TCL C745 VS C835 הבדל קטן במחיר, מה עדיף?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
LidorDeri פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

קודם כל המרחק צפייה שלי הוא 2.6 מטר בסלון קטן ומואר, אז אשמח גם לעזרה לגבי אם אני צריך 65 אינץ או שאוכל להסתפק ב55 אינץ.

יש לי אפשרות לקנות את דגמי 55 אינץ של C745 ב2700 שח או את הC837 ב3000 שח (מאמין שזה אותו הדגם כמו C835).

השימוש יהיה רק לסדרות של כבלים ופעם ב סרטים בנטפליקס, בלי גיימינג בכלל.

אני נוטה יותר לכיוון ה c837 בגלל שHDTVTEST עשה לו סקירה מאוד חיובית ואפשר לסמוך עליו, הקטע זה שהC837 זה דגם של שנה שעברה ומפחד שיהיה איטי או תקוע במערכת הפעלה שלו.

ודרך אגב אם זה השימוש היחידי שלי בטלוויזיה האם C635 יוכל גם להספיק לי? (יש לי דיל ב1650 שח ל55 אינץ)

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4633
נתן תודות: 136 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

שליחה #2 

אני לא חושב "מה יספיק לי?" זאת השאלה הנכונה.
זה מאוד סובייקטיבי.
לפני 20 שנה לכולם הספיקו טלויזיות שמנות בגודל מתחת ל-"30 אינצ'.
לפני 10 שנים לכולם הספיקו טלויזיות LED בסיסיות בגודל "42 אינצ'.

יותר נכון להסתכל על איכות המקור צפיה שלך מצד אחד (אין טעם להשקיע טלויזיה מאוד יקרה, על צפיה באיכות HD בסיסי), ועל כמה אתה מוכן להשקיע בשביל לקבל תמונה איכותית (או גודל מסך גדול) מהצד השני.
אז האיכות הכי מקסימלית יש בסרטי HDR 4K בלי דחיסה או משחקי HDR ב-144HZ.
קצת אחרי זה, צפיה בתכני סטרימינג (נטפליקס, דיסני, אפל, אמזון, וכד') באיכות HDR 4K
אחרי זה יש צפיה בתכני 4K / HDR שהורדת בעצמך
אחרי זה יש צפיה ביס/הוט באיכות 4K
אחרי זה צפיה בתכני HD בסטרימינג (נטפליקס, דיסני, אפל, אמזון, וכד')
אחרי זה צפיה בשידורי HD (הוט, יס, סלקום, פרנטר, ערוצים 12/13/14 וכד')
והכי נמוך זה צפיה בתכני/שידורי SD

אז בשביל לראות סרטים בנטפליקס - אתה לא צריך טלויזיה יקרה במיוחד.
ואם אתה לא קונה את החבילה היקרה של נטפליקס (4K), אז טלויזיה יקרה גם לא תתן לך הרבה.
מצד שני אם אתה משלם על 4K HDR לנטפליקס, ואתה רוצה לקבל איכות מקסימלית של סרטים - אז כלל שתשקיע יותר בטלויזיה, תקבל איכות צפיה טובה יותר.

ronny54
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 52
שם מלא: רון
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #3 

אם זה לשימושים שציינת, הייתי ממליץ לך לשקול אפילו טלויזיית led רגילה. האיכות שם מאוד טובה ואם אתה פעם ב צופה בסרטים של נטפליקס אז באמת חבל סתם להשקיע בטלויזיה יקרה שלא תוכל ליהנות ממה שהיא מציעה.

יש לי טלוויזיית לאד 55 של שיאומי וטלויזית qled של tcl וההבדל שם בתכנים שהם hd הוא לא גדול אם בכלל. כאשר אני צופה בתוכן שהוא 4k אז כן יש הבדל ואם שווה להשקיע את ההפרש בשביל ההבדל הנ"ל, זאת כבר שאלה סובייקטיבית. בכל מקרה, האיכות בלאד רגיל תהייה גם טובה, זה לא שאתה תסתכל על המסך ותחשוב שהוא ***, אם תקנה מסך טוב אתה תיהנה מאיכות התמונה.

לגבי הגודל,ממליץ לך ללכת לחנות ולנסות לעשות הדמייה של גודל 55 או 65 במרחק שציינת וככה תדע איזה גודל יתאים לך, לחלק יכול להיות 65 גדול בפחות מ3 מטר ולחלק יהיה סבבה. אני צפיתי במרחק 3 מטר ב55 והיה סבבה ועכשיו שדרגתי ל65 וגם סבבה.

LidorDeri פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

31/12/2023 17:24  
ronny54 כתב:
אם זה לשימושים שציינת, הייתי ממליץ לך לשקול אפילו טלויזיית led רגילה. האיכות שם מאוד טובה ואם אתה פעם ב צופה בסרטים של נטפליקס אז באמת חבל סתם להשקיע בטלויזיה יקרה שלא תוכל ליהנות ממה שהיא מציעה.

יש לי טלוויזיית לאד 55 של שיאומי וטלויזית qled של tcl וההבדל שם בתכנים שהם hd הוא לא גדול אם בכלל. כאשר אני צופה בתוכן שהוא 4k אז כן יש הבדל ואם שווה להשקיע את ההפרש בשביל ההבדל הנ"ל, זאת כבר שאלה סובייקטיבית. בכל מקרה, האיכות בלאד רגיל תהייה גם טובה, זה לא שאתה תסתכל על המסך ותחשוב שהוא ***, אם תקנה מסך טוב אתה תיהנה מאיכות התמונה.

לגבי הגודל,ממליץ לך ללכת לחנות ולנסות לעשות הדמייה של גודל 55 או 65 במרחק שציינת וככה תדע איזה גודל יתאים לך, לחלק יכול להיות 65 גדול בפחות מ3 מטר ולחלק יהיה סבבה. אני צפיתי במרחק 3 מטר ב55 והיה סבבה ועכשיו שדרגתי ל65 וגם סבבה.
...
תודה רבה!! אתה חושב ש330 nits של הC635 יספיק לסלון מואר?

LidorDeri פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

31/12/2023 12:28  
mdk_25 כתב:
אני לא חושב "מה יספיק לי?" זאת השאלה הנכונה.
זה מאוד סובייקטיבי.
לפני 20 שנה לכולם הספיקו טלויזיות שמנות בגודל מתחת ל-"30 אינצ'.
לפני 10 שנים לכולם הספיקו טלויזיות LED בסיסיות בגודל "42 אינצ'.

יותר נכון להסתכל על איכות המקור צפיה שלך מצד אחד (אין טעם להשקיע טלויזיה מאוד יקרה, על צפיה באיכות HD בסיסי), ועל כמה אתה מוכן להשקיע בשביל לקבל תמונה איכותית (או גודל מסך גדול) מהצד השני.
אז האיכות הכי מקסימלית יש בסרטי HDR 4K בלי דחיסה או משחקי HDR ב-144HZ.
קצת אחרי זה, צפיה בתכני סטרימינג (נטפליקס, דיסני, אפל, אמזון, וכד') באיכות HDR 4K
אחרי זה יש צפיה בתכני 4K / HDR שהורדת בעצמך
אחרי זה יש צפיה ביס/הוט באיכות 4K
אחרי זה צפיה בתכני HD בסטרימינג (נטפליקס, דיסני, אפל, אמזון, וכד')
אחרי זה צפיה בשידורי HD (הוט, יס, סלקום, פרנטר, ערוצים 12/13/14 וכד')
והכי נמוך זה צפיה בתכני/שידורי SD

אז בשביל לראות סרטים בנטפליקס - אתה לא צריך טלויזיה יקרה במיוחד.
ואם אתה לא קונה את החבילה היקרה של נטפליקס (4K), אז טלויזיה יקרה גם לא תתן לך הרבה.
מצד שני אם אתה משלם על 4K HDR לנטפליקס, ואתה רוצה לקבל איכות מקסימלית של סרטים - אז כלל שתשקיע יותר בטלויזיה, תקבל איכות צפיה טובה יותר.
...
התשובה שלך עזרה לי מאוד ונראה לי שאני ירד מהדגמים היקרים יותר שכתבתי, אתה חושב ש330 nits של הC635 יספיק לסלון מואר?

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

31/12/2023 22:43  
LidorDeri כתב:
התשובה שלך עזרה לי מאוד ונראה לי שאני ירד מהדגמים היקרים יותר שכתבתי, אתה חושב ש330 nits של הC635 יספיק לסלון מואר?
...
לסלון מואר חשוב 2 מאפיינים:
בהירות וציפוי נגד השתקפויות.

ציפוי נגד השתקפויות מגיע רק בדגמי הפרימיום, אז אין מה לצפות לקבל אותו בדגים הזולים יותר.
וכנ"ל גם בהירות.
לסלון מואר צריך 700-800 ניט בהירות. ועדיף 1000+ ניט.

LidorDeri פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

31/12/2023 23:45  
mdk_25 כתב:
לסלון מואר חשוב 2 מאפיינים:
בהירות וציפוי נגד השתקפויות.

ציפוי נגד השתקפויות מגיע רק בדגמי הפרימיום, אז אין מה לצפות לקבל אותו בדגים הזולים יותר.
וכנ"ל גם בהירות.
לסלון מואר צריך 700-800 ניט בהירות. ועדיף 1000+ ניט.
...
אז גם אם אני לא ישתמש בHDR וב4K הרבה אני יהיה חייב ללכת על הדגמים היקרים יותר בגלל שהם 1000nits?

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2798
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 310 פעמים

שליחה #8 

31/12/2023 5:24  
LidorDeri כתב:
יש לי אפשרות לקנות את דגמי 55 אינץ של C745 ב2700 שח או את הC837 ב3000 שח (מאמין שזה אותו הדגם כמו C835).
...
C745 כבר דגם מת.
התחילה מכירת ה- C755. יש אפילו סקירה שלו בפורום השכן.
בהצלחה!

LidorDeri פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

01/01/2024 11:39  
lasik כתב:
C745 כבר דגם מת.
התחילה מכירת ה- C755. יש אפילו סקירה שלו בפורום השכן.
בהצלחה!
...
אין סיבה שימות, עדיין מגיע מלאי מהספקים והאיכות שלו לא השתנתה. וזה לא עוד 300-400 שח להוסיף, זה עוד 1600 שח אז לא רלוונטי

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1424
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #10 

אם הסלון בהיר לך על C837, בהירות משחקת תפקיד חשוב פה, וגם תקבל מעבד תמונה יותר טוב מאשר בC635 שזו טלויזיה הכי בסיסית שיש.

ronny54
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 52
שם מלא: רון
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #11 

31/12/2023 22:42  
LidorDeri כתב:
תודה רבה!! אתה חושב ש330 nits של הC635 יספיק לסלון מואר?
...
אני צפיתי בטלויזיה לאד שהבהירות שלה היא 300 nits בסלון מואר והיה בסדר. ברור כשאתה מסתכל בטלויזיה עם בהירות יותר גבוהה אז התמונה יותר בהירה וזה יותר כיף אבל ככה זה גם יהיה בסדר. הבהירות 1000 nits היא רק בתכני hdr ככה שאם אתה צופה בתוכן רגיל, אתה צריך לראות מה הבהירות של הטלויזיה במצב רגיל (בדר"כ זה 400,500,600 תלוי בדגם).

בכל מקרה, כמו שאמרתי קודם, אם התכנים שאתה צופה בהם הם לא 4k, hdr וכו', חבל על הכסף שלך אם תרכוש טלויזיה יקרה כי אתה לא תראה הבדל בינה לבין טלויזיה יותר זולה. במקרה שלך הייתי הולך על טלוויזית לאד ואם ההפרש לא גדול מדי אז אולי הייתי משדרג לqled אבל אם ההפרש גבוה מדי אז באמת חבל על הכסף.

לגבי הtcl c635, עדיף תקנה את הc645, ההפרש בינו לבין הc635 הוא לא גדול והוא יותר טוב ממנו. לגבי לאד, ממליץ על שיאומי, המסך שלהם מאוד איכותי, יותר זול ומבחינת איכות תמונה לא נופל מסמסונג או אל ג'י.

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

01/01/2024 16:07  
ronny54 כתב:
אני צפיתי בטלויזיה לאד שהבהירות שלה היא 300 nits בסלון מואר והיה בסדר. ברור כשאתה מסתכל בטלויזיה עם בהירות יותר גבוהה אז התמונה יותר בהירה וזה יותר כיף אבל ככה זה גם יהיה בסדר. הבהירות 1000 nits היא רק בתכני hdr ככה שאם אתה צופה בתוכן רגיל, אתה צריך לראות מה הבהירות של הטלויזיה במצב רגיל (בדר"כ זה 400,500,600 תלוי בדגם).
...
לי יש טלויזיה בעלת בהירות מקסימלית של 800 ניטים וסלון מואר - ובצהריים לא נוח לצפות בה בסרטים/סדרות.
אם אתה צופה בחדשות - אז בכלל לא משנה בהירות, אין שם יותר מדי מה לראות (חוץ מהפרצופים של המנחים).
ואם אתה צופה בתכנים איכותיים - אז רוב הסיכויים שהם בכל מקרה HDR.

ובכל מקרה, המסך לא מסוגל להגיע לבהירות מקסימלית על כל המסך.
המסך שלי מסוגל להגיע ל-800 ניטים בחלק קטן מהמסך.
אם הוא צריך להאיר את כל המסך - אז הבהירות כבר יורדת ל-500 ניטים בערך.

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

01/01/2024 11:27  
LidorDeri כתב:
אז גם אם אני לא ישתמש בHDR וב4K הרבה אני יהיה חייב ללכת על הדגמים היקרים יותר בגלל שהם 1000nits?
...
נכון.
כנ"ל גם ציפוי נגד השתקפויות.
פשוט לא שמים אותו בדגמי טלויזיות שהם לא פרימיום - אז גם אם לא אכפת לך משום יכולות של המסך, ואתה רק רוצה מסך עם ציפוי טוב נגד השתקפויות... אתה עדיין תאלץ לקנות את אחד מדגמי הפרימיום כדי לקבל אותו.

LidorDeri פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

01/01/2024 13:12  
Haimbin כתב:
אם הסלון בהיר לך על C837, בהירות משחקת תפקיד חשוב פה, וגם תקבל מעבד תמונה יותר טוב מאשר בC635 שזו טלויזיה הכי בסיסית שיש.
...
איך זה הגיוני שבמחסני יוקרה היא מתומחרת 2990 שח (https://shorturl.at/lDU45) ובמחסני חשמל 3890 שח (https://shorturl.at/tK056)? שניהם עם אותם 3 שנות אחריות מאלקטרה, יש פה משהו שאני מפספס?

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4787
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 767 פעמים

שליחה #15 

שבמחסני יוקרה לא תקבל את הטלוויזיה ובמחסני חשמל כן

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”