איזה WIFI EXTENDER מתאים לי ?
שלום רב,
קצת רקע :
יש לי יחידת דיור : סלון + ומטבח באותו חלל.
משם נכנסים לחדר שינה ששם יש נקודה חמה של הוט שמחוברת למוקה..
המוקה מוזנת מכבל RF של הוט\כבלים ומוציאה כבל רשת שצריך להתחבר לWIFI EXTENDER (או כל רכיב שצריך כבל אינטרנט - זוהי נקודה חמה ויש אינטרנט )
המוקה עצמה מוזנת מראוטר סיבים (1000G ) של הוט שנמצאת ביחידה אחרת לידי ...
כל היחידה עצמה קומפלט היא 60 מטרים.
30 מטר סלון ומטבח
30 מטר חדר שינה .
מה שאני צריך :
1. ליד המוקה יש לי DVR מצלמות ומחשב נייח שאותם אני רוצה להזין ישירות בכבל רשת כל אחד (כמו שרשמתי המוקה מוציאה רק כבל רשת אחד )
2. אולי בעתיד ארצה לחבר עוד מכשיר ישירות עם כבל רשת.....
3. אני רוצה לפזר WIFI בעוצמה חזקה בכל היחידה שלי - יש לנו טלוזיות חכמות גם בסלון וגם בחדר שינה ליד המוקה + מחשבים ניידים + סלולרי וכדומה
מה עלי לעשות ? מה לקנות ? איזה WIFI EXTENDER ? האם יש לו גם כניסות לכבלי רשת שאוכל להזין את הDVR מצלמות והמחשב נייח? (ואולי בעתיד עוד רכיב..)
אני רוצה כמובן WIFI EXTENDER שיתן לי לנצל את רוחב הפס של האינטרנט 1000G
למיטב הבנתי צריך לחבר למוקה WIFI EXTENDER כמובן עם הכבל רשת שיוצא מהמוקה...ואז הוא יוצא לי WIFI לכל הבית...אבל מה עם הכבלים רשת שאני רוצה להכניס ולחבר באופן ישיר כמו המחשב נייח והמצלמות??
* הראוטר הוא WIFI 6 אם אני לא טועה...
* בחיבור ישיר של הכבל רשת מהמוקה למחשב נייח שנמצא -בבדיקה של מהירות באתר FAST.COM - יש 350 מגה הורדה. והעלאה : 160 מגה
אשמח לעצות \ הערות \ הארות כיצד לפעול איך לחבר ומה לקנות,
כמובן אם משהו לא מובן אשמח להסביר את עצמי.
קצת רקע :
יש לי יחידת דיור : סלון + ומטבח באותו חלל.
משם נכנסים לחדר שינה ששם יש נקודה חמה של הוט שמחוברת למוקה..
המוקה מוזנת מכבל RF של הוט\כבלים ומוציאה כבל רשת שצריך להתחבר לWIFI EXTENDER (או כל רכיב שצריך כבל אינטרנט - זוהי נקודה חמה ויש אינטרנט )
המוקה עצמה מוזנת מראוטר סיבים (1000G ) של הוט שנמצאת ביחידה אחרת לידי ...
כל היחידה עצמה קומפלט היא 60 מטרים.
30 מטר סלון ומטבח
30 מטר חדר שינה .
מה שאני צריך :
1. ליד המוקה יש לי DVR מצלמות ומחשב נייח שאותם אני רוצה להזין ישירות בכבל רשת כל אחד (כמו שרשמתי המוקה מוציאה רק כבל רשת אחד )
2. אולי בעתיד ארצה לחבר עוד מכשיר ישירות עם כבל רשת.....
3. אני רוצה לפזר WIFI בעוצמה חזקה בכל היחידה שלי - יש לנו טלוזיות חכמות גם בסלון וגם בחדר שינה ליד המוקה + מחשבים ניידים + סלולרי וכדומה
מה עלי לעשות ? מה לקנות ? איזה WIFI EXTENDER ? האם יש לו גם כניסות לכבלי רשת שאוכל להזין את הDVR מצלמות והמחשב נייח? (ואולי בעתיד עוד רכיב..)
אני רוצה כמובן WIFI EXTENDER שיתן לי לנצל את רוחב הפס של האינטרנט 1000G
למיטב הבנתי צריך לחבר למוקה WIFI EXTENDER כמובן עם הכבל רשת שיוצא מהמוקה...ואז הוא יוצא לי WIFI לכל הבית...אבל מה עם הכבלים רשת שאני רוצה להכניס ולחבר באופן ישיר כמו המחשב נייח והמצלמות??
* הראוטר הוא WIFI 6 אם אני לא טועה...
* בחיבור ישיר של הכבל רשת מהמוקה למחשב נייח שנמצא -בבדיקה של מהירות באתר FAST.COM - יש 350 מגה הורדה. והעלאה : 160 מגה
אשמח לעצות \ הערות \ הארות כיצד לפעול איך לחבר ומה לקנות,
כמובן אם משהו לא מובן אשמח להסביר את עצמי.
- yossipeleg
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 297
- שם מלא: יוסי פלג
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 68 פעמים
אם הבנתי נכון אין לך כלל רשת אלחוטית ביחידה.
ממליץ להצטייד בראוטר עם יציאות LAN ויכולת שידור חזקה, כמו ה Redmi AX6s, או חביב הפורום Huawei AX3.
ממליץ להצטייד בראוטר עם יציאות LAN ויכולת שידור חזקה, כמו ה Redmi AX6s, או חביב הפורום Huawei AX3.
נכון אין לי רשת אלחוטית ביחידה, יש לי נקודה חמה מהמוקה כבל רשת חם ,27/12/2023 13:37yossipeleg כתב: אם הבנתי נכון אין לך כלל רשת אלחוטית ביחידה.
ממליץ להצטייד בראוטר עם חיבורי LAN ויכולת שידור חזקה, כמו ה Redmi AX6s, או חביב הפורום Huawei AX3....
אז בעצם למה אתה מתכון .. אם אני אקנה את אחד הראוטרים שציינת כאן ויחבר למוקה הוא גם יתן לי WIFI בכל היחידה ואל הרואטר הזה אחבר גם כבלי רשת מהמחשב נייח והמצלמות ? כמה פורטים של רשת יש לי בראוטרים שציינת ? (בהנחה שאחד מהם כבר תפוס כי המוקה תתחבר לשם )
והאם זה יתן לי את מירב הביצועים שהסיבים האופטים מספקים ? 1000G ??
אשמח שתענה לי וממש תודה!!
- yossipeleg
- חבר פעיל מאוד

זה מה שמתאים לדרישות שפירטת.
תוכל לנצל את מלוא רוחב הפס שהמוקה מעבירה לך.
יהיו לך גם רשת WIFI בכל רחבי היחידה וגם כניסות ל 3 מכשירים בחיבור קווי.
אם תרצה יותר חיבורים קוויים, תוכל להוסיף סוויץ'.
אם תרצה יותר חיבורים קוויים, תוכל להוסיף סוויץ'.
ממש תודה רבה על התשובה עשית לי סדר בראש ! במיוחד עם הקטע של להוסיף את הסויץ אם אני ארצה עוד נקודות...27/12/2023 13:50yossipeleg כתב: זה מה שמתאים לדרישות שפירטת.
אם תרצה יותר חיבורים קוויים, תוכל להוסיף סוויץ'....
רק שאלה בשביל ההבנה האישית שלי ...למה לא לחבר את הכבל רשת שיוצא מהמוקה ל WIFI EXTENDER ואז לקבל גם רשת אלחוטית בכל הבית..ואלי יש גם EXTENDERIM שיש להם פורטים של LAN
למה צריך דווקא ראוטר ?
ממש תודה על התשובות זה עושה לי סדר בראש
- yossipeleg
- חבר פעיל מאוד

אין לך רשת אלחוטית להגביר, יש לך כניסת רשת קווית שצריך להשתמש בה כדי ליצור רשת פנימית אחלוטית וקווית.
זה מה שראוטר עושה.
שים לב שבהגדרה שלו אתה בוחר בשיטת Dynamic IP.
זה מה שראוטר עושה.
שים לב שבהגדרה שלו אתה בוחר בשיטת Dynamic IP.
סתם לדוגמא ...27/12/2023 14:06yossipeleg כתב: אין לך רשת אלחוטית להגביר, יש לך כניסת רשת קווית שצריך להשתמש בה כדי ליצור רשת פנימית אחלוטית וקווית.
זה מה שראוטר עושה.
שים לב שבהגדרה שלו אתה בוחר בשיטת Dynamic IP....
חיברתי לכבל רשת שיוצא מהמוקה WIFI EXTENDED שהוט מספקים (לקחתי מהיחידה שלידי רק כדי לנסות את זה ),
ואכן הWIFI EXTENDED פלט רשת אלחוטית ויש לו גם 2 פורטים של רשת שאפשר לחבר כבל רשת, פורט אחד נתפס על ידי הכבל שבא מהמוקה,
ויש לי עוד פורט פנוי לדוגמא לחבר מחשב נייח...
השאלה רק מבחינת ההבנה שלי למה צריך ראוטר ולא נגיד מגביר רשת כזה כמו של הוט רק עם יותר מ2 פורטים לחבר עוד מכישרים בצורה קווית אם רוצים...
- yossipeleg
- חבר פעיל מאוד

בסופו של דבר זה אותו הדבר עבורך.
אם עוצמת הרשת ומספר הפורטים מספקים אותך זה פתרון מספיק טוב.
אם עוצמת הרשת ומספר הפורטים מספקים אותך זה פתרון מספיק טוב.
אז זהו שאני לא יודע במה לבחור ,27/12/2023 16:45yossipeleg כתב: בסופו של דבר זה אותו הדבר עבורך.
אם עוצמת הרשת ומספר הפורטים מספקים אותך זה פתרון מספיק טוב....
אני רוצה משהו ממש ממש חזק שיתן WIFI חזק ויזרים אינטרנט בכבלים בצורה הכי טוובה שיכולה להיות,
אתה חושב שהראוטר שרשמת כאן יתן לי תפוקה יותר טובה מהמגברי רשת האלו ?
- yossipeleg
- חבר פעיל מאוד

כן, הראוטרים שהמלצתי עליהם יתנו לך את הפתרון הכי טוב.27/12/2023 16:53Elad1 כתב: אז זהו שאני לא יודע במה לבחור ,
אני רוצה משהו ממש ממש חזק שיתן WIFI חזק ויזרים אינטרנט בכבלים בצורה הכי טוובה שיכולה להיות,
אתה חושב שהראוטר שרשמת כאן יתן לי תפוקה יותר טובה מהמגברי רשת האלו ?...
זו הסיבה שהמלצתי עליהם.
באופן אישי לי יש את ה Redmi AX6s, והא מכסה לי קומה שלמה בצורה מצויינת.
- גלובל
- חבר ותיק

- תגובות: 1286
- נתן תודות: 57 פעמים
- קיבל תודות: 155 פעמים
מציע לך לשקול רכישת ראוטר MESH מסוג - ASUS ZenWiFi XD5 נמכר ב KSP !27/12/2023 20:36Elad1 כתב: בנוסף עוד שאלה ברשותכם ..איזה ראוטר שמשתווה לראוטרים שרשמת אני יכול להזמין מ KSP ...
אני צריך את זה די דחוף ולא רוצה להזמין מאליאקספרס עד שיגיע עם כל מה שהולך בישראל......
יש סטים של יחידה בודדת , 2 יח' , 3 יח' בהתאם לגודל הבית והמבנה שלו ...( מפלס אחד שניים או יותר ) .
מנסיוני עובד מעולה ב WIFI 6 תקן מתקדם מכסה את כל הבית ( הראוטר הכי טוב שהיה לי אי פעם והיו לי כמה )
מהירות גבוהה במיוחד וכיסוי מלא כל הקוים עד הסוף בכל הבית , ראה פה ב KSP - המחיר משתנה בהתאם לכמות היחידות -
https://ksp.co.il/web/item/248437
תודה רבה על כל התשובות שלכם !!
הראוטר מ KSP הוא יקר מאוד ואני חושב שאין לי צורך ב 2 יחידות, אני פשוט צריך ראוטר אחד טוב כי היחידה בסך הכל לא גדול היא 60 מטר והכל ממש קרוב אחד לשני .
יש עוד רואטרים שיתנו לי מענה מKSP שהם מה שאני צריך ?
אגב ראיתי במחסני חשמל ב 200 שקל את הראוטר HUAWEI WiFi AX2 איך הוא בהשוואה לAX3 ? האם זה משהו שיכול לתת לי מענה או שה X3 עדיף עליו בהרבה וחבל על הכסף
הראוטר מ KSP הוא יקר מאוד ואני חושב שאין לי צורך ב 2 יחידות, אני פשוט צריך ראוטר אחד טוב כי היחידה בסך הכל לא גדול היא 60 מטר והכל ממש קרוב אחד לשני .
יש עוד רואטרים שיתנו לי מענה מKSP שהם מה שאני צריך ?
אגב ראיתי במחסני חשמל ב 200 שקל את הראוטר HUAWEI WiFi AX2 איך הוא בהשוואה לAX3 ? האם זה משהו שיכול לתת לי מענה או שה X3 עדיף עליו בהרבה וחבל על הכסף
- ramsalemix
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 568
- נתן תודות: 134 פעמים
- קיבל תודות: 112 פעמים
ההצעה האחרונה היא מערכת Mesh ויש זולות יותר ואתה בכלל לא זקוק גם ל2 יחידות במחיר כזה במיוחד ב60 מטר אז במידה ואתה מעוניין לחסוך יש גם את המערכות Mesh של TP-Link למשל יחידה של Deco M4 ב249ש"ח
https://www.payngo.co.il/258095.html
כמובן גם לTP-Link יש יחידות יקרות יותר כמו סדרת הX עם Wi-Fi 6 אבל התקציב הוא עד 200ש"ח וכבר חרגתי מעט עם היחידה הקודמת.
כמובן גם לTP-Link יש יחידות יקרות יותר כמו סדרת הX עם Wi-Fi 6 אבל התקציב הוא עד 200ש"ח וכבר חרגתי מעט עם היחידה הקודמת.
דווקא לא חרגת , אין לי בעיה להזמין גם ב 300 אבל העניין הוא לחכות מעליאקספרס ולא רוצה,28/12/2023 18:13ramsalemix כתב: ההצעה האחרונה היא מערכת Mesh ויש זולות יותר ואתה בכלל לא זקוק גם ל2 יחידות במחיר כזה במיוחד ב60 מטר אז במידה ואתה מעוניין לחסוך יש גם את המערכות Mesh של TP-Link למשל יחידה של Deco M4 ב249ש"ח
...
מה שהבאת כאן זה Deco M4 ובעצם יש לו רק 2 כניסות של חווטי , אחד למוקה ועוד אחד למחשב נייח ואני צריך גם למצלמות , זאת אומרת אצטרך לקנות סוייטץ אז אני כבר מעדיף ראוטר עם 4 פורטים + תומך WIFI 6 , יש לך המלצה בשבילי לדבר הזה? הזמנה מיידית ...
ולגבי ה הצעה הקודמת אני רואה ב KSP שאי אפשר לקנות רק יחידה אחת...
מעבר לכך מה ההיתרון של יחידה אחת של MESH אל מול ראוטר "אורגינל " ???
ובכלל מערכת MESH זה בעצם מיני ראוטרים מפוזרים בבית אפשר לקרוא לזה ככה נכון ?
- ramsalemix
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 568
- נתן תודות: 134 פעמים
- קיבל תודות: 112 פעמים
אבל מה ששלחתי הוא ממחסני חשמל לא זכור לי שהם סינים28/12/2023 18:20Elad1 כתב: דווקא לא חרגת , אין לי בעיה להזמין גם ב 300 אבל העניין הוא לחכות מעליאקספרס ולא רוצה,
מה שהבאת כאן זה Deco M4 ובעצם יש לו רק 2 כניסות של חווטי , אחד למוקה ועוד אחד למחשב נייח ואני צריך גם למצלמות , זאת אומרת אצטרך לקנות סוייטץ אז אני כבר מעדיף ראוטר עם 4 פורטים + תומך WIFI 6 , יש לך המלצה בשבילי לדבר הזה? הזמנה מיידית ...
ובכלל מערכת MESH זה בעצם מיני ראוטרים מפוזרים בבית אפשר לקרוא לזה ככה נכון ?...
רגע מוקה, מחשב נייח, ומצלמות זה 3 למה 4? חבל המצלמות לא אלחוטיות בסדרת הM ניתן לחבר עד 100 מכשירים ובX עד 150.
יש לך Deco X50 עם 3 פורטים אצל פרטנר כולל משלוח סביב ה350ש"ח
https://www.tp-link.com/uk/home-network ... 0(1-pack)/