אהלן חברים
בעת ניגון סרט בעוצמה נמוכה הכל היה בסדר.
החלטתי מעט להוסיף ווליום כללי .
ורעשים מטרידים מתחילים לרטוט / לזמזם כאשר הסאב נכנס לפעולה.
אתן דוגמא משהוא זז בכיוון הדלת כניסה, כאשר ניגנתי שוב ושוב את אותן השניות לא עליתי מהיכן הרטט מגיע.
מדובר על pb3000 ודנון 4400H
כיצד הייתם ניגשים לאתר את מקור הרטט?
האם ינו רעש לבן שהסאב יכול לעבוד ללא הפסקה ואוליי כך אצליח להבין מהיכן הבעיה ?
תודה
shlomis1zzz כתב:
אהלן חברים
בעת ניגון סרט בעוצמה נמוכה הכל היה בסדר.
החלטתי מעט להוסיף ווליום כללי .
ורעשים מטרידים מתחילים לרטוט / לזמזם כאשר הסאב נכנס לפעולה.
אתן דוגמא משהוא זז בכיוון הדלת כניסה, כאשר ניגנתי שוב ושוב את אותן השניות לא עליתי מהיכן הרטט מגיע.
מדובר על pb3000 ודנון 4400H
כיצד הייתם ניגשים לאתר את מקור הרטט?
האם ינו רעש לבן שהסאב יכול לעבוד ללא הפסקה ואוליי כך אצליח להבין מהיכן הבעיה ?
תודה
...
ברוך הבא למועדון מחפשי הרעשים
הרעשים הללו נובעים מתדרים, כאלו ואחרים, שמגיעים מהסאב ובגלל שהגברת את העוצמה שלו הם מרעידים עצמים שונים בחלל כמו דלתות / חלונות / מגירות .........
התקנת רגליות או משטח מבודד מתחת לסאב יתכן ותשפר את התופעה אבל לא בטוח .
כתבתי הודעה אולם מסתבר שהיא נמחקה
הסאב נמצא על רגליות שיכוך אולם יש משהוא זז / רוטט עם חופש ופשוט כאילו מישהוא מקיש עם פטיש.
אני צריך שהסאב ינגן וכאשר בעוצמה מסויימת אני אקבל את הנקישות אאתחיל לחפש אותו בדלת הכניסה בקיר הגבס במראה שתלויה עם קרשים על הקיר .....
אלוהים יודע איפוא
לא מהשכנים מיליון אחוז כי אני שומע משהוא רוטט .
זה לא מהסאב , האזנתי לו קרוב.
טוב אין ברירה נריץ את הקטע שוב ושוב ושוב יד אחד מחזיקה בשלט הסטרימר יד שניה מאתרת את החופש
טוב אז ככה:
לא לקח הרבה זמן עד שאיתרתי את הקטע
מדובר על הסרט Prey מבלי להרוס , מדובר ב בקטע אשר מופיע ב 10 דקות הראשונות (לא זוכר את הדקה המדויקת) כשמשהוא גדול מגיח .
חלון הוטרינה ביציאה למרפסת רטט , אבל זה לא מה שהציק לי. )דרך אגב יש לזה פיתרון?)
מה שבאמת הפריע זה כפי שאמרתי דלת הכניסה , מסתבר שיש משהוא פנימי בתוך הדלת שגורם לרטט מאוד מעצבן ואין לי דרך איך לחזק את הדבר הזה
לצערי הרב אצטרך לחיות עם הדבר הזה , אלא אם יש למישהוא פיתרון טכני כמו לשנות משהוא באפליקציית הסאב.
הרטט נובע מגלים עומדים והוספת רגליות לא יועילו בכלום. יש שני פתרונות אפשריים: 1) הרצת כיול מקצועית עם מיקרופון ותוכנת REW וניתוח התוצאות במטרה לבצע תיקון DSP, שינוי מיקום הסאב, לרבות הוספת סאב נוסף שעוזר מאד בתיקון). 2) איתור מקור הרטט (למשל מראה תלויה במקלחת, דלת של ארון, וכו), ואז חיזוק או שיכוך של מקור הרטט.
למשל, דלת ארון שרוטטת ניתן לשכך עם סוגרים אותה על מכנס שנמצא בארון בכל מקרה. ברוב המכריע של המקרים מנסיון רב, הוספת סאב שני במקום לא סימטרי לראשון, והרצת כיול עם מערכת כיול שיודעת לנהל שני סאבים יפתור את הבעיות הללו.
אם סאב אחד יוצר גל עומד בתדר נניח 100 הרץ שמרטיט דלת או חלון, סאב שני עם הפרש פאזה ועוצמה נכונה, יכול בקלות לבטל את הגל העומד. זה הרעיון של כיול. למי שיש MINIDSP ומקרופון UMIK1 ונסיון עם REW, יכול לפתור את הבעיות בחצי שעה עבודה.
Big 007 , ציינתי שהוטרינה לא הפריעה אולם כן חיפשתי לזה פיתרון עם סימן שאלה בסוף???
היה לי עד לפני 7 חודשים חלל גדול של סלון פינת אוכל ומיטבח .
כיום אני עם סלון קטן יותר ומיטבח גם קטן ללא פינת אוכל מוגדרת לכן הסאב מורגש מאוד ומפחידדד. יהלי: 1)הסאב נמצא מאחור ושינוי מיקומו הוא אפשרי, אולם יצריך ממני טקס בכל פעם שאראה סרט - לשנע את הסאב מאחור לקידמת הבמה ואז שוב לאחור.
2)הוספת סאב נוסף לא בא בחשבון - גם ככה ההנהלה רצתה לשחוט אותי- לא בר ביצוע!!!
3) לא בקיא בתוכנה , אין לי אותה האם יש מישהוא שעושה שירותים אלו? אני מוכן לשלם .
shlomis1zzz כתב: Big 007 , ציינתי שהוטרינה לא הפריעה אולם כן חיפשתי לזה פיתרון עם סימן שאלה בסוף???
היה לי עד לפני 7 חודשים חלל גדול של סלון פינת אוכל ומיטבח .
כיום אני עם סלון קטן יותר ומיטבח גם קטן ללא פינת אוכל מוגדרת לכן הסאב מורגש מאוד ומפחידדד. יהלי: 1)הסאב נמצא מאחור ושינוי מיקומו הוא אפשרי, אולם יצריך ממני טקס בכל פעם שאראה סרט - לשנע את הסאב מאחור לקידמת הבמה ואז שוב לאחור.
2)הוספת סאב נוסף לא בא בחשבון - גם ככה ההנהלה רצתה לשחוט אותי- לא בר ביצוע!!!
3) לא בקיא בתוכנה , אין לי אותה האם יש מישהוא שעושה שירותים אלו? אני מוכן לשלם .
...
לעניין סעיף 2 נסה להפעיל חשיבה מחוץ לקופסא , מניסיון שלי, אפשר להגיע לתוצאות מדהימות
יש רפידות מלבד, שאתה יכול להדביק על דלת הויטרינה והיא תפסיק לקרקש ולהרעיש.
יש לי בבית כ 25 נקודות שהייתי צריך לחזק/להשתיק/לרפד/להדביק בכדי להשתיק קרקושים מרגיזים, חלקם רחוקים מאוד מהסלון.
gal-cohen כתב:
יש רפידות מלבד, שאתה יכול להדביק על דלת הויטרינה והיא תפסיק לקרקש ולהרעיש.
יש לי בבית כ 25 נקודות שהייתי צריך לחזק/להשתיק/לרפד/להדביק בכדי להשתיק קרקושים מרגיזים, חלקם רחוקים מאוד מהסלון.
הלוואי וזה היה וטרינה או דברים שיש גישה אליהם , הייתי מטפל בבעיה.
אולם במצב שלי מדובר על פלח/ ברזל שנמצא בתוך הדלת(בין הפנים לחוץ) והוא משוחרר.
אני יודע שהוא משוחרר כי כאשר ניענעתי את הדלת קדימה ואחורה הפלח זז יחד עם הניענוע.
כך שבאמת אין לי שליטה על הנושא.
אבל הגעתי למסקנה לצורך בחינה אם הרעש יופיע כאשר נזיז את הסאב לקידמת הבמה איך תהיה ההשפעה.
shlomis1zzz כתב:
הלוואי וזה היה וטרינה או דברים שיש גישה אליהם , הייתי מטפל בבעיה.
אולם במצב שלי מדובר על פלח/ ברזל שנמצא בתוך הדלת(בין הפנים לחוץ) והוא משוחרר.
אני יודע שהוא משוחרר כי כאשר ניענעתי את הדלת קדימה ואחורה הפלח זז יחד עם הניענוע.
כך שבאמת אין לי שליטה על הנושא.
אבל הגעתי למסקנה לצורך בחינה אם הרעש יופיע כאשר נזיז את הסאב לקידמת הבמה איך תהיה ההשפעה.
...
ואין שום גישה אל הפלח הזה? כי מספיק לשים שם אפילו חתיכת מסטיק ואתה משתיק את הפלח. (כמובן שאני לא ממליץ על מסטיק תרתי משמע)
כי חלונות למשל בתוך דלתות (ויטרינות או דלתות עם צוהר) יש להם גם נטייה להשתחרר ולרקוד, ואת אלו אפשר לפתור ולתקוע במרווח מבודדים שונים, בדרך כלל משהו אלסטי כמו גומייה אפילו.
לא אחי.
טרקתי את הדלת בחוזקה מספר פעמים , ללא הועיל.
כאמור יש ברזל בתוך הדלת בחלקה התחתון (בן החלק הפנימי לחיצוני) חשבתי על משהו , אולם טרם התעסקתי בזה .
לקנות מגנט עם עוצמה חזקה בתיקווה שיצמיד את הפלח.
הזזתי את הסאב מקום ולא הועיל.
יכול להיות שמדובר בזרועות הנעילה של הפלדלת (המנגנון שולח זרועות לכל הכיוונים)?
אתה יכול לנסות לפרק את המנגנון (תוציא את הצילינדר, ואז אפשר להוציא את המנגנון מצד הנעילה). ברגע שתהיה לך גישה לשם, תוכל לנסות לרפד את הזרוע. גם יכול להיות שמי שהרכיב את המנגנון של הדלת לא חיבר כמו את הזרוע אליו, והיא סתם זרוקה שם בפנים.
ממליץ על תוכנה או וידאו שרץ לאט לאט על תדרי הסאב. היתה לי בעיה דומה ברכב ועם אתר שמייצר תדרים מצאתי את התדר המדוייק שמייצר את הרטט (תדר רזוננס) ואז אפשר לרכך את התדר הספציפי. לפעמים מספיק פשוט להזיז את הסאב לזווית אחרת או לאבטח את מה שרוטט
oferlaor כתב:
ממליץ על תוכנה או וידאו שרץ לאט לאט על תדרי הסאב. היתה לי בעיה דומה ברכב ועם אתר שמייצר תדרים מצאתי את התדר המדוייק שמייצר את הרטט (תדר רזוננס) ואז אפשר לרכך את התדר הספציפי. לפעמים מספיק פשוט להזיז את הסאב לזווית אחרת או לאבטח את מה שרוטט
...
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק. הקולנוע שלי