קניית טלוויזית LG OLED בפעם הראשונה

פורום מסכי OLED ו- QD-OLED
שלח תגובה
llime פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 334
שם מלא: llime
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #1 

היי לכולם.

הגיה הזמן לטלויזיה חדשה, וחשבתי על LG OLED.

משיטוט ברשת, קראתי על בעייה מטרידה של Auto Dimming, שמיושם בצורה לקויה: הכוונה היא הטלויזיה נוטה להשתמש במנגנון ASBL באופן מוגזם, כך שאם התמונה נראית סטטית מדי, המסך מתחיל להחשיך מהר מאוד. בחודשים האחרונים LG שיחררה עדכון קושחה לטלויזיות מסדרת C3, G3, ואח"כ גם לסדרות C2 ו G2. לפני כן, הפיתרון היחיד היה שימוש בתפריט הטכנאים, שאמנם פותר את הבעיה, אבל מסיר את האחריות. עם זאת, מסתבר שזה היה כל כך מטריד, עד כדי כך שוינסנט מאתר HDTV המליץ לעשות כך.

הנה תיאור הבעיה ופיתרונה ע"י עדכון הקושחה:

העניין הוא שהעדכון שוחרר עבור דגמים המיועדים לשוק האמריקאי, לא מצאתי באתר של LG בארץ איזכור לעדכונים כאלו.
האם מישהו יודע אם העדכון הגיע גם לישראל ואיפה ניתן למצוא אותם?

maorgr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 574
נתן תודות: 96 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #2 

יש לי את ה-G3 65 וטרם נתקלתי בבעיית DIMMING כלשהי (knock on wood)
כמובן ש-FW הכי מעודכן מותקן.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78783
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5377 פעמים

שליחה #3 

זה רלוונטי רק אם אתה צופה בהמון תוכן מאוד סטטי. זה לא משהו שהצלחתי להרגיש בו בצפיה יומיומית. וינסנט טכני אובססיבי, זה תפקידו בחיים, לא הייתי לוקח את זה כל כך ברצינות. רק מזכיר שהוא עשה סערה מטורפת על מחדל ה 40Gbps (מסכים שמגיעים ל 40Gbps במקום 48 שזה קצה התקן). למה זה לא מעניין? חוץ מאפליקציו
מאוד ייחודיות מבוססות מחשבים אישיים, אין שום דבר שצריך ספציפית את קצב הנתונים האלה ב 4k. הוא עשה מזה סיפור שלם

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

נתקלתי בזה עם ה-C1 עם סדרות חשוכות כמו Ozark ו-The Terminal List.
כמה דקות בסצינה חשוכה ופתאום אני שם לב שאני לא רואה כלום גם בחדר חשוך.
העלאת התפריט סידר את זה.
אז לא הייתי מקטלג את זה כמשהו שרק וינסנט ישים לב אליו ולא אדם מן השורה. פשוט אנשים רגילים לא ידעו מה הסיבה או איך להפטר מזה.
LG שחררו עדכון לסדרת 2023 כי הם הסתירו את האפשרות לבטל את המנגנון הזה דרך תפריט טכנאי וזה עשה רעש.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78783
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5377 פעמים

שליחה #5 

מה שראיתי עם ה-CX + C1 זה שכשהם מקבלים scene peak brightness נמוך יחסית הם מנצלים את ההזדמנות ומורידים את התאורה הכוללת באופן מוגזם.

מה שחסר בעצם זה Minimum peak brightness.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

זה קורה לאורך זמן, ובצורה שאי אפשר לשים לב אליה (עד שפתאום אתה שם לב שלא רואים כלום), בדיוק כמו שוינסנט מציג בסרטון.
ביטול האופציה הזו בתפריט טכנאי פותרת את התופעה.

llime פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 334
שם מלא: llime
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #7 

תודה לכולם על התגובות. אולי עדיף שאפרט יותר: מדובר בשתי בעיות נפרדות, שבאות לביטוי בעיקר, אך לא רק, בזמן צפיה בתכני HDR.

הראשונה היא ירידה הדרגתית של הבהירות עד כדי חשכה מוחלטת, מנגנון המכונה Temporal Peak Luminance Control או TPL. כפי שהשם מרמז, הכוונה היא אכן להוריד את הבהירות כשיש תמונה סטטית (כדי למנוע צריבות), אך בפועל המנגנון נכנס לפעולה כאשר בהירות התמונה הממוצעת (APL), היא פחות או יותר קבועה, למרות שהתמונה עצמה אינה קבועה כלל!

הבעיה השניה קשורה למנגנון שאמור לאבחן חלק קטן מהתמונה שנשאר סטטי (הכוונה בעיקר ללוגו), ולעמעם רק אותו. ניתן לבטל את זה בתפריט הרגיל, אך בפועל, מתלווה אליו מנגנון נוסף, שאינו בתפריט, הקרוי GSR או Global Sticky Reduction. לעיתים המנגנון הזה מחשיך את כל התמונה, ולא רק את הלוגו. זאת לא עמעום עד כדי חושך מוחלט כמו שיכול לקרות עם TPL, אבל זה קיים ומפריע. שתי הבעיות מודגמות בתחילת הסרטון הבא:

כפי שכתבתי בהודעה הראשונה, ניתן לבטל גם את ה TPL וגם את ה GSR בתפריט הטכנאים, אך זה מסוכן וגם מבטל את האחריות (ללא האחריות המורחבת של ח.י לא הייתי שוקל בכלל לקנות טלויזיית OLED).

חברת LG התייחסה לבעיות האלו, ושחררה בחודש מרץ השנה עדכון קושחה מס' 3.10.19 לטלויזיות מסדרה 3 שמטפל בשתי הבעיות, ואחרי כמה חודשים שוחרר גם עדכון קושחה מס 03.33.65 שפותר את אותן בעיות עבור טלויזיות מסדרה 2. באתר LG בארץ ניתן לראות שגרסת הקושחה האחרונה לשני הדגמים היא 3.33.90, אבל 3.33.90 הוא גם הגרסה האחרונה של סדרת CS, שעבורן פורסם שהעדכון לא ישתחרר, אז אני לא בטוח עד כמה המספרים האלו אומרים משהו. למשל הגרסה האחרונה ל סדרה C1 היא 3.36.50, לכאורה מתקדמת יותר, וברור שלא כך הוא. באתר של LG ישראל אין רשימה הסטורית של עדכוני קושחה עם הסבר לגבי כל עדכון, כך שאני באפלה.

הסיבה העיקרית שאני מתחרבש עם כל המידע הטכני הזה, היא בגלל שאצלי הטלויזיה מחוברת למחשב, וממנו אני צורך את כל התכנים שלי (ומעידן פלוס עם אנטנת יאגי). אנ יושב במרחק של כשלושה מטרים מהטלויזיה ומשתמש במקלדת ועכבר אלחוטיים. עיקר השימוש בטלויזיה הוא לגלישה באינטרנט ולא רק למדיה, כך שמדובר ביחסית הרבה מצבים "קצת סטטיים". אולי טלויזית OLED אינה מומלצת כלל לשימוש כזה, אך אני מכוון לגודל 55", וקשה למצוא טלויזיה טובה אחרת בגודל הזה.

יש כאן עוד מישהו שמשתמש בטלויזית אולד בצורה כזו?

שלח תגובה

חזור אל “מסכי OLED”