מצב שמיעה מומלץ לצפייה בטלויזיה דרך רסיבר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Moshe9090 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 305
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם

יש לי אונקיו 636 ובצפייה בטלויזיה אני מחובר לאונקיו ודרכו ל 5 רמקולים שלי.

במצבים מהם הקול יוצא דרך הסנטר וכשהסראונד שזה אופטימלי מבחינתי יש רעשים מעצבנים מהרמקולים הקדמיים.
מדובר על מצבים של tv logic, dolby surround
Dts neo:6.

במצבי סטריאו ודיירקט שומעים רק מ 2 הקדמיים אבל בצורה נקיה וחלקה בלי הרעשים המעצבנים אבל אני מפספס את הסנטר והסראונד.

קודם כול למה יש את הרעשים האלו במצבים שציינתי ודבר שני איך אפשר לצפות בטלויזיה במצב שבו אפשר לשמוע את הקול מהסנטר ולהנות מהסראונד גם אם הוא מדומה בלי הרעשים שציינתי.

תודה :)

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1402
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 355 פעמים

שליחה #2 

אתה לא אמור לשמוע רחשים, שאגב, נקראים זליגות, דרך רמקולים אחרים באף מצב שמע. יש לך כנראה שגיאות פענוח ברסיבר או בעיה בחיבור הרמקולים כמו קצרים בין חוטים סמוכים. יכול להיות גם בגלל תקלה ויכול להיות בעיה במקור עצמו. ה NEO 6 אמור לתת תוצאות הכי טובות במצב MOVIE עבור טלויזיה. נסה מקור אחר כמו סרטוני יוטיוב ממחשב. אם זה אין רחשים, אז ככל הנראה הבעיה במקור שלך. אם גם שם יש, אז הגיע הזמן לשדרג רסיבר. ברסיברים שכוללים אטמוס ו DST X יש מפענחי שמע יותר מתקדמים.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #3 

02/12/2023 12:30  
Moshe9090 כתב:
שלום לכולם

יש לי אונקיו 636 ובצפייה בטלויזיה אני מחובר לאונקיו ודרכו ל 5 רמקולים שלי.

במצבים מהם הקול יוצא דרך הסנטר וכשהסראונד שזה אופטימלי מבחינתי יש רעשים מעצבנים מהרמקולים הקדמיים.
מדובר על מצבים של tv logic, dolby surround
Dts neo:6.

במצבי סטריאו ודיירקט שומעים רק מ 2 הקדמיים אבל בצורה נקיה וחלקה בלי הרעשים המעצבנים אבל אני מפספס את הסנטר והסראונד.

קודם כול למה יש את הרעשים האלו במצבים שציינתי ודבר שני איך אפשר לצפות בטלויזיה במצב שבו אפשר לשמוע את הקול מהסנטר ולהנות מהסראונד גם אם הוא מדומה בלי הרעשים שציינתי.

תודה :)
...
תעביר למצב STRAIGHT אם יש, או DIRECT.
בערוצים המסחריים (לדוגמה) אתה תשמע בסטריאו לרוב.
ובערוצי הסרטים, אתה תשמע בדולבי סראונד.
תבדוק, בד"כ לאנשים יש נטייה להסתמך רק על השמע בערוצים המסחריים, אך יש סאונד היקפי בערוצי הסרטים.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”