pdp435, pdp5050 ו sharp lcd 45
אהלן,
טוב מי שעקב טיפה אחרי ההודעות האחרונות שלי, ראה שאני מחפש טל' HD חדשה..
בקיצור הייתי אתמול ב zmax בת"א... לאחר צפיה דיי ארוכה נשארנו עם:
pdp435
pdp5050
sharp lcd 45 (אני חושב 45G1M)
בכל מקרה, בחנות באמת ראו הכי יפה מה SHARP לפיוניר 50 ואז פיוניר 43 (האמת שגם רצינו מאוד את ה SHARP LCD 37 אבל היא לא מספיק גדולה..)
בכל מקרה באמת הסתכלתי בבית וראיתי של SHARP יש רזולוציה מטורפת של 1920 על 1080, בעוד שלפיוניר, ל 50 יש 1280 על 768 ול 43 יש 1024 על 768..
בכל מקרה גם קראתי שה 43, בגלל הרזולוציה, היא לא HD אמיתית כי גם סיגנל של 720 היא מורידה קצת..
בקיצור הבעיה עם ה SHARP היא כמובן המחיר (60K, מטורף...) אז כנראה שהיא לא תבחר..
הבחירה היא בין ה 50 ל 43.. הבעיה היא שאני מפחד שה 50 תהיה אולי גדולה מדי... מצד שני רואים יותר טוב... המרחק הוא בערך 3.5-4 מטר...
מה אתם אומרים?
מה העניין עם ה 43 שהיא לא מציגה 720 אמיתי? כל ההודעות בפורום פה טענו שהיא אחת הטובות...
אהה ועוד שאלה, ה SHARP, האם היא מותאמת לכל הסטנדרטים של ה HD (ה50 האירופי לדוגמה... הבנתי שהPIONEER מותאמת להכל...)
טוב מי שעקב טיפה אחרי ההודעות האחרונות שלי, ראה שאני מחפש טל' HD חדשה..
בקיצור הייתי אתמול ב zmax בת"א... לאחר צפיה דיי ארוכה נשארנו עם:
pdp435
pdp5050
sharp lcd 45 (אני חושב 45G1M)
בכל מקרה, בחנות באמת ראו הכי יפה מה SHARP לפיוניר 50 ואז פיוניר 43 (האמת שגם רצינו מאוד את ה SHARP LCD 37 אבל היא לא מספיק גדולה..)
בכל מקרה באמת הסתכלתי בבית וראיתי של SHARP יש רזולוציה מטורפת של 1920 על 1080, בעוד שלפיוניר, ל 50 יש 1280 על 768 ול 43 יש 1024 על 768..
בכל מקרה גם קראתי שה 43, בגלל הרזולוציה, היא לא HD אמיתית כי גם סיגנל של 720 היא מורידה קצת..
בקיצור הבעיה עם ה SHARP היא כמובן המחיר (60K, מטורף...) אז כנראה שהיא לא תבחר..
הבחירה היא בין ה 50 ל 43.. הבעיה היא שאני מפחד שה 50 תהיה אולי גדולה מדי... מצד שני רואים יותר טוב... המרחק הוא בערך 3.5-4 מטר...
מה אתם אומרים?
מה העניין עם ה 43 שהיא לא מציגה 720 אמיתי? כל ההודעות בפורום פה טענו שהיא אחת הטובות...
אהה ועוד שאלה, ה SHARP, האם היא מותאמת לכל הסטנדרטים של ה HD (ה50 האירופי לדוגמה... הבנתי שהPIONEER מותאמת להכל...)
- bitton71
- חבר ותיק

- תגובות: 1118
- שם מלא: דודי ביטון
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
היי,
אני ועוד רבים מבעלי המקרנים , רואים גודל של 80-100 אינטש מאותו מרחק שציינת.
50 אינטש זה לא יותר מדי גדול. אפילו לא קצת.
אני ועוד רבים מבעלי המקרנים , רואים גודל של 80-100 אינטש מאותו מרחק שציינת.
50 אינטש זה לא יותר מדי גדול. אפילו לא קצת.
we learned more from a three minute record
than we ever learned in school
than we ever learned in school
הרזולוציה של 720p היא 1280X720, והרזולוציה של ה435 היא 1024X768 לכן היא צריכה לעשות DOWNSCALE שהוא לא ממש משמעותי... הפיונייר 505 בעלת רזולוציה יותר גבוהה, זה נכון, אבל המסך עצמו יותר גדול בהרבה, ולכן הפיקסלים יותר גדולים... זה אומר שמבחינת יחס, שניהן מציגות בערך את אותה איכות התמונה... אין ממש הבדל... אותו העניין כמובן גם בפלאזמות HD אחרות עם רזולוציה של ה435...
לגבי הפחד שלך שהפלאזמה "גדולה מדי", אז אין כזה דבר גדול מדי
מרחק הצפיה שלי בערך אותו המרחק כמו שלך, ולי יש מסך בגודל 42... הוא גדול מאד, ואני מאד מרוצה מהגודל, אבל בוא נגיד לא הייתי מתנגד אם הייתה תלוייה שם במקום ה505
(אני מדבר רק על גודל המסך, לא על איכות התמונה).
בכל מקרה, אם יש לך אפשרות לקנות את ה505, אז תקנה, למרות שבמחיר של ה505 אתה יכול לקנות 2 פלאזמות 435... :\
לSHARP רזולוצית NATIVE של HD מלא, והיא לא עושה שום DOWNSCALE...
לגבי הפחד שלך שהפלאזמה "גדולה מדי", אז אין כזה דבר גדול מדי
מרחק הצפיה שלי בערך אותו המרחק כמו שלך, ולי יש מסך בגודל 42... הוא גדול מאד, ואני מאד מרוצה מהגודל, אבל בוא נגיד לא הייתי מתנגד אם הייתה תלוייה שם במקום ה505
בכל מקרה, אם יש לך אפשרות לקנות את ה505, אז תקנה, למרות שבמחיר של ה505 אתה יכול לקנות 2 פלאזמות 435... :\
לSHARP רזולוצית NATIVE של HD מלא, והיא לא עושה שום DOWNSCALE...
סבבה
טוב דבר ראשון תודה על התגובות המהירות...
עכשיו עוד שאלה אחת רק, מבחינת תאימות לסטנדרטים (1080:50 וכדומה..)
הבנתי שפיוניר חזק בתמונה אין בעיה בכלל
אבל איך SHARP בעניין?
(ועוד דבר ל SHARP אין HDMI, רק DVI.. האם זה משנה כי לפי הבנתי HDMI מבחינת הווידאו הוא כמו DVI (יש לו רק גם אודיו..))
טוב דבר ראשון תודה על התגובות המהירות...
עכשיו עוד שאלה אחת רק, מבחינת תאימות לסטנדרטים (1080:50 וכדומה..)
הבנתי שפיוניר חזק בתמונה אין בעיה בכלל
אבל איך SHARP בעניין?
(ועוד דבר ל SHARP אין HDMI, רק DVI.. האם זה משנה כי לפי הבנתי HDMI מבחינת הווידאו הוא כמו DVI (יש לו רק גם אודיו..))
לפי מה שהבנתי האודיו של HDMI הוא סטראו... שני החיבורים הם חיבורים דיגטליים, לכן לא אמור להיות שום הבדל באיכות התמונה, ויש מתאמי DVI-HDMI... מבחינת תאימות לסטנדרטים, או שתבדוק באתר של SHARP או שתשאל אצל העולם הדיגיטלי, שם יתנו לך תשובה מלאה לכל דגם שיש להם...
חיפשתי באתר ולא הצלחתי להבין במיוחד...
עכשיו בחנות שאלתי (zmax) אבל אמרו לי כזה ישר זה תומך בהכל..... בקיצור אני לא בטוח...
כאילו מצד אחד בכל זאת, זו הטלויזיה הכי יקרה שיש להם בחנות.. סביר להניח שהיא תומכת, אבל בכל זאת..
מישהו יודע? האם יש איזהשהו פורמט (סטייל 1080:50) שהLCD של שארפ לא תומך?
עכשיו בחנות שאלתי (zmax) אבל אמרו לי כזה ישר זה תומך בהכל..... בקיצור אני לא בטוח...
כאילו מצד אחד בכל זאת, זו הטלויזיה הכי יקרה שיש להם בחנות.. סביר להניח שהיא תומכת, אבל בכל זאת..
מישהו יודע? האם יש איזהשהו פורמט (סטייל 1080:50) שהLCD של שארפ לא תומך?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
sunny_jim,
בעיקרון, HDMI תומך בעד 8 ערוצי אודיו (כלומר, 7.1). מרבית החברות כיום ממשות רק סטריאו, אבל זה לא מגבלה טכנולוגית.
boim,
לא ידוע לי אם זה עובד או לא, הכי טוב להתקשר לעולם הדיגיטלי (תגיד שהגעת דרך האתר). יש להם חיבור ל-HD1 של HOT ויש שם מסך LCD של שארפ.
בעיקרון, HDMI תומך בעד 8 ערוצי אודיו (כלומר, 7.1). מרבית החברות כיום ממשות רק סטריאו, אבל זה לא מגבלה טכנולוגית.
boim,
לא ידוע לי אם זה עובד או לא, הכי טוב להתקשר לעולם הדיגיטלי (תגיד שהגעת דרך האתר). יש להם חיבור ל-HD1 של HOT ויש שם מסך LCD של שארפ.
אוקי, עוד כמה שאלות בנוגע לחיבורים..
דבר ראשון אני ממליץ שתרשמו מאמר מסודר על כל סוגי החיבורים... חיפשתי הרבה בפורום ומצאתי הרבה מידע, אבל פשוט לא מסודר מהרבה הודעות שונות... אני די בטוח שהרבה אנשים מחפשים את המידע הזה...
בכל מקרה, נתחיל קודם עם הנתונים (ושאלה כמובן..). האם אתם חושבים שהכניסות ב SHARP 45 מספיקות (כלומר, נזכור שזו היא טלויזיה ב 60K... על הנייר היה ניראה לי שהכניסות בפיוניר הרבה יותר מרשימות (אבל שוב אולי אני פשוט לא מבין את כל ההבדלים ואני טועה..))
בכל מקרה הכניסות הם:
INPUT 1:
SCART (AV input, RGB input, TV output)
INPUT 2:
SCART (AV input/output, Y/C input, AV Link)
INPUT 3:
SCART (AV input/output, Y/C input, RGB input), RCA pin (Component input)
INPUT 4 (FRONT):
S-VIDEO (Y/C input), RCA pin (AV input)
INPUT 5:
Ø 3.5 mm jack (Audio input), DVI-I (DVI-I input)
מה אתם אומרים?
כל הסיפור סביב ה RGB לא ברור לי בכלל.. מצד אחד זה דרך חיבור 21 פינים.. מצד שני RGB זה (לפי הבנתי) הכבל מסך (למחשב) הסטנדרטי הישן והמוכר לנו.. מזה RGB-HV? האם יש הבדל גם בחיבור עצמו? קראתי באחת ההודעות שה 21 פינים לא תומך ב RGB-HV, יכול להיות?
מזה Y/C INPUT?
מה שמפריע לי יותר זה שיש רק חיבור COMPONENT אחד וחיבור דיגיטלי (DVI) אחד... ממה שהספקתי לקרוא פה, באנלוגי הכי טוב זה component ... למרות שבאתר שאני אצרף רשום ש RGB יותר טוב (וגם משום מה רשום שם ש RGB-HV זה פשוט RGB)
ואם אני כבר בשוונג של השאלות, מה היציאה הכי טובה של ממיר YES? היו בפורום מספר הודעות RGB-SV או משהו כזה? אנשים קנו מתאם מיוחד מזה ל component? מה יותר טוב? ושוב איפה ההיגיון להוציא 60K ולא לקבל את כל החיבורים המתאימים... (או אולי כן..
)
לסיכום, הרבה שאלות.... מראש תודה
נ.ב.
האתר שמצאתי עם הפרטים על כל החיבורים (טוב לא כולם...
)
http://www.cnet.com/4520-7874_1-5108580-5.html?tag=dir
דבר ראשון אני ממליץ שתרשמו מאמר מסודר על כל סוגי החיבורים... חיפשתי הרבה בפורום ומצאתי הרבה מידע, אבל פשוט לא מסודר מהרבה הודעות שונות... אני די בטוח שהרבה אנשים מחפשים את המידע הזה...
בכל מקרה, נתחיל קודם עם הנתונים (ושאלה כמובן..). האם אתם חושבים שהכניסות ב SHARP 45 מספיקות (כלומר, נזכור שזו היא טלויזיה ב 60K... על הנייר היה ניראה לי שהכניסות בפיוניר הרבה יותר מרשימות (אבל שוב אולי אני פשוט לא מבין את כל ההבדלים ואני טועה..))
בכל מקרה הכניסות הם:
INPUT 1:
SCART (AV input, RGB input, TV output)
INPUT 2:
SCART (AV input/output, Y/C input, AV Link)
INPUT 3:
SCART (AV input/output, Y/C input, RGB input), RCA pin (Component input)
INPUT 4 (FRONT):
S-VIDEO (Y/C input), RCA pin (AV input)
INPUT 5:
Ø 3.5 mm jack (Audio input), DVI-I (DVI-I input)
מה אתם אומרים?
כל הסיפור סביב ה RGB לא ברור לי בכלל.. מצד אחד זה דרך חיבור 21 פינים.. מצד שני RGB זה (לפי הבנתי) הכבל מסך (למחשב) הסטנדרטי הישן והמוכר לנו.. מזה RGB-HV? האם יש הבדל גם בחיבור עצמו? קראתי באחת ההודעות שה 21 פינים לא תומך ב RGB-HV, יכול להיות?
מזה Y/C INPUT?
מה שמפריע לי יותר זה שיש רק חיבור COMPONENT אחד וחיבור דיגיטלי (DVI) אחד... ממה שהספקתי לקרוא פה, באנלוגי הכי טוב זה component ... למרות שבאתר שאני אצרף רשום ש RGB יותר טוב (וגם משום מה רשום שם ש RGB-HV זה פשוט RGB)
ואם אני כבר בשוונג של השאלות, מה היציאה הכי טובה של ממיר YES? היו בפורום מספר הודעות RGB-SV או משהו כזה? אנשים קנו מתאם מיוחד מזה ל component? מה יותר טוב? ושוב איפה ההיגיון להוציא 60K ולא לקבל את כל החיבורים המתאימים... (או אולי כן..
לסיכום, הרבה שאלות.... מראש תודה
נ.ב.
האתר שמצאתי עם הפרטים על כל החיבורים (טוב לא כולם...
http://www.cnet.com/4520-7874_1-5108580-5.html?tag=dir
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
1. SCART הוא רק תקן של מחבר. הוא יכול להעביר כמה סטנדרטים בפנים. יש מאמר על SCART, תעשה חיפוש.
2. RGB זה למעשה RGvS שזה אומר שהסינכרון עובר על הירוק. RGB-VH הוא התקן של מחשב כאשר למעשה יש 5 אותות (הסינכרון בנפרד). זה יכול לבוא בצורה של 5 מחברי BNC או מחבר VESA (מה שכולם קוראים VGA).
3. ההבדלים בין RGB ל-COMPONNET לא גדולים אם בכלל ויותר יהיו תלויים במסך עצמו.
4. היציאה האיכותית ביותר בממירים של YES היא RGB, ה-TRANSCODER שקראת עליו נועד להמיר את זה ל-COMPONENT עבור מסכים שאין להם כניסת RGB.
5. כניסת Y/C היא שם אחר ל-S-VIDEO. (אות ה-Y הוא הלומנס וה-C הוא ה-CHROMA).
6. אין קשר לכמות הכניסות ומחיר המסך אלא עיניין של דרישות וצרכים.
7. וודא שה-DVI תואם HDCP.
2. RGB זה למעשה RGvS שזה אומר שהסינכרון עובר על הירוק. RGB-VH הוא התקן של מחשב כאשר למעשה יש 5 אותות (הסינכרון בנפרד). זה יכול לבוא בצורה של 5 מחברי BNC או מחבר VESA (מה שכולם קוראים VGA).
3. ההבדלים בין RGB ל-COMPONNET לא גדולים אם בכלל ויותר יהיו תלויים במסך עצמו.
4. היציאה האיכותית ביותר בממירים של YES היא RGB, ה-TRANSCODER שקראת עליו נועד להמיר את זה ל-COMPONENT עבור מסכים שאין להם כניסת RGB.
5. כניסת Y/C היא שם אחר ל-S-VIDEO. (אות ה-Y הוא הלומנס וה-C הוא ה-CHROMA).
6. אין קשר לכמות הכניסות ומחיר המסך אלא עיניין של דרישות וצרכים.
7. וודא שה-DVI תואם HDCP.