מיסוי על מוצר מ AMAZON בריטניה
-
Fish72
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3187
- נתן תודות: 909 פעמים
- קיבל תודות: 236 פעמים
שלום חברים,
הזמנתי מוצר ממוכר צד ג' מאמזון בריטניה בעלות של 126 פאונד כולל משלוח, אך נתבקשתי לשלם 98 שח לשחרור החבילה מהדואר.
אילו אפשרויות עומדות בפני מלבד התשלום ?
האם גם כשמדובר במוכר צד שלישי עלי לשלם את המס המבוקש ?
האם אפשר לבקש החזר מס מאמזון, או לסרב לקבל את החבילה ?
תודה
הזמנתי מוצר ממוכר צד ג' מאמזון בריטניה בעלות של 126 פאונד כולל משלוח, אך נתבקשתי לשלם 98 שח לשחרור החבילה מהדואר.
אילו אפשרויות עומדות בפני מלבד התשלום ?
האם גם כשמדובר במוכר צד שלישי עלי לשלם את המס המבוקש ?
האם אפשר לבקש החזר מס מאמזון, או לסרב לקבל את החבילה ?
תודה
-
Fish72
- חבר מביא חבר

לא זה הענין. מנסיוני בעבר המס היה משולם ע"י אמזון ומחושב בסכום הכולל. אני מנסה להבין האם באמת עלי לשלם את המס כי המחיר לא חושב נכון ע"י אמזון (מחיר המוצר הוא 115 פאונד ו 11 פאונד משלוח, ולא חושבה הנחת מע"מ באמזון כמו שחושבה בפריטים אחרים שקניתי בעבר שעומדת על כ-20% מע"מ לפי הבנתי).
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73184
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 644 פעמים
- קיבל תודות: 3151 פעמים
ציינת בעצמך - קנית ממוכר צד ג ולא מאמזון. יש הבדל גדול בהרבה מאוד דברים.
אני מאוד משתדל להימנע מזה ככל יכולתי בדיוק בגלל "הפתעות" כאלו.
שלם והמשך בחייך.
אני מאוד משתדל להימנע מזה ככל יכולתי בדיוק בגלל "הפתעות" כאלו.
שלם והמשך בחייך.
- Huber
- חבר במועדון HT

אפשר לינק למוצר שיהיה לנו יותר מידע?
גם אותי זה עניין03/12/2023 17:57Fish72 כתב: לא זה הענין. מנסיוני בעבר המס היה משולם ע"י אמזון ומחושב בסכום הכולל. אני מנסה להבין האם באמת עלי לשלם את המס כי המחיר לא חושב נכון ע"י אמזון (מחיר המוצר הוא 115 פאונד ו 11 פאונד משלוח, ולא חושבה הנחת מע"מ באמזון כמו שחושבה בפריטים אחרים שקניתי בעבר שעומדת על כ-20% מע"מ לפי הבנתי)....
כפי שרואים בריטניה התנתקה מהמיסוי האירופאי וכנראה שהם לא מפחיתים את המע"מ כמו באיחוד האירופאי
-
Fish72
- חבר מביא חבר

-- ^ --
זה מוכר צד שלישי והוא גם השולח. אמזון היא רק פלטפורמת המכירה.
מבטיח לך שכשהגעת לשלב התשלום לא היתה שורה למשלוח ושורה למיסים וסה'כ. כי זה אל אמזון.
אתה יכול לפנות בתלונה למוכר, אבל על מה? אף אחד לא מבטיח לך שהמחיר כולל מיסים ומשלוח (אלא אם זה פורט בעת התשלום).
זה מוכר צד שלישי והוא גם השולח. אמזון היא רק פלטפורמת המכירה.
מבטיח לך שכשהגעת לשלב התשלום לא היתה שורה למשלוח ושורה למיסים וסה'כ. כי זה אל אמזון.
אתה יכול לפנות בתלונה למוכר, אבל על מה? אף אחד לא מבטיח לך שהמחיר כולל מיסים ומשלוח (אלא אם זה פורט בעת התשלום).
-
Fish72
- חבר מביא חבר

תודה רבה על התגובות וההצעות.
המוכר מאפשר לי לסרב לקבל את המוצר ולתת לי זיכוי מלא. אני אחליט עד מחר אם לאסוף את המוצר כי לא מצאתי אותו במחיר טוב יותר אפילו כולל המיסים בשום מקום.
לפחות למדתי משהו חדש על מוכרים צד שלישי באמזון.
המוכר מאפשר לי לסרב לקבל את המוצר ולתת לי זיכוי מלא. אני אחליט עד מחר אם לאסוף את המוצר כי לא מצאתי אותו במחיר טוב יותר אפילו כולל המיסים בשום מקום.
לפחות למדתי משהו חדש על מוכרים צד שלישי באמזון.
נראה דווקא נחמד המוצר, בשביל עוד 100 ש"ח חבל לבזבז זמן ולהזמין ולחכות שוב גם אם יש מקום אחר קצת יותר זול.04/12/2023 16:18Fish72 כתב: תודה רבה על התגובות וההצעות.
לפחות למדתי משהו חדש על מוכרים צד שלישי באמזון....
תעדכן אם הוא אכן מועיל ולמה, סקירה קצרה אחרי שתשתמש.
-
Fish72
- חבר מביא חבר

אתה צודק. אעדכן לאחר שאקח אותו מחר ואשתמש בו. תודה04/12/2023 16:44gildmor כתב: נראה דווקא נחמד המוצר, בשביל עוד 100 ש"ח חבל לבזבז זמן ולהזמין ולחכות שוב גם אם יש מקום אחר קצת יותר זול.
תעדכן אם הוא אכן מועיל ולמה, סקירה קצרה אחרי שתשתמש....
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
גם אני נפלתי בזה. לומדים כל יום משהו חדש
אם לא תסכים לקבל את המוצר תקבל זיכוי מלא על המוצר אבל לא על המשלוח. קח את זה בחשבון.
אני נפלתח בהרבה מאוד כסף בגלל זה ולא בגלל שלא רציתי לקבל בגלל מיסים אלא כי עשו לי את המוות עם בירוקרטיה.
אם לא תסכים לקבל את המוצר תקבל זיכוי מלא על המוצר אבל לא על המשלוח. קח את זה בחשבון.
אני נפלתח בהרבה מאוד כסף בגלל זה ולא בגלל שלא רציתי לקבל בגלל מיסים אלא כי עשו לי את המוות עם בירוקרטיה.
נערך לאחרונה על ידי kingikra ב 10/12/2023 20:16, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Huber
- חבר במועדון HT

הנה עוד סיבה למה אני מאוד משתדל להימנע מלרכוש מוצר שלא נמכר ישירות ע"י אמזון: