הקמת רשת ביתית והתחברות לסיבים

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
hdog1337 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
שם מלא: hdog
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי,

אני מעוניין להקים רשת ביתית בבית בן 2 קומות. רכשתי כבר כבל CAT6a ושקעי קינסטון.

התוכנית שלי היא להשחיל את כבל הרשת מכל החדרים בקומה הראשונה, לארון תקשורת (שלשם יגיע סיב מבחוץ), כבל נוסף יעבור מהארון בקומה הראשונה לארון בקומה השנייה, ומהארון בקומה השנייה אשחיל כבלים נוספים לחדרים.

השאלות שלי הן:
1. בכלל שאני מעוניין בכיסוי WiFi גם בקומה השנייה, אני מניח שאני צריך שם גם נתב. אז הנתב מהקומה הראשונה (שיתחבר לסיב), יחובר לנתב בקומה השנייה? (ב-bridge mode?)
2. הבנתי שלחבר מחבר RJ45 ישירות לכבל קשיח זה לא מומלץ. אז הדרך הנכונה היא לחבר קינסטונים בשני צידיו של כל כבל, ואז עם כבל מגשר להתחבר לנתב?
3. איך מסדרים יפה את הקינסטונים בחדרים בקירות? יש שקעי גוויס עם מקום לקינסטונים?
4. עוד דברים שאני מפספס וחסרים לי?

תודה מראש!

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #2 

1. אתה צריך נתב שיוגדר כ- AP (Access Point), לא ב- Bridge, וקליינטים יתחברו אליו אלחוטית (וגם קווית לפורטים הפיזיים שלו)
או ללכת לכיוון פתרון Mesh, שיועד בדיוק למשימה הזו

2. למרות שאפשרי לחבר מחבר RJ45 ישירות לכבל, עדיף לחבר כבל תשתית לשקעים בשני הצדדים.

3. ברור שיש

4. אתה צריך לחשוב מה רמת התעבורה הדרושה בנקודות השונות.
בשיטה שכתבת, כל הנקודות בקומה השניה יעברו דרך צוואר בקבוק שהוא הכבל היחיד שעובר בין הקומות.
אם אין לך צרכני רשת כבדים בקומה השניה אז לא תהיה בעיה, אבל אם יהיו כמה סטרימרים ומחשב שמבצע תעבורת רשת גבוהה (הורדות או העלאות של סרטים או גיבויים), החיבור היחיד הזה יהווה צוואר בקבוק שיכול לגביל אותך, ורצוי שצרכנים כבדים יחוברו ישירות לסוויץ' בקומה הראשונה.

hdog1337 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה!

שתי שאלות המשך, אם אפשר:
1. יש המלצה על נתב לקומה הראשונה (שיתחבר לסיב) ונתב לקומה השנייה? - אני חושב שחיבור ב-mesh זה לא בעדיפות כרגע, כי אני לא צופה שיהיו צרכנים שיעברו בין הקומות לעיתים קרובות, אז 2 רשתות WiFi נפרדות זה בסדר מבחינתי.

2. אני חושב שאוכל להשחיל לכל היותר 2 כבלים בין הקומות, כשיש לי בקומה העליונה 4 חדרים (נניח שכולם צורכים רשת בצורה שווה).

אז יהיו לי 2 כבלים שמגיעים לארון תקשורת בקומה העליונה (מחוברים ישירות לנתב בקומה התחתונה שיוצא לאינטרנט).

אז בקומה העליונה, לכבל אחד - אני אחבר את הנתב השני וממנו אחבר קווית 2 חדרים, ולכבל השני - אני אחבר מתג, ואליו את 2 החדרים האחרים?

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #4 

לא יודע להמליץ היום על נתבים. לא עוקב אחרי דגמים של נתבים.

כן, עדיף להשחיל 2 כבלים כמו שתיארת.
גם אם בשימוש רגיל לא תהיה בעיה עם חיבור 1 גיגה יחיד, תהיה לך האופציה לחלק משאבים בעתיד.
זה יכול להיות כפי שתיארת.
ואם תהיה לך בעיית כיסוי WIFI בחלק של הקומה השניה, תוכל להוסיף עוד AP, לפי הצורך.

חשוב - אם יש לך ממ"ד\מקלט, לסדר חיבור קווי ואלחוטי בתוך הממ"ד.

UriM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 745
שם מלא: אורי
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #5 

רשת מקומית עם MESH ורשת מקומית עם AP זה מעשית אותו הדבר. ב-MESH ניתן לשרשר את היחידות הנוספות באופן אלחוטי ועם AP צריך חיבור חוטי שלהם לרשת. בשני המקרים מדובר בהפצה של התקשורת האלחוטית באמצעות יותר מרכיב אחד (הנתב).

אתה כן רוצה רשת אחת ולא כמו שרשמת - רשת לכל קומה. במידה ופיזור הרכיבים הנוספים נעשה נכון אז תוכל לעבור עם מכשיר נייד בין הקומות ללא ניתוקים ובאופן חלק.

בשביל לנסות להמליץ לך על רכיבים יעזור לדעת מה יש לך עכשיו, אולי אפשר להשתמש בו כבסיס לרשת או כרכיב נוסף ברשת. נתבי אסוס, לדוגמה, יודעים ליצור רשת אחת בין דגמים שונים שהם, גם אם הם מדורות שונים (wifi-5, wifi-6).

להשחיל כבלים מכל החדרים לארון התקשורת זה מצויין, תמיד טוב שיש שקע רשת בכל חדר. השאלה היא כמה חדרים יש כי לרוב הנתבים יש 4 שקעים מובנים ואתה צריך להשאיר לפחות אחד פנוי בשביל הקומה העליונה. מה שנכון יותר זה שבארון התקשורת יותקן מתג ושההפצה לחדרים תהיה דרכו.
כך גם בקומה העליונה. הכבל מהנתב מגיע למתג וממנו לשאר החדרים ונק' בהם יוצבו רכיבי התקשורת הנוספים.

כדאי גם לדעת מה התקציב שאתה מוכן להוציא. אם אתה מקים את הכל מ-0 תצטרך להוציא סכום לא קטן.

hdog1337 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

23/12/2023 10:08  
UriM כתב:
רשת מקומית עם MESH ורשת מקומית עם AP זה מעשית אותו הדבר. ב-MESH ניתן לשרשר את היחידות הנוספות באופן אלחוטי ועם AP צריך חיבור חוטי שלהם לרשת. בשני המקרים מדובר בהפצה של התקשורת האלחוטית באמצעות יותר מרכיב אחד (הנתב).

אתה כן רוצה רשת אחת ולא כמו שרשמת - רשת לכל קומה. במידה ופיזור הרכיבים הנוספים נעשה נכון אז תוכל לעבור עם מכשיר נייד בין הקומות ללא ניתוקים ובאופן חלק.

בשביל לנסות להמליץ לך על רכיבים יעזור לדעת מה יש לך עכשיו, אולי אפשר להשתמש בו כבסיס לרשת או כרכיב נוסף ברשת. נתבי אסוס, לדוגמה, יודעים ליצור רשת אחת בין דגמים שונים שהם, גם אם הם מדורות שונים (wifi-5, wifi-6).

להשחיל כבלים מכל החדרים לארון התקשורת זה מצויין, תמיד טוב שיש שקע רשת בכל חדר. השאלה היא כמה חדרים יש כי לרוב הנתבים יש 4 שקעים מובנים ואתה צריך להשאיר לפחות אחד פנוי בשביל הקומה העליונה. מה שנכון יותר זה שבארון התקשורת יותקן מתג ושההפצה לחדרים תהיה דרכו.
כך גם בקומה העליונה. הכבל מהנתב מגיע למתג וממנו לשאר החדרים ונק' בהם יוצבו רכיבי התקשורת הנוספים.

כדאי גם לדעת מה התקציב שאתה מוכן להוציא. אם אתה מקים את הכל מ-0 תצטרך להוציא סכום לא קטן.
...
מקים הכל מ-0. אין ממש מגבלת תקציב.

UriM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

כמות ה-AP תלויה בגודל הבית והמיקום שתוכל למצוא להם. אצלנו, דירה של 130 מ' במפלס אחד, יש כיסוי לא רע של רוב הבית עם הנתב הראשי. רק הממ"ד, שנמצא בנק' הכי רחוקה ממנו (פינה נגדית של הדירה) סובל מהעדר קליטה והוספתנו עוד יח' בתוכו, מחוברת בכבל רשת.

באופן אישי אני מרוצה מאוד מהציוד של אסוס. יש להם ממשק עם הרבה מאוד אפשרויות, בעיקר בתחום ניטור התעבורה והגבלה שניתן לבצע על הצרכנים השונים, כגון הגבלת תוכן למכשירים של ילדים או זמן חיבור לרשת. מצד שני, הם נמצאים על הצד היקר של סקאלת המחיר. TP-Link נחשבים לאפשרות סולידית, לי אין נסיון איתם.

להערכתי תצטרך לפחות את הציוד הבא:
1. מתג לארון התקשורת בקומה התחתונה
2. מתג לארון התקשורת בקומה העליונה
3. נתב ראשי לקומה התחתונה
4. יח' נוספת לקומה העליונה
5. כנראה עוד יחידה לממ"ד.

כמו שכתבתי בהוודעה קודמת, באסוס אין בעיה לרכוש את הציוד בשלבים כיוון שניתן להוסיף יחידות שונות בכל שלב והכל יעבוד כרשת אחת. מן הסתם יש עוד חברות שמאפשרות את זה, אבל אני לא מכיר באופן אישי ולכן לא יכול להמליץ.

את היחידות המשדרות רצוי לא לשים בתוך ארונות התקשורת כי אז ביצועי ה-WIFI יהיו חלשים. כמובן שרצוי מיקום מרכזי, ככל האפשר, או שתצטרך להוסיף עוד יחידות כתלות בצרכים ושביעות הרצון מהביצועים.

לגבי המתגים, תצטרך של 5/8/16 פורטים, כתלות במספר הנק' אליהן תרצה לפרוס כבלים (האם אתה מתכנן פריסת מצלמות אבטחה או משהו אחר).
בגדול, כל מתג של גיגה יעשה את העבודה. אני באופן אישי מעדיף את עלו של חברות תקשורת ידועות ולא משהו עלום שם. אם מתוכננות מצלמות אבטחה שיהיו מחוברות עם כבל אז כנראה תצטרך מתג/ים עם יכולת POE, שזה אומר שאספקת המתח למצלמה מגיעה מהמתג, על גבי כבל התקשורת.
רצוי שתכין לעצמך שרטוט עם כל הנק' המתוכננות ותספור בדיוק כמה כבלים נכנסים ויוצאים מכל מתג.

hdog1337 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

תודה רבה!

מתוך סקרנות - יש יתרון בלנצל קודם את הפורטים הפנויים בנתב עצמו, ורק אח"כ לחבר למתג, או שזה חסר משמעות?

UriM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

מעבר לאפשרות של חסכון ברכישת מתג, אם יש לנתב מספיק פורטים לצרכים שלך, אני לא בטוח שיש הבדל מעשי. הכוונה לשימוש ביתי נורמלי, למי שלא מעמיס את הרשת שלו בצורה קיצונית.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”