עזרה בתפעול פטיפון
אני לא מומחה לפטיפונים, אבל מקריאה מהירה ברשת כנראה שלא מדובר בגרוטאה וסיכוי טוב שעולה על פטיפונים מדבקה שנמכרים היום. נראה כמו משהו בסגנון של טקניקס (הנעת סרבו ישירה).03/12/2023 12:32novos כתב: שלום,
קיבלתי מחבר פטיפון, ויש לי מספר שאלות:
1. האם הוא תקין? נראה שפין אחד חסר?
2. איך ניתן להשמיש אותו? איזה רמקולים אני צריך לקנות שיתאימו לדגם הזה?
3. האם יש טעם לקנות רמקולים לדגם כזה? נחשב למשהו סביר?
תודה!...
לכאורה החלקים הנחוצים לחיבור נמצאים, אבל זה החלק הבסיסי. השאלה אם יש לו ראש ומחט מתפקדים. יש סיכוי טוב שדורש החלפת מחט וכו.
אם אתה רוצה להקשיב לתקליטים אז בהחלט תדרש לרמקולים. אין דגם ספציפי שמתאים לפטיפון כזה או אחר.
אפשרות אחת היא רמקולים פסיביים שדורשים גם מגבר (רצוי עם פונו פרה אמפ, אחרת כנראה תצטרך גם להוסיף פרה אמפ חיצוני כי אני מניח שהוא לא מובנה בפטיפון).
אפשרות שניה היא רמקולים מוגברים עם כניסת פונו ואז אין צורך במגבר.
Jack of some trades, master of none
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
1. לא חסר פין, אם כי מומלץ להחליף את התקע עם המתאם לתקע יותר נורמלי וחדש.
2. אתה צריך או רמקולים מוגברים (אקטיביים) או מגבר או רסיבר (עם כניסת PHONO) שאליו יחוברו רמקולים פאסיביים.
3. הדגם עושה רושם לא רע באופן כללי, אם כי זה ודאי לא מדגמי העילית של מיקרו-סייקי. זה פטיפון משנות ה-80 שנושא את שם היצרן
הזה אך קרוב לוודאי יוצר לאחר שזה כבר ירד מנכסיו והמותג נמכר ליצרן אחר.
אבל קודם רצוי להבין מה מצבו. התמונות שצילמת לא ממש רלוונטיות לצורך כך. אם אתה רוצה צלם אותו מלפנים ומלמעלה כך שיראו את הזרוע, הראש והמחט. אם תרצה עזרה בווידוא תקינות ואתה באזור ת"א או יכול להגיע לשם, אני יכול לעזור בשמחה.
2. אתה צריך או רמקולים מוגברים (אקטיביים) או מגבר או רסיבר (עם כניסת PHONO) שאליו יחוברו רמקולים פאסיביים.
3. הדגם עושה רושם לא רע באופן כללי, אם כי זה ודאי לא מדגמי העילית של מיקרו-סייקי. זה פטיפון משנות ה-80 שנושא את שם היצרן
אבל קודם רצוי להבין מה מצבו. התמונות שצילמת לא ממש רלוונטיות לצורך כך. אם אתה רוצה צלם אותו מלפנים ומלמעלה כך שיראו את הזרוע, הראש והמחט. אם תרצה עזרה בווידוא תקינות ואתה באזור ת"א או יכול להגיע לשם, אני יכול לעזור בשמחה.
.Anything can be done, but it's only done if it's done
אז חיברתי אותו לחשמל, ונראה שהוא די עובד.04/12/2023 19:33dragon כתב: 1. לא חסר פין, אם כי מומלץ להחליף את התקע עם המתאם לתקע יותר נורמלי וחדש.
אבל קודם רצוי להבין מה מצבו. התמונות שצילמת לא ממש רלוונטיות לצורך כך. אם אתה רוצה צלם אותו מלפנים ומלמעלה כך שיראו את הזרוע, הראש והמחט. אם תרצה עזרה בווידוא תקינות ואתה באזור ת"א או יכול להגיע לשם, אני יכול לעזור בשמחה....
אבל, יש לי רמקול ישן, ונראה שהחיבור לא מתאים (לרמקול אין כניסה, יש לו רק יציאה אחת, בעוד שלפטיפון אין כניסה).
מישהו יודע אם יש מעקף, או משהו ספציפי בסיסי שאני יכול לקנות שיתאים?
תודה.
אתה לא יכול לחבר פטיפון ישירות פטיפון לרמקול פסיבי, לשם כך תצטרך מגבר ביניהם עם פונו פרה אמפ.06/01/2024 20:13novos כתב: אז חיברתי אותו לחשמל, ונראה שהוא די עובד.
אבל, יש לי רמקול ישן, ונראה שהחיבור לא מתאים (לרמקול אין כניסה, יש לו רק יציאה אחת, בעוד שלפטיפון אין כניסה).
מישהו יודע אם יש מעקף, או משהו ספציפי בסיסי שאני יכול לקנות שיתאים?
תודה....
אפשר לחבר לרמקולים מוגברים עם פונו פרה אמפ מובנה (או לקנות פרה אמפ בנפרד).
Jack of some trades, master of none
אהלן,...
אז הגיע ה-pre amp, אבל לא הצלחתי להבין מה אני מחבר ואיך.
ניסיתי לפי ההיגיון, ואני שומע רעשים סטטיים של הרמקולים.
אשמח אם תוכלו להסביר איך עושים זאת.
ויותר מזה, אם מישהו גר באיזור חיפה, אשמח אם ייצור קשר בפרטי.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

נראה שחיברת את הפטיפון באופן תקין, אבל את הרמקולים חיברת ישירות לפרי-אמפ וזה לא עובד ככה. הפרי-אמפ הוא רק דרגה ראשונה, אתה צריך מגבר או רסיבר רגיל כדי לחבר אותו ליציאת הפריאמפ ואליו את הרמקולים. וחוץ מזה, הכבלים נראים די גרוע, וגם הם יכולים לגרום לרעשים מיותרים אפילו אם וכאשר הכל יהיה מחובר כראוי.
משהו כזה למשל? מחפש פיתרון הכי זול...24/01/2024 23:31dragon כתב: נראה שחיברת את הפטיפון באופן תקין, אבל את הרמקולים חיברת ישירות לפרי-אמפ וזה לא עובד ככה. הפרי-אמפ הוא רק דרגה ראשונה, אתה צריך מגבר או רסיבר רגיל כדי לחבר אותו ליציאת הפריאמפ ואליו את הרמקולים. וחוץ מזה, הכבלים נראים די גרוע, וגם הם יכולים לגרום לרעשים מיותרים אפילו אם וכאשר הכל יהיה מחובר כראוי....
https://www.amazon.com/Fosi-Audio-MC101 ... 219&sr=8-2
או כזה?
https://www.amazon.com/MANAYO-Professio ... 360&sr=8-2
תודה, האם אתה מכיר מוצר שמשלב גם את ה-preapmp בתוכו? שלא אצטרך משהו כביניים.25/01/2024 16:51dragon כתב: ה-Fosi הוא מגבר מהסוג הדרוש. ה-Manayo זה עוד Phono preamp הוא לא יתן לך כלום......
או שה-FOSI ששלחתי מחליף את ה-preamp?
בתקציב של עד 75$ בערך.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

כל מגבר או רסיבר שיש לו כניסה הנקראת Phono כולל פרי-אמפ פנימי. ה-Fosi הזה לא כולל את זה, ובד"כ המגברים הקטנים האלה לא כוללים את זה. בעיקר מגברים או רסיברים בגודל מלא. אתה יכול לרכוש יד שניה.
אוקיי. בהנחה וה-FOSI יחד עם ה-PREAMP הם כל מה שאני צריך, איך אני עושה את החיבורים של ה-preamp ל-fosi?26/01/2024 0:18dragon כתב: כל מגבר או רסיבר שיש לו כניסה הנקראת Phono כולל פרי-אמפ פנימי. ה-Fosi הזה לא כולל את זה, ובד"כ המגברים הקטנים האלה לא כוללים את זה. בעיקר מגברים או רסיברים בגודל מלא. אתה יכול לרכוש יד שניה....
אחרי שראית את החיבורים שעשיתי עם הפטיפון ל- preamp.
תודה.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

אתה צריך זוג כבלי RCA (2 צדדים), את ה-output מה-Pyle phono preamp אתה מחבר באמצעותם ל- Line in של ה-Fosi. ומה-output של ה-Fosi אתה מחבר זוג כבלים לכל רמקול. תצטרך לנתק את סיומות ה-RCA מהכבלים לרמקולים שלך.
הכוונה לפעמיים המוצר הזה?29/01/2024 17:57dragon כתב: אתה צריך זוג כבלי RCA (2 צדדים), את ה-output מה-Pyle phono preamp אתה מחבר באמצעותם ל- Line in של ה-Fosi. ומה-output של ה-Fosi אתה מחבר זוג כבלים לכל רמקול. תצטרך לנתק את סיומות ה-RCA מהכבלים לרמקולים שלך....
https://ksp.co.il/web/item/15781
ואני לא בטוח שהבנתי את ההסבר.
יש לי כבל אחד שיוצא מכל רמקול (לרמקולים אין כבל שיכולים להיכנס אליהם, אתה יכול לראות בתמונות הקודמות), ועוד 2 כבלים שיוצאים מהפטיפון.
ומה הכוונה ב "תצטרך לנתק את סיומות ה-RCA מהכבלים לרמקולים שלך."
תודה על הסבלנות.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

לא, אלה כבלים לחיבור וידאו (גם). אתה צריך זוג, רק הלבן והאדום. לעיתים זה שחור ואדום. הזוג הזה מחבר בין ה-pre לבין המגבר הראשי. לגבי הרמקולים, ראיתי שהכבלים מחוברים אליהם בפנים. אתה צריך לנתק את מחברי ה-RCA שלהם כדי לחבר את החוטים החשופים ליציאות הרמקולים במגבר. יש 2 חוטים דקים שנכנסים לכל מחבר, את אלה אתה מחבר לפלוס והמינוס של כל רמקול במגבר.