נחיתות בכבל רשת CAT5E
שלום רב,
בביתי ישנו כבל רשת CAT5E המושחל בקיר באורך של כ- 30 מטר.
קצהו אחד מחובר ל- switch עם פורט של 1GHz וקצהו השני לכרטיס רשת בלפטופ התומך ב- 1GHz.
מהירות הלינק המתקבלת במחשב הינה 100MHz בלבד.
בצעתי 3 בדיקות:
1. חיברתי את הלפטופ ישירות לאותו פורט ב- switch עם כבל רשת (קצר 1 מטר) - מהירות הלינק המתקבלת הינה 1GHz.
2. בדקתי את שתי קצוות כבל הרשת (מחברים RJ45) שבקיר עם בודק רשת - כל 8 הגידים מסונכרנים.
3. ווידאתי שאכן רשום בכבל הרשת בקיר CAT5E.
אינני מצליח להבין היכן מגיע הנחיתות בכבל הרשת שבקיר.
אנא עזרתכם.
בביתי ישנו כבל רשת CAT5E המושחל בקיר באורך של כ- 30 מטר.
קצהו אחד מחובר ל- switch עם פורט של 1GHz וקצהו השני לכרטיס רשת בלפטופ התומך ב- 1GHz.
מהירות הלינק המתקבלת במחשב הינה 100MHz בלבד.
בצעתי 3 בדיקות:
1. חיברתי את הלפטופ ישירות לאותו פורט ב- switch עם כבל רשת (קצר 1 מטר) - מהירות הלינק המתקבלת הינה 1GHz.
2. בדקתי את שתי קצוות כבל הרשת (מחברים RJ45) שבקיר עם בודק רשת - כל 8 הגידים מסונכרנים.
3. ווידאתי שאכן רשום בכבל הרשת בקיר CAT5E.
אינני מצליח להבין היכן מגיע הנחיתות בכבל הרשת שבקיר.
אנא עזרתכם.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
זו הבעיה של הבודקים הפשוטים.
יכול להיות שהחיווט לא נכון, ועדיין תקבל חיווי שהכל תקין.
צלם את החיווט בשני הצדדים, כך שיראו ככל האפשר את הצבעים המחוברים לכל פין.
נראה שיש טעות בחיווט, הוא לא בתקן 658A או 658B בשני הצדדים.
יכול להיות שהחיווט לא נכון, ועדיין תקבל חיווי שהכל תקין.
צלם את החיווט בשני הצדדים, כך שיראו ככל האפשר את הצבעים המחוברים לכל פין.
נראה שיש טעות בחיווט, הוא לא בתקן 658A או 658B בשני הצדדים.
- Amir64
-
- גורו

כבר הבנת לפי התיאור שלך בפוסט הפותח שהבעיה היא בכבל המושחל בקיר....
יש לך טעות בחיווט, או שהלחיצה לא טובה.
כפי שציינתי בדקתי את שתי קצוות כבל הרשת (מחברים RJ45) שבקיר עם בודק רשת - כל 8 הגידים מסונכרנים.
דרך אגב אני משתמש בבודק רשת:

בכל זאת הסרתי את המחברים הקיימים ובצעתי לחיצה מחודשת בשתי קצוות כבל הרשת לפי תקן שבקיר 658B.
וודאתי עם בודק הרשת שכל 8 הגידים מסונכרנים.
אך עדיין מהירות הלינק המתקבלת במחשב הינה 100MHz בלבד.
ייתכן שלכרטיסי הרשת רגישות גבוהה מידי אשר פוסלים גידים מסויימים בכבל הרשת למרות שבודק הרשת מראה שהם מסוכרנים ?

בכל זאת הסרתי את המחברים הקיימים ובצעתי לחיצה מחודשת בשתי קצוות כבל הרשת לפי תקן שבקיר 658B.
ייתכן שלכרטיסי הרשת רגישות גבוהה מידי אשר פוסלים גידים מסויימים בכבל הרשת למרות שבודק הרשת מראה שהם מסוכרנים ?
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4306
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 901 פעמים
כאן, ממש בפורום זה היו במשך שנים אינספור פוסטים בדיוק בהקשר זה, שבהם כבר לא פעם הסברתי בפשטות למה אורגן אורות כזה לא יכול לשמש לכלום בהקשר של בדיקת כבל רשת וגם את הסיבה לכך.22/12/2023 10:15eniya כתב: כפי שציינתי בדקתי את שתי קצוות כבל הרשת (מחברים RJ45) שבקיר עם בודק רשת - כל 8 הגידים מסונכרנים.
ייתכן שלכרטיסי הרשת רגישות גבוהה מידי אשר פוסלים גידים מסויימים בכבל הרשת למרות שבודק הרשת מראה שהם מסוכרנים ?...
למשל פוסט זהה מלפני פחות מחודש:
viewtopic.php?p=3313299#p3313299
ועוד אחד לפני כשנה:
viewtopic.php?p=3270091#p3270091
זה נושא שעולה כאן פעם בכמה שבועות - חודשים ותמיד מדובר על אותה הבעיה שהתמצית שלה הוא בכך שללא מכשיר בדיקה אמתי לא ניתן לא לזהות ולא לפתור את הבעיה.
- Amir64
-
- גורו

אתה מנוסה בהרכבת כבל רשת?22/12/2023 10:15eniya כתב: כפי שציינתי בדקתי את שתי קצוות כבל הרשת (מחברים RJ45) שבקיר עם בודק רשת - כל 8 הגידים מסונכרנים.
ייתכן שלכרטיסי הרשת רגישות גבוהה מידי אשר פוסלים גידים מסויימים בכבל הרשת למרות שבודק הרשת מראה שהם מסוכרנים ?...
שאלה טפשית לדוגמה - יודע לזהות איפה פין 1 ואיפה פין 8?
אחת הבעיות של טסטר כמו שלך - אם מחברים הכל הפוך... מתחילים מפין 8 במקום מפין 1, הטסטר יראה שהכל תקין אבל הכבל לא יעבוד.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4306
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 901 פעמים
הסבירות לקיום של splitted pairs בכבל הרשת קיימת תמיד, כמו סבירות לכל תקלה כבילה נפוצה אחרת. את הקישור לבודק הרשת הכי זול ופשוט שמסוגל לזהות אותה כבר נתתי בפוסטים הקודמים שלי שצירפתי קישור עליהם לפני זה.22/12/2023 19:05eniya כתב: זו לא הבעיה אני נעזר בדיאגרמה של 568B הזו:
מה הסבירות לקיום splitted pairs בכבל הרשת ?
אני חושד שזו אכן הבעיה אצלי ומניח שבודק הרשת לא יזהה זאת....
כמובן יש גם תקלות רשת אחרות, שהן פחות נפוצות, תקלות שבודק רשת פשוט שצירפתי מקודם לא מסוגל לזהות ולצורך זיהוי של תקלות נדירות כאלה כבר נדרש מכשיר אמיתי לבדיקת רשת, מכשיר שכולל גם את יכולות של TDR וכו'. מכשיר כזה כבר עולה כמו מכשיר בדיקה אמיתי ולא כמו צעצוע שקישרתי מקודם, רק שרוב הסיכויים שזה לא המקרה של התקלה שיש לך.
מכשיר שבודק רציפות לא אומר כלום, בכבל רשת יש הנחתה והפרעות בדיוק כפי שיש ברדיו.
זה קורה בלא מעט בכבלים לא מסוככים די (סיכוך דק/זול) שמקבלים הפרעות ולרוב בכבלים עם אחוז אלומיניום גבוהה שפשוט הגידים מתחמצנים.
אצלי היו לא מעט בעיות כאלו מהתקנה שבוצעה בעבר, המתקין שעלה על מקור התקלות הגיע עם מכשיר עם מסך דיי מפורט שמראה בדיוק מה אורך כל גיד וכמה ניחות ב DB יש ואפילו יכול לזהות זליגה בין גידים אם הבידוד התפורר וישנה לחות גבוהה וגם נותן ציון כללי לכבל.
במקרה אחר הוא גם הראה לי שהמכשיר משדר POE על הכבל ומראה כמה מגיע לצד השני ואפשר לראות אם ישנה הנחתה בהעברת מתחים לציודים שדורשים POE
שאלתי אז, מכשיר כזה עלה לו 500$~, אבל נראה שלבעל מקצוע זה כלי שנותן עבודה כמו מברגה/פטישון יקרים שהם אובר קיל למשתמש הביתי.
אז לכן לפעמים למרות שרוצים לאתר ולפתור את הבעיות לבד יש דברים שמאלצים לקרא לעוסק בתחום
זה קורה בלא מעט בכבלים לא מסוככים די (סיכוך דק/זול) שמקבלים הפרעות ולרוב בכבלים עם אחוז אלומיניום גבוהה שפשוט הגידים מתחמצנים.
אצלי היו לא מעט בעיות כאלו מהתקנה שבוצעה בעבר, המתקין שעלה על מקור התקלות הגיע עם מכשיר עם מסך דיי מפורט שמראה בדיוק מה אורך כל גיד וכמה ניחות ב DB יש ואפילו יכול לזהות זליגה בין גידים אם הבידוד התפורר וישנה לחות גבוהה וגם נותן ציון כללי לכבל.
במקרה אחר הוא גם הראה לי שהמכשיר משדר POE על הכבל ומראה כמה מגיע לצד השני ואפשר לראות אם ישנה הנחתה בהעברת מתחים לציודים שדורשים POE
שאלתי אז, מכשיר כזה עלה לו 500$~, אבל נראה שלבעל מקצוע זה כלי שנותן עבודה כמו מברגה/פטישון יקרים שהם אובר קיל למשתמש הביתי.
אז לכן לפעמים למרות שרוצים לאתר ולפתור את הבעיות לבד יש דברים שמאלצים לקרא לעוסק בתחום