רסיבר דנון וכרטיס קול של קריאטיב
שלום לכולם,
ברשותי רסיבר חדש של דנון דגם AVR-X2700H. חיברתי אליו את המחשב שלי שיש לו כרטיס קול של קריאטיב דגם AE-5.
החיבור בין שניהם הוא באמצעות כבל אופטי. רציתי לשדרג את הכרטיס קול לדגם AE-7 שהוא יותר איכותי וגם תומך ב-dolby digital, dts ואחרים. מה שהכרטיס הנוכחי לא תומך. הנוכחי תומך רק בפורמט PCM. אני מעוניין לקבל שיפור באיכות הצליל ויכול להיות שלא כדאי להשקיע בכרטיס קול החדש. כי ייתכן שהחיבור הדיגיטלי SPDIF בשני הכרטיסים נותן למעשה את אותה התוצאה. מצד שני יש הבדלים בטכנולוגיות ששני הכרטיסים תומכים וגם המוח של הכרטיס החדש יותר מן הסתם גם טוב יותר.
למישהו יש ידע בתחום ?
ברשותי רסיבר חדש של דנון דגם AVR-X2700H. חיברתי אליו את המחשב שלי שיש לו כרטיס קול של קריאטיב דגם AE-5.
החיבור בין שניהם הוא באמצעות כבל אופטי. רציתי לשדרג את הכרטיס קול לדגם AE-7 שהוא יותר איכותי וגם תומך ב-dolby digital, dts ואחרים. מה שהכרטיס הנוכחי לא תומך. הנוכחי תומך רק בפורמט PCM. אני מעוניין לקבל שיפור באיכות הצליל ויכול להיות שלא כדאי להשקיע בכרטיס קול החדש. כי ייתכן שהחיבור הדיגיטלי SPDIF בשני הכרטיסים נותן למעשה את אותה התוצאה. מצד שני יש הבדלים בטכנולוגיות ששני הכרטיסים תומכים וגם המוח של הכרטיס החדש יותר מן הסתם גם טוב יותר.
למישהו יש ידע בתחום ?
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
מה המטרה?
ניגון סרטים? העברת השמע של משחקים?
בעיקרון - PCM עדיף על DD או DTS.
PCM הוא האודיו בצורתו המקודדת (המרה מהאות האנאלוגי לייצוג דיגיטאלי) ללא איבוד מידע וללא דחיסה.
DD ו- DTS לוקחים את האודיו, דוחסים אותו כדי שיתפוס פחות מקום תוך כדי איבוד מידע.
אם אתה מנגן מוזיקה\סרטים אז הכרטיס שלך מעולה.
אם אתה צריך יכולת קידוד DD Live או DTS (ליצירת שמע רב ערוצי של משחקים) אז אכן אתה צריך כרטיס אחר שמסוגל לעשות זאת.
ניגון סרטים? העברת השמע של משחקים?
בעיקרון - PCM עדיף על DD או DTS.
PCM הוא האודיו בצורתו המקודדת (המרה מהאות האנאלוגי לייצוג דיגיטאלי) ללא איבוד מידע וללא דחיסה.
DD ו- DTS לוקחים את האודיו, דוחסים אותו כדי שיתפוס פחות מקום תוך כדי איבוד מידע.
אם אתה מנגן מוזיקה\סרטים אז הכרטיס שלך מעולה.
אם אתה צריך יכולת קידוד DD Live או DTS (ליצירת שמע רב ערוצי של משחקים) אז אכן אתה צריך כרטיס אחר שמסוגל לעשות זאת.
- Amir64
-
- גורו

יש לך יציאת HDMI פנויה במחשב? חבר אותה לרסיבר.
אם אין לך אתה יכול לרכוש מפצל HDMI שמוציא את אותו אות בשתי היציאות שלו וכך לחבר גם מסך וגם את הרסיבר.
למה שאתה מבקש בכלל לא צריך כרטיס קול, אם יש לך כרטיס מסך עם יציאת HDMI.
לצורך ניגון אודיו מקבצי מוזיקה או סרטים אל הרסיבר ביציאה אופטית, כרטיס הקול בעצם לא עושה כלום.
אם אין לך אתה יכול לרכוש מפצל HDMI שמוציא את אותו אות בשתי היציאות שלו וכך לחבר גם מסך וגם את הרסיבר.
למה שאתה מבקש בכלל לא צריך כרטיס קול, אם יש לך כרטיס מסך עם יציאת HDMI.
לצורך ניגון אודיו מקבצי מוזיקה או סרטים אל הרסיבר ביציאה אופטית, כרטיס הקול בעצם לא עושה כלום.
יש לי כרטיס מסך RTX 3060. ויש לי שם יציאת HDMI פנויה. ואתה חושב שהאיכות תהיה אותה איכות?
כי כרטיס קול כבר שיש לי אחד. ולגבי היציאה האופטית מה שרשמת. הכרטיס יכול לשדר בצורה SPDIF דיגיטלי ישיר. או רגיל בתצורה הרגילה הוא מסוגל גם לעשות עיבוד לסאונד לפני השידור. שמה כל האפקטים נכנסים. חשבתי שלכרטיס חדש יהיה כח עיבוד טוב יותר שיוציא איכות יותר טובה לרסיבר.
כי כרטיס קול כבר שיש לי אחד. ולגבי היציאה האופטית מה שרשמת. הכרטיס יכול לשדר בצורה SPDIF דיגיטלי ישיר. או רגיל בתצורה הרגילה הוא מסוגל גם לעשות עיבוד לסאונד לפני השידור. שמה כל האפקטים נכנסים. חשבתי שלכרטיס חדש יהיה כח עיבוד טוב יותר שיוציא איכות יותר טובה לרסיבר.
- Amir64
-
- גורו

לא צריך שום אפקטים שכרטיס קול יכול להכניס לאודיו.
אתה רק מקלקל את האודיו ע"י המרות מיותרות מדיגיטאלי לאנאלוגי ולהיפך.
האודיו מהמחשב צריך להישלח לרסיבר ללא כל נגיעה בו, והרסיבר מטפל בהמרה והניגון שלו, כשמערכת הכיול של הרסיבר מכניסה את התיקונים הדרושים לפי נתוני הרמקולים שלך.
דרך אגב, דרך SPDIF אתה לא יכול להוציא אודיו רב ערוצי לא דחוס כמו DTS MA או DD TrueHD,
ודרך HDMI אתה כן יכול.
הימים של כרטיסי קול עברו מהעולם לפני המון שנים, והם דרושים רק אם אתה חייב קידוד אודיו רב ערוצי, כמו שקורה במשחקי מחשב.
בעיקרון אפשר להגיד שרסיבר הוא "כרטיס קול" הרבה יותר משוכלל מכרטיס קול במחשב.
אתה רק מקלקל את האודיו ע"י המרות מיותרות מדיגיטאלי לאנאלוגי ולהיפך.
האודיו מהמחשב צריך להישלח לרסיבר ללא כל נגיעה בו, והרסיבר מטפל בהמרה והניגון שלו, כשמערכת הכיול של הרסיבר מכניסה את התיקונים הדרושים לפי נתוני הרמקולים שלך.
דרך אגב, דרך SPDIF אתה לא יכול להוציא אודיו רב ערוצי לא דחוס כמו DTS MA או DD TrueHD,
ודרך HDMI אתה כן יכול.
הימים של כרטיסי קול עברו מהעולם לפני המון שנים, והם דרושים רק אם אתה חייב קידוד אודיו רב ערוצי, כמו שקורה במשחקי מחשב.
בעיקרון אפשר להגיד שרסיבר הוא "כרטיס קול" הרבה יותר משוכלל מכרטיס קול במחשב.
תודה רבה אמיר על ההתייחסות.
ממה שהבנתי הכרטיס קול שחשבתי לקנות AE-7 דווקא כן תומך ב-DD , DTS ואחרים מה שהכרטיס הנוכחי שלי AE-5 לא תומך.
זה אמור לסדר את העניין הזה בחיבור הדיגיטלי. אבל נתת לי כיוון חדש שהוא לזנוח את הכרטיס קול הנוכחי. ולנסות לחבר את המחשב עם כבל HDMI לרסיבר. אבדוק את הכיוון הזה מחר. תודה
ממה שהבנתי הכרטיס קול שחשבתי לקנות AE-7 דווקא כן תומך ב-DD , DTS ואחרים מה שהכרטיס הנוכחי שלי AE-5 לא תומך.
זה אמור לסדר את העניין הזה בחיבור הדיגיטלי. אבל נתת לי כיוון חדש שהוא לזנוח את הכרטיס קול הנוכחי. ולנסות לחבר את המחשב עם כבל HDMI לרסיבר. אבדוק את הכיוון הזה מחר. תודה
- Amir64
-
- גורו

הכרטיס שלך כן תומך בניגון הפורמטים DD ו- DTS.17/12/2023 0:08shaharw כתב: תודה רבה אמיר על ההתייחסות.
זה אמור לסדר את העניין הזה בחיבור הדיגיטלי. אבל נתת לי כיוון חדש שהוא לזנוח את הכרטיס קול הנוכחי. ולנסות לחבר את המחשב עם כבל HDMI לרסיבר. אופס.... בדקתי ויש לי 3 כניסות DP ורק אחת HDMI בכרטיס מסך שכבר נמצאת בשימוש.
אז אני מניח שאופציית ה-HDMI לא קיימת עבורי, אלא אם כן אתה חושב שיציאת ה-HDMI שבלוח האם גם טובה....
יציאת SPDIF שלו מעבירה את הפורמטים האלו, בדיוק כמו יציאת SPDIF שיש לך על לוח האם של המחשב, אם יש שם כזו.
מה שהכרטיס שלך לא תומך בו, כמו שאמרתי בתגובה הראשונה שלי, הוא קידוד של הפורמטים האלו,
וזה דרוש רק לצורך משחקי מחשב שמייצרים אודיו רב ערוצי, שצריך לייצר ממנו את הפורמטים האלו כדי להעביר אותם אל מחוץ למחשב, או אם אתה עוסק בעריכת פסי קול.
לצורך ניגון הפורמטים הכרטיס שלך מספיק בהחלט, וכמו שאמרתי קודם. הוא מיותר כי כרטיס המסך שלך יודע להעביר את הפורמטים האלו ללא כרטיס קול בכלל.
הי אמיר17/12/2023 1:08Amir64 כתב: הכרטיס שלך כן תומך בניגון הפורמטים DD ו- DTS.
יציאת SPDIF שלו מעבירה את הפורמטים האלו, בדיוק כמו יציאת SPDIF שיש לך על לוח האם של המחשב, אם יש שם כזו.
מה שהכרטיס שלך לא תומך בו, כמו שאמרתי בתגובה הראשונה שלי, הוא קידוד של הפורמטים האלו,
וזה דרוש רק לצורך משחקי מחשב שמייצרים אודיו רב ערוצי, שצריך לייצר ממנו את הפורמטים האלו כדי להעביר אותם אל מחוץ למחשב, או אם אתה עוסק בעריכת פסי קול.
לצורך ניגון הפורמטים הכרטיס שלך מספיק בהחלט, וכמו שאמרתי קודם. הוא מיותר כי כרטיס המסך שלך יודע להעביר את הפורמטים האלו ללא כרטיס קול בכלל....
רק בשביל העדכון. רכשתי היום כבל DP ל-HDMI כי זה מה שהיה לי פנוי בכרטיס מסך. חיברתי לרסיבר.
שומעים טוב. אבל פחות בהשוואה לחיבור האופטי שיוצא מהכרטיס קול. אז לכרגע אני נשאר איתו.
תודה על הכל
- Amir64
-
- גורו

מה זה "שומעים פחות טוב"?
איך אתה משווה?
מספיק שינוי מאוד קטן רק בווליום הניגון כדי שמה שמנוגן מעט חזק יותר ייתן תחושה של טוב יותר.
כיול ברסיבר עשית?
יש לך עוד התקנים שמחוברים לרסיבר? סטרימר או ממיר של חברת טלויזיה?
בעיקרון כל מכשיר אמור לשלוח את האודיו אל הרסיבר כמו שהוא שמור במקור, בלי פענוח, תיקונים ושינויים, וכל התיקונים נעשים ברסיבר.
כך הם גם מופעלים עבור כל התקן אחר שאתה מנגן ממנו, ולא רק מהמחשב.
ובכל מקרה דרך HDMI אתה יכול לקבל פורמטי אודיו מתקדמים יותר, שחיבור אופטי (SPDIF) פשוט לא מסוגל להעביר.
איך אתה משווה?
מספיק שינוי מאוד קטן רק בווליום הניגון כדי שמה שמנוגן מעט חזק יותר ייתן תחושה של טוב יותר.
כיול ברסיבר עשית?
יש לך עוד התקנים שמחוברים לרסיבר? סטרימר או ממיר של חברת טלויזיה?
בעיקרון כל מכשיר אמור לשלוח את האודיו אל הרסיבר כמו שהוא שמור במקור, בלי פענוח, תיקונים ושינויים, וכל התיקונים נעשים ברסיבר.
כך הם גם מופעלים עבור כל התקן אחר שאתה מנגן ממנו, ולא רק מהמחשב.
ובכל מקרה דרך HDMI אתה יכול לקבל פורמטי אודיו מתקדמים יותר, שחיבור אופטי (SPDIF) פשוט לא מסוגל להעביר.
כן עשיתי כיול מיוחד דרך מיקרופון שהרסיבר הגיע איתו. ופחות אהבתי את התוצאה.
יש לי רק מחשב וטלויזיה שמחוברים לרסיבר. בכל אופן אני עדיין בודק את התוצאה בין שתי האפשרויות. ולגבי ההערה האחרונה שלך. אני לוקח אותה בחשבון.
תודה
יש לי רק מחשב וטלויזיה שמחוברים לרסיבר. בכל אופן אני עדיין בודק את התוצאה בין שתי האפשרויות. ולגבי ההערה האחרונה שלך. אני לוקח אותה בחשבון.
תודה
הי אמיר. בסופו של דבר הגעתי לתצורה הבאה:
1. כבל HDMI איכותי שמחבר בין המחשב לרסיבר.
2. כבל HDMI EARC שמחבר בין הטלויזיה לרסיבר.
זה מאפשר לי לשמוע מוסיקה דרך המחשב וגם להעביר תמונה מהמחשב לטלויזיה דרך הרסיבר. וכל זה רק עם 2 כבלים. ולא צריך באמת את הכרטיס קול יותר.
תודה רבה על הכל.
1. כבל HDMI איכותי שמחבר בין המחשב לרסיבר.
2. כבל HDMI EARC שמחבר בין הטלויזיה לרסיבר.
זה מאפשר לי לשמוע מוסיקה דרך המחשב וגם להעביר תמונה מהמחשב לטלויזיה דרך הרסיבר. וכל זה רק עם 2 כבלים. ולא צריך באמת את הכרטיס קול יותר.
תודה רבה על הכל.
- Amir64
-
- גורו

תהנה המון