שלום,
מחובר לפרטנר סיבים, החיבור מאוד יציב ללא ניתוקים מהירות תמיד גבוהה, מחובר עם נתב של פרטנר.
הבעיה היא שאחרי הפסקות חשמל או אפילו אחרי שאני מנתק את הנתב מהחשמל לכמה דקות, הוא לא תמיד מתחבר לאינטרנט.
לפעמים צריך לנתק ולחבר פעם נוספת ולפעמים שום דבר לא עוזר וצריך להתקשר לתמיכה...
בבוקר הייתה הפסקת חשמל בדירה, כיבוי והדלקה גרמו לו להתחבר.
אחרי זה הייתה הפסקת חשמל בשכונה, הראוטר נתקע, בתמיכה המליצו להתחבר עם חייגן, אחרי שינוי צורת החיבור הראוטר התחבר מייד.
רציתי לברר, מה שאני מתאר זה בעיה בראוטר? או בתשתית?
איזה צורת חיבור עדיפה?
יש חסרונות להתחברות עם חייגן?
מה ההבדל בין חיבור DHCP לחיבור עם חייגן?
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4309
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 904 פעמים
בכדי לברר, אם מה שאתה מתאר זה בעיה בראוטר? או בתשתית, בצורה הכי פשוטה צריך להחליף או את ה"ראוטר" או את התשתית, את הפשוט מבניהם שניתן להחליף לסוג אחר. אם למשל החלפת נתב לסוג אחר והתופעה עדיין קיימת, אז הבעיה היא בתשתית. אם היא חלפה, אז הבעיה הייתה בנתב.23/12/2023 11:23דניאל111 כתב: שלום,
מחובר לפרטנר סיבים, החיבור מאוד יציב ללא ניתוקים מהירות תמיד גבוהה, מחובר עם נתב של פרטנר.
הבעיה היא שאחרי הפסקות חשמל או אפילו אחרי שאני מנתק את הנתב מהחשמל לכמה דקות, הוא לא תמיד מתחבר לאינטרנט.
לפעמים צריך לנתק ולחבר פעם נוספת ולפעמים שום דבר לא עוזר וצריך להתקשר לתמיכה...
בבוקר הייתה הפסקת חשמל בדירה, כיבוי והדלקה גרמו לו להתחבר.
אחרי זה הייתה הפסקת חשמל בשכונה, הראוטר נתקע, בתמיכה המליצו להתחבר עם חייגן, אחרי שינוי צורת החיבור הראוטר התחבר מייד.
רציתי לברר, מה שאני מתאר זה בעיה בראוטר? או בתשתית?...
תלוי בסוג השימוש, אילוצים, סוג הציוד וכו' צורת חיבור אחרת עדיפה, כל מקרה לגופו הוא....
כן, למשל הקטנת MTU מתחת לגודל סטנדרטי, אם הספק לא הגדיר את ה Baby Jumbo Frames בגודל נדרש בכל ציוד הרשת שלו, כפי שזה נדרש....
או למשל הצורך ביותר משאבים בנתב שמבצע את טרמינצייה של חייגן ועוד דברים נוספים מובנים רבים, שאין שום טעם לחזור עליהם כל פעם מחדש.