רמקולים DIY

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
שלח תגובה
oorva פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 150
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם ושנה טובה.

לאחר קריאה בפורום ושוטטות באינטרנט במהלך החג הגעתי למסקנה שרוצה לבנות רמקולים לבדי (כמובן שעצם העובדה שהתקציב שהוקצה לשדרוג המערכת הלך כולו על רסיבר תרמה אף היא לעניין).

מספר שאלות:
א. הבנתי שאת התיבות רוב האנשים בונים מ MDF . האם יש לכך סיבה אקוסטית או שרק ענייני עלות? האם אפשר באותה מידה להשתמש באורן מלא 18 מ"מ, או סנדוויץ' 12 מ"מ?
ב. באתרים בחו"ל מוכרים דרייברים של vifa
http://www.speakercity.com/Merchant2/me ... ory_Code=V
האם יש קשר בין הפירלס ההם לבין חברת המדבקה בישראל?
ג. כיוון שכרגע רכישת דרייברים בחו"ל אינה באה בחשבון, אני פונה לכל מי שגר באיזור ירושליים ויש לו דרייברים, קרוסאובר (או רכיבי קרוס), טרמינאלים (גם של סאב פאסיבי) שאין לו מה לעשות איתם (אני מבין שאלו יהיו רכיבים שאינם מהשורה הראשונה השנייה או השלישית) לתרום אותם למען התנסות בבניית רמקולים.
ד. מקווה שסעיף ג אינו נחשב לחוצפה.
ה. תודה

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

עלות היא לא בהכרח הסיבה שאנשים פונים ל-DIY בד"כ. כי לדעתי ובמיוחד בתקציבים נמוכים, קניית רמקול מיד שניה (אפילו מדבקה) תיתן תוצאה טובה יותר מ"איסוף תרומות והדבקתם יחד".
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #3 

בקשר לדרייברים, תנסה התעניין אצל חברת MOREL בנס ציונה. ה-MDF הוא סוג חומר טוב לרמקולים בגלל המשקל הסגולי שלו שהוא כבד מעץ ולכן נוטה פחות להיכנס לתנודות כשהרמקול פועל (אני חושב שזאת בעיקר הסיבה ולא המחיר).
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #4 

MDF הוא חומר מצוין בגלל הנוחות של העבודה איתו והתכונות שלו גם כן.

בנוגע לרכיבים, בזמנו כשדיברתי עם מורל הם לא שמחו במיוחד למכור אלמנטים, לא יודע למה, אולי משהו השתנה מאז. מה שכן, יש את אומגה-אודיו שיש להם מוצרים טובים במחירים הגונים מאוד שלדעתי יתאימו לך לפרוייקט ראשון (אם אני לא טועה, יש אצלם גם כמה אלמנטים של חברות אחרות, תנסה לדבר איתם).

בנוגע לחיסכון בעלויות, אל תבנה על זה. אם אתה נכנס לזה תיכנס בשביל הכיף קודם כל. אם הרעיון הוא לחסוך כסף, הסיכוי שתוציא משהו טוב הוא אפסי כמעט.

oorva פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

שוב שלום.
כנראה שלא הייתי ברור.
הרמקולים הסופיים שיהיו לי לא יבנו מתרומות, אלא מאלמנטים חדשים.
התרומות הינן לאימונים והתנסות (עד שייסגר החור בכיס).
אני רוצה להכנס ל DIY בגלל שזה נראה לי תחום מעניין, מסקרן אותי מה תהיה התוצאה הסופית, ובנוסף אני אהנה מרמקולים מעשה ידיי.
בקשר למורל, ישנם אתרים שמוכרים דרייברים שלהם, והם מאוד יקרים.
MDF הינו חומר שנמצא תמיד ברחובות (ארונות וכו שאנשים זורקים), וגם הוא יהיה חלק מההתנסות.

תודה למגיבים.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

אל תתבלבל בין MDF לסיביט....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #7 

שים לב כשאתה עובד עם MDF שהקידוחים והברגת ברגים צריכה להיות עם תשומת לב מיוחדת ובדיוק מירבי מכיוון שקשה לעשות "מקצה שיפורים בסוג זה של חומר. אם אתה משתמש עם ברגים שצריכים לחדור לתוך ה-MDF תדאג להשתמש בתותבים מיוחדים ל-MDF. התותבים יאפשרו לך לשחרר ולהבריג את הברגים מספר פעמים רב ללא גרימת נזק ל-MDF. שים לב לטיפ הבא: כשאתה מחדיר את התותבים לתוך ה-MDF דאג למרוח מעט דבק נגרים כך שיצפה את דפנות הקדח. אז תחדיר את התותב אך שים לב לנקות את שאריות הדבק מתוך תבריג התותב המיועד לבורג. אפשר לתותב להתיבש כ-24 שעות בטרם הברגת הבורג. דבק הנגרים מקשה את דפנות הקדח ב-MDF וגם מדביק את התותב לדפנות קדח ומקנה אפשרות שירות עתידי ללא גרימת נזק ל-MDF.

בהצלחה.
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

joel
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 227
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #8 

anatoli15 כתב:
בנוגע לרכיבים, בזמנו כשדיברתי עם מורל הם לא שמחו במיוחד למכור אלמנטים, לא יודע למה, אולי משהו השתנה מאז.
...
אין שום בעיה לקנות ממורל.

לא מזמן קניתי מהם שני אלמנטים והם מאוד שמחו למכור לי אותם, גם כשהתעניינתי אצלהם לפני שלוש שנים לא נתקלתי בבעיות.

oorva פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

chalmh כתב:אם אתה משתמש עם ברגים שצריכים לחדור לתוך ה-MDF תדאג להשתמש בתותבים מיוחדים ל-MDF. התותבים יאפשרו לך לשחרר ולהבריג את הברגים מספר פעמים רב ללא גרימת נזק ל-MDF. שים לב לטיפ הבא: כשאתה מחדיר את התותבים לתוך ה-MDF דאג למרוח מעט דבק נגרים כך שיצפה את דפנות הקדח. אז תחדיר את התותב אך שים לב לנקות את שאריות הדבק מתוך תבריג התותב המיועד לבורג. אפשר לתותב להתיבש כ-24 שעות בטרם הברגת הבורג. דבק הנגרים מקשה את דפנות הקדח ב-MDF וגם מדביק את התותב לדפנות קדח ומקנה אפשרות שירות עתידי ללא גרימת נזק ל-MDF.

בהצלחה.
...
תודה על הטיפ

נדמה לי שיש לי מהיכן להשיג MDF.
אף על פי שלאימונים מוכן להסתפק בסיבית\מלמין.

צריך גם רוטר אם איני טועה.

shlomix
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 217
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #10 

מנצל את השירשור כדי לקבל חוות דעת לגבי רמקול SWIFTY הבנוי גם מאלמנטים של VIFA.
http://www.madisound.com/catalog/produc ... ts_id=1731
התעמקתי קצת והאלמנטים הינם מרמקול של 1200$ הנדון:
http://www.stereophile.com/floorloudspe ... ndex1.html
למרות שהמבקרים משבחים הקרוס ברמקול המקורי עלוב הגרף אינו חלק כלל והתיכנון של הקרוס מ- madisound עולה עליו בכמה רמות כך שתיתכן תוצאה טובה יותר.
http://www.diyaudio.com/forums/showthre ... ght=swifty
העלות הכוללת האמיתית לפי החישובים שלי כולל משלוח, מס, חלקים לקרוס נורמלי , MDF, חיתוך אצל נגר, צביעה עצמית ובניה עצמית הינו לפחות 900 ש"ח.

ההתלבטות שלי נובעת מכך שראיתי ביד שניה רמקול עם יחס מחיר תמורה מעולה ה-Diamond 9.2 בסכום של 1000 ש"ח עם מיד-באס של 6.5 (לעומת 5" בSWIFT).
בהנחה שאני בונה את הSWIFT כמו שצריך להערכתכם איזה מבין הרמקולים אמור לתת לי איכות סאונד עדיפה?
למרות שפרוייקט זה מבחינתי מהנה, אם אני מקבל סאונד בDiamond 9.2 שעולה על הSWIFT נראה לי שפרוייקט כזה יהיה ממש מיותר .
אני יודע שרובכם לא שמעו את הSWIFT אך כל חוות דעת או דעה ייתקבלו בברכה.
ד.א הSWIFT מדורג בCALSS C בStereophile 2005.
http://www.aegophile.com/forum/index.php?showtopic=28

תודה על העזרה.

שלח תגובה

חזור אל “DIY והדפסות 3D”