לוח אם ASUS - M2A-VM-HDMI

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
oded5119 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

למישהו יצא להשתמש בלוח זה ? שוקל לקנות אותו כחלק ממחשב HTPC לחדר.

הוא מיועד ל- AMD והמיוחד שבו שהוא כולל את ATI Radeon X1250 בפנים ותומך ביציאת HDMI כך שאני יכול לחברו ישירות ל- LCD.

הבאסה כמובן שהוא צורך זיכרון משותף לעומת כרטיס מסך נפרד שיש לו זיכרון משלו.

המחשב הינו לחדר שינה ואני לא מתכוון להשתמש בו למשחקים, בעיקר בצפייה של טלוויזיה וסרטים. אני גם לא רואה תכני HD אולם אני רוצה לגלוש ולכן רוצה חיבור על רזולוציה גבוהה למסך (יש לי מסך Hitachi LD9000 שתומך ב- NR לשם כך)

מישהו משתמש בכרטיס זה שיכול להמליץ/ לא להמליץ ?

עודד

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

אני משתמש בכרטיס של Sapphire שיש לו אותו צ'יפסט ואותו כרטיס מסך מובנה. עובד מצויין, ועם מעבד AMD כפול ליבה מסוג 4200 ומעלה ינגן לך את כל קבצי ה-HD שיש כיום. הזכרון המשותף שהוא צורך זניח.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20182
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

יש לי את הלוח והוא עובד מצויין.
רק אל תשתמש בדרייבר חדש מ7.3, כל החדשים יותר לא עובדים איתו טוב משום מה וגורמים למסכים כחולים.
(יותר עניין של צ'יפסט ולא לוח, לדעתי). עם 7.3 הוא יציב כמו סלע.

oded5119 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

pixies כתב:אני משתמש בכרטיס של Sapphire שיש לו אותו צ'יפסט ואותו כרטיס מסך מובנה. עובד מצויין, ועם מעבד AMD כפול ליבה מסוג 4200 ומעלה ינגן לך את כל קבצי ה-HD שיש כיום. הזכרון המשותף שהוא צורך זניח.
...
האם ניתן לקבוע כמה זיכרון משתמש כרטיס המסך באופן דינאמי ? כמה זיכרון הכרטיס שלך צורך ? וכמה זיכרון סה"כ יש למחשב ?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #5 

כן, אפשר לשלוט על זה. הגדרתי לשלי 64MB מתוך ה1GB שמותקן לי.
לדעתי לצורכי צפיה, אתה לא צריך יותר מזה.

iamtal
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 262

כמה נקודות

שליחה #6 

א. כדאי לדעת שכרטיס המסך המובנה הוא לא באמת מאותו דור של כרטיסי ה-1xxx של ATI, אלא נגזרת של X700. כמו כן היות ומדובר בגרסה מסורסת של X700, הביצועים שלו יהיו יותר קרובים ל-X300, אבל אם אתה לא מצפה לשחק במשחקים מתקדמים זה לא משנה...

ב. מבחני ביצועים שונים שראיתי ברחבי הרשת הגיעו למסקנה דומה, שהצ'יפסט הזה שיש על הלוח הזה (690G) פחות טוב, הן במשחקים והן בנגינת וידאו מהצ'יפסט המקביל של Nvidia, ה-7050 ואפילו פחות טוב מה-6150.

לכן הייתי ממליץ לך לחפש לוח שמבוסס על הצ'יפסטים הללו.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #7 

לזה שמעלי. נראה לי אתה טיפה מתבלבל.

kobyb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 763
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #8 

לינקים לreviews?

לינק לכך שיש תמיכה מלאה בHD וBlue Ray בצ'פסט הנוכחי:
http://techreport.com/discussions.x/12979
There is no spoon

kobyb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

לכל המתעניינים יצא Driver חדש ל RADEON X1250:
http://game.amd.com/us-en/drivers_catal ... ed-vista32
There is no spoon

iamtal
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

TheCoolest כתב:לזה שמעלי. נראה לי אתה טיפה מתבלבל.
...
לא מתבלבל :-)

תקרא בכל מקום, למרות השם X1250, הכרטיס שייך מבחינה טכנולוגית לדור הקודם והוא נגזרת מסורסת של X700.

iamtal
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

kobyb כתב:לינקים לreviews?

לינק לכך שיש תמיכה מלאה בHD וBlue Ray בצ'פסט הנוכחי:
http://techreport.com/discussions.x/12979
...
דווקא הלינק הזה אומר דברים די אחרים.

But you won't find AMD's Universal Video Decoder in the 690G. Instead, AMD says it's been able to smooth high definition video playback through "driver streamlining." Playback is largely handled by the CPU, and to watch HD content in all its 1080p glory, a dual-core Athlon X2 processor is required.

המשמעות, להבדיל מהכרטיסים 2400/2600, הצ'יפסט לא כולל מפענח בחומרה ל-MPEG-2/MPEG-4!

הדרייבר אמנם מאפשר פיענוח של הפורמטים הללו בתוכנה, אך לצורך כך נעשה שימוש במעבד המרכזי של המחשב. מה שאומר:
א. דרוש מעבד חזק (4600 x2 ומעלה) עם 2GB זיכרון (בויסטה)
ב. בכל מקרה העומס על המערכת יהיה גבוה (ה-CPU Usage יהיה גבוה מאוד) כך שלא יתאפשר לבצע דברים נוספים על המחשב במקביל.

oded5119 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

kobyb כתב:
המשמעות, להבדיל מהכרטיסים 2400/2600, הצ'יפסט לא כולל מפענח בחומרה ל-MPEG-2/MPEG-4!

הדרייבר אמנם מאפשר פיענוח של הפורמטים הללו בתוכנה, אך לצורך כך נעשה שימוש במעבד המרכזי של המחשב. מה שאומר:
א. דרוש מעבד חזק (4600 x2 ומעלה) עם 2GB זיכרון (בויסטה)
ב. בכל מקרה העומס על המערכת יהיה גבוה (ה-CPU Usage יהיה גבוה מאוד) כך שלא יתאפשר לבצע דברים נוספים על המחשב במקביל.
...
בהנחה שאני לא מתכוון לראות HD, ובהנחה שכאשר אני צופה בסרטי XVID אני משתמש בכתוביות בעברית ונראה לי שבמקרה כזה בכל מקרה הפיענוח יהיה בתוכנה, אזי שווה להשקיע בלוח תומך HDMI פשוט יותר ובמעבד חזק יותר ולקבל תמורה טובה יותר בעד האגרה. האם אתה מסכים עם הקביעה הנ"ל ?

לא הבנתי בסוף האם בכל מקרה הלוח המדובר בחיבור HDMI יתמוך ב- NR (כשאני אומר NR אני מתכוון מיפוי פיקסל לפיקסל בין המחשב לבין המסך)

kobyb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

iamtal אפשר לינקים למקורות המידע ?
שנלמד כולנו ממקור ראשון.
There is no spoon

kobyb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

טוב לאחר חיפוש קצר מצאתי את הביקורת הבאה:
http://techreport.com/articles.x/11931

אני מניח שהקטע ש-iamtal מתייחס אליו הוא:

[left]Of course, the real jewels of these chipsets are their integrated graphics processors. The 690G's Radeon X1250 graphics core is derived from the Radeon X700—that is, from ATI's previous generation of desktop GPU technology, before the Radeon X1000 series. It sports four pixel shader processors that meet DirectX 9's Shader Model 2.0b spec. In the world of specifications one-upsmanship, Shader Model 2.0b support puts the Radeon X1250 slightly behind the GeForce 6100 family, which supports Shader Model 3.0. However, the differences between those two specifications have to do with esoteric things like flow control and program length in pixel shader programs—things that will almost certainly never become an issue for either of these integrated graphics cores, given their basic performance levels. [/left]

שבקיצור נמרץ אכן אומר שה X1250 יורש מ- Radeon X700 ולא מסדרת X1000, ושההבדל העיקרי מתבטא ב-Shader Model תומך בגירסא 2.0 ולא ב3.0 אך כמו כן נאמר שההבדל בין שני הגרסאות הוא איזוטרי (שמובן למעטים, שמיועד לחוג מצומצם של אנשים).
בהמשך המאמר נכתב רבות על שיפור המהירות ועל התמיכה הרחבה ביציאות שונות בפרונט, שווה לקרוא למי שמתעניין.

לדעתי:
ASUS - M2A-VM-HDMI הוא לוח שנותן את כל יציאות הוידאו האפשריות ובמחיר שווה לכל נפש.
תמיד ניתן לשדרג לכרטיס מסך יעודי במידת הצורך.

מקווה שעזרתי.
There is no spoon

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”