קשת טוענים כי yes לא תוכל לשדר את ערוץ 12 גם בשידור חי

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
vivia פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 50
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

קשת טוענת "גם עבור שידור לינארי yes צריכה לבקש רישיון מערוץ 12, בכפוף להסכמה לתנאים שרשומים בחוק, בהם תשלום בגין זכויות יוצרים ומבצעים, וכן חדות שידור רגילה".
https://www.ice.co.il/tv/news/article/992275

מישהו יודע על איזה חוק מדובר? בפעם האחרונה שבדקתי את חוק התקשורת (אני עדיין אוהב לקרוא לו חוק הבזק), לפני כמה שנים, היה רשום שבעלי רישיונות לשידור למנויים מחוייבים לשדר את כל הערוצים off air. לא זוכר שהיה רשום שם משהו על קבלת אישור, או תשלום. יתרה מזאת, בעבר בעלי זכיונות לשידורי טלוויזיה תחת הרשות השנייה, היו מחוייבות לשלם ל-yes, hot, וחברות הכבלים דמי הפצה. לפני כמה שנים פורסם שרוצים לבטל את זה.

dorharetz
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 19
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #2 

הכוונה לשדר אותו ב HD צריך רשות .

לפי הרישיון זה שידור חופשי ב SD לכל מפיץ , אבל זה קטנוני שהרי קשת לא משדרת ב SD כבר 5 שנים .

Mad-Dog
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4283
נתן תודות: 87 פעמים
קיבל תודות: 475 פעמים

שליחה #3 

ספוילר: זה יסתדר, לא יהיה תרחיש כזה שהערוץ לא ישדר (זה לא טוב ל 2 הצדדים במידה דומה)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78783
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5377 פעמים

שליחה #4 

יום לפני הדדליין הם יגיעו לפשרה

vivia פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 50
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #5 

לפי מה שקשת אמרו, גם שידור sd אסור. זה שהשידור hd לא בכל הפלטפורמות זה לא בזיון של הרשות השנייה?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78783
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5377 פעמים

שליחה #6 

כל הסיפור זה בזיון של רשות שניה. מקווה שיגיעו לעמק השווה או שזה יסגר לפחות בבית משפט.

רמאש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1621
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 73 פעמים

שליחה #7 

22/12/2023 8:48  
vivia כתב:
לפי מה שקשת אמרו, גם שידור sd אסור. זה שהשידור hd לא בכל הפלטפורמות זה לא בזיון של הרשות השנייה?
...
בפניות הציבור של יס אמרו לי שקשת מתעקשת שבלי הסכם שידור עם יס אז שגם ביס דרך לווין, ערוץ קשת 12 ישדר באיכות SD בהתאם לחובה בחוק, ושביס מנסים להסביר להם שכיום איכות שידור HD, בקשת 12, זה לא מותרות, כלומר זה דבר מאוד חשוב במיוחד לבעלי מסך טלוויזיה גדול, ושמתי שחוקקו את החוק הזה בשנות ה 1990, אז רוב האנשים בישראל לא השתמשו במסכי טלוויזיה גדולים.
לפי דעתי אם קשת לא תתפשר במחיר הכספי, אז בלי הסכם שידור, אז בגלל שרוב הלקוחות של יס רואים את יס דרך האינטרנט, אז שקשת תפסיד רייטינג צפיה מהרבה לקוחות יס, שאולי יראו את קשת 12 בצורה שאי אפשר למדוד צפיה, כמו דרך עידן פלוס דרך אנטנה, או דרך אפליקציית של קשת 12, או דרך אתר האינטרנט של קשת 12, או דרך הרחבת עידן פלוס בקודי.
אז במלחמה כזאת, לא נראה לי בינתים שיש מנצחים,
אני לא מודאג מזה כי אני , גם לקוח של פרי טיוי, במחיר הישן והזול של 29.90 שקל לחודש לשני מכשירים.
אני מכיר כמה אנשים שאמרו לי שהם מתחרטים שהם לא לקחו את המבצע ל פרי טיוי של 29.90 שניגמר, והם לא האמינו שיס דרך האינטרנט, לא תמשיך לשדר כמו שצריך את ערוץ הטלוויזיה קשת 12 עם הקלטה ועם קטצאפ לערוץ הטלוויזיה הזה.
לי כבר עוד מקודם הייתה הרגשה שתהיה בעיה בין לקשת, ברגע שראיתי שפרסומת של יס לא שודרה בקשת.
ושביס לא אהבו שלקוחות פרי טיוי משלמים פחות כסף על צפיה בתכני RGE, מאשר דרך יס.
https://www.globes.co.il/news/article.a ... 1001452165
הנושאים שלי בקהילת הפורומים הזאת

search.php?search_id=egosearch

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #8 

אני יכול להקליט ערוץ 12 מהאוויר ולקוח יס לא יכול? פאדיחה של יס.
וקשת חושבת לוותר על חצי מיליון לקוחות יס? גם כן צעד תמוה.

בתכלס אפשר להבין את יס. פתאום קשת מציעה את ספורט 5 ו-5 לייב ב-40 שקל... אבל עדיין זה לא תחליף ליס למי שאוהב טלוויזיה.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”