הקמת רשת MESH בבית פרטי רב מפלסי
אני רוצה להקים רשת MESH שתחליף את נתבי ה- AP שפרושים בבית בחיבור פיזי.
מה נדרש:
1. ראוטר חזק ללא WIFI בארון התקשורת (יש לי חיבור סיב 1000/100, ומוסיף ממיר מדיה ו SFP) - מבנה שטוח (אין לי עודף מקום בארון)
2. 3 יחידות MESH שיהיו מחוברות לרשת (ETH) הפרוסה בבית (יחליפו את ה- AP) , נדרשת תמיכה ב- WIFI6.
3. תקציב עד - 4000 ש"ח
4. העדפה לא למוצרים סיניים.
תודה!
מה נדרש:
1. ראוטר חזק ללא WIFI בארון התקשורת (יש לי חיבור סיב 1000/100, ומוסיף ממיר מדיה ו SFP) - מבנה שטוח (אין לי עודף מקום בארון)
2. 3 יחידות MESH שיהיו מחוברות לרשת (ETH) הפרוסה בבית (יחליפו את ה- AP) , נדרשת תמיכה ב- WIFI6.
3. תקציב עד - 4000 ש"ח
תודה!
- UriM
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 747
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
MESH זה שם מסחרי למערכת של כמה יחידות שיוצרות רשת אחת. הן יכולות להיות מחוברות אלחוטית או עם חוט. רשת עם נתב ומספר AP זאת רשת MESH גם אם לא קראת לה ככה.
אין סיבה שברשת שלך לא יהיה מעבר חלק בין יחידות, אלא אם היא לא הוגדרה כמו שצריך.
אולי הכיסוי לא מספיק טוב ואז יש מקומות שבהם הקליטה חלשה מאוד ואז מכשירים נופלים מהרשת. אם זה המצב רכישת ציוד אחר לא בהכרח יעזור.
תנסה לעשות מיפוי של הקליטה בבית עם טלפון ואפליקציה (ממליץ על WIFIman).
כתבת נתבי AP. האם מדובר בנתבים רגילים שהוגדרו לעבוד במצב של AP?
האם הציוד ישן ואולי זאת הבעיה (דור 4?).
אין סיבה שברשת שלך לא יהיה מעבר חלק בין יחידות, אלא אם היא לא הוגדרה כמו שצריך.
אולי הכיסוי לא מספיק טוב ואז יש מקומות שבהם הקליטה חלשה מאוד ואז מכשירים נופלים מהרשת. אם זה המצב רכישת ציוד אחר לא בהכרח יעזור.
תנסה לעשות מיפוי של הקליטה בבית עם טלפון ואפליקציה (ממליץ על WIFIman).
כתבת נתבי AP. האם מדובר בנתבים רגילים שהוגדרו לעבוד במצב של AP?
האם הציוד ישן ואולי זאת הבעיה (דור 4?).
@UriM
ה- AP הם ראוטרים ישנים שהוסבו ל- AP, אין בעיית כיסוי, כאמור לעיל, יש מעבר של מעבר בין ה- AP ולכן אני רוצה לשדרג לרשת MESH כדוגמת ZenWiFi XD5 , או קונפיגורציה של XT9 בתור נתב ראשי ואליו נחבר את XD5 כיחידות משנה.
ה- AP הם ראוטרים ישנים שהוסבו ל- AP, אין בעיית כיסוי, כאמור לעיל, יש מעבר של מעבר בין ה- AP ולכן אני רוצה לשדרג לרשת MESH כדוגמת ZenWiFi XD5 , או קונפיגורציה של XT9 בתור נתב ראשי ואליו נחבר את XD5 כיחידות משנה.
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5918
- נתן תודות: 142 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
תבדוק מוצרים של Ubiquiti. יש להם אחלה פתרונות. יש נתב שיכול לקבל סיב אופטי (כך לא תצטרך מתאם אופטי), יש מתגים המאפשרים poe, ויש נקודות גישה, שיכולות להיות מוזנות מהמתג, ותומכות ב-wifi6. כל הציוד מנוהל, אבל גם לא ממש מסומבך, ועובד מצויין01/12/2023 9:27enir כתב: אני רוצה להקים רשת MESH שתחליף את נתבי ה- AP שפרושים בבית בחיבור פיזי.
מה נדרש:
3. תקציב עד - 4000 ש"ח
תודה!...
https://www.ui.com/
https://store.ui.com/us/en/products/er-x-sfp
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46397
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5080 פעמים
מדדת שיחידות כמו ה- XT9 או ה- XD5 בכלל נכנסות לארון התקשורת? חוץ מזה אמרת שאתה רוצה יחידה ראשית בלי Wi-Fi, אז זה לא מסתדר.
אם תרד מהדרישה ליחידה ראשית ללא Wi-Fi (זה לא יחסוך לך כסף יחידה כזאת), יש שפע פתרונות מתאימים.
אגב, Ubiquiti הציגו יחידה חדשה בשם UniFi Express router, מבנה שטוח שנכנס בקלות לארון התקשורת:
https://community.ui.com/releases/New-H ... e25bf96236
אם תרד מהדרישה ליחידה ראשית ללא Wi-Fi (זה לא יחסוך לך כסף יחידה כזאת), יש שפע פתרונות מתאימים.
אגב, Ubiquiti הציגו יחידה חדשה בשם UniFi Express router, מבנה שטוח שנכנס בקלות לארון התקשורת:
https://community.ui.com/releases/New-H ... e25bf96236
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4796
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 769 פעמים
לדעתי 4 יחידות זה ממש הרבה...
לי יש בית גדול יחסית כולל יחידת דיור והמון אלמנטים מבטון. 3 יחידות שאחת מהן בממ״ד נותנות לי כיסוי מצויין בכל הבית והחצר.
להורים שלי בית של כ-170 מ' שהוא עם ירידה של חצי מפלס. 2 חידות של xd6 ויחידה נוספת של xd4 מכסות את כולו.
אני חושב שבפריסה נכונה 3 יחידות יספיקו לך
עריכה - פירוט היחידות שלי: ראשית ET12 ושתים נוספות XT8
לי יש בית גדול יחסית כולל יחידת דיור והמון אלמנטים מבטון. 3 יחידות שאחת מהן בממ״ד נותנות לי כיסוי מצויין בכל הבית והחצר.
להורים שלי בית של כ-170 מ' שהוא עם ירידה של חצי מפלס. 2 חידות של xd6 ויחידה נוספת של xd4 מכסות את כולו.
אני חושב שבפריסה נכונה 3 יחידות יספיקו לך
עריכה - פירוט היחידות שלי: ראשית ET12 ושתים נוספות XT8
- ahersko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 585 פעמים
אני פוצצתי בית גדול עם 3 מפלסים (ועוד משרד בחצי מפלס) עם 8 יחידות של Google Wifi (רובן דור 1)
כל פעם הוספתי, עוד יחידה (אני קונה ריפרב בארהב במבצעים ב 40-50 דולר)
הכיסוי בבית פנומינלי, אין פינה בבית שאין אינטרנט חזק, המעבר בין היחידות שקוף לחלוטין
עכשיו שדרגתי כבל רשת בין היחידה הראשית, למשרד שקצת מרוחק וגם שם יושב ה NAS ככה שאני יכול להזרים סרטים ב 4K בכל הבית, עובד נהדר!
כל פעם הוספתי, עוד יחידה (אני קונה ריפרב בארהב במבצעים ב 40-50 דולר)
הכיסוי בבית פנומינלי, אין פינה בבית שאין אינטרנט חזק, המעבר בין היחידות שקוף לחלוטין
עכשיו שדרגתי כבל רשת בין היחידה הראשית, למשרד שקצת מרוחק וגם שם יושב ה NAS ככה שאני יכול להזרים סרטים ב 4K בכל הבית, עובד נהדר!