צריך המלצה לראוטר סיבים מחיר סביר

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
AdirRaz1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

התחברתי היום ל019 אינטרנט סיבים 200mb
קניתי מהם מתאם סיבים אופטיים ב145₪ בלי התחייבות
הטכנאי הציע לי לקנות מהם ראוטר ב380₪.
סירבתי כי הוא נראה פשוט מדי ולא איכותי
אני רוצה לקבל המלצה עם ראוטר טוב עד 250₪

תודה מראש

Shababoss
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 33
שם מלא: שקד שבבו
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #2 

יש לי TP-LINK archer VR400
בוא קח אותו ב 200 תחסוך כסף
ותקבל אחלה כיסוי וראוטר שיספיק לך גם עד 300mb.
יותר מזה אתה לא צריך
Marantz SR6015
SVS Ultra Bookshelf
SVS Ultra Center
SVS SB-3000
LG C1 55

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4786
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 767 פעמים

שליחה #3 

31/12/2023 12:53  
AdirRaz1 כתב:
התחברתי היום ל019 אינטרנט סיבים 200mb
קניתי מהם מתאם סיבים אופטיים ב145₪ בלי התחייבות
הטכנאי הציע לי לקנות מהם ראוטר ב380₪.
סירבתי כי הוא נראה פשוט מדי ולא איכותי
אני רוצה לקבל המלצה עם ראוטר טוב עד 250₪

תודה מראש
...
המעוות לא יוכל לתקון אבל יש חוסר פרופורציה בין לשלם 145 שקל למתאם סיבים אופטיים (שזה יקר אם לא ברור) לבין 250 שקלים על ראוטר (שזה זול). הייתי קורא קצת על הראוטר המאד פופלארי פה של וואווי שיש עליו שרשור ארוך מאד מאד מאד

kolo_lo
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
שם מלא: ראם
נתן תודות: 3 פעמים

שליחה #4 

בסלקום אתה מקבל חודשיים חינם על חבילה של 100/1000 ואח"כ תעבור לחבילה של 100/300 ב89 ש"ח לחודש (לא מיד, המבצע רק על החבילה של הג'יגה)
אם אתה בתשתית בזק אתה גם יכול לקבל מגילת טלקום חבילה של 100/1000 ב69 לחודש
בנתיים תשתמש בציוד שלהם, בהפרש הכספי והזמן, תשתמש כדי להזמין מאלי ראוטר של שיאומי או וואוי בתקציב גבוה יותר.
אתה יכול לקנות של וואוי אומרים שהוא פגז ומכסה קומה שלמה עולה כיום 300+ או 2 של שיואמי ב180 כ"א ותוכל לעשות שילוב של כיסוי.

בישראל אין לך הרבה מבחר ברמת מחיר שאתה רוצה ורובם אם אני לא טועה רק על וויפי 5.

AdirRaz1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

אני יודע שזה יקר המתאם אופטי ראיתי ב90₪ גם בחנויות.. אבל הוא אמר לי שאני חייב לקחת מהם מתאם לא יודע למה זה ממש מכעיס
אני ב019 בגלל שאני צריך נטפרי(סינון למי שלא מכיר) ורק דרך 019 וכמה חברות אפשר לעשות את זה..
האם אתם ממליצים לי להשכיר מהם ראוטר ב20₪ לחודש?
או לקנות את הראוטר של וואוי?
אני פשוט מחבר את הראוטר למתאם וזה אמור לעבוד? או שאני צריך לקנות עוד משהו חוץ מהמתאם הזה שדחפו לי
אגב זה תשתית של אנלימטד אם זה קריטי לדעת

תודה לעונים

kolo_lo
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

דברים שצריך להתחשב לפני שקונים:
המרחק המקסימלי שאתה מתכוון להיות מהראוטר
כמה הפרעות יש בדרך (כמה קירות ומאיזה סוג)
בנקודה הרחוקה האם רוחב פס נמוך עקב החלשות האות עדיין יספיק לשימושים שלך (אל תשכח שנקודת ההתחלה שלך היא 200 מגה)
משלוח מאלי לוקח בין חודש לחודשיים

ועכשיו לאפשרויות
לקנות את הנתב Xiaomi x3000t בערך 180 ש"ח ולראות אם מספיק לך, אם לא בהמשך תקנה עוד אחד ותעשה מהם רשת אחת מאוחדת (מאש)
ללכת ישר על החזק יותר viewtopic.php?f=62&t=345150 עולה בסביבות 360 (במקרים נדירים של חוסר מזל יעצר במכס כי אסור בארץ).
ד'"א בשניהם הממשק בסינית וצריך קצת לוליינות כדי להגדיר אותם בפעם הראשונה.

אפשרות מהירה בטווח הכספי ולא בהכרח הכי איכותית זה לקנות בארץ חדש או יד שנייה

לגבי אם הספק תומך, למיטב ידעתי חוץ מהוט כולם נותנים, אבל עדיף לשאול.

AdirRaz1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

01/01/2024 13:36  
kolo_lo כתב:
בנקודה הרחוקה האם רוחב פס נמוך עקב החלשות האות עדיין יספיק לשימושים שלך (אל תשכח שנקודת ההתחלה שלך היא 200 מגה)

ועכשיו לאפשרויות
לקנות את הנתב Xiaomi x3000t בערך 180 ש"ח ולראות אם מספיק לך, אם לא בהמשך תקנה עוד אחד ותעשה מהם רשת אחת מאוחדת (מאש)
ללכת ישר על החזק יותר viewtopic.php?f=62&t=345150 עולה בסביבות 360 (במקרים נדירים של חוסר מזל יעצר במכס כי אסור בארץ).

...
הייתי רוצה ללכת על הוואוי, אבל אני עכשיו בלי אינטרנט ולחכות חודשיים לראוטר זה המון זמן..
בעיקרון אני רוצה לשים את הראוטר בחדר שהדלת בו פתוחה(חדר מחסן כזה) והוא קרוב לסלון זה אמור לתת לי מספיק טווח קליטה?
ועוד הפעם שאני שואל אם מספיק רק לחבר את הראוטר למתאם וזה עובד לא צריך עוד משהו?

kolo_lo
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

עדיף לך להשכיר מהחברה נתב לחודש חודשיים, ולהזמין את השיאומי ( 180 ש"ח ), בשקלול של העלות זה עדיין יצא לך זול יותר, אין בארץ נתב ברמת המחיר שדומה לו בביצועים.

לגבי חיבור הנתב למתאם, אתה צריך להגדיר את סוג החיבור ואת הסיסמא לרשת האלחוטית שהתפריט כמובן בסינית, חוץ מזה אין לך עוד מה לעשות.

elxyzad
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 956
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 189 פעמים

שליחה #9 

01/01/2024 13:36  
kolo_lo כתב:

ועכשיו לאפשרויות

...
ה huwaei לא חזק יותר, ה xiaomi ax3000t יותר טוב בכל פרמטר. ואפשר להתקין עליו openwrt אז בכלל הוא הרבה יותר שווה.

AdirRaz1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

01/01/2024 19:46  
kolo_lo כתב:
עדיף לך להשכיר מהחברה נתב לחודש חודשיים, ולהזמין את השיאומי ( 180 ש"ח ), בשקלול של העלות זה עדיין יצא לך זול יותר, אין בארץ נתב ברמת המחיר שדומה לו בביצועים.

לגבי חיבור הנתב למתאם, אתה צריך להגדיר את סוג החיבור ואת הסיסמא לרשת האלחוטית שהתפריט כמובן בסינית, חוץ מזה אין לך עוד מה לעשות.
...
תודה על התשובות המפורטות!!
להזמין את השיאומי מאלי אקספרס?
זה מסובך להגדיר את הנתב של שיאומי למתאם
ומה זה סוג חיבור?

kolo_lo
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

1. אכן את השיאומי מזמינים מאלי אקספרס, אם חשוב לך לחסוך כמה שקלים תבצע את ההזמנה מחשבון אלי חדש, חשבונות קיימים משלמים בין 10 ל-20 ש"ח יותר.

2. הגדרת הראוטר היא ברת ביצוע, בפורום יש מדריכים עם תמונות וזה לא הרבה שלבים, הגדרת פעם אחת וזהו.

3. בחיבור הכוונה איך הספק מזהה את הראוטר שלך כדי שתוכל לגלוש, יש 2 דרכים שונות, ושניהם כמו שאמרתי עניין של כמה דקות וסיימת.

4. מבחינת תשתית זה לא משנה ולא תמיד בחירה שלך, זה יותר תלוי איזו חברה פרסה את התשתית.

5. ולמיטב הבנתי העובדה שאתה רוצה נטפרי גם ככה מגבילה אותך למספר הספקים מהם אתה יכול לבחור, ככה שאם זה טוב ואם זה רע אין לך ברירה :)

AdirRaz1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

02/01/2024 10:59  
kolo_lo כתב:
1. אכן את השיאומי מזמינים מאלי אקספרס, אם חשוב לך לחסוך כמה שקלים תבצע את ההזמנה מחשבון אלי חדש, חשבונות קיימים משלמים בין 10 ל-20 ש"ח יותר.

2. הגדרת הראוטר היא ברת ביצוע, בפורום יש מדריכים עם תמונות וזה לא הרבה שלבים, הגדרת פעם אחת וזהו.

3. בחיבור הכוונה איך הספק מזהה את הראוטר שלך כדי שתוכל לגלוש, יש 2 דרכים שונות, ושניהם כמו שאמרתי עניין של כמה דקות וסיימת.

4. מבחינת תשתית זה לא משנה ולא תמיד בחירה שלך, זה יותר תלוי איזו חברה פרסה את התשתית.

5. ולמיטב הבנתי העובדה שאתה רוצה נטפרי גם ככה מגבילה אותך למספר הספקים מהם אתה יכול לבחור, ככה שאם זה טוב ואם זה רע אין לך ברירה :)
...
תודה רבה!
תוכל לשלוח לי קישור לקנות את הראוטר כימיש כל כך הרבה באלי אקספרס
וגם קישור להגדרת ראוטר..

kolo_lo
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

קישור לנתב
https://he.aliexpress.com/item/1005006059052271.html

לגבי הגדרת הראוטר עדיף לך לשאול פה שהוא יהיה אצלך ביד, באוויר להסביר לא ממש יעזור.
אבל כעיקרון זה סדר השלבים
1. אתה מחבר את הראוטר של שיאומי עם כבל רשת, לראטור שהשכרת מהספק, בשניהם לא משנה כניסה/יציאה.
2. אתה מחבר את הראוטר של שיאומי עם כבל רשת למחשב שלך, שוב לא משנה מאיזו יציאה בראוטר
3. נכנס לכרום
4. כעיקרון אמור להיפתח לך עמוד ההגדרות באופן אוטומטי, אם לא תרשום בשורת הכתובות 192.168.31.1
5. יפתח לך דף הכניסה בסינית אבל כרום יתרגם לך אוטמוטית
* מכיוון שהתרגום של כרום דורש אינטרנט ביקשתי ממך לשרשר את הראוטר של שיאומי לראוטר שקיבלת מהספק.
6. בדף שנפתח תכניס את הסיסמא שאתה רוצה שתיהיה לרשת הWIFI היא גם תשמש אותך לכניסה לנתב
7. פה אני לא ממש זוכר אם אני לא טועה אתה תצטרך לאשר הסכם כלשהוא
8. עכשיו תבחר בעמודה Common settings ובתוכה תבחר באייקון של כדוא הארץ קוראים לו Internet settings תגלול קצת למטה לאיפה שכתוב Internet settings
9. בתפריט תבחר אחד מהשתיים, אם הספק הביא לך שם משתמש וסיסמא תבחר ב PPPoE ותשים אותם, אם לא כנראה זה DHCP
10. תגלול קצת למטה ותלחץ על הכפתור הכחול לאישור
11. תחכה שיפעל מחדש
12. תנתק את הראוטר של הנתב, ותחבר את המתאם סיב ישירות לראוטר של שיאומי, תנתק את הכבל רשת מהמחשב.
13. לך לסלון, תתרווח, תבחר את הרשת של שיאומי (לא זוכר מה שם ברירת המחדל שלה, אבל היא אמורה להיות הראשונה), שים את הסיסמא מסעיף 6, גלישה נעימה.

יש עוד דברים שאפשר לשנות אבל בשביל הצרכים שלך זה בסדר גמור.

AdirRaz1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

02/01/2024 16:06  
kolo_lo כתב:
קישור לנתב
https://he.aliexpress.com/item/1005006059052271.html

לגבי הגדרת הראוטר עדיף לך לשאול פה שהוא יהיה אצלך ביד, באוויר להסביר לא ממש יעזור.
אבל כעיקרון זה סדר השלבים
1. אתה מחבר את הראוטר של שיאומי עם כבל רשת, לראטור שהשכרת מהספק, בשניהם לא משנה כניסה/יציאה.
2. אתה מחבר את הראוטר של שיאומי עם כבל רשת למחשב שלך, שוב לא משנה מאיזו יציאה בראוטר
3. נכנס לכרום
4. כעיקרון אמור להיפתח לך עמוד ההגדרות באופן אוטומטי, אם לא תרשום בשורת הכתובות 192.168.31.1
5. יפתח לך דף הכניסה בסינית אבל כרום יתרגם לך אוטמוטית
* מכיוון שהתרגום של כרום דורש אינטרנט ביקשתי ממך לשרשר את הראוטר של שיאומי לראוטר שקיבלת מהספק.
6. בדף שנפתח תכניס את הסיסמא שאתה רוצה שתיהיה לרשת הWIFI היא גם תשמש אותך לכניסה לנתב
7. פה אני לא ממש זוכר אם אני לא טועה אתה תצטרך לאשר הסכם כלשהוא
8. עכשיו תבחר בעמודה Common settings ובתוכה תבחר באייקון של כדוא הארץ קוראים לו Internet settings תגלול קצת למטה לאיפה שכתוב Internet settings
9. בתפריט תבחר אחד מהשתיים, אם הספק הביא לך שם משתמש וסיסמא תבחר ב PPPoE ותשים אותם, אם לא כנראה זה DHCP
10. תגלול קצת למטה ותלחץ על הכפתור הכחול לאישור
11. תחכה שיפעל מחדש
12. תנתק את הראוטר של הנתב, ותחבר את המתאם סיב ישירות לראוטר של שיאומי, תנתק את הכבל רשת מהמחשב.
13. לך לסלון, תתרווח, תבחר את הרשת של שיאומי (לא זוכר מה שם ברירת המחדל שלה, אבל היא אמורה להיות הראשונה), שים את הסיסמא מסעיף 6, גלישה נעימה.

יש עוד דברים שאפשר לשנות אבל בשביל הצרכים שלך זה בסדר גמור.
...
תודה רבה על הפירוט של השלבים
אם אין לי כניסה לכבל רשת במחשב זה בעיה?

kolo_lo
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

אפשר דרך הטלפון אבל זה לא משהו שהתנסיתי בו אז לא יודע איך
אם אני לא טועה יש פה בפורום הסבר כללי איך מתחברים עם הפלאפון אבל צריך לחפש.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”