האם יש תחנות רדיו דיגיטליות שמשדרות שירים בפורמט SACD?
שלום לכולם,
האם ידוע לכם, האם יש תוסף או ערוצי רדיו דיגיטליים, אשר משדרים שירים ומוזיקה בפורמט שמע הקיפי, 5.1 ערוצי שמע נפרדים?
בעבר, היו דיסקים בשם Super Audio CD
ובעזרת נגן דיסקים מיוחד היה ניתן להנות ממוזיקה בדולבי דיגיטל 5.1.
כיום, אולי בעולמות התוכן המגוונים של קודי מישהו מכיר תוסף או קישור לערוץ שמע שכזה,
אם מישהו מכיר, אשמח לסיוע ועזרה בנושא זה,
בתודה מראש,
אודי
האם ידוע לכם, האם יש תוסף או ערוצי רדיו דיגיטליים, אשר משדרים שירים ומוזיקה בפורמט שמע הקיפי, 5.1 ערוצי שמע נפרדים?
בעבר, היו דיסקים בשם Super Audio CD
ובעזרת נגן דיסקים מיוחד היה ניתן להנות ממוזיקה בדולבי דיגיטל 5.1.
כיום, אולי בעולמות התוכן המגוונים של קודי מישהו מכיר תוסף או קישור לערוץ שמע שכזה,
אם מישהו מכיר, אשמח לסיוע ועזרה בנושא זה,
בתודה מראש,
אודי
- יהלי ב
- חבר ותיק

- תגובות: 1402
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 355 פעמים
בשביל פורמט 5.1 לא חייב SACD שאגב, הסטרים של זה נקרא DSD, כי גם FLAC תומך ב 5.1 אבל בכל מקרה, אין שירותי רדיו שמעבירים יותר מסטריאו גם כך. אתה יכול לרכוש או להוריד קבצים מהרשת ולנגן עם נגן תומך. ל DSD אין שום יתרון על PCM, רק חסרונות.
לא מדויק, יש לו כמה יתרונות,
ה DSD משתמש בזרם נתונים רציף, בעוד ש-PCM משתמש ברצף של דגימות. זה אומר ש-DSD יכול להעביר יותר מידע באותה כמות של נתונים, הוא משתמש בתדר סריקה גבוה יותר מ-PCM. זה אומר ש-DSD יכול להעביר יותר דגימות בשנייה, מה שמאפשר לו לייצג את האות האקוסטי בצורה מדויקת יותר. ה DSD גם פחות רגיש להפרעות מ-PCM. זה אומר ש-DSD יכול לשמור על איכות הצליל שלו גם בתנאים פחות אידיאליים.
אני חושב שהחיסרון העיקרי שלו ל-DSD הוא שהוא דורש ציוד מיוחד כדי לנגן אותו, למרות שיש לזה פתרונות תוכנתיים (נגן שעם הפלאגין המתאים יעשה את העבודה)
ה DSD משתמש בזרם נתונים רציף, בעוד ש-PCM משתמש ברצף של דגימות. זה אומר ש-DSD יכול להעביר יותר מידע באותה כמות של נתונים, הוא משתמש בתדר סריקה גבוה יותר מ-PCM. זה אומר ש-DSD יכול להעביר יותר דגימות בשנייה, מה שמאפשר לו לייצג את האות האקוסטי בצורה מדויקת יותר. ה DSD גם פחות רגיש להפרעות מ-PCM. זה אומר ש-DSD יכול לשמור על איכות הצליל שלו גם בתנאים פחות אידיאליים.
אני חושב שהחיסרון העיקרי שלו ל-DSD הוא שהוא דורש ציוד מיוחד כדי לנגן אותו, למרות שיש לזה פתרונות תוכנתיים (נגן שעם הפלאגין המתאים יעשה את העבודה)
תודה רבה לכל המשיבים.
בסוף שמתי בכונן שמחובר למזרים שלי מספר קבצי iso של דיסקי sacd , ואני מנגן אותם עם תוכנת קודי, לאחר שהוספתי לה תוסף מתאים.
מופיע לי במגבר שהאות מהמוזיקה הזו הנו pcm ומראה שמדובר רק בשני ערוצי שמע (2.0)
האם בדיסק sacd אמור להופיע 5.1 דולבי? או שיש ויש?
בפועל, אמש שמעתי את הדיסק במצב logic music במגבר הרמן קארדן, והיה לא רע בכלל..
אבל לא מהותית משנה חיים לעומת קבצי 320 mp3.
אציין שיש לי רמקולים רגילים (7.1) ממוצרי מדבקה שונים, וכבלים אדום שחור רגילים, ולא ציוד היי פיי מסחרר.
הרמקולים שלי הנם-
סנטר- וודאפיל (אולי אני שוגה בכתיב)
שמאל וימין סוני גדולים ממערכת סטריאו
סאב וופר אקטיבי של קנטון Canton
שני רמקולי סראונד של pilot
ועוד שני רמקולי סראונד אחוריים של סמסונג (ממערכת dvd ומגבר של פעם, שהיה בא בקופסא dvd שהוא גם מגבר, ו5 רמקולים וסאב פסיבי, כולם נראים יפה בשחור מבריק עם סמליל סמסונג על כולם)
בסוף שמתי בכונן שמחובר למזרים שלי מספר קבצי iso של דיסקי sacd , ואני מנגן אותם עם תוכנת קודי, לאחר שהוספתי לה תוסף מתאים.
מופיע לי במגבר שהאות מהמוזיקה הזו הנו pcm ומראה שמדובר רק בשני ערוצי שמע (2.0)
האם בדיסק sacd אמור להופיע 5.1 דולבי? או שיש ויש?
בפועל, אמש שמעתי את הדיסק במצב logic music במגבר הרמן קארדן, והיה לא רע בכלל..
אבל לא מהותית משנה חיים לעומת קבצי 320 mp3.
אציין שיש לי רמקולים רגילים (7.1) ממוצרי מדבקה שונים, וכבלים אדום שחור רגילים, ולא ציוד היי פיי מסחרר.
הרמקולים שלי הנם-
סנטר- וודאפיל (אולי אני שוגה בכתיב)
שמאל וימין סוני גדולים ממערכת סטריאו
סאב וופר אקטיבי של קנטון Canton
שני רמקולי סראונד של pilot
ועוד שני רמקולי סראונד אחוריים של סמסונג (ממערכת dvd ומגבר של פעם, שהיה בא בקופסא dvd שהוא גם מגבר, ו5 רמקולים וסאב פסיבי, כולם נראים יפה בשחור מבריק עם סמליל סמסונג על כולם)
- CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

- תגובות: 1634
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
מה שקורה אצלך זה המרה של האות מ DSD ב 5.1 ל PCM ב 2 ערוצים. אז אתה בעצם מאבד את ה SURROUND. מעבר לזה, אני מקווה שהתמהיל של כל הרמקולים שלך ערב לאוזניך, כי נראה לי שזה לא הכי אידיאלי, גם אם אתה לא אודיופיל.
בנוסף אם אתה רוצה לשמוע SACD ויש לך תקליטורים כאלה, אז אפשר לקנות נגן DVD או BLURAY ישן שתומך בפורמט הזה ולנגן איתו.
כך אני עושה כבר שנים, יש לי הרבה SACD ויש לי נגן DVD ישן של פיוניר שתומך גם ב SACD וגם ב DVD AUDIO והכל עובד חלק.
בנוסף אם אתה רוצה לשמוע SACD ויש לך תקליטורים כאלה, אז אפשר לקנות נגן DVD או BLURAY ישן שתומך בפורמט הזה ולנגן איתו.
כך אני עושה כבר שנים, יש לי הרבה SACD ויש לי נגן DVD ישן של פיוניר שתומך גם ב SACD וגם ב DVD AUDIO והכל עובד חלק.
- CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

- תגובות: 1634
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
גם אם תבטל, האם הרסיבר שלך יודע לפענח אות DSD?
למחשב יש תוכנת נגן FOOBAR2000 שיודע בעזרת תוסף מתאים לנגן פורמט DSD ואז אפשר לנסות להעביר דרך HDMI לרסיבר.
לגבי סטרימרים או כל ציוד אחר, צריך לבדוק.
למחשב יש תוכנת נגן FOOBAR2000 שיודע בעזרת תוסף מתאים לנגן פורמט DSD ואז אפשר לנסות להעביר דרך HDMI לרסיבר.
לגבי סטרימרים או כל ציוד אחר, צריך לבדוק.
דרך תוסף תוכנה בקודי, הצלחתי לנגן באופן קצת מקרטע, את קובץ iso של דיסק sacd. הפלט נגינה יצא בדולבי דיגיטל , על פי המגבר, והורגשה ההפרדה בין הרמקולים בשמיעה.
היה מוצלח- פרט לכך שהנגינה מקוטעת במקצת.. אנסה קובץ אחר ואדווח אם מדובר בקובץ עצמו או במשהו אחר.
לשמוע ולראות את הסימון של הדולבי דיגיטל, ולהאזין לsacd, גם אם לא במצב אידיאלי, היה כיף ותחושת הישג טכנולוגי במימד קטן אך משמח.
היה מוצלח- פרט לכך שהנגינה מקוטעת במקצת.. אנסה קובץ אחר ואדווח אם מדובר בקובץ עצמו או במשהו אחר.
לשמוע ולראות את הסימון של הדולבי דיגיטל, ולהאזין לsacd, גם אם לא במצב אידיאלי, היה כיף ותחושת הישג טכנולוגי במימד קטן אך משמח.