כיוון המהירות בפטפונים+המלצות קנייה
אחרי שבוע התנסות עם הפטפון התאהבתי בסאונד האנלוגי והחלטתי לשדרג . התחלתי מלגשש ברשת, כמובן - חיפשתי מה מוכרים בארץ בטווח 5-7K. להפתעתי הרבה, כל פטפונים יקרים הם נטולי יכולת לכוון במדויק את מהירות הסיבוב בעזרת מנגנון אלקטרוני וסטרובוסקופ. נראה לי שזו אופציה די בסיסית, לא?
ואם כבר פתחתי את השרשור – אבקש את המלצותיכם על פטפון לא אוטומטי בטווח המחירים שצוין. עצירה אוטומטית – חובה.
ואם כבר פתחתי את השרשור – אבקש את המלצותיכם על פטפון לא אוטומטי בטווח המחירים שצוין. עצירה אוטומטית – חובה.
ויטלי
לפי מה שראיתי, רוב הפטיפונים היקרים יותר לא באים עם כל מיני מיכשורים, פשוט נשמעים מצויין - אם אתה רוצה עצירה אוטומטית אז זה כבר פטיפון חצי אוטומטי, אז לא יעזור לך פטיפון שהוא בכלל לא אוטומטי.
לדעתי טורנס יתאים לך - הרבה אנשים טוענים שהוא נשמע טוב (אני לא שמעתי), וגם חצי אוטומטי...
לדעתי טורנס יתאים לך - הרבה אנשים טוענים שהוא נשמע טוב (אני לא שמעתי), וגם חצי אוטומטי...
זה לא סתם כיוון. עם הזמן הרצועה נמתחת, ומהירות יורדת. אם אין אפילו סטרובוסקופ - איך תדע?Ozen כתב:לפי מה שראיתי, רוב הפטיפונים היקרים יותר לא באים עם כל מיני מיכשורים, פשוט נשמעים מצויין...
את ה-Thorens גם אני ראיתי ברשת ושמעתי שזו חברה טובה, אבל אשמח לקבל הוות דעת על סמך ניסיון אישי (על תיעלב, בבקשה).
ויטלי
חס וחלילה, אני עוזר עם מה שאני יודעvitalyi כתב:זה לא סתם כיוון. עם הזמן הרצועה נמתחת, ומהירות יורדת. אם אין אפילו סטרובוסקופ - איך תדע?Ozen כתב:לפי מה שראיתי, רוב הפטיפונים היקרים יותר לא באים עם כל מיני מיכשורים, פשוט נשמעים מצויין...
את ה-Thorens גם אני ראיתי ברשת ושמעתי שזו חברה טובה, אבל אשמח לקבל הוות דעת על סמך ניסיון אישי (על תיעלב, בבקשה)....
אל תדאג, יש פה מספיק אנשים שמבינים...
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
כנראה מצפים שתדע לפי האוזן...
בכל אופן זה מצב ידוע שדווקא המוצרים היקרים ביותר מאובזרים בקמצנות רבה ולא כוללים הרבה features. מה לעשות? לא לקנות את מה שלא עונה על דרישותיך. אתה לא חייב להוציא דווקא 5-7 אלף כדי להשיג פטיפון טוב, חצי אוטומטי ובעל בקרת מהירות. חפש יד שניה, כולל בחו"ל.
בכל אופן זה מצב ידוע שדווקא המוצרים היקרים ביותר מאובזרים בקמצנות רבה ולא כוללים הרבה features. מה לעשות? לא לקנות את מה שלא עונה על דרישותיך. אתה לא חייב להוציא דווקא 5-7 אלף כדי להשיג פטיפון טוב, חצי אוטומטי ובעל בקרת מהירות. חפש יד שניה, כולל בחו"ל.
מיד שנייה אני חושש לקנות- אינני מומחה בתחום ויכול ליפול בפח. לגבי סכום השדרוג - רמת הסאונד בפטפון הנוכחי שלי עולה בהרבה על פטפונים שעולים 2000 ש"ח (לפחות ממה ששמעתי -Pro_ject_Debut3 ו-NAD) ,לכן השדרוג יהיה יקר (אם יהיה). אולי תוכל להמליץ על דגמים טובים שעולים פחות?dragon כתב:מה לעשות? לא לקנות את מה שלא עונה על דרישותיך. אתה לא חייב להוציא דווקא 5-7 אלף כדי להשיג פטיפון טוב, חצי אוטומטי ובעל בקרת מהירות. חפש יד שניה, כולל בחו"ל....
כמובן שלפני השדרוג אבדוק היטב האם יש קפיצה משמעותית בסאונד בהשוואה לפטפון שלי. אם כן - אלך על זה (במקום שדרוג ה-CDP המתוכנן): הסאונד האנלוגי ממש "עושה לי את זה", בשבוע האחרון הפסקתי לחלוטין לשמוע את CD .
ויטלי
תראה, בך-LINN LP12, מהירות הסיבוב עוברת בקרה מאוד אדוקה של ה-LINGO, (אם יש כזה), ואם הגומייה והמנוע נבדקים פעם בשנה נניח, מעולם לא שמעתי על בעייה כלשהי של דיוק בסיבוב. כך נוהגים כל הפטפונים היקרים.
לגבי עצירה אוטומטית: אתה מתכוון שהוא מסיים לנגן צד של תקליט ונעצר מעצמו?
שתדע, הפעלה והפסקה באופן תדיר בפטפון, מקצרת את חיי המנוע. ONCE מנוע בנה מהירות, האנרגיה הנדרשת היא מינילית והיא רק משמרת את המהירות (עקרון הדומה לגל תנופה).
LINN למשל, ממליצים, לא להפסיק את הפטפון בסשן, גם אם אתה עושה הפסקה ארוכה, ואותו כנ"ל לייתר החברות היקרות יותר.
בטווח שציינת, ללא עצירה אוטומטית, תשקול גם את הפטפונים של MUSIC HALL מעבר לפרו-ג'קט, הוא בתקציב וכדאי לשמוע גם אותו בטרם החלטה.
לגבי עצירה אוטומטית: אתה מתכוון שהוא מסיים לנגן צד של תקליט ונעצר מעצמו?
שתדע, הפעלה והפסקה באופן תדיר בפטפון, מקצרת את חיי המנוע. ONCE מנוע בנה מהירות, האנרגיה הנדרשת היא מינילית והיא רק משמרת את המהירות (עקרון הדומה לגל תנופה).
LINN למשל, ממליצים, לא להפסיק את הפטפון בסשן, גם אם אתה עושה הפסקה ארוכה, ואותו כנ"ל לייתר החברות היקרות יותר.
בטווח שציינת, ללא עצירה אוטומטית, תשקול גם את הפטפונים של MUSIC HALL מעבר לפרו-ג'קט, הוא בתקציב וכדאי לשמוע גם אותו בטרם החלטה.
נערך לאחרונה על ידי roeek ב 17/09/2007 5:10, נערך פעם 1 בסך הכל.
The Black Wax
כןroeek כתב:לגבי עצירה אוטומטית: אתה מתכוון שהוא מסיים לנגן צד של תקליט ונעצר מעצמו?...
קראתי (אולי אפילו בפורום הזה, כבר מבולבל מכמות החומר שקראתי על פטפונים בימים האחרונים) ש-MUSIC HALL זהה ל-Project, רק מתומחר טוב יותר.בטווח שציינת, ללא עצירה אוטומטית, תשקול גם את הפטפונים של MUSIC HALL מעבר לפרו-ג'קט, הוא בתקציב ויש הטוענים (אני טרם ערכתי השוואה כזו!) שהוא טוב ממנו....
תגיד לי בבקשה - יש לך מה לאומר על ThorensTD 295 מתוך ניסיונך? לא הזכרת את החברה הזו אפילו. יש סיבה?
ויטלי
- אילפור
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1029
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 13 פעמים
MUSIC HALL ו - PROJECT
MUSIC HALL מיוצרים בבית החרושת של PROJECT ואחר כך עוד נשלחים לארה"ב.
נראה לך הגיוני ש - PROJECT יעשו לעצמם תחרות שתהיה זולה יותר ממוצרים שלהם?
נראה לך הגיוני ש - PROJECT יעשו לעצמם תחרות שתהיה זולה יותר ממוצרים שלהם?
איל פור
טורנס 295 הוא פטפון מצויין בתקציב של פחות מ-5K. הוא אפילו חצי אוטומטי שזה דבר שדי מתיישר עם הדרישות שלך. טורנס ניסו לפתח כאן פטפון בסיסי, איכותי במחיר רמת כניסה ואכן לדעתי, הם הצליחו בכך. הוא מגיע עם ספק כח (שניתן לשדרג בספק איכותי יותר), וניתן באופן כללי להגיע עמו לביצועים טובים ביחס למחיר, והוא אף מגיע ב- 5 גוונים.. הוא מסופק עם ראש בסיסי של אורטופון וזורע בסיסית של טורנס.
אני מציע לכך להקדיש 3 ימים עבור החלטה איזה פטפון לרכוש:
צור קשר עם יורוטל בהרצליה ותבקש לשמוע אותו.
שלב שני - צור קשר עם אייל פור מאודיו פידליטי לשמוע את הפרוג'קט (הוא נמכר גם בחנויות במרכז). יש להקפיד לשמור על אותה רמת מחיר כמובן, כך שהפרוג'קט 6.1 או 2XPRESSION יענו על הדרישה.
שלב שלישי - ונכון הוא שהוא מיוצר באותו מפעל אך מדובר עדיין בפטפון שונה! תתאם הדגמה עם מאסטרו אודיו לגבי המיוזיק-הול,
על מנת להזין ל-5.1 ואז - ורק אז תחליט!
אני מציע לכך להקדיש 3 ימים עבור החלטה איזה פטפון לרכוש:
צור קשר עם יורוטל בהרצליה ותבקש לשמוע אותו.
שלב שני - צור קשר עם אייל פור מאודיו פידליטי לשמוע את הפרוג'קט (הוא נמכר גם בחנויות במרכז). יש להקפיד לשמור על אותה רמת מחיר כמובן, כך שהפרוג'קט 6.1 או 2XPRESSION יענו על הדרישה.
שלב שלישי - ונכון הוא שהוא מיוצר באותו מפעל אך מדובר עדיין בפטפון שונה! תתאם הדגמה עם מאסטרו אודיו לגבי המיוזיק-הול,
על מנת להזין ל-5.1 ואז - ורק אז תחליט!
The Black Wax
רועי תודה, אבל משהו לא ברור לי (וסלח לי על השאלות הדביליות שלי - אני טירון בפטפונים).roeek כתב: טורנס ניסו לפתח כאן פטפון בסיסי, איכותי במחיר רמת כניסה ואכן לדעתי, הם הצליחו בכך. הוא מגיע עם ספק כח (שניתן לשדרג בספק איכותי יותר), וניתן באופן כללי להגיע עמו לביצועים טובים ביחס למחיר.. הוא מסופק עם ראש בסיסי של אורטופון וזורע בסיסית של טורנס....
לשלם כמעט 5K ולקבל רמת הכניסה
וכמה (סדר גודל) יכולות לעלות התוספות (זרוע/ראש/ספק) שיהפכו את הדגם ההוא לפטפון סביר (לא ברמת הכניסה)?
בתודה
ויטלי
ויטלי
הכל דבר יחסי. ייתכן פטפון כניסה גם ב-200 שקלים. אני מדבר על חברות שמייצרות פטפונים "מכובדים" לקהל שמוכן להשקיע, אך הוא לא מוכן להשקיע יותר מסף מסויים.
למי שמחזיק פטפון פלסטיק של "שרווד", (ותסלחו לי על כך למי שמחזיק), פטפון ב-5K ייראה ויישמע ה-HIGH END אמיתי.
למי שמחזיק פטפון ב-30-40-50K ש"ח (ואף יותר מכך), מדובר בפטפון כניסה בסיסי והתחלתי.
לכן, שוב, אני רואה את הדברים באמצע: מדובר בפטפון למי שמוכן להשקיע אקסטרה ובאמת רוצה לנצל את הפוטנציאל במדייה האנלוגית, אבל חושש "להתפרע" ולהישאר ב-LEVEL ביניים.
למי שמחזיק פטפון פלסטיק של "שרווד", (ותסלחו לי על כך למי שמחזיק), פטפון ב-5K ייראה ויישמע ה-HIGH END אמיתי.
למי שמחזיק פטפון ב-30-40-50K ש"ח (ואף יותר מכך), מדובר בפטפון כניסה בסיסי והתחלתי.
לכן, שוב, אני רואה את הדברים באמצע: מדובר בפטפון למי שמוכן להשקיע אקסטרה ובאמת רוצה לנצל את הפוטנציאל במדייה האנלוגית, אבל חושש "להתפרע" ולהישאר ב-LEVEL ביניים.
The Black Wax
פטפון פולני Unitra בן 30, הנעת רצועה ,מנועה DC עם בקרה אלקטרונית (אפשרות כיוון המהירות). ראש Shure. היה אצלי ב-junk יותר מ-10 שנים כי הפונו סטייגי המובנה שלו- על הפנים (הסתבר). לא זרקתי אותו רק מתוך הסנטימנטים (מתנה מאיש יקר שהלך לעולמו).truejoker כתב:ויטלי אפשר לדעת איזה פטיפון יש לך ?...
אחרי קניית המגבר Musical Fidelity5 (עם פונו סטייגי) חיברתי אליו את הפטפון מתוך הסקרנות - והופתעתי מהסאונד. אמנם היו עיוותים בסוף תקליטים, אבל במה ואימגינג היו מצוינים. וחום של הסאונד! שיפצתי וכיוונתי אותו, החלפתי את החיוות הפנימי (היו יותר מדי קונקטורים בדרך), החלפתי מחט ועכשיו הפטפון נשמע טוב - למעט עיוותים קלים בשניות האחרונות של תקליטים ארוכים. כל כך אהבתי את סאונד התקליטים שהחלטתי לעלות מדרגה, אבל עדיין לא שמעתי פטפונים מליגה אחרת.
ויטלי
רועי תודה,
אבל - עדיין:
כמה (סדר גודל) יכולות לעלות התוספות (זרוע/ראש/ספק) שיהפכו את הדגם ההוא לפטפון סביר (לא ברמת הכניסה)? ומהו האלמנט החשוב ביותר בשדרוג? לפי הניסיון שהספקתי לצבור בכיוון הפטפון שלי הייתי משאר שזרוע הכי חשובה. האם אני צודק? ומה החשיבות של ספק אם מדובר במנוע AC?
אבל - עדיין:
כמה (סדר גודל) יכולות לעלות התוספות (זרוע/ראש/ספק) שיהפכו את הדגם ההוא לפטפון סביר (לא ברמת הכניסה)? ומהו האלמנט החשוב ביותר בשדרוג? לפי הניסיון שהספקתי לצבור בכיוון הפטפון שלי הייתי משאר שזרוע הכי חשובה. האם אני צודק? ומה החשיבות של ספק אם מדובר במנוע AC?
ויטלי
הכל חשוב. כל חלק ששודרג אצלי, חולל שינוי משמעותי. מבחינת הסדר:
ספק כח חולל את השינוי הגדול ביותר
החלפת ראש חוללה שינוי שני בגודלו
החלפת זרוע חוללה שינוי שלישי
החלפת פונו-סטייג' חוללה את השינוי הרביעי בחשיבותו.
אבל זה מאוד מאוד סובייקטיבי, תלוי ממה שדרגת וממה התחלת..
אני לא מכיר את הפטפון שלך, אבל אני מציע לך SHOCK TREATMENT, דהיינו - לשמוע משהו שונה לחלוטין ואז תחליט האם לשדרג או לרכוש חדש..
ספק כח חולל את השינוי הגדול ביותר
החלפת ראש חוללה שינוי שני בגודלו
החלפת זרוע חוללה שינוי שלישי
החלפת פונו-סטייג' חוללה את השינוי הרביעי בחשיבותו.
אבל זה מאוד מאוד סובייקטיבי, תלוי ממה שדרגת וממה התחלת..
אני לא מכיר את הפטפון שלך, אבל אני מציע לך SHOCK TREATMENT, דהיינו - לשמוע משהו שונה לחלוטין ואז תחליט האם לשדרג או לרכוש חדש..
The Black Wax