עזרה בקנית מזגנים לבית - 3 חדרים + סלון

פורום המתעסק בכל מוצר אלקטרוני אחר שלא בהכרח קשור לאודיו וקולנוע ביתי.
מקררים, שואבי אבק, תנורים וכו'
שלח תגובה
snow1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
שם מלא: Sharon
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
לפני קבלת מפתח מקבלן, אני מחפש יעוץ בקשר למיזוג האוויר.

בית 96 מטר - 3 חדרים פלוס סלון.
לפי מה שקראתי הפתרון הכי טוב הוא מזגן VRF, והבעיה היא שהוא ממש יקר פלוס עלות תקלות גבוהה.
חשבתי על לשים מזגן אחד מיני מרכזי לסלון והמטבח ביחד ועוד 3 קטנים בחדרים, הבעיה היא שהמסתור כביסה שלי קטן ואני לא יודע אם תהיה לי שם פליטה של אוויר חם לכל היחידות - מה שלצערי מחזיר אותי ל VRF.
חשבתי בחדרים לשים מזגנים של 1.5 כ"ס ובסלון 4 כ"ס.

אשמח להכוונה ועזרה.

צירפתי שרטוט של הבית ותמונה של המסתור כביסה.

תודה
תכנית
 תכנית
מסתור כביסה
מסתור כביסה

vivi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3548
נתן תודות: 1111 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים

שליחה #2 

בחדרים בד"כ שמים 1 כוח סוס
חדר הורים 1.25 כח סוס

Vrf עולה באזור ה-40,000 (תדיראן) של היפניות 50 וצפונה.
יש תצורת ביניים של מנוע מיני מרכזי לסלון + מנוע מולטי ל-3 חדרים, סה"כ 2 מנועים שייכנס בחדר המסתור.

הייתי מתחיל בלהזמין 2-3 טכנאים שיגיעו לדירה ולהמליץ לפי הדירה מה מומלץ כולל מחירים עדכניים ואז תעלה כאן להתייעצות נוספת
בהצלחה
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |

snow1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

15/11/2023 9:33  
vivi כתב:
בחדרים בד"כ שמים 1 כוח סוס
חדר הורים 1.25 כח סוס

Vrf עולה באזור ה-40,000 (תדיראן) של היפניות 50 וצפונה.
יש תצורת ביניים של מנוע מיני מרכזי לסלון + מנוע מולטי ל-3 חדרים, סה"כ 2 מנועים שייכנס בחדר המסתור.

הייתי מתחיל בלהזמין 2-3 טכנאים שיגיעו לדירה ולהמליץ לפי הדירה מה מומלץ כולל מחירים עדכניים ואז תעלה כאן להתייעצות נוספת
בהצלחה
...
זה התכנון שלי.
אני נמצא כרגע במילואים ולא כל כך זמין לזה, ובגלל מנסה לבדוק את העניין לפני..

verborn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 235
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #4 

מהתרשים אפשר לראות שבמרפסת שמש יהיה מקום ל-3 יחידות נפרדות, בתנאי שצנרת לא תהיה ארוכה מ-20 מטרים לאחר תוספת גז במשקל, כשבמקביל שמים בתוך מיסתור הכביסה מעבה למיני מרכזי עבור הסלון.
VRF נדחף על ידי המתקינים בגלל הריווחיות העצומה על מכירת והתקנת המערכת, ובפרט על אביזרי השליטה המרכזית. יהיה לך אולי קושי במציאת מתקין שמוכן להניח במרפסת יחידות מונו ספליט, אך יש כאלה שמוכנים לעשות את זה.
אי אפשר לשים יחידות בציפוף במיסתור, מכיוון שיהיה קצר אויר וטמפ' יניקה גבוהה שתהרוס במהרה את המדחס. VRF לא משתלם כלכלית, משום שהוא מחייב אחזקה בתדירות יותר גבוהה ממה שהמתקינים מתארים ללקוחות פוטנציאליים. הם מרוויחים הרבה כסף על המכירה (המחירון גמיש וכל אחד עם התיאבון שלו, בדגש על אביזרי השליטה המרכזית / מרוחקת) וגם על ההתקנה יש להם ריווחיות גבוהה. זה מייצר אצלם נטייה לשבחים מוגזמים בעליל על מערכות ה- VRF.

BreezeNET
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1757
שם מלא: אבי כהן
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 111 פעמים

שליחה #5 

לפני יותר מ3 שנים הייתי בדילמה שלך,
כפי שנאמר יש 3 אפשרויות:
1. מזגנים קטנים בכל חדר + מרכזי בסלון - הכי אדיאלי מבחינת תחזוקה ותקלות אבל מאוד לא מומלץ למסתור קטן וגם מקטין לך את הכניסה של האור
2. VRF לכל הדירה
3. מרכזי לסלום + מולטי לחדרים (אינוורטר) - זו האפשרות הכי יקרה

אצלי המסתור כביסה יותר גדול (כמעט 5 מ' רבוע) ועדיין הלכתי על VRF - עברו3 שנים ואין בעיות, אני לא יודע על איזה תחזוקה מדברים
היתרון בVRF זו התקנה קלה יותר (פחות צינורות)
בזמנו עלות ל4 יח' לחדרים + מרכזי + עבודות גבס כ 30-35K (טורנדו / אלקטרה/ תדיראן)

verborn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 235
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #6 

אם תסתכל על הערוץ של Bon MJ ביוטיוב תוכל לראות שהמערכות האלה נשחקות והאבחנות לא פשוטות.

snow1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

16/11/2023 23:22  
verborn כתב:
מהתרשים אפשר לראות שבמרפסת שמש יהיה מקום ל-3 יחידות נפרדות, בתנאי שצנרת לא תהיה ארוכה מ-20 מטרים לאחר תוספת גז במשקל, כשבמקביל שמים בתוך מיסתור הכביסה מעבה למיני מרכזי עבור הסלון.
VRF נדחף על ידי המתקינים בגלל הריווחיות העצומה על מכירת והתקנת המערכת, ובפרט על אביזרי השליטה המרכזית. יהיה לך אולי קושי במציאת מתקין שמוכן להניח במרפסת יחידות מונו ספליט, אך יש כאלה שמוכנים לעשות את זה.
אי אפשר לשים יחידות בציפוף במיסתור, מכיוון שיהיה קצר אויר וטמפ' יניקה גבוהה שתהרוס במהרה את המדחס. VRF לא משתלם כלכלית, משום שהוא מחייב אחזקה בתדירות יותר גבוהה ממה שהמתקינים מתארים ללקוחות פוטנציאליים. הם מרוויחים הרבה כסף על המכירה (המחירון גמיש וכל אחד עם התיאבון שלו, בדגש על אביזרי השליטה המרכזית / מרוחקת) וגם על ההתקנה יש להם ריווחיות גבוהה. זה מייצר אצלם נטייה לשבחים מוגזמים בעליל על מערכות ה- VRF.
...
אני נמצא הרבה על קו עזה - ישראל אז תודה רבה על התשובה.

יש לי כנראה בעיה אחרת עם המיזוג אוויר.
הקבלן ה"גאון" שכח לעשות ליד השקעים של המזגנים הכנה לצנרת וניקוז לכל המזגנים המרכזיים, כך שזה כנראה מגביל אותי למזגן 1 מיני מרכזי לכל הבית (כנראה שאפגש איתו בבית משפט על זה).
הבעיה שכנראה נוצרת בדבר הזה היא שיש לי פאקט תלת פאזי במרפסת שירות של 16 אמפר עם גידים של 2.5ממ, ואני לא יודע אם בעומס מלא של המזגנים המא"ז יקפוץ לי מעומס יתר.

יש לך במקרה קצת ידע בנושא הזה (מבחינת זרם צריכת המזגנים), ותוכל לתת לי קצת כיוון בנושא?
בחדרים אני עוד אולי אוכל להוסיף 3 מזגנים קטנים, הבעיה היא שאצטרך להוסיף לכל מזגן צנרת דרך הנמחת התקרה.

שלח תגובה

חזור אל “מוצרי חשמל לבית”