אשמח לעזרה בבחירת מערכת מאש לבית
-
ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 926
- שם מלא: חביב
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
היי,
אני מתחבט עם עצמי איזו מערכת מאש לקנות לבית (אולי זה רק אני ולא באמת צריך להיות בחירה קשה),
אבל באמת אשמח לעזרתכם איזו מערכת לבחור לדירה.
קצת על הדירה,
דירת 5 חדרים, מתוכם חדר אחד ממ"ד, בנויה בערך 150 מ"ר.
אינטרנט סיב של סלקום, 1000/100 מחובר עם מתאם.
צרכני אינטרנט - בערך 20-30 קליינטים.
המטרה לשים 3 ראוטרים, 1 בסלון שלשם הסיב מגיע, 1 בחדר השינה שהוא החדר האחרון ו-1 בממ"ד.
תודה לרובורוק על מפה נחמדה - https://prnt.sc/FQV8uwa_97bw
הראוטרים יחוברו בכבל רשת בין כולם.
ערכתי השוואה קלה בין 3 מערכות שויזואלית אהבתי (בתקווה שגם הביצועים שלהם טובים)
https://prnt.sc/iF9pGmI4xhmw
כרגע בבית יש לי 2 ראוטרים Asus TUF-AX5400 ו- Asus GT-AX6000 שהם פחות מתאימים מבחינה ויזואלית ולכן הייתי מעדיף מערכת מאש.
מבחינת עלויות,
1. סט של Asus XD6 המורכב מ-2 יחידות יעלה 1699 ש"ח, ואשאיר את אחד הראוטרים שציינתי למעלה בחדר ממ"ד (בממ"ד אין לי בעיה שיהיה ראוטר עם אנטנות)
2. סט של Archer AX80 המורכב מ-2 יחידות ועוד יחידה של Deco X20 (לממ"ד) יעלה 2098 ש"ח.
3. סט של Deco X60 המורכב מ-3 יחידות יעלה 1579 ש"ח.
כל המחירים הם מ- KSP ולפני קופון של 50 ש"ח הנחה.
אני באמת יותר מאשמח לעזרתכם ותגובות שלכם לגבי המערכת.
תודה רבה
אני מתחבט עם עצמי איזו מערכת מאש לקנות לבית (אולי זה רק אני ולא באמת צריך להיות בחירה קשה),
אבל באמת אשמח לעזרתכם איזו מערכת לבחור לדירה.
קצת על הדירה,
דירת 5 חדרים, מתוכם חדר אחד ממ"ד, בנויה בערך 150 מ"ר.
אינטרנט סיב של סלקום, 1000/100 מחובר עם מתאם.
צרכני אינטרנט - בערך 20-30 קליינטים.
המטרה לשים 3 ראוטרים, 1 בסלון שלשם הסיב מגיע, 1 בחדר השינה שהוא החדר האחרון ו-1 בממ"ד.
תודה לרובורוק על מפה נחמדה - https://prnt.sc/FQV8uwa_97bw
הראוטרים יחוברו בכבל רשת בין כולם.
ערכתי השוואה קלה בין 3 מערכות שויזואלית אהבתי (בתקווה שגם הביצועים שלהם טובים)
https://prnt.sc/iF9pGmI4xhmw
כרגע בבית יש לי 2 ראוטרים Asus TUF-AX5400 ו- Asus GT-AX6000 שהם פחות מתאימים מבחינה ויזואלית ולכן הייתי מעדיף מערכת מאש.
מבחינת עלויות,
1. סט של Asus XD6 המורכב מ-2 יחידות יעלה 1699 ש"ח, ואשאיר את אחד הראוטרים שציינתי למעלה בחדר ממ"ד (בממ"ד אין לי בעיה שיהיה ראוטר עם אנטנות)
2. סט של Archer AX80 המורכב מ-2 יחידות ועוד יחידה של Deco X20 (לממ"ד) יעלה 2098 ש"ח.
3. סט של Deco X60 המורכב מ-3 יחידות יעלה 1579 ש"ח.
כל המחירים הם מ- KSP ולפני קופון של 50 ש"ח הנחה.
אני באמת יותר מאשמח לעזרתכם ותגובות שלכם לגבי המערכת.
תודה רבה
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4796
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 769 פעמים
אם התלונה היחידה שלך על אסוס היא הניראות, אתה מסתדר עם הממשק והביצועים טובים אז הייתי הולך על ה-xd6.
-
ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

המערכת והממשק סבבה לי כן.24/11/2023 6:38ChinggisKhan כתב: אם התלונה היחידה שלך על אסוס היא הניראות, אתה מסתדר עם הממשק והביצועים טובים אז הייתי הולך על ה-xd6....
כרגע יש לי 2 ראוטרים, אחד בסלון ואחד בממ"ד ולכן בחדר השינה אין קליטה בכלל, מניח שאם היה שם ראוטר אז המצב היה אחרת.
השאלה אם מבחינת עלות מול תועלת זו הבחירה הנכונה ביותר.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

קצת קשה לענות על זה, בגדול המערכות די דומות בביצועים שלהן. השאלה היא מה מנחה אותך ?
כי הפתרון הכי זול ונכון (לדעתי) זה לקנות כל ראוטר אחר של אסוס, לצורך העניין לחדר שינה גם XD4 הזול (עולה כ-400 שקל במבצעים) יעשה את העבודה. אם מדובר בעניין אסתטי כדבריך (אני מניח שזה יותר כדבריה) אז אולי תשקול למכור את שתי היחידות שלך ולקנות מערכת של 3 יחידות. לדעתי כאב ראש.
כי הפתרון הכי זול ונכון (לדעתי) זה לקנות כל ראוטר אחר של אסוס, לצורך העניין לחדר שינה גם XD4 הזול (עולה כ-400 שקל במבצעים) יעשה את העבודה. אם מדובר בעניין אסתטי כדבריך (אני מניח שזה יותר כדבריה) אז אולי תשקול למכור את שתי היחידות שלך ולקנות מערכת של 3 יחידות. לדעתי כאב ראש.
-
ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

ברור שהעניין האסתטי הוא כדבריה24/11/2023 16:22ChinggisKhan כתב: קצת קשה לענות על זה, בגדול המערכות די דומות בביצועים שלהן. השאלה היא מה מנחה אותך ?
כי הפתרון הכי זול ונכון (לדעתי) זה לקנות כל ראוטר אחר של אסוס, לצורך העניין לחדר שינה גם XD4 הזול (עולה כ-400 שקל במבצעים) יעשה את העבודה. אם מדובר בעניין אסתטי כדבריך (אני מניח שזה יותר כדבריה) אז אולי תשקול למכור את שתי היחידות שלך ולקנות מערכת של 3 יחידות. לדעתי כאב ראש....
מה מנחה אותי?
בגדול, שואף שבכל מקום בבית תהיה קליטה מלאה של אינטרנט, ואקבל את מלוא המהירות בספיד טסט לדוגמא. (כן אני יודע שזה מהירות תאורטית ולא משתמשים בה בפועל, אבל זו השאיפה)
אין בעיה להתעסק עם מכירה וקנייה של מערכת אחרת.
נערך לאחרונה על ידי ChaoscripT ב 24/11/2023 18:25, נערך פעם 1 בסך הכל.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46397
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5080 פעמים
3 יחידות של ASUS XP4 וגמרת סיפור. אלו יחידות אסתטיות ולא צריך יותר לעדכן אקסלים של טבלאות. רק בשאיפה שתקנה לפני שיגמר הדיל.
https://www.amazon.com/gp/product/B0B52G7HCR
https://www.amazon.com/gp/product/B0B52G7HCR
-
ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

Re:
למה דווקא XP4? זה מתבסס על פאזות של החשמל24/11/2023 17:18ziv_r כתב: 3 יחידות של ASUS XP4 וגמרת סיפור. אלו יחידות אסתטיות ולא צריך יותר לעדכן אקסלים של טבלאות. רק בשאיפה שתקנה לפני שיגמר הדיל.
https://www.amazon.com/gp/product/B0B52G7HCR...
אני מעוניין לחבר כבל רשת.
בנוסף במחיר של 3 יחידות, כבר עדיף לקנות בארץ עם אחריות לא?
(לא מזלזל באחריות של אמאזון)
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

בארץ 3 יחידות של xd5 יעלו לך 1500 שקל ב-ksp. אני באופן אישי היתי לוקח 2 xd6 ומשאיר את אחד מהאחרים שיש לך כדי לקבל שליטה קצת יותר מלאה במערכת (ב-xd4 ו-5 יש גרסה רזה)
-
ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

לא ידעתי את זה.24/11/2023 18:38ChinggisKhan כתב: בארץ 3 יחידות של xd5 יעלו לך 1500 שקל ב-ksp. אני באופן אישי היתי לוקח 2 xd6 ומשאיר את אחד מהאחרים שיש לך כדי לקבל שליטה קצת יותר מלאה במערכת (ב-xd4 ו-5 יש גרסה רזה)...
ב- XD6 מערכת מתקדמת יותר מה- XD4/XD5? (כביכול מערכת "רגילה" כמו של הראוטרים הרגילים)
עוד שאלה,
אם אני מחבר ראוטר נוסף שיש לו כניסת USB, ואני מחבר שם, כן אוכל לשלוט ממנו ברשת?
ממש ממליץ לך להזמין, ומהר לפני שמבצעי black friday מסתיימים את רשת הmesh המהירה ביותר (בפער) בתקן wifi 6e מאמאזון tplink deco axe11000 /xe200, שמוצעת עכשיו באמאזון בכמעט חצי מחיר ב499 דולר. לא ניתן להזמין ישירות לארץ, אבל אחרי הרבה מחקרים שבצעתי, הזמנתי לכתובת חברת שילוח (אני משתמש בdealtas) בארה״ב ומשם יעלה לך 40 דולר פלוס מעמ להעביר לארץ. לעומת המוצרים שציינת, מדובר במוצר שלא ניתן להשוות בביצועים. wifi שיכול להגיע בקלות, בכל מקום בבית למעל 2 גיגה לשניה (בהנחה שהמערכת שלך תומכת בזה), עם איזה קאצ׳ קטן (בחיבור מעל גיגה לאינרנט אם רוצים לחווט את שתי היחידות ולא להשתמש במש אל חוטי, חיבור multi gigabit אחד על כל יחידה אבל לרוב זה לא רלבנטי, וגם אם כן יש פתרון גם לזה). המוצר המקביל של נטרגיר orbi963 עם ביצועים נחותים עולה מעל לפי 2.5, וה mesh היחיד המהיר יותר הוא סדדרת wifi 7 שרק שתי חברות (כולל טיפי לינק) הוציאו עד היום, אבל זה לא רק לא מאושר בארץ והרבה יותר יקר, זה גם לא רלבנטי לשנה שנתיים הקרובות, וגם הלאה, רק במידה ותצטרך להגיע למהירויות wifi של מעל לשני גיגביט לשניה. ממש ממש ממש המוצר הטוב ביותר במחיר הטוב ביותר כנראה עד יום שני cyber monday או שיחליטו להחזיר את המחיר קודם לכן ל800 דולר, וזוהי הפעם הראשונה שעל המוצר היחסית חדש מאוד הזה יש הנחה ועוד משמעותית כזאת.
ניתן למצוא בקישור הבא: https://www.amazon.com/TP-Link-Deco-AXE ... c63b24bcb5
ניתן למצוא בקישור הבא: https://www.amazon.com/TP-Link-Deco-AXE ... c63b24bcb5
-
ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

תודה רבה,25/11/2023 1:05candybars כתב: ממש ממליץ לך להזמין, ומהר לפני שמבצעי black friday מסתיימים את רשת הmesh המהירה ביותר (בפער) בתקן wifi 6e מאמאזון tplink deco axe11000 /xe200, שמוצעת עכשיו באמאזון בכמעט חצי מחיר ב499 דולר. לא ניתן להזמין ישירות לארץ, אבל אחרי הרבה מחקרים שבצעתי, הזמנתי לכתובת חברת שילוח (אני משתמש בdealtas) בארה״ב ומשם יעלה לך 40 דולר פלוס מעמ להעביר לארץ. לעומת המוצרים שציינת, מדובר במוצר שלא ניתן להשוות בביצועים. wifi שיכול להגיע בקלות, בכל מקום בבית למעל 2 גיגה לשניה (בהנחה שהמערכת שלך תומכת בזה), עם איזה קאצ׳ קטן (בחיבור מעל גיגה לאינרנט אם רוצים לחווט את שתי היחידות ולא להשתמש במש אל חוטי, חיבור multi gigabit אחד על כל יחידה אבל לרוב זה לא רלבנטי, וגם אם כן יש פתרון גם לזה). המוצר המקביל של נטרגיר orbi963 עם ביצועים נחותים עולה מעל לפי 2.5, וה mesh היחיד המהיר יותר הוא סדדרת wifi 7 שרק שתי חברות (כולל טיפי לינק) הוציאו עד היום, אבל זה לא רק לא מאושר בארץ והרבה יותר יקר, זה גם לא רלבנטי לשנה שנתיים הקרובות, וגם הלאה, רק במידה ותצטרך להגיע למהירויות wifi של מעל לשני גיגביט לשניה. ממש ממש ממש המוצר הטוב ביותר במחיר הטוב ביותר כנראה עד יום שני cyber monday או שיחליטו להחזיר את המחיר קודם לכן ל800 דולר, וזוהי הפעם הראשונה שעל המוצר היחסית חדש מאוד הזה יש הנחה ועוד משמעותית כזאת.
ניתן למצוא בקישור הבא: https://www.amazon.com/TP-Link-Deco-AXE ... c63b24bcb5...
מעדיף לא להתעסק עם דברים כאלו מחו"ל בייחוד לא ששולחים ישר לארץ.
יהיה מיסים, מע"מ אולי אישור משרד התקשורת ועוד שקרים נוספים.
אם תהיה בעיה ואמאזון תרצה לשלוח חדש, שוב פעם תשלח לכתובת צד שלישי ואצטרך לשלם את הכל שוב.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

לא מתקדמת, פשוט מלאה יותר. יש כמה פיצ'רים של אסוס שהם לא מאפשרים במערכות XD4-5, אני לא בטוח למה, אולי בגלל שהמערכת חלשה יותר. ל-90% מהמשתמשים הבייתים זה מספיק. למי שמחפש מעבר זה חבל.24/11/2023 22:16ChaoscripT כתב: לא ידעתי את זה.
ב- XD6 מערכת מתקדמת יותר מה- XD4/XD5? (כביכול מערכת "רגילה" כמו של הראוטרים הרגילים)
עוד שאלה,
אם אני מחבר ראוטר נוסף שיש לו כניסת USB, ואני מחבר שם, כן אוכל לשלוט ממנו ברשת?...
לא בטוח שהבנתי מה אתה שואל לגבי ה-USB
-
ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

מעולה תודה רבה על התשובה,25/11/2023 15:28ChinggisKhan כתב: לא מתקדמת, פשוט מלאה יותר. יש כמה פיצ'רים של אסוס שהם לא מאפשרים במערכות XD4-5, אני לא בטוח למה, אולי בגלל שהמערכת חלשה יותר. ל-90% מהמשתמשים הבייתים זה מספיק. למי שמחפש מעבר זה חבל.
לא בטוח שהבנתי מה אתה שואל לגבי ה-USB...
לגבי ה- USB, בגלל שב- XD6 אין כניסת USB, אם אחבר ראוטר אחר של אסוס בתור יחידת מאש נוספת אבל שיש לראוטר הזה כניסת USB, אז אם אחבר שם את ה- DOK זה יעבוד?
מכיר את השירותים האלו ומשתמש בהם למוצרים אחרים.25/11/2023 15:38candybars כתב: אני משתמש שנים בשרותים כאלה, ומעולם לא היתה לי בעיה. לדעתי dealtas גם מחזירים ללא עלות, אבל לא סגור על זה, ומשרד התקשורת אישר בשנה שעברה מכשירי wifi6e וגם שינו את נוהל האישורים, אז כבר תקופה שלא ביקשו ממני דבר....
למוצרי תקשורת מעדיף שלא להשתמש.
אם אמאזון היו שולחים לארץ את הראוטרים וזה היה תומך ב- 220V בלי לחשוב פעמיים הייתי מזמין.
בעבר כבר הזמנתי מהם כמה ראוטרים.
- shlomiaz07
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 276
- נתן תודות: 31 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
Re:
שאלה : 2 כאלו בצרוף למודם ראוטר מסוג Asus RT-AC86U 802.11ac AC2900 Dual Band Gigabit Gaming 2900Mbps24/11/2023 17:18ziv_r כתב: 3 יחידות של ASUS XP4 וגמרת סיפור. אלו יחידות אסתטיות ולא צריך יותר לעדכן אקסלים של טבלאות. רק בשאיפה שתקנה לפני שיגמר הדיל.
https://www.amazon.com/gp/product/B0B52G7HCR...
יספיקול דירה ממוצעת של 150-200 מטרים?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

יש כאלו שמסתפקים עם מהירות נמוכה בממ"ד, אחרים דורשים ביצועים מלאים, לכן התשובה לזה היא אינדיבידואלית.
בכל מקרה, תתחיל עם 2 יחידות ותוסיף עוד בהמשך אם תרגיש שצריך חיזוק.
בכל מקרה, תתחיל עם 2 יחידות ותוסיף עוד בהמשך אם תרגיש שצריך חיזוק.
-
ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

@ChinggisKhan
@ziv_ru
אז לאחר בדיקה, כרגע אין מלאי של Asus XD6,
אשמח לשמוע את דעתכם על, לשים בסלון Tp Link Archer AX80
ובחדר שינה ובממ"ד לשים Deco X60 AX5400.
מבחינת עלות, זה יצא ביחד 1978 ש"ח
לפני קופון של 50 ש"ח הנחה ב- KSP.
וכמובן אם אמצא יד2 אז מה טוב.
בחדר ממ"ד אין לי בעיה לשים ראוטר עם אנטנות.
מה אתם חושבים על מערכת Ubiquiti?
אני יודע שה- Throughput rate קצת נמוך.
לשים בסלון את הראוטר Ubiquiti Dream Router שמספק לי גם כניסות LAN
ובחדר שינה לשים אחד מה- Access Points
בחדר ממ"ד לשים עוד AP עם סוויץ POE.
אני יודע שהם צריכים חשמל, אז הסוויצים כמובן יהיו POE.
@ziv_ru
אז לאחר בדיקה, כרגע אין מלאי של Asus XD6,
אשמח לשמוע את דעתכם על, לשים בסלון Tp Link Archer AX80
ובחדר שינה ובממ"ד לשים Deco X60 AX5400.
מבחינת עלות, זה יצא ביחד 1978 ש"ח
לפני קופון של 50 ש"ח הנחה ב- KSP.
וכמובן אם אמצא יד2 אז מה טוב.
בחדר ממ"ד אין לי בעיה לשים ראוטר עם אנטנות.
מה אתם חושבים על מערכת Ubiquiti?
אני יודע שה- Throughput rate קצת נמוך.
לשים בסלון את הראוטר Ubiquiti Dream Router שמספק לי גם כניסות LAN
ובחדר שינה לשים אחד מה- Access Points
בחדר ממ"ד לשים עוד AP עם סוויץ POE.
אני יודע שהם צריכים חשמל, אז הסוויצים כמובן יהיו POE.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

אני חושב שאתה מסתבך יותר מידי... לשימוש ביתי וסביר אין הבדלים עצומים אותם תרגיש
-
ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

אין הבדלים בין מה למה ?27/11/2023 19:31ChinggisKhan כתב: אני חושב שאתה מסתבך יותר מידי... לשימוש ביתי וסביר אין הבדלים עצומים אותם תרגיש...
ה-אסוס לצערי לא במלאי. מחפש אלטרנטיבות כרגע