למה סגרתי את השרשור על המלחמה

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
שלח תגובה
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78772
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5373 פעמים

שליחה #1 

בהמשך לפניה של חבר בפורום ששאל מדוע אין אפשרות לגשת (כולל לקרוא) את השרשור על המלחמה. רציתי רק לשתף את הסיבות שבמקור אפשרנו את הדיון ומדוע החלטתי לסגור אותו, ובהמשך גם להעלים אותו.

הרקע הוא שבמהלך ה-19 שנים האחרונות, למעט מקרים בודדים ונקודתיים, לא התרנו בפורום שרשורים בנושאים פוליטיים. המחשבה היא שאנחנו רוצים כאן מקום נטול פוליטיקה ושתרבות הדיון שלו מתעלה על תרבות הדיון הפופוליסטית והטוקבקיסטית שנפוצה כל כך ברשת בכלל וברשת הישראלית בפרט.

בתאכלס, השרשור על המלחמה בחמאס לא היה אמור להיות פוליטי, אבל בכמה שבועות האחרונות הוא הפך יותר ויותר פוליטי ומקטב ובמקום לתת מקום לדבר על המלחמה, הוא בפועל הפך לזירת התפלשות בבוץ בין הדעות השונות (אני אשם בכך כמו רבים אחרים). ההחלטה המקורית היתה לנסות ולאפשר דיונים כאלה מתוך תקווה שנצליח לקיים אותם באופן תרבותי, אבל לצערי זה מאוד קשה. הרגשות והנושא עצמו כל כך טעון שפשוט בלתי אפשרי לקיים דיון תרבותי ומהר מאוד זה הופך מלא ברגשות, כעסים וכמובן שמיד אחרי זה אנשים מתחילים לפרוש מהאתר, לאיים אחד על השני באלימות (מילולית, פיזית) או באיום בתביעות לשון הרע.

מן הסתם, מדובר בנושא מאוד טעון רגשית, בפרט למי שיש לו מקורבים שגרים באזור או שהושפע ישירות מהמלחמה, ולכן אי אפשר לשפוט אנשים בצערם ולכן בלתי אפשרי היה לאכוף באמת תרבות דיון מסודרת כמו שנהוג בשאר הפורום.

השרשור, במיוחד בשבועיים האחרונים, כבר לא בטעם טוב ומתוך מומנטום הוא נשאר פתוח. כנראה שזו היתה טעות כי בסופש זה גלש עוד מעבר לכך וכבר היה לי קשה לקבל את מה שאנשים טובים, שמשתתפים בפורום ושתורמים מזמנם ומהידע שלהם, כותבים על אחרים שהם מכירים כאן שנים רבות.

התשובה של לנעול את השרשור כבר לא היתה מספקת, יש שם יותר מדי אנשים מעורבים, עם יותר מדי הודעות. נעילה היתה גורמת לשרשור חדש להפתח על בכדי להגיב על השמצות / איומים.

אני חושב שאפשר להכריז על זה כנסיון שנכשל ולאור זאת, השרשור הועלם והחוק של "ללא פוליטיקה" חזר לכנו, כפי שהיה לפני השרשור הזה.
אני מקווה שזה יאפשר לרוחות להרגע בתקווה שאנשים יחזרו לתרבות דיון פחות סוערת כשהם מדברים על הנושא שבשבילו הקמנו את הפורום. נחזיר את המקום הנכון לדיבורים מהסוג הזה לטוויטר ופייסבוק.

זו ההחלטה. מקווה שתקבלו אותה.

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4775
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 762 פעמים

שליחה #2 

מצויין. השרשור היה טעות לדעתי כמו עוד הרבה שרשורים אחרים שאותו אחד פתח. לרוב הכותרת שלהם מתחילה בתופעה דקדוקית מיוחדת: בקשר ל...

ra
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2432
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #3 

בקשר ל ר מ קולים א ש כרה

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7037
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1460 פעמים

שליחה #4 

החלטה טובה ונכונה

תודה עופר!

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78772
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5373 פעמים

שליחה #5 

ניסינו, נכשלנו, למדנו.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35085
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #6 

אני גם לא תמיד הצלחתי להתאפק למרות שויכוחים באינטרנט זה תמיד דו שיח של חרשים
בהחלט החלטה טובה!

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2549
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #7 

האמת, ראיתי את השרשור הזה ממש מהימים הראשונים ומאוד דיגדג לי להכנס אליו (מה שלא עשיתי ולו פעם אחת).
ראיתי אותו גדל מיום ליום ואין לי ספק שהיה גם מה לקרוא שם, אבל מצד שני היתי בטוח שיעלו שם גם דברים קשים ביותר ואולי בגלל זה בחרתי שלא להכנס אליו בכלל...

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 585 פעמים

שליחה #8 

במסעדה סינית אל תזמינו פיצה

במסעדת סטייקים אל תזמינו סלט

ובפורום טכנולוגיה... לגמרי צודק! (וגם אל תפתחו שרשורים על תערוכות בערב הסעודית :) )

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3625
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 481 פעמים

שליחה #9 

בקרוב: למה סגרתי את השרשור על למה סגרתי את השרשור על המלחמה...

Batnun

.
Intel NUC 13 Extreme i9-13900K - 64GB - 2TB SSD
Nvidia 4090 FE - Samsung G95SC 49" OLED

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4998
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 412 פעמים

שליחה #10 

החלטה נכונה מאוד ...

עדיף להשאיר את הפוליטיקה למקומות אחרים ...

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #11 

מסכים, מהעמוד ה 13 בערך כבר נכנסה פוליטיקה ומאותו רגע כבר לא נכנסתי אליו ולא התעניינתי בו.

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”