השוואה בין מקרן 100" למסך טלוויזיה 98"
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73314
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3164 פעמים
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17926
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2492 פעמים
ומה לגבי המחיר ?
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
-
Huber
- חבר במועדון HT

istarmini - זו שאלה שאין לה תשובה. יש מקרנים בטווח מחירים וכנ"ל טלוויזיות. שם הוא השווה טווח מחירים די קרוב - צפה.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
ההשוואה הזו יכולה להתבצע רק בחדר ייעודי.
כשמדובר בסלון אלו שני מוצרים שלא ניתן להשוות בינהם משום שברוב המקרים קיים קושי לייצר תנאים מתאימים/אידיאלים להקרנה.
יתרה מכך, בעוד שטלביזיה גדולה יכולה להחליף מקרן, מקרן לא יכול להחליף טלביזיה. זה פשוט לא יעיל. טלביזיה אתה מדליק מתי שבא לך בלי לחשוב יותר מדי, במקרן כל הדלקה וכיבוי מלווה בתפילה קטנה בלב שלא יתחרבש משהו.
כשמדובר בסלון אלו שני מוצרים שלא ניתן להשוות בינהם משום שברוב המקרים קיים קושי לייצר תנאים מתאימים/אידיאלים להקרנה.
יתרה מכך, בעוד שטלביזיה גדולה יכולה להחליף מקרן, מקרן לא יכול להחליף טלביזיה. זה פשוט לא יעיל. טלביזיה אתה מדליק מתי שבא לך בלי לחשוב יותר מדי, במקרן כל הדלקה וכיבוי מלווה בתפילה קטנה בלב שלא יתחרבש משהו.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46370
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
הציבור הרחב לא יכניס מקרן הביתה, יותר מידי קשיים בהתקנה ותפעול לעומת TV וכאשר מסך כמו TCL 98C735 עולה 13K ש"ח, זה כנראה מי שרוצה גודל יקנה.
ברשת "אושר עד" כבר מוכרים ליד הקופות מסכי 85...
המקרן היחידי שיוכל להתאים לקהל הרחב איכשהו זה מקרן UST. מקרנים רגילים ישארו לאוהדי קולנוע ביתי מושבעים שהולכים ונכחדים.
המקרן היחידי שיוכל להתאים לקהל הרחב איכשהו זה מקרן UST. מקרנים רגילים ישארו לאוהדי קולנוע ביתי מושבעים שהולכים ונכחדים.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
Re:
זה לא עניין של אהבה למקרן או ניסיון לשחזר איזה משהו שדומה להקרנה בקולנוע, לפחות לא אצלי.29/11/2023 9:24ziv_r כתב: הציבור הרחב לא יכניס מקרן הביתה, יותר מידי קשיים בהתקנה ותפעול לעומת TV וכאשר מסך כמו TCL 98C735 עולה 13K ש"ח, זה כנראה מי שרוצה גודל יקנה.
המקרן היחידי שיוכל להתאים לקהל הרחב איכשהו זה מקרן UST. מקרנים רגילים ישארו לאוהדי קולנוע ביתי מושבעים שהולכים ונכחדים....
יש אצלי מקרן ומסך בגודל 106 אינטש ואני לא יכול להכניס גדול יותר. ברגע שתהיה טלביזיה בגודל כזה או דומה
( כל אינטש חשוב ו 98 זה קטן מדי לממדי החדר ומרחק הצפיה ולא, אני לא מזיז את הכסאות קדימה כדיי לקבל את אותה זווית צפיה בפחות אינטשים )
והמחיר יהיה דומה למחיר שאני מוכן להוציא על מקרן, אני אומר לו שלום..זה פשוט עניין של יחס עלות תועלת.
ברור שלהתקין ולתחזק מקרן זה מורכב וברגע שאוכל להחליף אותו בטלביזיה ( ואני מקווה שהרגע הזה יגיע מהר ) זה מה שיקרה.
מצד שני אני במספרים הקטנים כי בדרך כלל בחדרים יעודיים אתה תמצא מסכים באזור ה 120 אינטש וצפונה ועד שיהיה מסך טלביזיה בגודל הזה במחיר של מקרן יעברו ככל הנראה לא מעט שנים.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
-
Huber
- חבר במועדון HT

נכון שהגבת בלי לצפות בווידאו? הוא הראה שמקרן 4K יעלה יותר במיוחד אם לוקחים בחבשבון עלות מסך תואם.28/11/2023 17:18movieman כתב: אבל ISTARMINI צודק .... אם תיקח מקרן 4K נורמאלי הוא יעלה הרבה פחות מ-TV 98' ...
ככה שלדעתי ההשוואה היא לא 100 אחוז מתאימה ....
-
Huber
- חבר במועדון HT

מוזמן אלי לצפות בסרט ב 130", מבטיח לך שתשנה את דעתך....
-
Huber
- חבר במועדון HT

מסכים עם הקביעה הראשונה ולכן ציינתי שלא הייתי לוקח מקרן אם לא הייתי יודע שיש לי חדר שאני יכול להחשיך בעת הצפייה.28/11/2023 18:22Lior_M כתב: ההשוואה הזו יכולה להתבצע רק בחדר ייעודי.
יתרה מכך, בעוד שטלביזיה גדולה יכולה להחליף מקרן, מקרן לא יכול להחליף טלביזיה. זה פשוט לא יעיל. טלביזיה אתה מדליק מתי שבא לך בלי לחשוב יותר מדי, במקרן כל הדלקה וכיבוי מלווה בתפילה קטנה בלב שלא יתחרבש משהו....
לגבי "משהו יתחרבש" - הדלקתי את המקרן שלי מאות פעמים, לא זכור לי שהרגשתי ככה אפילו פעם אחת. מה שכן במקרן אנחנו צופים בעיקר בסרטים בגלל המיקום שלו (הרבה יותר נוח לי אישית לצפות בסדרות במיטה בחדר שלי, אבל זו העדפה אישית). ולא, אין עדיין טלוויזית 130" במחיר שפוי אז טלוויזיה עדיין לא תמיד יכולה להחליף מקרן.
-
Huber
- חבר במועדון HT

Re: Re:
בדיוק. מי שמחפש עד 98" כנראה עדיף לו טלווזיה. אבל יקח עוד כמה שנים טובות עד שנראה טלוויזיות ב 120" ומעלה ובנישה הזו עדיין הפתרון היחיד הוא מקרן.29/11/2023 9:48Lior_M כתב: זה לא עניין של אהבה למקרן או ניסיון לשחזר איזה משהו שדומה להקרנה בקולנוע, לפחות לא אצלי.
יש אצלי מקרן ומסך בגודל 106 אינטש ואני לא יכול להכניס גדול יותר. ברגע שתהיה טלביזיה בגודל כזה או דומה
( כל אינטש חשוב ו 98 זה קטן מדי לממדי החדר ומרחק הצפיה ולא, אני לא מזיז את הכסאות קדימה כדיי לקבל את אותה זווית צפיה בפחות אינטשים )
והמחיר יהיה דומה למחיר שאני מוכן להוציא על מקרן, אני אומר לו שלום..זה פשוט עניין של יחס עלות תועלת.
ברור שלהתקין ולתחזק מקרן זה מורכב וברגע שאוכל להחליף אותו בטלביזיה ( ואני מקווה שהרגע הזה יגיע מהר ) זה מה שיקרה.
מצד שני אני במספרים הקטנים כי בדרך כלל בחדרים יעודיים אתה תמצא מסכים באזור ה 120 אינטש וצפונה ועד שיהיה מסך טלביזיה בגודל הזה במחיר של מקרן יעברו ככל הנראה לא מעט שנים....
-
Huber
- חבר במועדון HT

לדעתי כל עוד יש לכם חר שאפשר להחשיך וצורך/רצון בגודל מעל 100" (יותר לכיוון 120 ומעלה) - מקרן הוא הבחירה הנכונה. אם הצרכים שלכם לא עונים על 2 הדרישות הללו - טלוויזיה זו הבחירה הנכונה כיום.
-
Huber
- חבר במועדון HT

...
כן. עד 100 הבחירה הנכונה היא טלווזייה.29/11/2023 10:14Huber כתב: לדעתי כל עוד יש לכם חר שאפשר להחשיך וצורך/רצון בגודל מעל 100" (יותר לכיוון 120 ומעלה) - מקרן הוא הבחירה הנכונה. אם הצרכים שלכם לא עונים על 2 הדרישות הללו - טלוויזיה זו הבחירה הנכונה כיום....
בתחילת 24 אמור להגיע TCL 115 אינץ עדיין אין מחיר. בקרוב יוצא גם 110 הייננס. אני גם בדילמה הזאת היה לי בעבר מקרן לייזר של אופטמה ומכרתי אותו ,עכשיו עברתי דירה ויש לי סלון גדול ומרחק של 6 מטר מהמסך , אני יכול לשים אפילו מסך הקרנה של 150 אינץ אבל אני אוהב הרבה יותר את התמונה בטלוזיה. בכל אופן אני מתכוון לבדוק את אפסון 1200 אולי נלך על המקרן הזה או שבסוף אני ימתין למסך טלווזיה ענק במחיר ראלי
-
Huber
- חבר במועדון HT

כמו שצויין פה כמה פעמים, ברגע שיש טלוויזיה בגודל מעל כ 110" במחיר שפוי - מקרן הופך למיותר:
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
יש לי מקרן (בסלון) ברמה בסיסית וטלויזיה ברמה בסיסית וברגע שאוכל באותו תקציב בערך לקבל אותו גדול תמונה אז בוודאות אבחר בטלויזיה ורק בגלל הנוחות - אני לפעמים מוותר על צפייה במקרן בגלל הלוגיסטיקה (החשכה, פתיחת מסך וכו)
-
Huber
- חבר במועדון HT

Eliran15 - מי שיכול להרשות לעצמי מסך כזה לרב יגור בבית פרטי, אז אין צורך במנוף. ולאלו החברה (לפחות בסין) כוללת במחיר המוצר שינוע והתקנה אז אין ממש בעייה.
מניח שברגע שזה יגיע לשאר העולם זה יכלול שירות דומה שיהיה כלול במחיר.
מניח שברגע שזה יגיע לשאר העולם זה יכלול שירות דומה שיהיה כלול במחיר.