בקשת המלצה לסוויץ' 10G
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4307
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 903 פעמים
כן, למשל על flex xg של UBNT שאני משתמש בו כבר שנים רבות במקומות שצריכים ברשת ביתית מתג פשוט של 4 פורטים במהירות של 10GB.14/11/2023 10:58zivgev כתב: אהלן,
יש למישהו המלצה לסוויץ' 10G של לפחות 4 פורטים (לא משנה כרגע סוג הפורט)?
רכישה בארץ\אינטרנט לא קריטי.
המון תודה...
https://www.getic.com/product/ubiquiti- ... ch-flex-xg
תתחדש.
- silverbullet
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 498
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
מה הצורך? איזה ציוד אצלך בבית/עסק הולך להתחבר עם 10G?
- silverbullet
- חבר פעיל מאוד

אני מסכים שאולי תצטרך לפחות פורט 1 של 10G וזה בחיבור לסלקום, אבל כל השאר מרגיש לי קצת מיותר.
המחשב שלך הולך לעבוד על 1 ג'יגה (אלא אם כן תשקיע לא מעט כסף ותרכוש כרטיס נוסף, אבל אז יכולות להיות לך מגבלות של הלוח אם בקבלת כמות DATA גדולה).
שרת NAS, איזה שרת NAS? איזה חיבור הולך להיות לו? האם הדיסקים שבו יהיו SSD או מכאניים?
אם אתה לא "תגדיר" נכון את ציוד הקצה שלך שידע לעבוד בתצורה שאתה רוצה, אתה סתם תזרוק כסף לפח.
המחשב שלך הולך לעבוד על 1 ג'יגה (אלא אם כן תשקיע לא מעט כסף ותרכוש כרטיס נוסף, אבל אז יכולות להיות לך מגבלות של הלוח אם בקבלת כמות DATA גדולה).
שרת NAS, איזה שרת NAS? איזה חיבור הולך להיות לו? האם הדיסקים שבו יהיו SSD או מכאניים?
אם אתה לא "תגדיר" נכון את ציוד הקצה שלך שידע לעבוד בתצורה שאתה רוצה, אתה סתם תזרוק כסף לפח.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

נתחיל מההתחלה. לפי מה הגעת למסכנה שהמחשב שלו "הולך לעבוד על 1 ג'יגה" ?15/11/2023 11:21silverbullet כתב: אני מסכים שאולי תצטרך לפחות פורט 1 של 10G וזה בחיבור לסלקום, אבל כל השאר מרגיש לי קצת מיותר.
אם אתה לא "תגדיר" נכון את ציוד הקצה שלך שידע לעבוד בתצורה שאתה רוצה, אתה סתם תזרוק כסף לפח....
אולי אצלו המחשב הוא במקרה לא מהמוזאון, אלה מחשב בן זמנינו?
או, אם זה מחשב גם לפני כמה שנים, אז הוא אפילו שרכש אותו בשנים אחרונות, גם דאג כבר לבחור מחשב שהכרטיס רשת של 10G כבר קיים כחלק בלתי נפרד של לוח אם?
ואם מדובר אפילו על זה שיש לו מחשב שהוא מוצג מוזאוני שעוד לא כולל כרטיס רשת כזה, אז בכדי להוסיף לו כרטיס כזה הוא באמת יצטרך להשקיע לא מעט כסף, כפי שכתבתי, ולרכוש כרטיס נוסף בסכום שערורייתי של כ... 45$ .
אבל הוא יוכל לנסות לחלק לתשלומים את הסכום עתק זה של 45$.
ולמשל, אם מדובר על כרטיס רשת ועוד של INTEL , ואפילו עם 2 פורטים של 10G וכזה שמתאים במיוחד למחשב עתיק, כרטיס רשת שהיה נמכר כמלפני יותר מעשור שנים:
https://www.aliexpress.com/item/1005005534931485.html
ומה זו השטות הזו של "אבל אז יכולות להיות לך מגבלות של הלוח אם בקבלת כמות DATA גדולה"? הרי גם בלוחות אם מלפני 15 שנה לא הייתה שום בעיה עם עבודה עם כרטיסי רשת של 10GB עם מספר פורטים ולהעביר את כל כמות DATA האפשרית דרהם. למשל אצלי כולל גם ברשת הביתית אני משתמש בחיבורים של 10GB כבר משנת 2008 ומנצל את כל הרוחב פס זה ללא שום בעיה בכל הציודים שיש להם כרטיסי רשת כאלה, כולל גם במחשבים ניידים.
- silverbullet
- חבר פעיל מאוד

חוץ מלזלזל בעקביות אחר התגובות שלי יש לך עוד פניני חוכמה?
תיזהר מיהירות שלך שלא תזרח לך מהתחת.
תיזהר מיהירות שלך שלא תזרח לך מהתחת.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
אם אתה לא מתכנן לחבר דברים ב-10G כרגע, אז אין טעם להשקיע היום בציוד 10G שיכול להיות כשבאמת תצטרך אותו יעלה הרבה פחות.
לא תמיד future proofing כדאי, במיוחד כשמדובר בציוד שקל יחסית להחליף אותו במידת הצורך.
לא תמיד future proofing כדאי, במיוחד כשמדובר בציוד שקל יחסית להחליף אותו במידת הצורך.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

אם בתגובות אלה שלך יהיה פחות דברים הזיווים ומופרחים, שבמקסימום יכולים לבלבל את אלה שיכולים בטעות עוד לקחת ברצינות אותם והתגובות אלה יהיו כתובים פחות בשפת ביבים, אז אולי אפשר יהיה פחות לזלזל בתגובות אלה שלך. אחרת, כל תגובה נוספת כזו שלך, רק מדגישה למה מזלזלים בהן.15/11/2023 13:13silverbullet כתב: חוץ מלזלזל בעקביות אחר התגובות שלי יש לך עוד פניני חוכמה?
תיזהר מיהירות שלך שלא תזרח לך מהתחת....
- silverbullet
- חבר פעיל מאוד

אתה אדם דוחה. לא אוסיף מעבר.
כן..זו אחת המחשבות שגם לי עברו בראש.15/11/2023 14:45TheCoolest כתב: אם אתה לא מתכנן לחבר דברים ב-10G כרגע, אז אין טעם להשקיע היום בציוד 10G שיכול להיות כשבאמת תצטרך אותו יעלה הרבה פחות.
לא תמיד future proofing כדאי, במיוחד כשמדובר בציוד שקל יחסית להחליף אותו במידת הצורך....
סתם עיניין אותי פלוס מינוס מחיר של סוויץ כזה.
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1466
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 225 פעמים
- קיבל תודות: 281 פעמים
מספר הערות שמקווה שיעזרו:
לגבי NAS: קצבי העברה של דיסקים מכניים הם בסביבות 150MB/sec, התקני SSD SATA3 בסביבות 500MB/sec, ורק NVME נותן קצבים גבוהים בהרבה. המדובר בקריאה, וסידרתית.
לכן, ניתן לנצל את כל רוחב הפס של 10G רק כאשר משתפים התקני NVME ברשת, ובאופן חלקי SATA3.
מנסיוני: שני כרטיסי רשת מבוססי MARVELL , ממשק PCIE x4 3.0 ומתג 10G המבוסס SFP+ אני מקבל קצבים של 875MB/sec מול התקן NVME. מאד נוח להעברת קבצים גדולים.
לחילופין, ל-NAS המבוסס על דיסקים מכניים 2.5G יספיק בהחלט, ורכיבי רשת תואמים לסטנדרט הזה יהיו משמעותית פחות יקרים כרגע.
לסיום אנא… נקפיד על ענייניות ושפה ראויה, יעזור לכולם
לגבי NAS: קצבי העברה של דיסקים מכניים הם בסביבות 150MB/sec, התקני SSD SATA3 בסביבות 500MB/sec, ורק NVME נותן קצבים גבוהים בהרבה. המדובר בקריאה, וסידרתית.
לכן, ניתן לנצל את כל רוחב הפס של 10G רק כאשר משתפים התקני NVME ברשת, ובאופן חלקי SATA3.
מנסיוני: שני כרטיסי רשת מבוססי MARVELL , ממשק PCIE x4 3.0 ומתג 10G המבוסס SFP+ אני מקבל קצבים של 875MB/sec מול התקן NVME. מאד נוח להעברת קבצים גדולים.
לחילופין, ל-NAS המבוסס על דיסקים מכניים 2.5G יספיק בהחלט, ורכיבי רשת תואמים לסטנדרט הזה יהיו משמעותית פחות יקרים כרגע.
לסיום אנא… נקפיד על ענייניות ושפה ראויה, יעזור לכולם
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
תלוי בתצורה. אני מקבל סביב ה-1GB/sec מול הנאס שלי עם 8 דיסקים מכאניים.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46370
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
כמעט כל כונן קשיח מודרני עובר את ה- 200MBps.
אם זאת כל המטרה, פשוט תריץ חיפוש באמזון \ KSP, זה יותר יעיל מלפתוח שרשור שגלש לנושאים שונים ממה שהתכוונת אליהם....
- DanielGR
- גורו רשתות

בשימוש ב-RAID 0 או כל תצורה שמשמעותה מקביליות של הקריאה ניתן לשפר את הקצבים, וגם עם Cache. אבל מבחינת הפיזיקה, במהירות הסיבוב של הפלטה וצפיפות המידע על הפלטה אלו הקצבים של דיסק בודד.15/11/2023 15:51TheCoolest כתב: תלוי בתצורה. אני מקבל סביב ה-1GB/sec מול הנאס שלי עם 8 דיסקים מכאניים....
@ziv_r בסביבות 150 הכוונה בערך, זה לא משנה את המסקנה.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46370
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
זה גם תלוי בכוננים ועד כמה הם מלאים. בסה"כ ובממוצע אני מסכים עם דניאל.
Re:
15/11/2023 16:08ziv_r כתב: כמעט כל כונן קשיח מודרני עובר את ה- 200MBps.
image.png
אם זאת כל המטרה, פשוט תריץ חיפוש באמזון \ KSP, זה יותר יעיל מלפתוח שרשור שגלש לנושאים שונים ממה שהתכוונת אליהם....
האמת שהרצתי אבל חשבתי אולי מישהו כבר עובד\עבד עם ציוד כזה שיכול להתאים במיוחד במחירים כאלו.
מעבר לזה, כל אשכול יכול להתפתח לכיוונים שונים
- DanielGR
- גורו רשתות

כוונתי היתה מעט שונה ולא נכתבה בצורה מפורשת:
תמיד צריכים להבין ולנתח היכן צוואר הבקבוק של המערכת, ולקבוע את את התצורה בהתאם. אין טעם להשקיע ברכיבים שאינם צוואר הבקבוק משום שאין בכך תועלת לביצועים של כלל המערכת.
האמרה - "שימוש כ-NAS" היא כללית, וכדוגמא, ישנן הרבה תצורות של NAS שבהן הרשת איננה צוואר הבקבוק, ולכן אין טעם להשקיע במצב הזה ברשת 10G
תמיד צריכים להבין ולנתח היכן צוואר הבקבוק של המערכת, ולקבוע את את התצורה בהתאם. אין טעם להשקיע ברכיבים שאינם צוואר הבקבוק משום שאין בכך תועלת לביצועים של כלל המערכת.
האמרה - "שימוש כ-NAS" היא כללית, וכדוגמא, ישנן הרבה תצורות של NAS שבהן הרשת איננה צוואר הבקבוק, ולכן אין טעם להשקיע במצב הזה ברשת 10G