מסכיי סוני oled
- ahersko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 585 פעמים
כן OLED רגיש יותר לצריבה ללא קשר ליצרן אלא לטכנולוגיה
יש כאלו כמו מנהל הפורום המכובד שהשכינה שורה בביתו ואצלו מעולם לא נצרב דבר למרות גילו של המכשיר
יש כאלו שסופגים צריבה אחרי תקופה ואם יש להם אחריות אז הפנל מוחלף
יש כאלו שמורידים את הבהירות (שגם ככה היא לא להיט) ע"מ לצמצם את הסיכויים לצריבה
יש כאלו שנמנעים מצפיה בטלווזיה ע"מ למנוע את צריבת הלוגו הסטטי
ויש כאלו שאומרים שכל הקומבינות האלו לא שוות את חווית הצריבה וקונים LED (לא שזה חף מבעיות ועדיין טכנולוגיה יותר בשלה)
יש כאלו כמו מנהל הפורום המכובד שהשכינה שורה בביתו ואצלו מעולם לא נצרב דבר למרות גילו של המכשיר
ויש כאלו שאומרים שכל הקומבינות האלו לא שוות את חווית הצריבה וקונים LED (לא שזה חף מבעיות ועדיין טכנולוגיה יותר בשלה)
נערך לאחרונה על ידי ahersko ב 01/01/2024 15:01, נערך פעם 1 בסך הכל.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
זה לא שהמבחר של טלויזיות LED פרימיום של סוני הוא גדול.
יש לך את ה-X90L וה-X95L.
יש לך את ה-X90L וה-X95L.
- ahersko
- חבר מביא חבר

תבדוק גם ב LG,
תכלס אם אהבת את התמונה של סוני, והמחיר מתאים לכיס, תמשיך עם סוני
לגבי איכות הקול, מה בדיוק אנחנו מצפים ממכשיר דקיק?
אם זה חשוב לך, תוסיף סאונד בר
ואם זה ממש חשוב לך... מגבר ורמקולים
אין תחליף לגודל פיזי, כזה שבא לידי ביטוי באיכות שמע.
תכלס אם אהבת את התמונה של סוני, והמחיר מתאים לכיס, תמשיך עם סוני
לגבי איכות הקול, מה בדיוק אנחנו מצפים ממכשיר דקיק?
אם זה חשוב לך, תוסיף סאונד בר
ואם זה ממש חשוב לך... מגבר ורמקולים
אין תחליף לגודל פיזי, כזה שבא לידי ביטוי באיכות שמע.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78787
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5378 פעמים
ויש חברי פורום מכובדים שמשתמשים בפסיביות אגרסיביות בשביל לרמוז כל מני דברים...01/01/2024 10:16ahersko כתב: כן OLED רגיש יותר לצריבה ללא קשר ליצרן אלא לטכנולוגיה
ויש כאלו שאומרים שכל הקומבינות האלו לא שוות את חווית הצריבה וקונים LED (לא שזה חף מבעיות ועדיין טכנולוגיה יותר בשלה)...
יש הרבה מאוד מסכים שנמכרים (בישראל ובעולם) בטכנולוגיית OLED. מרביתם אינם נצרבים, אחרת היצרניות מזמן היו פורשות מהטכנולגיה או פושטות רגל...
לסוני אין שום אינטרסט דווקא לתמוך בטכנולוגיה זו, אין להם שום מפעל פאנלים בטכנולוגיה והם קונים את זה מ-LG וסמסונג כבר שנים. אם הם ממשיכים, כנראה ש:
1. יש לזה ביקוש
2. כנראה שהם מרוויחים על זה לא רע
3. כנראה שרוב האנשים לא סובלים יותר מדי, מחזירים את המסכים או תובעים את החברה על צריבה...
אז המציאות היא ש:
1. מרבית המסכים לא יצרבו אם לא יעשו בהם ״שימוש לרעה״
2. כנראה שאם אתה צופה בתכנים סטטיים עדיף שתוריד בהירות
3. אם אתה לא צופה בתכנים סטטים, אתה תוכל להשתמש במלוא הבהירות בלי חשש
לגבי עוצמות אור. למסכי QD-LED היה עד הדור האחרון יתרון בולט ומשמעותי מבחינת עוצמות אור. טכנולוגיית OLED יותר רגישה ויותר בעייתית מבחינת עוצמות אור (היתרונות שלה הן בכך שכל פיקסל מואר בנפרד ולכן הקונטרסט באמת אין סופי, והשחורים באמת שחורים ואין זליגות אור). מרבית המסכים מהדור הלפני האחרון הגיע סביב 600-700 ניטים עם פיקים של 1000 ניטים. זה די משמעותי מבחינת עוצמות אור, בוודאי מספיק בשביל חדרים לא סופר מוארים ועבור תכנים שהם HDR. בחדרים מוארים ממש, זה לא היה תחרות - QD-LED לקח ובענק עם 2000 ניטים וגם יותר במקרים מסויימים.
הדור האחרון, שכולל מסכים כמו S95c של סמסונג או G3 של LG משתמשים בטכניקות חדשות בשביל להעלות את עוצמת התאורה. סוני משתמשת בפאנלים של שתי החברות ולכן יש לה גישה לשתי הטכנולוגיות (סמסונג עם QD-OLED ו-LG עם MLA).
עוצמות האור כבר משמעותיות עוד יותר וגם בחדרים מוארים מאוד אפשר להשתמש במסכים האלה בלי בעיה.
כמובן ששוב - אם התוכן הוא סטטי (הטלויזיה כל היום על הופ קטנטנים או על ערוץ 12) מומלץ לא להפעיל את המסכים על מלוא העוצמה.
זה הכל.
- ahersko
- חבר מביא חבר

אני לא רומז, אני אומר את זה בפה מלא01/01/2024 18:20oferlaor כתב: ויש חברי פורום מכובדים שמשתמשים בפסיביות אגרסיביות בשביל לרמוז כל מני דברים...
אז המציאות היא ש:
1. מרבית המסכים לא יצרבו אם לא יעשו בהם ״שימוש לרעה״
2. כנראה שאם אתה צופה בתכנים סטטיים עדיף שתוריד בהירות
3. אם אתה לא צופה בתכנים סטטים, אתה תוכל להשתמש במלוא הבהירות בלי חשש
זה הכל....
ואתה חוזר בדיוק על הדברים שכתבתי, מלבד הפרשנות של "שימוש לרעה"... מה הכוונה? לראות את יונית לוי זה שימוש לרעה?
כל שרשור שני נפתח פה עם "ב"ה אני מקווה שלא יהיו לי צריבות..."
כי זה טבעו של ה OLED להיצרב ואי אפשר להתעלם מזה גם אם לשנינו אין נתוני אמינות והחזרה של מוצרים
ה"נתונים" הקיימים ברשותי מחברים, מכירים, עמיתים לעבודה, שאצל כולם בסופו של דבר הם חוו צריבה
אצל חלק זה קרה בדגמים ישנים שנחשבו לפחות "עמידים" אצל אחרים בחדשים יותר
לחלק היתה אחריות ולחלק היא הסתיימה ויחד איתה גם הטלווזיה
אין חולק שהאיכות של ה OLED מרשימה.
עם זאת כל אחד צריך לשאול את עצמו עם הוא מוכן לחיות עם החשש לצריבה בעבור יתרונות ה OLED
אבל למכור אשליות כאילו ה OLED הוא מתת האל לאדם, זה לא אחראי, כי לא חברי הפורום או מנהליו ישלמו עבור החלפת מכשיר.
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4215
- נתן תודות: 1656 פעמים
- קיבל תודות: 557 פעמים
אניי עם האולד השלישי שלי ,שום תקלה ,המסכים פעילים רוב היום ,ואם תאורה מקסימלית.איכות תמונה מצויינת
- oferlaor
- מנהל

כמה דברים:02/01/2024 9:11ahersko כתב: אני לא רומז, אני אומר את זה בפה מלא
ואתה חוזר בדיוק על הדברים שכתבתי, מלבד הפרשנות של "שימוש לרעה"... מה הכוונה? לראות את יונית לוי זה שימוש לרעה?
כי זה טבעו של ה OLED להיצרב ואי אפשר להתעלם מזה גם אם לשנינו אין נתוני אמינות והחזרה של מוצרים
ה"נתונים" הקיימים ברשותי מחברים, מכירים, עמיתים לעבודה, שאצל כולם בסופו של דבר הם חוו צריבה
עם זאת כל אחד צריך לשאול את עצמו עם הוא מוכן לחיות עם החשש לצריבה בעבור יתרונות ה OLED
אבל למכור אשליות כאילו ה OLED הוא מתת האל לאדם, זה לא אחראי, כי לא חברי הפורום או מנהליו ישלמו עבור החלפת מכשיר....
1. יש לך oled ונסיון עם צריבה בעצמך?
2. לי יש בבית כרגע 3 מסכי OLED ומסך פלאזמה מ-3 יצרנים שונים. אף אחד מהם לא צרוב. אני מיוחד? תאמין לי שרואים בבית שלנו הרבה מאוד טלויזיה.
3. זה שאנשים חוששים מצריבה לא אומר שהמסכים שלהם יצרבו. זה אומר שהם חוששים מצריבה. ליגיטימי. להכנס לכל שרשור ולעורר את החששות שלהם, פחות.
4. לא הבנתי מי מוכר אשליות, אני מאוד מקפיד לכתוב את היתרונות והחסרונות של הטכנולוגיה, מתי היא מתאימה ומתי פחות. אז מי יותר מדייק, מי שנותן את הנתונים כמו שהם ונותן לאנשים להחליט או מי שמנסה להפחיד אותם ולגרום להם אוטומטית לבחור טכנולוגיה שאולי לא (ואולי כן) מתאימה להם. אני חושב שלא לכולם מתאים טסלה. אני לא מסתיר שלי זה מתאים, אבל שזה לא רכב מושלם ובוודאי לא מנסה להגיד שזה מתאים לכולם. מצד שני, אני חושב שמי שמנסה להגיד שזה לא מתאים לאף אחד ומי שאומר אחרת הוא פאנבוי או לא שפוי, זה כנראה מישהו שמפיץ דיסאינפורמציה. אותו הדבר כאן. יש אנשים שמתאים להם oled. יש כאלה שלא מתאים להם בפירוש Oled. יש גם את האמצע שכנראה זה לא משנה אם יקחו או לא יקחו oled. אני לא מנסה להשלות אף אחד ולהכריח אף אחד לקחת טכנולוגיה שלא נכונה עבורו, אלא שיבין את השיקולים ושיחליט לבד.
- oferlaor
- מנהל

מתוך עניין, למי אתה מייחס את מכירת האשליות הזו? האם אני מנסה בכח להכריח אנשים לקחת Oled למרות שזה לא מתאים להם? אני לא מסייג את דברי עם פרטי מידע מספיקים? אני ממש מבולבל, ונראה לי שאתה מייחס לי איזה bias או אינטרסט שאני מאוד משתדל שלא יהיה לי.02/01/2024 9:11ahersko כתב: אבל למכור אשליות כאילו ה OLED הוא מתת האל לאדם, זה לא אחראי, כי לא חברי הפורום או מנהליו ישלמו עבור החלפת מכשיר....
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73250
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 3156 פעמים
02/01/2024 9:11ahersko כתב: אני לא רומז, אני אומר את זה בפה מלא
אבל למכור אשליות כאילו ה OLED הוא מתת האל לאדם, זה לא אחראי, כי לא חברי הפורום או מנהליו ישלמו עבור החלפת מכשיר....
יש לי אולד מ 2016 שעדיין עובדת נפלא. מאז רכשתי עוד 2 נוספות בשבילי והמלצתי לכל מי ששאל. רוצה לנחש כמה חוו צריבה?
אז מי שחי בחשש מתמיד, שלא יקנה, אף אחד לא מכריח את אף אחד לעשות שום דבר. אבל יש סיבה שזו נחשבת הטכנולוגיה הכי איכותית ומומלצת בכל מקום ולא רק פה בפורום.