X90L Vs tcl 845
-
abovebeyond22
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 10
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
שלום חברים, שנים שלא קניתי טלויזיה, כרגע אני עם 55 lg IPS זולה, והיא נוראית.
אשמח לייעוץ לפני קניית טלויזיה 65 אינצ'.
מבין הדגמים הבאים, מה מומלץ היום?
Sony 65X90L Vs TCL C845
במידה ויש דגמים אחרים, אשמח להמלצה
תודה רבה!
אשמח לייעוץ לפני קניית טלויזיה 65 אינצ'.
מבין הדגמים הבאים, מה מומלץ היום?
Sony 65X90L Vs TCL C845
במידה ויש דגמים אחרים, אשמח להמלצה
תודה רבה!
לדעתי יש הבדל לא קטן במחיר בין סוני ל TCL.
ה TCL C845 זה MINILED והסוני FULL ARRY, הסוני נחשבת מסך ביניים בליין אפ שלהם בעוד ה TCL נחשב מסך פרימיום בליין אפ.
במקרה אתמול רכשתי TCL C845 בגודל 75", אם הסוני היתה מוצעת באותו מחיר לדעתי הייתי הולך על הסוני..
למה?
כי אין מה לעשות המותג סוני חזק, יש לנו עד היום מסך בגודל 42" אולי פחות של סוני שתומך רק ב 1080i ועד היום הצבעים בו ממש טובים, במקרה אתמול הבן שלי שיחק בסוני 5 שלו על המסך הזה והייתי מאוד מופתע מאיכות התמונה..
מעבר לכך עוד נקודה, השלטים של TCL נוראיים, יש LAG מאוד גדול בין לחיצה על השלט לבין הפעולה עצמה.. לפעמים צריך ללחוץ כמה פעמים..
ככה זה קורה לי במסך TCL שיש לנו וגם קורה אצל משפחה שלי שיש להם גם TCL.
אני לא מומחה אך אני חושב שאם היו מציעים לי את אותו המחיר כנראה שהייתי הולך על הסוני.
ה TCL C845 זה MINILED והסוני FULL ARRY, הסוני נחשבת מסך ביניים בליין אפ שלהם בעוד ה TCL נחשב מסך פרימיום בליין אפ.
במקרה אתמול רכשתי TCL C845 בגודל 75", אם הסוני היתה מוצעת באותו מחיר לדעתי הייתי הולך על הסוני..
למה?
כי אין מה לעשות המותג סוני חזק, יש לנו עד היום מסך בגודל 42" אולי פחות של סוני שתומך רק ב 1080i ועד היום הצבעים בו ממש טובים, במקרה אתמול הבן שלי שיחק בסוני 5 שלו על המסך הזה והייתי מאוד מופתע מאיכות התמונה..
מעבר לכך עוד נקודה, השלטים של TCL נוראיים, יש LAG מאוד גדול בין לחיצה על השלט לבין הפעולה עצמה.. לפעמים צריך ללחוץ כמה פעמים..
ככה זה קורה לי במסך TCL שיש לנו וגם קורה אצל משפחה שלי שיש להם גם TCL.
אני לא מומחה אך אני חושב שאם היו מציעים לי את אותו המחיר כנראה שהייתי הולך על הסוני.
- pearljam50000
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 607
- נתן תודות: 341 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
סוני בוודאות
-
abovebeyond22
- חבר שרק התחיל

TCL נמכרת ב 5,770 +- (ksp)
את הסוני (XR-65X90LAEP) אני יכול להשיג ב6000+-
רק שאני לא טועה, האם XR-65X90LAEP זה באמת x90l המדובר?
את הסוני (XR-65X90LAEP) אני יכול להשיג ב6000+-
רק שאני לא טועה, האם XR-65X90LAEP זה באמת x90l המדובר?
-
abovebeyond22
- חבר שרק התחיל

עדיין מתלבט בין הטכנולוגיות,
אשמח לתגובות נוספות:)
אשמח לתגובות נוספות:)
- pearljam50000
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 607
- נתן תודות: 341 פעמים
אין מה להתבלט
סוני
מה יש עוד להתלבט ?
סוני
מה יש עוד להתלבט ?
- ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 919
- שם מלא: חביב
- נתן תודות: 102 פעמים
קנית בסוף?
יש רשמים?
יש רשמים?
מיני לד היא טכנולוגיה מתקדמת יותר מ- full array.
את זה כותבים אפילו בסוני
https://www.sony.ee/electronics/FullArrayLEDTV
המלצתי שתחפש בין דגמים של אותה טכנולוגיה, ולא תשווה בין טכנולוגיות שונות.
בהצלחה!
את זה כותבים אפילו בסוני
https://www.sony.ee/electronics/FullArrayLEDTV
המלצתי שתחפש בין דגמים של אותה טכנולוגיה, ולא תשווה בין טכנולוגיות שונות.
בהצלחה!
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4781
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 767 פעמים
אני חושב שבמקרה הזה אין הבדל מהותי בטכנולוגיות (להבדיל מ-oled) מבחינת היישום בשימוש ולכן אם לא מדובר בצורך פסיכוטי בבהירות (אני לא מצליח להבין את המרדף אחרי בהירות) אז עיבוד התמונה של סוני הרבה יותר מוצלח ולכן התמונה ברמה גבוהה יותר, גם אם הטכנולוגיה ישנה יותר
- יהלי ב
- חבר ותיק

- תגובות: 1402
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 355 פעמים
אם אתה צופה בתכני 720P ומטה, לך על הסוני. אם זה לתכני 1080P ומעלה, אז ה TCL מספיקה בהחלט. המסך של ה TCL מעולה. החסרון הכי גדול של TCL זה במעבד תמונה מאד חלש ולכן היא לא מתמודדת טוב עם מקור וידאו שהוא לא FHD לפחות.
אז צפייה בתכנים מאוד מקומפרסים כמו ערוץ 11-12-14, ה TCL לא תתמודד כמו הסוני?01/12/2023 11:31יהלי ב כתב: אם אתה צופה בתכני 720P ומטה, לך על הסוני. אם זה לתכני 1080P ומעלה, אז ה TCL מספיקה בהחלט. המסך של ה TCL מעולה. החסרון הכי גדול של TCL זה במעבד תמונה מאד חלש ולכן היא לא מתמודדת טוב עם מקור וידאו שהוא לא FHD לפחות....
מה בנוגע לשידורי ספורט? האם יש פה יתרון משמעותי בדיוק התמונה לסוני או ל TCL ?
אגב, נכון לחודש מרץ, מחיר הרחוב של X90L יקר לפחות ב 1000 שקלים מ C845.
- ice2k
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 959
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 86 פעמים
לגבי הC845, רק אציין שיש שתי גירסאות: X1 ו X2. כל מה שבייצור עדכני יותר הוא X2. ההבדל הוא במעבד התמונה, בX2 יש את הPENTONIC 700 שהוא מעבד מעולה. בגדול הדגם הוא אותו דגם ורק על האריזה אפשר לראות באיזו רווזיה מדובר. האלגוריתמים של סוני בכל הנוגע לעיבוד תמונה הם הטובים בשוק, זה בהינתן שאוהבים את פילוסופיית התמונה שלהם (לא תמיד הכי WOW). המתחרות אבל נושפות להם בעורף, זה כולל את סמסונג, LG וגם TCL שבדגמים האחרונים שלהם מציגים יכולות יוצאות דופן (כל מה שמגיע עם הPENTONIC 700). לגבי באגים ושטויות בסגנון, זה כבר סיפור אחר.
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000
האם היבואן משווק עדיין C845 עם הדור הישן של המעבד? האם C755 מגיע עם מעבד שונה מאשר C845 דור 2 ?11/03/2024 21:27ice2k כתב: לגבי הC845, רק אציין שיש שתי גירסאות: X1 ו X2. כל מה שבייצור עדכני יותר הוא X2. ההבדל הוא במעבד התמונה, בX2 יש את הPENTONIC 700 שהוא מעבד מעולה. בגדול הדגם הוא אותו דגם ורק על האריזה אפשר לראות באיזו רווזיה מדובר. האלגוריתמים של סוני בכל הנוגע לעיבוד תמונה הם הטובים בשוק, זה בהינתן שאוהבים את פילוסופיית התמונה שלהם (לא תמיד הכי WOW). המתחרות אבל נושפות להם בעורף, זה כולל את סמסונג, LG וגם TCL שבדגמים האחרונים שלהם מציגים יכולות יוצאות דופן (כל מה שמגיע עם הPENTONIC 700). לגבי באגים ושטויות בסגנון, זה כבר סיפור אחר....
בהקשר של שידורי ספורט, האם המעבד של סוני מוצלח יותר בהקשר הספציפי הזה?
- ice2k
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 959
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 86 פעמים
אין דרך פשוטה לדעת חוץ מלראות מה רשום על האריזה (או כמובן לבדוק בטלווזיה פועלת בעזרת אפליקצייה או בדיקה של גירסת הFIRMWARE). ממה שאני יודע לאחרונה הגיע סטוק חדש לארץ אחרי תקופה של מחסור אצל היבואן, זה עדיין לא אומר כלום וצריך לבדוק מה מגיע.
הC755 מגיע כבר מראש עם ה PENTONIC 700, וכך כל הדגמים של 2024. בכלל, הC755 זו טלווזיה לא רעה בכלל לתקציב אבל לא HIGH END. מה שמעניין היא ה C855 (או C955 באירופה) שאמורה להגיע ברבעון 2, זה אומר ממש בקרוב. השאלה כמובן היא מה יהיה התמחור כי מדובר בדגם מאוד מעניין שאמור להיות להיט בHDR.
לגבי "מרדף אחרי בהירות" שמישהו ציין פה, אני אגיד שזה דווקא נושא קריטי ולאו דווקא בגלל הדבר הראשון שחושבים עליו, אני אפרט אם יהיה ביקוש. וזה דווקא משהו שסוני מאמינה בו מהשנה, הם הולכים לזנוח את הOLED לגמרי, או לפחות בודקים איך השוק יגיב. הם מקדמים בקצב עריכת סרטים לבהירות גבוה. וכך גם יהיו הטלווזיות שלהם בקרוב.
הC755 מגיע כבר מראש עם ה PENTONIC 700, וכך כל הדגמים של 2024. בכלל, הC755 זו טלווזיה לא רעה בכלל לתקציב אבל לא HIGH END. מה שמעניין היא ה C855 (או C955 באירופה) שאמורה להגיע ברבעון 2, זה אומר ממש בקרוב. השאלה כמובן היא מה יהיה התמחור כי מדובר בדגם מאוד מעניין שאמור להיות להיט בHDR.
לגבי "מרדף אחרי בהירות" שמישהו ציין פה, אני אגיד שזה דווקא נושא קריטי ולאו דווקא בגלל הדבר הראשון שחושבים עליו, אני אפרט אם יהיה ביקוש. וזה דווקא משהו שסוני מאמינה בו מהשנה, הם הולכים לזנוח את הOLED לגמרי, או לפחות בודקים איך השוק יגיב. הם מקדמים בקצב עריכת סרטים לבהירות גבוה. וכך גם יהיו הטלווזיות שלהם בקרוב.
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000
גם X90L איננה היי אנד בליינאפ של סוני. היא רמת כניסה של מעבד XR. עדיין תג המחיר שלה גבוה ב 50% מהמחיר של C755. מעניין יהיה לראות איך יתמחרו את C855 ואיך תהייה ההשוואה מול X90L11/03/2024 22:01ice2k כתב: אין דרך פשוטה לדעת חוץ מלראות מה רשום על האריזה (או כמובן לבדוק בטלווזיה פועלת בעזרת אפליקצייה או בדיקה של גירסת הFIRMWARE). ממה שאני יודע לאחרונה הגיע סטוק חדש לארץ אחרי תקופה של מחסור אצל היבואן, זה עדיין לא אומר כלום וצריך לבדוק מה מגיע.
לגבי "מרדף אחרי בהירות" שמישהו ציין פה, אני אגיד שזה דווקא נושא קריטי ולאו דווקא בגלל הדבר הראשון שחושבים עליו, אני אפרט אם יהיה ביקוש. וזה דווקא משהו שסוני מאמינה בו מהשנה, הם הולכים לזנוח את הOLED לגמרי, או לפחות בודקים איך השוק יגיב. הם מקדמים בקצב עריכת סרטים לבהירות גבוה. וכך גם יהיו הטלווזיות שלהם בקרוב....