איזה ראוטר / מודם עליי לרכוש?
שלום רב,
קודם כל תודה רבה שיש אותכם ושיש איפה לשאול ולהתייעץ.
נתחיל בזה שאין לי מושג בעולם הזה.
התחברתי לסיבים האופטיים של בזק במהירות של 2.5 גיגה. בזק מספקים רק ראוטר שתומך במהירות של עד 1 גיגה ואמרו שאם אני רוצה לנצל כל המהירות, עליי לרכוש ראוטר תומך.
אז,
1. איזה ראוטר עליי לרכוש שיתמוך במהירות של 2.5 גיגה WIFI6? אשמח לדגם שאםשר לקנות בKSP או בחנות אחרת נגישה.
2. אני גר בבית 2 קומות. איזה מגדיל טווח עליי לרכוש לקומה העליונה שגם תומך במהירות ובראוטר הראשון?
3. מה זה MESH? הבנתי ששניהם צריכים לתמוך בהם על מנת שאצור רשת ביתית.
אני ממש אודה לעזרה כי יש לי 0 הבנה בנושא הזה. תודה רבה!
התחברתי לסיבים האופטיים של בזק במהירות של 2.5 גיגה. בזק מספקים רק ראוטר שתומך במהירות של עד 1 גיגה ואמרו שאם אני רוצה לנצל כל המהירות, עליי לרכוש ראוטר תומך.
אז,
1. איזה ראוטר עליי לרכוש שיתמוך במהירות של 2.5 גיגה WIFI6? אשמח לדגם שאםשר לקנות בKSP או בחנות אחרת נגישה.
2. אני גר בבית 2 קומות. איזה מגדיל טווח עליי לרכוש לקומה העליונה שגם תומך במהירות ובראוטר הראשון?
אני ממש אודה לעזרה כי יש לי 0 הבנה בנושא הזה. תודה רבה!
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4794
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 768 פעמים
למה אתה צריך 2.5 ג'יגה ? האם המחשב שלך תומך בכלל במהירות כזו ? מדובר בהשקעה יחסית גבוהה למערכת שלמה ולא בטוח שהיא מוצדקת
- kolo_lo
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 33
- שם מלא: ראם
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
יש כבר שרשור שלם על העניין, יענה לך גם על דברים שאפילו לא חשבת לשאול, קריאה נעימה :)
viewtopic.php?f=62&t=367574
viewtopic.php?f=62&t=367574
יש לי בקומה העליונה מחשב נייד ASUS ZenBook Pro Duo, הוא לא תומך? איך אתה יודע אם הוא תומך או לא? אני יודע שהוא תומך בWIFI6, זה רק מה שידוע לי.01/01/2024 8:50ChinggisKhan כתב: למה אתה צריך 2.5 ג'יגה ? האם המחשב שלך תומך בכלל במהירות כזו ? מדובר בהשקעה יחסית גבוהה למערכת שלמה ולא בטוח שהיא מוצדקת...
וכמובן, תודה על התגובה שלך.
קודם כל - תודה!01/01/2024 11:18kolo_lo כתב: יש כבר שרשור שלם על העניין, יענה לך גם על דברים שאפילו לא חשבת לשאול, קריאה נעימה
viewtopic.php?f=62&t=367574...
דבר שני, נכנסתי לשרשור, הלכתי לאיבוד במשפט השלישי. שוב, יש לי אפס ידע בזה. לא מבין מה זה פרוטוקלים, מה זה SFP או כל מה שרשום שם. אני מצדיע לכם שאתם מבינים.
אני ממש אשמח לדעת בשפה הכי פשוטה שיש, איזה ראוטר לרכוש שהסיב האופטי יתחבר אליו ואיזה מגדיל טווח לרכוש לקומה העליונה. כמובן שכולם יתמכו בwifi במהירות 2.5.
תודה.
חשבתי שאני פשוט קונה ראוטר אחר, מחבר את הכבל הירוק של הפייבר לשם וזהו.
אם יש כאן מישהו, שמצידי אני אשלם לו, שיכול להדריך אותי מה לרכוש ואיך לחבר, אני יותר מאשמח.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4794
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 768 פעמים
העצות של רב האנשים פה בחינם. אם אתה צריך שמישהו יתקין הכל אולי שווה לך באמת לקחת מישהו, וזה במידה ואין לך ידע וגם ךא גישה והבנה בסיסית.
לגבי המחשב שלך: צריך דגם ספציפי ולהבין מה בכלל היכולות שלו כי wifi6 זה כותרת במקרה הזה (לצורך העניין התקן מדבר על מהירות מקסימלית של 9.6).
האם יש לך כבל רשת מהקומה הראשונה לשניה ?
אתה עדין לא הסברת מה הצרכים שלך. מערכת mesh כזו עולה כ-4000 שקל. אתה בטוח שאתה צריך את זה ???
לגבי המחשב שלך: צריך דגם ספציפי ולהבין מה בכלל היכולות שלו כי wifi6 זה כותרת במקרה הזה (לצורך העניין התקן מדבר על מהירות מקסימלית של 9.6).
אתה עדין לא הסברת מה הצרכים שלך. מערכת mesh כזו עולה כ-4000 שקל. אתה בטוח שאתה צריך את זה ???
זה המחשב:01/01/2024 20:00ChinggisKhan כתב: העצות של רב האנשים פה בחינם. אם אתה צריך שמישהו יתקין הכל אולי שווה לך באמת לקחת מישהו, וזה במידה ואין לך ידע וגם ךא גישה והבנה בסיסית.
אתה עדין לא הסברת מה הצרכים שלך. מערכת mesh כזו עולה כ-4000 שקל. אתה בטוח שאתה צריך את זה ???...
asus zenbook pro duo
מעבד Intel(R) Core(TM) i9-10980HK CPU @ 2.40GHz 3.10 GHz
RAM מותקן 32.0 GB (31.8 GB ניתנים לשימוש)
סוג מערכת מערכת הפעלה של 64 סיביות, מעבד מבוסס x64
עט ומגע תמיכה בעט ובמגע עם 10 נקודות מגע
כרטיס מסך RTX 2060
תקשורת Wifi 6 Ultrafast 2.4Gbps 802.11ax connectivity
התקנה אני אסתדר, אני רק צריך שמישהו יגיד לי איזה ראוטר לקנות לסיב של בזק, ואיזה מגדיל טווח לקומה העליונה.
זה לא פשוט לקנות ראוטר תומך ולחבר את הכבל של הסיס אליו במקום לראוטר של בזק?
אם יש לך את הידע, אין לי בעיה לשלם עבור הזמן שלך בהכוונה.
למחשב הזה גם מהירות סיב של 300 תספיק.
אתה החלטת שאתה "צריך" 2.5G ואתה רוצה "לנצל" את המהירות הזו, אבל זה לא עובד ככה.
עדיף שתפרט את הצרכים שלך: איזה מכשירים יהיו לך בבית, (טלוויזיות, מחשבים, ,NAS פלאפונים, בית חכם וכו') איך הם יהיו מחוברים (בעיקר פריסת רשת חוטים אם מתוכננת). ואז תוכל לקבל עצות על כמות וסוג הציוד שיספק את הצרכים שלך.
עדיף שתפרט את הצרכים שלך: איזה מכשירים יהיו לך בבית, (טלוויזיות, מחשבים, ,NAS פלאפונים, בית חכם וכו') איך הם יהיו מחוברים (בעיקר פריסת רשת חוטים אם מתוכננת). ואז תוכל לקבל עצות על כמות וסוג הציוד שיספק את הצרכים שלך.
בבית בכללי ישנם 5 סטרימרים מחוברים לטלוויזיות, מתוכם 4 עובדים במקביל יום יום.01/01/2024 22:09borsood כתב: למחשב הזה גם מהירות סיב של 300 תספיק.
עדיף שתפרט את הצרכים שלך: איזה מכשירים יהיו לך בבית, (טלוויזיות, מחשבים, ,NAS פלאפונים, בית חכם וכו') איך הם יהיו מחוברים (בעיקר פריסת רשת חוטים אם מתוכננת). ואז תוכל לקבל עצות על כמות וסוג הציוד שיספק את הצרכים שלך....
4 סלולרים, 2 טאבלטים, מחשב נייח, 2 מחשבים ניידים.
למה אני צריך 2.5? כי אני מתעסק המון עם וידאו 4K מינימום ומוריד קבצים על בסיס יומי. מהירות ההורדה חשובה שלי. אם אני יכול לקצר - אני רוצה לקצר. זמן זה כסף. כל דקה של המתנה הייתה יכולה להיות דקה של עבודה.
זה כמו שתשאל למה לשתות קולה אם אפשר להסתפק במים, למה לצאת לאכול במסעדה אם אפשר להכין מנה חמה.
הכי פשוט - מחובר ל2.5 של בזק, איך אני מקבל את זה בWIFI?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20177
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
בשתי מילים? אתה לא.
תצטרך ראוטר WIFI 7 עם כניסה 2.5 גיגה, ותצטרך להחליף את כרטיס הרשת במחשב לאחד תואם. (לא יודע מה הזמינות והביצועים של כרטיסים כאלה כיום)
תצטרך ראוטר WIFI 7 עם כניסה 2.5 גיגה, ותצטרך להחליף את כרטיס הרשת במחשב לאחד תואם. (לא יודע מה הזמינות והביצועים של כרטיסים כאלה כיום)
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4310
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 904 פעמים
בזק לכל החיבורים של סיב אופטי מספקים נתב שתומך במהירות של 2.5GBE. לפחות לחיבור של מחשב אחד. אם נדרש לחבר יותר ממחשב אחד, אז כבר רוכשים מתג, של 2.5GBE עם מספר פורטים שצריכים. כך שאו שאתה לא הבנת את מה שבזק אמרו, או שהם לא הבינו אותך.01/01/2024 8:42kokomelo כתב: שלום רב,
אז,
אני ממש אודה לעזרה כי יש לי 0 הבנה בנושא הזה. תודה רבה!...
בכדי שיהיה גם כיסוי של רשת אלחוטית לא רק באותו המקום שבו מותקן הנתב של בזק, אלה גם במקומות אחרים, נדרש לחבר נקודות גישה אלחוטיות במקומות אלה. הנקודות גישה צריכות להיות מחוברות לנתב או למתג שמחובר לנתב בצורה קווית.
על סיפורי MESH אתה יכול לשכוח מראש, בגלל ששום דבר הגיוני לא יכול לצאת מזה. לא למהירות של 2.5G, לא למהירות של 1G ואפילו לא חצי מזה.
כמובן גם שכל מחשב שמחובר לרשת ביתית זו צריך לתמוך במהירות הנדרשת, קווית או אלחוטית.
שוב, אני באמת לא מבין בזה. אפס ידע ברשתות, פרוטוקלים, וכו.02/01/2024 9:06sys_admin כתב: בזק לכל החיבורים של סיב אופטי מספקים נתב שתומך במהירות של 2.5GBE. לפחות לחיבור של מחשב אחד. אם נדרש לחבר יותר ממחשב אחד, אז כבר רוכשים מתג, של 2.5GBE עם מספר פורטים שצריכים. כך שאו שאתה לא הבנת את מה שבזק אמרו, או שהם לא הבינו אותך.
בכדי שיהיה גם כיסוי של רשת אלחוטית לא רק באותו המקום שבו מותקן הנתב של בזק, אלה גם במקומות אחרים, נדרש לחבר נקודות גישה אלחוטיות במקומות אלה. הנקודות גישה צריכות להיות מחוברות לנתב או למתג שמחובר לנתב בצורה קווית.
על סיפורי MESH אתה יכול לשכוח מראש, בגלל ששום דבר הגיוני לא יכול לצאת מזה. לא למהירות של 2.5G, לא למהירות של 1G ואפילו לא חצי מזה.
כמובן גם שכל מחשב שמחובר לרשת ביתית זו צריך לתמוך במהירות הנדרשת, קווית או אלחוטית....
ביוטיוב, ראיתי שהם פשוט מחברים נתב WIFI תומך ויש להם בלפטופ מהירות WIFI גבוהה.
במחשב שלי יש: Intel(R) Wi-Fi 6 AX201 160MHz שלפי מה שקראתי, תומך במהירות של עד 2.4.
אני לא יכול לחבר ראוטר לבזק ולקבל את המהירות WIFI הזאת?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20177
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
לא, אתה לא יכול.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4310
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 904 פעמים
אם לא מבינים בנושא כלשהו, אז יש כמה אפשרויות. אחת, היא למשל להתחיל ללמוד את הנושא זה, אם יש צורך לעשות הכל לבד ואחרי תקופה כלשהי כבר אפשר יהיה לעשות את כל מה שנדרש בנושא זה לגמרי לבד. ואפשרות אחרת, היא להזמין איש מקצוע, לשלם לו על העבודה והוא כבר יעשה הכל מה שנדרש. בדיוק כמו שעושים את זה בבית עם נושאים של אינסטלציה, חשמלאות וכו'.02/01/2024 9:44kokomelo כתב: שוב, אני באמת לא מבין בזה. אפס ידע ברשתות, פרוטוקלים, וכו.
ביוטיוב, ראיתי שהם פשוט מחברים נתב WIFI תומך ויש להם בלפטופ מהירות WIFI גבוהה.
במחשב שלי יש: Intel(R) Wi-Fi 6 AX201 160MHz שלפי מה שקראתי, תומך במהירות של עד 2.4.
אני לא יכול לחבר ראוטר לבזק ולקבל את המהירות WIFI הזאת?...
בכל מקרה, הכרטיס רשת אלחוטי שיש לך במחשב לא תומך במהירות של 2.5GB, אלה באזור של 1.5GB וזה רק באותו החדר שבו נמצא המכשיר שמשדר.
אני לא רואה פה שימוש מעבר לשימוש ביתי רגיל אבל אולי אני מפספס משהו...01/01/2024 22:27kokomelo כתב: בבית בכללי ישנם 5 סטרימרים מחוברים לטלוויזיות, מתוכם 4 עובדים במקביל יום יום.
4 סלולרים, 2 טאבלטים, מחשב נייח, 2 מחשבים ניידים.
למה אני צריך 2.5? כי אני מתעסק המון עם וידאו 4K מינימום ומוריד קבצים על בסיס יומי. מהירות ההורדה חשובה שלי. אם אני יכול לקצר - אני רוצה לקצר. זמן זה כסף. כל דקה של המתנה הייתה יכולה להיות דקה של עבודה.
זה כמו שתשאל למה לשתות קולה אם אפשר להסתפק במים, למה לצאת לאכול במסעדה אם אפשר להכין מנה חמה.
הכי פשוט - מחובר ל2.5 של בזק, איך אני מקבל את זה בWIFI?...
המקורות שלך לסרטים מסוגלים לספק לך את התוכן במהירויות שאתה חושב עליהם? ה"טבח במסעדה" יודע לבשל לך את הארוחה הזו?
אם באמת המהירויות קריטיות לך אז תשקיע בתשתית חוטית איכותית. באלחוט עדיין לא מגיעים למהירויות האלה.