה עושה את זה למשפחה שלמה, נניח 4+ אנשים, זה מתחיל להיות קצת יותר הגיוני ובמיוחד עם צורכי האחסון התופחים מיום יום.
אולי היום חבילה של 100 או 200 GB מספיקה לנו אבל זה זמני.
IMMICH עדיף על NC ברוב המובנים ובכללי זה פרוייקט מרשים שיש לו מטרה עיקרית אחת והיא להידמות כמה שיותר לגוגל.
הממשק שלו עדיף, קלות השימוש עדיפה וכו.
כרגע לא מצאתי שירות מושלם, הבעיה שפוסלת לי את IMMICH היא חוסר יכולת לבנות את הספריה לפי מבנה תיקיות.
השרת זורק את הקבצים רנדומלית ואתה צריך להתחיל לסדר תמונה תמונה לפי אלבומים.
פנוי מסיבי של תמונות הוא לא ביג דיל כי די קל לסמן תמונות ולבצע מחיקה, זה לוקח דקה שתיים.
את הגיבוי עדיין לא בדקתי.
נתקלתי בעוד תקלות: אם סרטון סיים ניגון, לא ניתן לנגן מחדש, צריך לחזור אחורה ולהיכנס שוב. סרטוני HDR מקבלים צבעים לא תקינים כאשר קובץ המקור עדיין על המכשיר. אין אפשרות לעשות זום על סרטונים באפליקציה. זה כן אפשרי בממשק WEB. אין אפשרות להשתמש בנגן חיצוני.
עניין אחר הוא staggered quality עבור הזרמה של וידאו למכשיר. במילים אחרות transcoding
IMMICH מבצע את ההמרה של הקבצים מראש. זה תופס מקום על הכונן אבל חוסך המרות חזרות כל פעם. זה גם מאפשר הזרמה טובה יותר עקב גודל קובץ קטן יותר.
בעיה קטנה שאין רמות איכות לפי מהירות החיבור ואני גם לא בטוח שיש שימוש בHLS.
ועדיין הגישה של IMMICH ל transcoding טובה משל האחרים.
בעניין התוצאה. לצערי על LTE הוידאו תקוע ובקושי זז... זו כמובן יותר בעיה של החיבור הסלולרי הגרוע. ביצעתי Iperf ואני מקבל מהירות ממוצעת של 1-2 מגה לשניה כאשר החיבור מלא פיקים וספייקים יחד עם נפילות ממושכות ללא מידע שזורם. התוצאה זהה גם בNC
אז איך NC בהשוואה?
ההתקנה דורשת מעט יותר שלבים. יש להתקין תוסף בשם Memories. כל דרך אחרת לנהל תמונות בNC לא מספיק טובה.
פלוס ענק שהכריע עבורי הוא ספריה מסודרת לפי תיקיות.
בנוסף מתקבל לך Cloud Suite מלא שהאמת אני לא צריך אבל זה חמוד.
אני קצת יותר סומך על האבטחה אבל זה סתם תחושה.
יש רמות איכות ו HLS אבל לא הצלחתי להפעיל hardware encoding. אני לא יודע שהאצת חומרה היא בהכרח עדיפה אבל לא הצלחתי בכלל להפעיל כדי לבדוק ולהשוות.
הממשק באופן כללי מעט פחות טוב.
האמת שבכלל בכל הקשור לממשק, נראה שיש היגררות אחרי הMarket leader
נניח זה שבכל אפליקציה המסך הראשי הוא מסך בו נזרקות כלל התמונות מכל הספריה ואין אופציה לבחור אילו ספריות שייכות למסך הראשי.
ככה נניח אני מקבל כל מיני screenshots מעורבבים עם תמונות מהמצלמה. נכון שאני יכול ללכת לAlbums ולבחור אבל 1. זה עוד כמה צעדים שעבור המשתמש הממוצע הם כמה צעדים יותר מדי. 2.בדרך כלל יש מגוון די גדול של תיקיות, כל פעם למצוא את האחת זה לא לעניין.
חפרתי המון. אסיים בחומרה. אני מריץ על I5-4210U 8GB ואחסון חיצוני USB SSD 1TB והכל רץ בסדר בנתיים.
ודבר אחרון, כלכלי זה לא כלכך, אבל כשאתה עושה את זה למשפחה שלמה, נניח 4+ אנשים, זה מתחיל להיות קצת יותר הגיוני ובמיוחד עם צורכי האחסון התופחים מיום יום.
אולי היום חבילה של 100 או 200 GB מספיקה לנו אבל זה זמני.
תלוי מה אתה מחפש.
השאלה שלך מעט רומזת שNAS הוא בעל כל התכונות הדרושות משרת אחסון תמונות ושהוא חף מחסרונות אבל זה רחוק מהמציאות.
נאס הוא בסך הכל עוד פתרון אחד מיני רבים שיכול להתאים לחלק ולחלק אחר לא יתאים.
אם זה היה כזה פתרון מושלם ופשוט אז איך זה שיש בערך 20 שירותי אלבום תמונות שחלקם פופולריים יותר?
השאלה שלך מעט רומזת שNAS הוא בעל כל התכונות הדרושות משרת אחסון תמונות ושהוא חף מחסרונות אבל זה רחוק מהמציאות.
נאס הוא בסך הכל עוד פתרון אחד מיני רבים שיכול להתאים לחלק ולחלק אחר לא יתאים.
אם זה היה כזה פתרון מושלם ופשוט אז איך זה שיש בערך 20 שירותי אלבום תמונות שחלקם פופולריים יותר?
כי רוב האנשים מכירים רק מחשב ולכן יעדיפו לחפור במשך שבועות בפורומים כשהם מחשיבים את עלות הזמן שלהם כ 0.
רוצה דוגמה נוספת בשביל שלא תרגיש לבד? חודש חפירות וזה עוד לא נגמר:
viewtopic.php?f=113&t=390357
רוצה דוגמה נוספת בשביל שלא תרגיש לבד? חודש חפירות וזה עוד לא נגמר:
viewtopic.php?f=113&t=390357
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
@yossi_s1
אתה תכוון מבנה ספריה על הדיסק? או באפליקציה עצמה?
אני פשוט יוצר אלבום
מאוד דומה ל google photos.
אגב, פעם ב photos היה אפשרות שבדרייב יהיה מבנה של תקייה לפי שנים ותאריכים
אבל הם ירדו מזה.
וחוץ מזה ש Nextcloud אדיר.
אפילו התחלתי להשתמש ב collabora שעובד מדהים על סביבת לינוקס בשילוב אפליקצית desktop
יותר מוצלח מגוגל דוקס לטעמי.
אבל גרוע בתמונות. פשוט לא נוח.
אתה תכוון מבנה ספריה על הדיסק? או באפליקציה עצמה?
אני פשוט יוצר אלבום
מאוד דומה ל google photos.
אגב, פעם ב photos היה אפשרות שבדרייב יהיה מבנה של תקייה לפי שנים ותאריכים
אבל הם ירדו מזה.
וחוץ מזה ש Nextcloud אדיר.
אפילו התחלתי להשתמש ב collabora שעובד מדהים על סביבת לינוקס בשילוב אפליקצית desktop
יותר מוצלח מגוגל דוקס לטעמי.
אבל גרוע בתמונות. פשוט לא נוח.
על הדיסק..
ליצור אלבום זה פתרון טוב? נניח אתה מייבא ספרייה של 10K תמונות. יש לך כוח לעבור על כולן וליצור אלבומים? כרגע הן כבר מסודרות לי בתקיות...
דבר שני זה לא portable . אם מסיבה כלשהיא אתה צריך לשים את התמונות במקום נוסף אז תיהיה לך עבודה מיותרת.
NC מעולה ללא ספק. לגבי התמונות. חובה להשתמש בMemories בשביל משהו רציני.
יש גם אפליקציית photos עבור NC באנדרואיד אבל אני לא חושב שהיא עונה על כל הצרכים.
ליצור אלבום זה פתרון טוב? נניח אתה מייבא ספרייה של 10K תמונות. יש לך כוח לעבור על כולן וליצור אלבומים? כרגע הן כבר מסודרות לי בתקיות...
דבר שני זה לא portable . אם מסיבה כלשהיא אתה צריך לשים את התמונות במקום נוסף אז תיהיה לך עבודה מיותרת.
NC מעולה ללא ספק. לגבי התמונות. חובה להשתמש בMemories בשביל משהו רציני.
יש גם אפליקציית photos עבור NC באנדרואיד אבל אני לא חושב שהיא עונה על כל הצרכים.
- ramsalemix
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 568
- נתן תודות: 134 פעמים
- קיבל תודות: 112 פעמים
ראיתי את זה אתמול...
שקלתי את זה ל 5 דקות
ואז ראיתי שהמחירים שהוא ציין ל NVME לא קשורים למציאות.
לטענתו המחיר של ה- 4TB זה סביב ה 160$, ולפי מה שראיתי זה המחיר של ה- 2TB
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73208
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 3152 פעמים
yarko - פה ושם זה המחיר גם ל 4TB (אני רכשתי 4TB NVME GEN 4 במחיר מדהים בבלאק פריידי הקודם), צריך רק להיות עם יד על הדופק. דוגמאות מהעבר:
https://htmag.co.il/forum?q=dmlld3RvcGl ... xpdD00VEI=
הנה דוגמא שבדקות אלו עדיין רלוונטית:
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... 1#p3329631
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... 1#p3329631
כל ה 4TB עולים סביב ה 250$+02/04/2024 12:45Huber כתב: yarko - פה ושם זה המחיר גם ל 4TB (אני רכשתי 4TB NVME GEN 4 במחיר מדהים בבלאק פריידי הקודם), צריך רק להיות עם יד על הדופק. דוגמאות מהעבר:
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... 1#p3329631...
מבחינתי גם 3 של 2TB זה טוב, וכולם עולים סביב ה 180$ (שלפי ליינוס, זה המחיר שהוא קנה 4TB).
היחידי שהוא עוד איכשהו רלוונטי, זה ה 2TB של HP סביב ה- 120 דולר, אבל לפי הביקורות שם, הוא כנראה לא מומלץ ל NAS