הגדרות של חיבור ARC במגבר ימאהה RXV-6A
-
shlomyga
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1403
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 126 פעמים
היי
אני מחבר את היציאה HDMI OUT של המגבר עם כבל HDMI לכניסת HDMI ARC בטלויזיה סוני.
הגדרתי ב-TV שברירת מחדל של השמע זה רמקולים של ה-TV
כשאני רוצה לראות סרט או לשמוע מוזיקה מאחת האפליקציות שמותקנות בטלוויזיה ולשמוע דרך מערכת הרמקולים שמחוברת לימאהה אני מעביר בשלט לשמע דרך המערכת והכל עובד תקין.
הבעיה שלי שלפעמים רוצים לשמוע מוזיקה ברמקולים של המערכת דרך מקור שידור אחר למשל אפליקציית יוטיוב מהאייפון שמחובר למגבר עם AIRPLAY ועדיין לשמוע שמע מהרמקולים של הטלוויזיה שנמצאת נגיד על ערוץ 12. למרות שאני לוחץ בשלט שהשמע של ה-TV יהיה מהרמקולים שלה וברגע שמדליקים את המגבר עדיין שומעים ערוץ 12 מהרמקולים שלה אבל כמשהו מתחבר עם האייפון למגבר השמע ברמקולים של ה-TV מפסיק (תמונה עדיין נשארת כרגיל) ושומעים רק מה שמשודר מהאייפון לרמקולים של המערכת.
יש אפשרות לסדר את זה?
אני מחבר את היציאה HDMI OUT של המגבר עם כבל HDMI לכניסת HDMI ARC בטלויזיה סוני.
הגדרתי ב-TV שברירת מחדל של השמע זה רמקולים של ה-TV
כשאני רוצה לראות סרט או לשמוע מוזיקה מאחת האפליקציות שמותקנות בטלוויזיה ולשמוע דרך מערכת הרמקולים שמחוברת לימאהה אני מעביר בשלט לשמע דרך המערכת והכל עובד תקין.
הבעיה שלי שלפעמים רוצים לשמוע מוזיקה ברמקולים של המערכת דרך מקור שידור אחר למשל אפליקציית יוטיוב מהאייפון שמחובר למגבר עם AIRPLAY ועדיין לשמוע שמע מהרמקולים של הטלוויזיה שנמצאת נגיד על ערוץ 12. למרות שאני לוחץ בשלט שהשמע של ה-TV יהיה מהרמקולים שלה וברגע שמדליקים את המגבר עדיין שומעים ערוץ 12 מהרמקולים שלה אבל כמשהו מתחבר עם האייפון למגבר השמע ברמקולים של ה-TV מפסיק (תמונה עדיין נשארת כרגיל) ושומעים רק מה שמשודר מהאייפון לרמקולים של המערכת.
יש אפשרות לסדר את זה?
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6304
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 932 פעמים
תשמע...
ימאהה בדיוק הוציאו עדכון (שעשיתי אותו לצערי) שמבטל בדיוק את זה. (אני עם ה AVENTAGE A2A)
כלומר ה ARC מחייב סנכרון ו CONTROL קבוע של ה HDMI.
לפני כן - היה מעולה, כי יכולתי לעדכן ARC, אבל גם ליהנות במקביל מהסאונד של הרמקולים בטלויזיה.
אצלי זה בכלל לצורך אחר, אבל לא משנה, זה בוטל וממש מתסכל.
ימאהה בדיוק הוציאו עדכון (שעשיתי אותו לצערי) שמבטל בדיוק את זה. (אני עם ה AVENTAGE A2A)
כלומר ה ARC מחייב סנכרון ו CONTROL קבוע של ה HDMI.
לפני כן - היה מעולה, כי יכולתי לעדכן ARC, אבל גם ליהנות במקביל מהסאונד של הרמקולים בטלויזיה.
אצלי זה בכלל לצורך אחר, אבל לא משנה, זה בוטל וממש מתסכל.
-
shlomyga
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1403
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 126 פעמים
אז בעצם לי המצב הזה קיים אצלי בלי קשר לזה שיש עכשיו עדכון קשוחה שאני כל הזמן דוחה....
אתה אומר שזה קורה בגלל שה-ARC מחייב סנכרון? אם אמצא דרך לכבות את הסינכרון ב-ARC אוכל לשמוע דרך הרמקולים של ה-TV
בזמן שהמערכת משדרת דרך AIPLAY מהאייפון?
זה מה שמופיע לי בהגדרות שקשורות ל-HDMI ול-ARC
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6304
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 932 פעמים
נכון
אצלי יכולתי פשוט לשנות את CONTROL למצב OFF
ואז את מצב ARC עדיין להיות על מצב ON (אחרי העדכון זה לא אפשרי)
ואז במסך הטלויזיה, משנה את הסאונד מ TV ל ARC
ככה זה עבד לי, ויכולתי גם לנגן דרך הרסיבר (ולהנמיך את הווליום של המסך ל 0) וגם דרך המסך, פשוט להגביר בשלט שלו וזוה.
כאמור, אחרי העדכון - בלתי אפשרי, ואני שונא את ה ARC הזה ומי שהמציא אותו!!!
אצלי יכולתי פשוט לשנות את CONTROL למצב OFF
ואז את מצב ARC עדיין להיות על מצב ON (אחרי העדכון זה לא אפשרי)
ואז במסך הטלויזיה, משנה את הסאונד מ TV ל ARC
ככה זה עבד לי, ויכולתי גם לנגן דרך הרסיבר (ולהנמיך את הווליום של המסך ל 0) וגם דרך המסך, פשוט להגביר בשלט שלו וזוה.
כאמור, אחרי העדכון - בלתי אפשרי, ואני שונא את ה ARC הזה ומי שהמציא אותו!!!