כיוון המהירות בפטפונים+המלצות קנייה

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
vitalyi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2594
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #1 

אחרי שבוע התנסות עם הפטפון התאהבתי בסאונד האנלוגי והחלטתי לשדרג . התחלתי מלגשש ברשת, כמובן - חיפשתי מה מוכרים בארץ בטווח 5-7K. להפתעתי הרבה, כל פטפונים יקרים הם נטולי יכולת לכוון במדויק את מהירות הסיבוב בעזרת מנגנון אלקטרוני וסטרובוסקופ. נראה לי שזו אופציה די בסיסית, לא?

ואם כבר פתחתי את השרשור – אבקש את המלצותיכם על פטפון לא אוטומטי בטווח המחירים שצוין. עצירה אוטומטית – חובה.
ויטלי

Ozen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2011
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

לפי מה שראיתי, רוב הפטיפונים היקרים יותר לא באים עם כל מיני מיכשורים, פשוט נשמעים מצויין - אם אתה רוצה עצירה אוטומטית אז זה כבר פטיפון חצי אוטומטי, אז לא יעזור לך פטיפון שהוא בכלל לא אוטומטי.

לדעתי טורנס יתאים לך - הרבה אנשים טוענים שהוא נשמע טוב (אני לא שמעתי), וגם חצי אוטומטי...

vitalyi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

Ozen כתב:לפי מה שראיתי, רוב הפטיפונים היקרים יותר לא באים עם כל מיני מיכשורים, פשוט נשמעים מצויין
...
זה לא סתם כיוון. עם הזמן הרצועה נמתחת, ומהירות יורדת. אם אין אפילו סטרובוסקופ - איך תדע?
את ה-Thorens גם אני ראיתי ברשת ושמעתי שזו חברה טובה, אבל אשמח לקבל הוות דעת על סמך ניסיון אישי (על תיעלב, בבקשה).
ויטלי

Ozen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2011
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

vitalyi כתב:
Ozen כתב:לפי מה שראיתי, רוב הפטיפונים היקרים יותר לא באים עם כל מיני מיכשורים, פשוט נשמעים מצויין
...
זה לא סתם כיוון. עם הזמן הרצועה נמתחת, ומהירות יורדת. אם אין אפילו סטרובוסקופ - איך תדע?
את ה-Thorens גם אני ראיתי ברשת ושמעתי שזו חברה טובה, אבל אשמח לקבל הוות דעת על סמך ניסיון אישי (על תיעלב, בבקשה).
...
חס וחלילה, אני עוזר עם מה שאני יודע :wink:

אל תדאג, יש פה מספיק אנשים שמבינים...

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #5 

כנראה מצפים שתדע לפי האוזן...
בכל אופן זה מצב ידוע שדווקא המוצרים היקרים ביותר מאובזרים בקמצנות רבה ולא כוללים הרבה features. מה לעשות? לא לקנות את מה שלא עונה על דרישותיך. אתה לא חייב להוציא דווקא 5-7 אלף כדי להשיג פטיפון טוב, חצי אוטומטי ובעל בקרת מהירות. חפש יד שניה, כולל בחו"ל.

vitalyi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

dragon כתב:מה לעשות? לא לקנות את מה שלא עונה על דרישותיך. אתה לא חייב להוציא דווקא 5-7 אלף כדי להשיג פטיפון טוב, חצי אוטומטי ובעל בקרת מהירות. חפש יד שניה, כולל בחו"ל.
...
מיד שנייה אני חושש לקנות- אינני מומחה בתחום ויכול ליפול בפח. לגבי סכום השדרוג - רמת הסאונד בפטפון הנוכחי שלי עולה בהרבה על פטפונים שעולים 2000 ש"ח (לפחות ממה ששמעתי -Pro_ject_Debut3 ו-NAD) ,לכן השדרוג יהיה יקר (אם יהיה). אולי תוכל להמליץ על דגמים טובים שעולים פחות?
כמובן שלפני השדרוג אבדוק היטב האם יש קפיצה משמעותית בסאונד בהשוואה לפטפון שלי. אם כן - אלך על זה (במקום שדרוג ה-CDP המתוכנן): הסאונד האנלוגי ממש "עושה לי את זה", בשבוע האחרון הפסקתי לחלוטין לשמוע את CD .
ויטלי

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1349
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #7 

תראה, בך-LINN LP12, מהירות הסיבוב עוברת בקרה מאוד אדוקה של ה-LINGO, (אם יש כזה), ואם הגומייה והמנוע נבדקים פעם בשנה נניח, מעולם לא שמעתי על בעייה כלשהי של דיוק בסיבוב. כך נוהגים כל הפטפונים היקרים.
לגבי עצירה אוטומטית: אתה מתכוון שהוא מסיים לנגן צד של תקליט ונעצר מעצמו?
שתדע, הפעלה והפסקה באופן תדיר בפטפון, מקצרת את חיי המנוע. ONCE מנוע בנה מהירות, האנרגיה הנדרשת היא מינילית והיא רק משמרת את המהירות (עקרון הדומה לגל תנופה).
LINN למשל, ממליצים, לא להפסיק את הפטפון בסשן, גם אם אתה עושה הפסקה ארוכה, ואותו כנ"ל לייתר החברות היקרות יותר.
בטווח שציינת, ללא עצירה אוטומטית, תשקול גם את הפטפונים של MUSIC HALL מעבר לפרו-ג'קט, הוא בתקציב וכדאי לשמוע גם אותו בטרם החלטה.
נערך לאחרונה על ידי roeek ב 17/09/2007 5:10, נערך פעם 1 בסך הכל.
The Black Wax

vitalyi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

roeek כתב:לגבי עצירה אוטומטית: אתה מתכוון שהוא מסיים לנגן צד של תקליט ונעצר מעצמו?
...
כן
בטווח שציינת, ללא עצירה אוטומטית, תשקול גם את הפטפונים של MUSIC HALL מעבר לפרו-ג'קט, הוא בתקציב ויש הטוענים (אני טרם ערכתי השוואה כזו!) שהוא טוב ממנו.
...
קראתי (אולי אפילו בפורום הזה, כבר מבולבל מכמות החומר שקראתי על פטפונים בימים האחרונים) ש-MUSIC HALL זהה ל-Project, רק מתומחר טוב יותר.
תגיד לי בבקשה - יש לך מה לאומר על ThorensTD 295 מתוך ניסיונך? לא הזכרת את החברה הזו אפילו. יש סיבה?
ויטלי

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029
קיבל תודות: 13 פעמים

MUSIC HALL ו - PROJECT

שליחה #9 

MUSIC HALL מיוצרים בבית החרושת של PROJECT ואחר כך עוד נשלחים לארה"ב.

נראה לך הגיוני ש - PROJECT יעשו לעצמם תחרות שתהיה זולה יותר ממוצרים שלהם?
איל פור

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

לא מדובר בתחרות, המחיר דומה, אבל למיוזיק הול "צבע" שונה , ושוב - מעניין לשמוע אותם אחד מול השני..
The Black Wax

vitalyi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

vitalyi כתב: תגיד לי בבקשה - יש לך מה לאומר על ThorensTD 295 מתוך ניסיונך? לא הזכרת את החברה הזו אפילו. יש סיבה?
...
ויטלי

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

טורנס 295 הוא פטפון מצויין בתקציב של פחות מ-5K. הוא אפילו חצי אוטומטי שזה דבר שדי מתיישר עם הדרישות שלך. טורנס ניסו לפתח כאן פטפון בסיסי, איכותי במחיר רמת כניסה ואכן לדעתי, הם הצליחו בכך. הוא מגיע עם ספק כח (שניתן לשדרג בספק איכותי יותר), וניתן באופן כללי להגיע עמו לביצועים טובים ביחס למחיר, והוא אף מגיע ב- 5 גוונים.. הוא מסופק עם ראש בסיסי של אורטופון וזורע בסיסית של טורנס.
אני מציע לכך להקדיש 3 ימים עבור החלטה איזה פטפון לרכוש:
צור קשר עם יורוטל בהרצליה ותבקש לשמוע אותו.
שלב שני - צור קשר עם אייל פור מאודיו פידליטי לשמוע את הפרוג'קט (הוא נמכר גם בחנויות במרכז). יש להקפיד לשמור על אותה רמת מחיר כמובן, כך שהפרוג'קט 6.1 או 2XPRESSION יענו על הדרישה.
שלב שלישי - ונכון הוא שהוא מיוצר באותו מפעל אך מדובר עדיין בפטפון שונה! תתאם הדגמה עם מאסטרו אודיו לגבי המיוזיק-הול,
על מנת להזין ל-5.1 ואז - ורק אז תחליט!
The Black Wax

vitalyi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

roeek כתב: טורנס ניסו לפתח כאן פטפון בסיסי, איכותי במחיר רמת כניסה ואכן לדעתי, הם הצליחו בכך. הוא מגיע עם ספק כח (שניתן לשדרג בספק איכותי יותר), וניתן באופן כללי להגיע עמו לביצועים טובים ביחס למחיר.. הוא מסופק עם ראש בסיסי של אורטופון וזורע בסיסית של טורנס.
...
רועי תודה, אבל משהו לא ברור לי (וסלח לי על השאלות הדביליות שלי - אני טירון בפטפונים).
לשלם כמעט 5K ולקבל רמת הכניסה :מבולבל: ? מה זה - עניין של תמחור גרוע? הרי אפשר לקנות פטפון ברמת הכניסה תמורת 2K...
וכמה (סדר גודל) יכולות לעלות התוספות (זרוע/ראש/ספק) שיהפכו את הדגם ההוא לפטפון סביר (לא ברמת הכניסה)?

בתודה

ויטלי
ויטלי

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #14 

ויטלי אפשר לדעת איזה פטיפון יש לך ?

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

הכל דבר יחסי. ייתכן פטפון כניסה גם ב-200 שקלים. אני מדבר על חברות שמייצרות פטפונים "מכובדים" לקהל שמוכן להשקיע, אך הוא לא מוכן להשקיע יותר מסף מסויים.
למי שמחזיק פטפון פלסטיק של "שרווד", (ותסלחו לי על כך למי שמחזיק), פטפון ב-5K ייראה ויישמע ה-HIGH END אמיתי.
למי שמחזיק פטפון ב-30-40-50K ש"ח (ואף יותר מכך), מדובר בפטפון כניסה בסיסי והתחלתי.
לכן, שוב, אני רואה את הדברים באמצע: מדובר בפטפון למי שמוכן להשקיע אקסטרה ובאמת רוצה לנצל את הפוטנציאל במדייה האנלוגית, אבל חושש "להתפרע" ולהישאר ב-LEVEL ביניים.
The Black Wax

vitalyi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

truejoker כתב:ויטלי אפשר לדעת איזה פטיפון יש לך ?
...
פטפון פולני Unitra בן 30, הנעת רצועה ,מנועה DC עם בקרה אלקטרונית (אפשרות כיוון המהירות). ראש Shure. היה אצלי ב-junk יותר מ-10 שנים כי הפונו סטייגי המובנה שלו- על הפנים (הסתבר). לא זרקתי אותו רק מתוך הסנטימנטים (מתנה מאיש יקר שהלך לעולמו).
אחרי קניית המגבר Musical Fidelity5 (עם פונו סטייגי) חיברתי אליו את הפטפון מתוך הסקרנות - והופתעתי מהסאונד. אמנם היו עיוותים בסוף תקליטים, אבל במה ואימגינג היו מצוינים. וחום של הסאונד! שיפצתי וכיוונתי אותו, החלפתי את החיוות הפנימי (היו יותר מדי קונקטורים בדרך), החלפתי מחט ועכשיו הפטפון נשמע טוב - למעט עיוותים קלים בשניות האחרונות של תקליטים ארוכים. כל כך אהבתי את סאונד התקליטים שהחלטתי לעלות מדרגה, אבל עדיין לא שמעתי פטפונים מליגה אחרת.
ויטלי

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

אז אתה מוזמן לשמוע, ראה הודעות קודמות שלי.
The Black Wax

vitalyi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

רועי תודה,

אבל - עדיין:
כמה (סדר גודל) יכולות לעלות התוספות (זרוע/ראש/ספק) שיהפכו את הדגם ההוא לפטפון סביר (לא ברמת הכניסה)? ומהו האלמנט החשוב ביותר בשדרוג? לפי הניסיון שהספקתי לצבור בכיוון הפטפון שלי הייתי משאר שזרוע הכי חשובה. האם אני צודק? ומה החשיבות של ספק אם מדובר במנוע AC?
ויטלי

vitalyi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

roeek כתב:אז אתה מוזמן לשמוע, ראה הודעות קודמות שלי.
...
ראיתי, הפנמתי וכבר תכננתי :wink:
ויטלי

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

הכל חשוב. כל חלק ששודרג אצלי, חולל שינוי משמעותי. מבחינת הסדר:
ספק כח חולל את השינוי הגדול ביותר
החלפת ראש חוללה שינוי שני בגודלו
החלפת זרוע חוללה שינוי שלישי
החלפת פונו-סטייג' חוללה את השינוי הרביעי בחשיבותו.
אבל זה מאוד מאוד סובייקטיבי, תלוי ממה שדרגת וממה התחלת..
אני לא מכיר את הפטפון שלך, אבל אני מציע לך SHOCK TREATMENT, דהיינו - לשמוע משהו שונה לחלוטין ואז תחליט האם לשדרג או לרכוש חדש..
The Black Wax

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”