בזק סיבים עם ציוד פרטי - בעיה בקצב ההורדה
שלום,
אני מחובר לחבילה 2.5 של בזק עם ראוטר פרטי huwaei ax3.
את ממיר המדיה ומודול ה-sfp קניתי ישירות מבזק במועד ההתקנה.
בהעלאה אני מקבל קצב של 250 כמצופה, אבל בהורדה הקצב בקושי מגיע ל-500. לא משנה באיזה קליינט אני בודק, וגם לא משנה אם החיבור חוטי או אלחוטי.
טכנאי של בזק הגיע וחיבר את הראוטר שלהם והראה לי שכן מקבלים 2.5 בהורדה. כלומר התשתית בסדר, מה שמביא למסקנה שהבעיה כנראה בציוד הפרטי.
מכיוון שהרבה פה הם משתמשים מרוצים של הראוטר של huwaei, האם יתכן שממיר המדיה או ה-sfp הם הגורמים לבעיה? יש מצב שבזק כביכול מוכרים ציוד שלא מתאים? יש דרך לבדוק את הדברים?
אני מחובר לחבילה 2.5 של בזק עם ראוטר פרטי huwaei ax3.
את ממיר המדיה ומודול ה-sfp קניתי ישירות מבזק במועד ההתקנה.
בהעלאה אני מקבל קצב של 250 כמצופה, אבל בהורדה הקצב בקושי מגיע ל-500. לא משנה באיזה קליינט אני בודק, וגם לא משנה אם החיבור חוטי או אלחוטי.
טכנאי של בזק הגיע וחיבר את הראוטר שלהם והראה לי שכן מקבלים 2.5 בהורדה. כלומר התשתית בסדר, מה שמביא למסקנה שהבעיה כנראה בציוד הפרטי.
מכיוון שהרבה פה הם משתמשים מרוצים של הראוטר של huwaei, האם יתכן שממיר המדיה או ה-sfp הם הגורמים לבעיה? יש מצב שבזק כביכול מוכרים ציוד שלא מתאים? יש דרך לבדוק את הדברים?
כמה דברים:
הנתב שלך תומך עד 1G ע"פ המפרט
הממיר מדיה שלך מה הדגם שלו? - יתכן שגם מוגבל עד 1G
תתחבר ישירות עם מחשב לממיר המדיה ותגדיר חייגן PPPOE עם הפרטים שבזק שלחו לך ב-SMS (משתמש,סיסמה) ואז תבדוק שוב הקצבים.
אתה אמור לקבל עד 910~930 בחיבור הזה, כמובן שכרטיס הרשת של המחשב צריך להיות גבוה מ - 100MB.
כל הכבלים שלך צריכים להיות CAT6A או CAT7 לקבלת קצב > 1G.
הנתב שלך תומך עד 1G ע"פ המפרט
הממיר מדיה שלך מה הדגם שלו? - יתכן שגם מוגבל עד 1G
תתחבר ישירות עם מחשב לממיר המדיה ותגדיר חייגן PPPOE עם הפרטים שבזק שלחו לך ב-SMS (משתמש,סיסמה) ואז תבדוק שוב הקצבים.
אתה אמור לקבל עד 910~930 בחיבור הזה, כמובן שכרטיס הרשת של המחשב צריך להיות גבוה מ - 100MB.
כל הכבלים שלך צריכים להיות CAT6A או CAT7 לקבלת קצב > 1G.
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1474
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 225 פעמים
- קיבל תודות: 283 פעמים
מומלץ לעבור על השירשור הזה:
ארוך למדי אך מכיל מידע מאד שימושי. בעיקרון אתה צריך נתב עם שני פורטים התומכים ב-2.5G. אחד ל-WAN, המחובר לממיר מדיה תואם, ואחד ל-LAN.
כמובן שכל המתגים וכרטיסי הרשת של המחשבים המחוברים צריכים לתמוך ב-2.5G, אחרת יהיה Fallback ל-1GB.
לגבי הכבילה - CAT 5E תומך גם ב-2.5G
אצלי לדוגמא, החלטתי להפריד בין פונקציות הניתוב, לגישה האלחוטית. לכן אני משתמש בנתב קווי של מיקרוטיק 5009, המקבל ישירות את המודול של בזק ללא צורך בממיר מדיה. התוצאה מאד יציבה, רץ שבועות ללא ניתוקים (כמובן שתלוי בסיב שגם הוא מאד יציב)
הנתב הזה ישאר עד לשידרוג למהירות הבאה שבזק יאפשרו, ולגבי הגישה האלחוטית - השידרוג מתבצע לעיתים קרובות יותר בהתאים לזמינות חומרה וסטנדרטים מתפתחים.
קוד: בחירת הכל
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?f=62&t=367574
כמובן שכל המתגים וכרטיסי הרשת של המחשבים המחוברים צריכים לתמוך ב-2.5G, אחרת יהיה Fallback ל-1GB.
לגבי הכבילה - CAT 5E תומך גם ב-2.5G
אצלי לדוגמא, החלטתי להפריד בין פונקציות הניתוב, לגישה האלחוטית. לכן אני משתמש בנתב קווי של מיקרוטיק 5009, המקבל ישירות את המודול של בזק ללא צורך בממיר מדיה. התוצאה מאד יציבה, רץ שבועות ללא ניתוקים (כמובן שתלוי בסיב שגם הוא מאד יציב)
הנתב הזה ישאר עד לשידרוג למהירות הבאה שבזק יאפשרו, ולגבי הגישה האלחוטית - השידרוג מתבצע לעיתים קרובות יותר בהתאים לזמינות חומרה וסטנדרטים מתפתחים.
תודה רבה למגיבים.
עברתי הרבה על השרשור הנ״ל ואני מכיר את עיקרי הדברים.
אני יודע שהציוד שלי לא תומך במהירות של 2.5 אבל בשלב ראשון אסתפק בלקבל 1 - גם זה לא קורה.
אני עם כבל קצר של cat 7 וכאמור בהעלאה מקבל את המהירות המקסימלית.
חיברתי מחשב ישירות עם pppoe וקיבלתי קצב הורדה של 700.
לגבי ממיר המידה שלי - מדובר בדגם מסוג tp-link mc220l שבזק מכרו לי בידיעה שקניתי חבילה של 2.5. יכול להיות שהוא תומך רק במהירות של 1 אבל כאמור גם לזה אני לא מצליח להגיע...
עברתי הרבה על השרשור הנ״ל ואני מכיר את עיקרי הדברים.
אני יודע שהציוד שלי לא תומך במהירות של 2.5 אבל בשלב ראשון אסתפק בלקבל 1 - גם זה לא קורה.
אני עם כבל קצר של cat 7 וכאמור בהעלאה מקבל את המהירות המקסימלית.
חיברתי מחשב ישירות עם pppoe וקיבלתי קצב הורדה של 700.
לגבי ממיר המידה שלי - מדובר בדגם מסוג tp-link mc220l שבזק מכרו לי בידיעה שקניתי חבילה של 2.5. יכול להיות שהוא תומך רק במהירות של 1 אבל כאמור גם לזה אני לא מצליח להגיע...
במידה והראוטר תומך ב- QoS ובמידה וזה באמת דלוק בראוטר שלך, תשקול מאוד בחיוב לבטל את הפיצ׳ר הזה שלא הכרחי לאחוז גבוה מאוד של משתמשים.
זה במקרים רבים יכול לגרום לאיטיות בהורדה/העלאה. כנס להגדרות של הראוטר ותבדוק אם זה קיים ועובד, ואם כן אז תנסה לבטל.
זה במקרים רבים יכול לגרום לאיטיות בהורדה/העלאה. כנס להגדרות של הראוטר ותבדוק אם זה קיים ועובד, ואם כן אז תנסה לבטל.
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1474
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 225 פעמים
- קיבל תודות: 283 פעמים
נראה שהאופציה הסבירה ביותר לבדוק את זה היא לבקש מבזק לשנמך את החבילה ל-1G עד שיהיה לך ציוד תואם.
מנסיונות שעשיתי, Auto negotiation בצד של ה-LAN לא עובד עם המודל של בזק בחיבור 2.5G וצריך לקבע את המהירות. מה בדיוק קורה כאשר הצד האופטי מאותחל ל-2.5G ואילו ה-LAN נקבע לקצב אחר (כי זה הציוד שיש לך)? קשה לדעת, אך הדרך היחידה לוודא היא להתאים את החבילה של בזק ליכולות הציוד הקיים.
מנסיונות שעשיתי, Auto negotiation בצד של ה-LAN לא עובד עם המודל של בזק בחיבור 2.5G וצריך לקבע את המהירות. מה בדיוק קורה כאשר הצד האופטי מאותחל ל-2.5G ואילו ה-LAN נקבע לקצב אחר (כי זה הציוד שיש לך)? קשה לדעת, אך הדרך היחידה לוודא היא להתאים את החבילה של בזק ליכולות הציוד הקיים.
- kolo_lo
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 33
- שם מלא: ראם
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
אם אתה יודע מניסיון שהמחשב שלך יכול לנצל את כל רוחב הפס - תשלול אותו
אתה כבר יודע שזה לא בעיה בקו כי בזק בדקו וכן קיבלו את כל רוחב הפס
זה כנראה לא הראוטר כי גם שחיברת את הסיב ישירות למחשב לא עזר
אז מה שנשאר לבדוק זה את המתאם, ופה יש לך 3 אפשרויות
1. לנסות לעדכן את הקושחה
2. לנסות להחליף ביחידה אחרת
3. לנסות להחליף למתאם מחברה אחרת
אתה כבר יודע שזה לא בעיה בקו כי בזק בדקו וכן קיבלו את כל רוחב הפס
זה כנראה לא הראוטר כי גם שחיברת את הסיב ישירות למחשב לא עזר
אז מה שנשאר לבדוק זה את המתאם, ופה יש לך 3 אפשרויות
1. לנסות לעדכן את הקושחה
2. לנסות להחליף ביחידה אחרת
3. לנסות להחליף למתאם מחברה אחרת
"עלאה אני מקבל קצב של 250 כמצופה, אבל בהורדה הקצב בקושי מגיע ל-500. לא משנה באיזה קליינט אני בודק, וגם לא משנה אם החיבור חוטי או אלחוטי"
אתה בטח בודק מול שרתים בחו"ל. האם אני צודק?
אם כך, 500Mbps זו בהחלט מהירות סבירה. כלקוח פרטי, אף חברת תקשורת אינה יכולה להבטיח לך ניצול מלא של רוחב פס מכיוון שזה תלוי במס' רב של פרמטרים, אשר אינם תמיד תלויים שירות בספק האינטרנט. אם לדוגמא, השרת אליו אתה מחובר מגביל רוחב פס לכל משתמש, גם חבילת 10 גיגה
לא תעזור לך.
בנוסף למגבלות רוחב פס מצד השרת, במידה והשרת אינו תומך בריבוי חיבורים, אתה לא תוכל להגיע ל - Peak מבחינת רוחב פס.
לסיכום:
מדגיש וחוזר על המשפט הבא: אתר Speed Test הוא אינו אתר הורדות! זה כלי טוב לבדיקת רוחב פס והוא גם נותן לטכנאי אינדיקציה,
האם החיבור מול התשתית המקומית בארץ תקין.
מהירות ממוצעת של 400-600Mbps מול שרתים בחו"ל נחשבת לתקינה וטובה.
אתה בטח בודק מול שרתים בחו"ל. האם אני צודק?
אם כך, 500Mbps זו בהחלט מהירות סבירה. כלקוח פרטי, אף חברת תקשורת אינה יכולה להבטיח לך ניצול מלא של רוחב פס מכיוון שזה תלוי במס' רב של פרמטרים, אשר אינם תמיד תלויים שירות בספק האינטרנט. אם לדוגמא, השרת אליו אתה מחובר מגביל רוחב פס לכל משתמש, גם חבילת 10 גיגה
לא תעזור לך.
בנוסף למגבלות רוחב פס מצד השרת, במידה והשרת אינו תומך בריבוי חיבורים, אתה לא תוכל להגיע ל - Peak מבחינת רוחב פס.
לסיכום:
מדגיש וחוזר על המשפט הבא: אתר Speed Test הוא אינו אתר הורדות! זה כלי טוב לבדיקת רוחב פס והוא גם נותן לטכנאי אינדיקציה,
האם החיבור מול התשתית המקומית בארץ תקין.
מהירות ממוצעת של 400-600Mbps מול שרתים בחו"ל נחשבת לתקינה וטובה.
עקרונית אני מסכים איתך, רק שבבדיקה שטכנאי בזק ביצע אצלי עם הראוטר של בזק (כלומר אין ציוד נוסף בדרך כמו ממיר מדיה או מתאם sfp) כן קיבלנו מהירות הורדה של 2.5 מול Speedtest.
לאחר בדיקה מול השירות של בזק, שבהתחלה טענו שלא הם אלו שמכרו לי את ממיר המדיה הנ״ל (טענה לא נכונה), יגיע טכנאי בשבוע הבא. אעדכן אם יהיה מה.
לאחר בדיקה מול השירות של בזק, שבהתחלה טענו שלא הם אלו שמכרו לי את ממיר המדיה הנ״ל (טענה לא נכונה), יגיע טכנאי בשבוע הבא. אעדכן אם יהיה מה.