פייבר עם pfsense

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
tm81 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 19
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

היי
יצא למשהו לנסות לחבר פייבר של 5gbps דרך כרטיס רשת 2 פורטים של 10gb שמחובר למחשב דרך pci express.
כאשר הראוטר עם חייגן הוא pfsense או opnsense ?

אני חושב לבנות מחשב כזה יעלה אולי יותר זול מראוטר, כיום אני עובר עם פייבר של 1 גיגה עם opnsense, אבל opnsense מקבל LAN דרך הראוטר של הוט

elxyzad
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 956
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 189 פעמים

שליחה #2 

יש לך את האופציה החדשה של Banana Pi r4, יהיה לך יותר זול מלבנות מחשב ובטח ממוצר מדף. אפשר לקנות רק את הלוח בלי כרטיס הרחבה של wifi. (כרגע זאת האופציה היחידה)
הוא רק יצא, אין עוד תמיכה מלאה ביכולות שלו בדרייבר הפתוח, אבל זה מתקדם בקצב מהיר.

UriM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 746
שם מלא: אורי
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #3 

אני לא מכיר את העניין באופו אישי, אבל מתגובות אחרות שנרשמו כאן בעבר, המכשול שלך הוא הוט ולא הציוד.
להבנתי הוט לא מאפשרים התחברות עם ציוד פרטי.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 903 פעמים

שליחה #4 

22/12/2023 0:27  
tm81 כתב:
היי
יצא למשהו לנסות לחבר פייבר של 5gbps דרך כרטיס רשת 2 פורטים של 10gb שמחובר למחשב דרך pci express.
כאשר הראוטר עם חייגן הוא pfsense או opnsense ?

אני חושב לבנות מחשב כזה יעלה אולי יותר זול מראוטר, כיום אני עובר עם פייבר של 1 גיגה עם opnsense, אבל opnsense מקבל LAN דרך הראוטר של הוט
...
כן, אין שום בעיה בחיבור כזה, אם אתה מקבל מספק תשתית או את מודול SFP+ הנדרש או את מכשיר קצה אחר שמסוגל לעבוד כ BRIDGE בין הרשת של הספק תשתית ולבין ממשק WAN של הנתב שלך. יצא לי לעשות את זה די הרבה. כמובן שלא עושים אתה זה כי זה יותר זול, מנתב מצ'וקמק של TPLINK או של ASUS או כל מכשיר אחר שמבוסס על מעבד ARM עייף, אלה שעושים את זה בגלל שזה נותן רמת ביצועים ויכולות אחרות לגמרי לנתב עם מעבד של INTEL מתקדם עם רמת ביצועים ששונה בסדרי גודל. גם אפילו אין צורך "לבנות" מחשב כזה, בגלל שיותר זול יצא להשתמש במחשב מוכן כזה, שמתאים בדיוק לכך ומגיע כמכשיר קטן ומתאים לכך כבר גם עם שני כרטיסי רשת SFP+ מתקדמים של INTEL במהירות של עד 10GB ועם מעבד כבר מדור 13 של INTEL. כזה למשל:
רק מה, להתקין ולהגדיר את כל זה נדרש גם ידע מינימלי בהכרת המחשב, שכפי שאתה יכול לראות בכמה פוסטים למטה לא תמיד זמין למשתמש ביתי ממוצע.
וגם, הנתב, זה לא הכל ברשת ביתית, אלה שאתה תצטרך גם את מתג עם כמות פורטים מתאימה של 10G וגם נקודות גישה אלחוטיות מתאימות לזה שתוכל לנצל את המהירות זו ואשר יהיו מותקנות במיקומים הנדרשים בבית.

tm81 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

תודה רבה לכל המגיבים
שבדקתי פעם אחורנה עם הוט עם הציעו רק 3G מהירות הורדה ולא יותר, אולי צריך לבדוק שוב, בגדול גם אם נותנים לי ציוד שנותן לי רק lan עם ציוד שלהם (כמו שהיום יש לי ב 1 גיגה) אז אין לי בעיה
אני מכיר את ההגדרות, אני מריץ היום opnsense, שיושב על על proxmox עם המחשב בתמונה, רק מה שאני לא בטוח בו זה אם אני מתחבר לסלקום ומקבל מתאם סיב לדוגמא, אני מקבל מהמתאם סיב חיבור lan שאני מכניס ל wan של opensesne ואז מתחבר דרך חייגן pppop ? אם הבנתי נכון הם לא נותנים מודם שנותן לי ישירות חיבור אינטרנט, פחות מכיר את תחום הסיבים וההבדל בין מתאם סיב למודם

https://ae01.alicdn.com/kf/S6193f3c3ebd ... 509b6d.jpg

tm81 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

חשבתי לקנות כזה ולהתקין עליו ישירות opnsense ושיהיה רק ראוטר
יש לו 4 חיבורי sfp plus
https://www.aliexpress.com/item/1005006 ... BMzGUtj09X

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

22/12/2023 22:02  
tm81 כתב:
תודה רבה לכל המגיבים
שבדקתי פעם אחורנה עם הוט עם הציעו רק 3G מהירות הורדה ולא יותר, אולי צריך לבדוק שוב, בגדול גם אם נותנים לי ציוד שנותן לי רק lan עם ציוד שלהם (כמו שהיום יש לי ב 1 גיגה) אז אין לי בעיה
אני מכיר את ההגדרות, אני מריץ היום opnsense, שיושב על על proxmox עם המחשב בתמונה, רק מה שאני לא בטוח בו זה אם אני מתחבר לסלקום ומקבל מתאם סיב לדוגמא, אני מקבל מהמתאם סיב חיבור lan שאני מכניס ל wan של opensesne ואז מתחבר דרך חייגן pppop ? אם הבנתי נכון הם לא נותנים מודם שנותן לי ישירות חיבור אינטרנט, פחות מכיר את תחום הסיבים וההבדל בין מתאם סיב למודם

https://ae01.alicdn.com/kf/S6193f3c3ebd ... 509b6d.jpg
...
כלל לא מובנת הגדרה של: "ציוד שנותן לי רק lan עם ציוד שלהם".
אם מדובר על ציוד קצה שספק תשתית נותן, שמתפקד כגשר בין רשת אופטית שלו לבין נחושת, אז אין שום בעיה וזה מתאים לך, אבל, אם מדובר על ציוד קצה של הספק שמתפקד כנתב, אז זה לא מתאים לך ואין מה לעשות עם ציוד כזה במקרה שלך מסיבות רבות החל מבעיות של NAT כפול, שלא מתבטל גם עם מגדירים את DMZ לכיוון כתובת IP של רגל WAN בנתב פרטי שלך ועד לשלל בעיות אחרות שאין שום טעם לפרט את כולן.
מכשיר זה שצילום שלו צירפת, זה מכשיר מצויין ויש לי כמות די גדולה של מכשירים כאלה שפועלים כבר כמה שנים, גם עם proxmox, גם עם ESXI, גם עם Hyper-V וכו' וגם שאחת מה VM בהם היא בדרך כלל pfSense, רק שהם מתאימים למקומות שיש בהם רשת של 2.5GB ולא של 10GB.

בקשר לסלקום. להם יש כל פעם מלאי של ציודי קצה שונים לחיבור של 5GB. פעם זה מתאם גשר עם יציאת נחושת שאותה אתה יכול לחבר לפורט נחושת של 10GB, ופעם אחרת יש מלאי של מודולי SFP+ שאתה יכול לחבר לנתב בעל ממשק WAN של SFP+ או לממיר מדיה עם פורט SFP+ ופורט שני של נחושת 10GB. בכל המקרים אלה, אם מדובר על חיבור עם חייגן PPPOE, אז אחרי זה בנתב ( ב PFSENSE או ב OPENSENSE ) אתה מגדיר את הפרטים שלו.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

22/12/2023 22:06  
tm81 כתב:
חשבתי לקנות כזה ולהתקין עליו ישירות opnsense ושיהיה רק ראוטר
יש לו 4 חיבורי sfp plus
https://www.aliexpress.com/item/1005006 ... BMzGUtj09X
...
מכשיר זה נחמד, רק שהוא מבוסס על מעבד ATOM חלש ביותר מסוג C3758R, דבר שלא מומלץ כלל לנתב לחיבור של מהירות 5GB, עם חייגן PPPOE ועם יכולות מתקדמות אחרות ש PFSENSE מסוגל לספק.

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4777
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #9 

אני עם תצורה כזו. אתה צריך להחליט קודם מה אתה רוצה להפעיל, אם אתה רוצה DPI כלשהו שמסתכל בתוך המידע ועושה דברים, אז צריך משהו חזק. אם לא גם מעבדי האטום החזקים יותר יהיו אחלה.
אני ספציפית עם מחשב מיני מעבד 9500t, מריץ עליו Proxmox וכמה מכונות, אחת מהן היא Opensense.
מבחינת חומרה הוספתי כרטיס מלאנוס 2 sfp.
בהתחלה התחברתי לתשתית של 2.5 גיגה, היה פה ציוד של נוקיה בתור ממיר אופטי לרשת, עבד אחלה.
לאחר תקופת בדיקה החלטתי שזה מיותר לי המהירות הזאת וחזרתי ל1 גיגה, החליפו לי את הממיר ואני עם ממשק 1 גיגה כלפי הציוד (עדיין מחובר לאותו כרטיס של מלאנוקס, פשוט שמתי sfp אחר)

שים לב, היום כבר פחות מומלץ pfSense בגלל ההתמסחרות שלהם. Opnsense מעולה ממש!
23/12/2023 0:54  
sys_admin כתב:
מכשיר זה נחמד, רק שהוא מבוסס על מעבד ATOM חלש ביותר מסוג C3758R, דבר שלא מומלץ כלל לנתב לחיבור של מהירות 5GB, עם חייגן PPPOE ועם יכולות מתקדמות אחרות ש PFSENSE מסוגל לספק.
...
מסכים, חלש ומיושן.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”