NNTP לא עובר 300 מגה

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Chura פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4777
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #1 

היי

אני עם סיב של גיגה, אבל משום מה בתעבורת ניוז NNTP אני לא מצליח לעבור את ה300
ניסיתי להוסיף עוד ספק, אחר, אני מקבל ממנו גם 300 מגה, ושאני מפעיל את הישן והחדש אני מקבל.... 300 מגה (מתחלק 150 150)
ניסיתי לחבר ישירות לציוד של סלקום מחשב וחייגן pppoe , עדיין 300 מגה
לטענת הספק אין שום מגבלה או עומס
מישהו יודע מה אפשר לבדוק עוד ?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 903 פעמים

שליחה #2 

למרות שלא נגעתי ב NNTP מתקופה שעוד היו משתמשים גם בו וגם בפרוטוקולים מתקופתו, כאלה כמו IRC ו gopher למשל, פחות או יותר אמצע שנות התשעים, אבל אתן לך כמה כיוונים למספר בדיקות פשוטות ביותר.
בדיקה ראשונה. תשתמש ב VPS ב אותו האזור שבו נמצאים שרתי NNTP שאתה מנסה לתקשר אימם ותריץ בין VPS זה לרשת שלך בדיקת IPERF באותו הפורט שבו אתה מנסה לתקשר עם השרת NNTP. פעם ב SESSION בודד ופעם ב מספר SESSIONS. גם שם אתה מקבל מהירות נמוכה ?
בדיקה שנייה. תשתמש בחיבור VPN בין רשת שלך לאזור שבו נמצאים שרתי NNTP שעליהם אתה רוצה להתחבר ותבדוק את המהירות דרך ערוץ VPN לשרתים אלה. גם שם אתה מקבל מהירות נמוכה ?
בדיקה שלישית תקים שרת NNTP על מכונה מקומית וחבר אותה לצד WAN של הנתב שלך. תנסה להתחבר עליו מהלקוח NNTP מרשת LAN שלך. גם עליו אתה מקבל מהירות נמוכה?

תוצאות של הבדיקות אלה יתנו לך כיוון היכן לחפש את הבעיה בהמשך ואת מי או את מה להאשים ולהחליף.

ChaoscripT
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 919
שם מלא: חביב
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #3 

NNTP זה Usenet, לא? וואו! זה עדיין קיים הדבר הזה?

הסיב הראשי הוא של סלקום?
כי אם כן, אז זה מעניין, כי יש עוד נושא פתוח על זה שמגיעים ל- 300 מגה וזהו (למרות שהסיב הוא של 1 גיגה),
viewtopic.php?f=62&t=388526

ולמרות שב- Speedtest.net הכל נראה תקין.

mwafak
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 400
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #4 

25/12/2023 22:49  
Chura כתב:
היי

אני עם סיב של גיגה, אבל משום מה בתעבורת ניוז NNTP אני לא מצליח לעבור את ה300
...

אני מחובר לחבילה כמו שלך, ויש לי את אותה הבעיה ולא מבין מה מקור הבעיה, אך אציין שעשיתי בדיקה:
הפעלתי מחשב נייד בחיבור חוטי לחשמל, והתחברתי לרשת בכבל, הורדתי קובץ יוזנט והתחלתי להוריד, ראיתי שהוא הגיע למהירות המקסימלית שיכולתי להשיג (כמעט 40MB/S), עשיתי PAUSE ונסעתי לבית של חבר שיש לו מנוי של הוט בחיבור קואקס (חבילה של 500/10). מיד כשלחצתי הפעלה מחדש המהירות קפצה ל 61MB/S שזו המהירות המקסימלית של החיבור שלו.
יכולתי להסיק שיש מגבלה של הספקית, אבל עדיין לא בטוח!

ChaoscripT
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 919
שם מלא: חביב
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #5 

28/12/2023 18:25  
mwafak כתב:
אני מחובר לחבילה כמו שלך, ויש לי את אותה הבעיה ולא מבין מה מקור הבעיה, אך אציין שעשיתי בדיקה:
הפעלתי מחשב נייד בחיבור חוטי לחשמל, והתחברתי לרשת בכבל, הורדתי קובץ יוזנט והתחלתי להוריד, ראיתי שהוא הגיע למהירות המקסימלית שיכולתי להשיג (כמעט 40MB/S), עשיתי PAUSE ונסעתי לבית של חבר שיש לו מנוי של הוט בחיבור קואקס (חבילה של 500/10). מיד כשלחצתי הפעלה מחדש המהירות קפצה ל 61MB/S שזו המהירות המקסימלית של החיבור שלו.
יכולתי להסיק שיש מגבלה של הספקית, אבל עדיין לא בטוח!
...
משום מה בהוט (500/10) גם אני הייתי מקבל את המהירות המירבית, אבל בסיבים לא.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4589
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #6 

בסיבים של פרטנר אני מקבל את מלוא המהירות ב nntp. 1 ג'יגה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78863
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 786 פעמים
קיבל תודות: 5391 פעמים

שליחה #7 

תבדוק כמה דברים:
1. חיבורים מקבילים
2. איזה פורט אתה משתמש (רצוי שזה יהיה פורט שהוא לא throttled, לרוב NNTP חסום לקצבים גבוהים).
3. האם אתה משתמש ב-SSL (הצפנה עוזרת)
4. גיאוגרפית יש משמעות למיקום השרתים - ככל שיש יותר hops יש יותר מקומות שיכולים להוסיף throttling בדרך.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”