דוד חימום חשמלי
-
ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 919
- שם מלא: חביב
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
היי,
אנחנו גרים בדירה שכורה בבניין,
יש לנו גם דוד שמש וגם דוד חימום חשמלי.
ככל הנראה הדוד הוא 150 ליטר (לא הצלחתי למדוד במדוייק אבל ככה זה נראה) עם מאיץ חימום (ככה רשום עליו)
כמה זמן צריך להפעיל אותו על מנת לחמם את כולו?
למי שמכיר ויודע,
האם יש דבר כזה שהדוד שמש משותף לכל הבניין או פר דירה?
האם יש דבר כזה שהדוד חשמל בדירה שלנו משותף לכל הבניין? הכוונה שאני מדליק אבל יש מצב שהשכנים גם "נהנים" מהמים החמים האלו?
תודה רבה.
מנהלים, מקווה שזה הפורום הנכון לשאלה.
אנחנו גרים בדירה שכורה בבניין,
יש לנו גם דוד שמש וגם דוד חימום חשמלי.
ככל הנראה הדוד הוא 150 ליטר (לא הצלחתי למדוד במדוייק אבל ככה זה נראה) עם מאיץ חימום (ככה רשום עליו)
כמה זמן צריך להפעיל אותו על מנת לחמם את כולו?
למי שמכיר ויודע,
האם יש דבר כזה שהדוד שמש משותף לכל הבניין או פר דירה?
האם יש דבר כזה שהדוד חשמל בדירה שלנו משותף לכל הבניין? הכוונה שאני מדליק אבל יש מצב שהשכנים גם "נהנים" מהמים החמים האלו?
תודה רבה.
מנהלים, מקווה שזה הפורום הנכון לשאלה.
בבתים משותפים יש ברוב המקרים קולטים משותפים - יש מערכת במעגל סגור שבו המים שמתחממים מהקולטים עוברים בצינור דרך הדודים ומחממים את המים - כשאתה מחמם את המים בדוד - אם המים שעוברים בצינור של המעגל הסגור קרים יותר מהמים בדוד כמובן שהם גונבים קצת מהחום וממשיכים הלאה במעגל הסגור.
כלומר אם אתה תפעיל את הדוד החשמלי כל הזמן והוא יגיע לטמפרטורת המקסימום ואילו אף אחד מהשכנים לא יפעיל דוד - הם יהנו ממים חמימים על חשבונך
כלומר אם אתה תפעיל את הדוד החשמלי כל הזמן והוא יגיע לטמפרטורת המקסימום ואילו אף אחד מהשכנים לא יפעיל דוד - הם יהנו ממים חמימים על חשבונך
-
ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

יש דרך "לצאת" מהמעגל הסגור הזה?25/12/2023 18:06contact64 כתב: בבתים משותפים יש ברוב המקרים קולטים משותפים - יש מערכת במעגל סגור שבו המים שמתחממים מהקולטים עוברים בצינור דרך הדודים ומחממים את המים - כשאתה מחמם את המים בדוד - אם המים שעוברים בצינור של המעגל הסגור קרים יותר מהמים בדוד כמובן שהם גונבים קצת מהחום וממשיכים הלאה במעגל הסגור.
כלומר אם אתה תפעיל את הדוד החשמלי כל הזמן והוא יגיע לטמפרטורת המקסימום ואילו אף אחד מהשכנים לא יפעיל דוד - הם יהנו ממים חמימים על חשבונך...
כאילו הכוונה שהמים של הדוד חשמל שלי לא יעברו הלאה?
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
הסירקולציה שמתוארת בשרשור קורית רק כאשר המשאבה של הקולטים עובדת. המשאבה עובדת רק בימים בהם יש שמש והטמפרטורה של המים בחלק העליון של הקולטים גבוהה מהטמפרטורה של המים בחלק התחתון של הקולטים.
עם רדת החשיכה, למשל, הטמפרטורות מתאזנות והמשאבה מפסיקה לסחרר מים במערכת.
עם רדת החשיכה, למשל, הטמפרטורות מתאזנות והמשאבה מפסיקה לסחרר מים במערכת.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
יש ברזים שאפשר לסגור בחיבור לדוד, ברז כניסה וברז יציאה למערכת הסולרית, לא הברז שנכנס משעון המים שלך.25/12/2023 20:57ChaoscripT כתב: יש דרך "לצאת" מהמעגל הסגור הזה?
כאילו הכוונה שהמים של הדוד חשמל שלי לא יעברו הלאה?...
-
ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

אבל אז בעצם אני מתבסס רק על המים של הדוד חשמל, לא?27/12/2023 14:29a_yaron כתב: יש ברזים שאפשר לסגור בחיבור לדוד, ברז כניסה וברז יציאה למערכת הסולרית, לא הברז שנכנס משעון המים שלך....
אני רוצה להנות מ-2 העולמות, מים חמים מהסולארי/דוד שמש, אבל כאשר אני מדליק את הדוד חשמל שהמים "ישארו" רק אצלי.
אפשרי?
- vivi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3546
- נתן תודות: 1108 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
לא. אי אפשר ליהנות מ-2 העולמות. או שסוגרים את הברז ו"מתנתקים" מהמערכת הסולארית או שמפסידים\מרווחים מעט מהשימוש המשותף.
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
רק אם אתה מוכן לפתוח ולסגור את הברז בכול פעם,
אני זוכר דיון כל שהוא באתר שדיברו על מערכת שמבצעת את זה לבד ע"י מדידת טמפ' המים בכניסה ובדוד עצמו ולפי זה פותחים או סוגרים את הברז.
* תוספת
זה המוצר https://pakahom.com/#cost
מעניין אם הוא מוצלח
אני זוכר דיון כל שהוא באתר שדיברו על מערכת שמבצעת את זה לבד ע"י מדידת טמפ' המים בכניסה ובדוד עצמו ולפי זה פותחים או סוגרים את הברז.
* תוספת
זה המוצר https://pakahom.com/#cost
מעניין אם הוא מוצלח
יש מצב שזה יוכל לעזור לך:
https://www.aliexpress.com/item/4000834 ... ry_from%3A
יש לו שעון שבועי, אתה יכול לקבוע לו שעות וימים מסויימים שיפתח ויסגר, יש כזה גם של TUYA עם אתה מעדיף על EWELINK
https://www.aliexpress.com/item/4000834 ... ry_from%3A
יש לו שעון שבועי, אתה יכול לקבוע לו שעות וימים מסויימים שיפתח ויסגר, יש כזה גם של TUYA עם אתה מעדיף על EWELINK