חיבור סיב אופטי ישירות לכרטיס X710 DA2

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
AmitMeg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 19
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי,

יש אפשרות לחבר סיב של חברת תקשורת בארץ פרטנר/בזק/הוט, ישירות לכרטיס רשת X710DA2?
בלי לעבור דרך ממיר מדיה וכו?
תודה

LexRio
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 469
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #2 

לא יתנו לך לעשות את זה לדעתי

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 902 פעמים

שליחה #3 

18/12/2023 2:38  
LexRio כתב:
לא יתנו לך לעשות את זה לדעתי
...
ואיך בדיוק הם "לא יתנו" לו או ימנעו ממנו לעשות את זה?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

בפרטנר עם רשת P2P זה אפשרי, בדיוק כמו לחבר את ה-SFP ישירות לראוטר.

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1588
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #5 

השאלה גם באיזה מהירות כי הכרטיס תומך רק ב 1G או 10G ולא ב MultiSpeed

elxyzad
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 956
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 189 פעמים

שליחה #6 

אולי.
הבעיה היא שאין סטנדרט וכל מודול מאותחל בצורה שונה, בגלל זה מנסים לפתור הכל ברמת הדרייבר. בלינוקס מוסיפים quirks לכל מודול ידוע רק כדי שיעבדו, זה סיוט.
אז עדיף תמיד ללכת על חומרה שמישהו אחר כבר ניסה

AmitMeg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

כמו שחשבתי, מעצבן.

השאלה גם איזה GBIC אני מתאים לו..

יש לי פרטנר P2P, חברתי ישירות לגיביק שהיה לי בבית וזה לא עובד, בכלל

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

18/12/2023 14:10  
AmitMeg כתב:
כמו שחשבתי, מעצבן.

השאלה גם איזה GBIC אני מתאים לו..

יש לי פרטנר P2P, חברתי ישירות לגיביק שהיה לי בבית וזה לא עובד, בכלל
...
הגדרה של "זה לא עובד, בכלל", זה כמובן מצויין, אבל זה טיפ טיפה כללי וגם לא אומר כלום ושום דבר.
מה בדיוק לא עובד? לא עולה LINK ? יש לך חיבור עם חייגן? והחייגן לא עולה? יש לך חיבור DHCP ? ואתה לא מקבל כתובת מהספק? הגדרת בכלל משהו בכדי שבכלל משהוא יעבוד? לכרטיס רשת בכלל הוגדר מנהל התקן? ומערכת ההפעלה מזהה את הכרטיס רשת? הכרטיס רשת מזהה בכלל את המודול SFP ? את כל הנתונים שלו ? את חלקם? מה מהדברים הרלוונטיים לכך נרשמים ל SYSLOG שאתה רואה?
צריך בכלל לבדוק את הדברים הפשוטים הראשונים בכדי להבין מה קורה, מה עובד ומה לא עובד ואם לא, אז למה לא עובד.

כך למשל אצלי מוצגים פרטים של מודול SFP של NOKIA ברשת GPON של בזק שמחובר לכרטיס רשת ואשר עובד ללא שום בעיה ברשת זו אחרי שהכל הוגדר כמו שצריך:

AmitMeg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

19/12/2023 8:59  
sys_admin כתב:
הגדרה של "זה לא עובד, בכלל", זה כמובן מצויין, אבל זה טיפ טיפה כללי וגם לא אומר כלום ושום דבר.
מה בדיוק לא עובד? לא עולה LINK ? יש לך חיבור עם חייגן? והחייגן לא עולה? יש לך חיבור DHCP ? ואתה לא מקבל כתובת מהספק? הגדרת בכלל משהו בכדי שבכלל משהוא יעבוד? לכרטיס רשת בכלל הוגדר מנהל התקן? ומערכת ההפעלה מזהה את הכרטיס רשת? הכרטיס רשת מזהה בכלל את המודול SFP ? את כל הנתונים שלו ? את חלקם? מה מהדברים הרלוונטיים לכך נרשמים ל SYSLOG שאתה רואה?
צריך בכלל לבדוק את הדברים הפשוטים הראשונים בכדי להבין מה קורה, מה עובד ומה לא עובד ואם לא, אז למה לא עובד.

כך למשל אצלי מוצגים פרטים של מודול SFP של NOKIA ברשת GPON של בזק שמחובר לכרטיס רשת ואשר עובד ללא שום בעיה ברשת זו אחרי שהכל הוגדר כמו שצריך:
...
תודה רבה על התושבה!
לצערי אני לא מבין בזה כמוך
יודע אך אני עושה את זה עם ווינדוס 11?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

19/12/2023 23:26  
AmitMeg כתב:
תודה רבה על התושבה!
לצערי אני לא מבין בזה כמוך
יודע אך אני עושה את זה עם ווינדוס 11?
...
דבר ראשון אתה צריך לכתוב למה אתה מתכוון בשאלה של: "אך אני עושה את זה עם ווינדוס 11"? כי כתבתי לא דבר אחד, אלה שהסברתי כמה דברים.
למשל אתה רוצה לדעת, איך מזהים, אם הבקר רשת מזוהה במערכת ההפעלה של ווינדוס 11, אז אתה נכנס למנהל ההתקנים ורואה אותו, או, אם אתה רוצה לדעת, אם מותקן מנהל התקן שלו, אז גם זה באותו המקום.
אם, "אך אני עושה את זה עם ווינדוס 11?" מתייחס לאייך משיגים את המנהל התקן של הבקר זה, אז כמו לכל התקן, אתה נכנס לאתר היצרן וממנו מוריד את המנהל התקן נדרש לגרסת מערכת ההפעלה שיש לך ומתקין אותו. במיוחד של INTEL יש בתוך מנהל התקן ל WINDOWS גם תוכנת דיאגנוסטיקה, אשר מציגה את כל הפרטים של החיבור פיזי של הבקר, כולל גם את המודול SFP שמוכנס בו. כך למשל נראה צילום מסך שלה במחשב שלי:

אם השאלה של "אך אני עושה את זה עם ווינדוס 11?" מתייחסת להגדרת חיבור של הספק, אז אתה צריך לדעת מה סוג החיבור שיש לך ולהגדיר אותו בהתאם. אם מדובר על חייגן, למשל PPPoE, אז אתה צריך את הפרטים הנדרשים של שם משתמש וסיסמה וליצור חייגן רגיל כזה ב WINDOWS, למשל כאן:
כמו שיוצרים כל חייגן ב WINDOWS.
אם השאלה של "אך אני עושה את זה עם ווינדוס 11?" מתייחסת לבדיקה של הודעות שגיאה רלוונטיות, אז ב WINDOWS הן נרשמות ביומן אירועים שלו.

אבל לפי השאלות שלך עד כה כאן נראה שמומלץ שתזמין מישהו שטיפה מתמצא בהכרת המחשב ואינטרנט ומכיר את השימוש ב WINDOWS 11 והוא כבר יוכל לעשות את הדברים הפשוטים אלה בקלות.

גם צריכים להבין בכלל מה הצורך שיש לך של חיבור ישיר של מודול SFP למחשב עם WINDOWS, כי, לא יודעים מראש למה זה נדרש, אז יכול להיות שגם אין לך צורך כזה. אני למשל משתמש בחיבורים כאלה מסיבות רבות, שככל הנראה במקרה שלך הן כלל לא רלוונטיות.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”